Hoaxy o vakcínach sú staré ako vakcinácia sama
Vedeli ste, že prvá vakcína bola vynájdená britským lekárom Edwardom Jennerom proti PRAVÝM KIAHŇAM?
Toto ochorenie bolo známe po celom svete a po celé stáročia naň umierali státisíce ľudí. Ešte v roku 1967 bolo Svetovou zdravotníckou organizáciou na celom svete registrovaných až 15 miliónov ochorení na pravé kiahne. Pravé kiahne patrili k povinným karanténnym ochoreniam, ako mor, žltá zimnica, ebola a cholera. Tým, ktorým sa podarilo toto ochorenie prežiť, ostali trvalé následky po zvyšok života vo forme rozsiahlych jaziev či dokonca slepoty.
Jenner zistil, že kravské kiahne, ktoré boli v tej dobe bežné pre dojičky kráv sú akousi ľahšou formou pravých kiahní, a že ak na očkovanie použije tekutinu získanú z pľuzgierov kravských kiahní, organizmus si vytvorí imunitu a bude odolný voči oveľa nebezpečnejším a smrteľnejším pravým kiahňam.
Toto očkovanie zachránilo viac životov než čokoľvek iné v celej histórií ľudstva. Posledný prípad na celom svete sa objavil v októbri 1977 v Somálsku. 8. mája 1980 bol svet Svetovou zdravotníckou organizáciou vyhlásený za “eradikovaný od pravých kiahní”.
Aj vtedy však vznikali rôzne spolky či ligy, ktoré rozširovali, že sa ľudia po vakcinácií zmenia na kravy a narastú im kravské rohy či kopytá, alebo, že táto vakcína spôsobí iné choroby, ako napríklad syfilis.
Prídu vám kravské rohy či kopytá po zaočkovaní ako absurdné?
Nám áno, o to viac, keď sa v dnešnej dobe stretávame s podobnými nepravdami a manipulatívnymi hoaxami z domnienok laikov a neoverených informačných zdrojov.
Vakcináciou sa nám podarilo úplne vyhubiť už niekoľko smrteľných chorôb a je jedným z najlepších výdobytkov vedy pre zlepšenie zdravia spoločnosti.
Pomôž spoločnosti- Preveruj-Vakcinuj
@cocolino234 celkom marginalizujete honbu za peniazmi a mocou. Kiež by bolo všetko čiernobiele. Vy si myslite čo chcete. Ja vám váš názor na vakcináciu a sveronázor neberiem. To už je vaša vec ako to máte usporiasané v hlave a žiť s tým budete vy nie ja. Ovplyvňovanie ľudí médiami atď je proste fakt. Už len to že ovplyvňujú reklamami čo nakupujeme a ako sa chováme. A aj tu je len na ľuďoch ako sa ovplyvniť dajú alebo nedajú. A to sú len blbosti ako spotrebný tovar. Stačí si predstaviť túto situáciu vo väčšom meradle a hneď je ten svet o niečo škaredší. Ide len o selektovanie informácií a narabaním s nimi.
@cocolino234 Lebo tak ako pokračuje svet (po všetkých stránkach) je proste neúnosné do budúcna a nevyhovujúce. Ak to nechápeš, bohužiaľ. Ja a skupinový???😂 Ty máš skupinový
@cocolino234 nasilu odlišovať? Je normálne že na jednu problematiku je viac názorov a pohľadov. Tak je to aj teraz. Môžeme sa na dnešnú situáciu pozerať ako na niečo prosté čo je skrátka tak ako to je alebo sa môžeme hlbšie zamyslieť a možno prídeme na to že sa veci majú inak ako sme si na začiatku mysleli. Ja nehovorím že tu teraz spasíme svet keď zmeníme uvažovanie. Na to sme malé ryby. Ale nebudem niečo slepo tvrdiť len preto lebo to niekto niekde povedal. Je to ako s náboženstvom. Som neveriaca a budem tu teraz veriacim rozprávať ako boh neexistuje? Veriaci si ide svoje. Lebo je to skrátka niečo čomu slepo verí, je v tom vychovavaný a neznesie akýkoľvek náznak zneistenia z opačnej strany. Nepotrebuje si hľadať informácie inde lebo si namýšla že to čo vie je správne a vie to lepšie ako ja. Za danou teóriou nehľadá nič iné lebo ju považuje za správnu takú aká je. Ale ja poviem že to nie je jednoduché a že sa na otázku viery treba pozrieť trošku inak a kritickejšie. A teraz čo? Čo sa zmení tým že on nebude veriť v boha? Nič. Vy si tiež myslíte že život je jednoduchý. Tak si myslite. Ja ale hľadím na veci obšírnejšie a nie len povrchovo.
Ani ja ani vy nevieme presne ako to funguje. Máme len svoju pravdu. Myslíte si že otázka vakcinácie je jednoduchá a s výsledkom ako je prezentovaná ste spokojná. No ja nie
profil zalozeny tento mesiac a hned tema o ne/ockovani, lepsi nick sa nedal vymysliet, autor/ka sa dalej nevyjadruje a uz su tu 4 strany komentarov (hadok) ... 🧐 o co tu komu islo??
@kkovacovak ano ano, treba citat nielen noviny, ale aj vedecke studie v kvalitnych casopisoch a rozmyslat, odporucam vsetkym 🙂
@vak_inujpreveruj už len podľa nicku a obrázku jasne vidieť, že je to troll. Žeby niekto z MZ SR ako to robíte na FB? 🤣🤦
V clanku nevidim nic nepravdive ani manipulativne, vsetky posmesne a hlupe komentare su uplne zbytocne. (Az na to posledne heslo “Prevenuj - vakcinuj, co by sa hodilo do oficialnej ockovacej kampane). Narozdiel od tych anonymnych prispevkov z minuleho vikendu, ked tu jeden anonym za druhym zakladal jeden prispevok za druhym na temu, covid ockovanie a potraty zien z dovodu toho, ze na ne mrkol niekto ockovany alebo problemy zien s menstruaciou a znicene repredukcne moznosti ked sa stretli s niekym ockovanym...
Pokial niekoho to ockovanie proti kiahniam zaujima, moze si to dohladat na webe. Tam sa napr. dozvie, ze carovna Katarina Velka sa v Rusku nechala zaockovat proti tymto kiahnam ako uplne prva a zabranila velkej epidemii. Dokonca je k tomu aj serial, nadabovany v slovencine a vznikol este davno pred vypuknutim covidu.
@evaachesa Nižšie vzdelaný ľudia sú nesvojprávny idioti ktorý nevedia používať svoj vlastný rozum?? Takéto "mudrosti"si sa naučila vo svojich školách,vyvysovat a posudzovať? Len aby si z tej výšky raz nespadla. .ako dobre ze som vzdelaná a napriek tomu mám v ucte všetky ľudské bytosti. Hanbím sa za teba.
@evaachesa ale choď niekam s tým vzdelaním. Otec má strednú školu a bol sa očkovať tak netrep hlúposti. Každý má možnosť sa rozhodnúť či sa dá/nedá očkovať.
Tak či onak idem si spraviť popcorn 🍿 tu to bude zaujímavé 😀
@miskakyska ak tym myslis mna, tak ockovana niesom 😅 Nemam vakcinu, ale rozum mam
Takéto kraviny by mali mazat a nie iné fóra o rizikách očkovania. Napríklad zmizlo jedno, kde sa písalo o rizikách očkovania tehotných žien proti covid. Chcela som ukázať mužovi a nebolo čo. Ale iné som chcela napísať. Jenner skúšal svoj produkt na svojom synovi, ktorý zomrel v ca 21 rokoch ako mentálne postihnutý. To ste tam mohli tiež napísať
@janulik2008 predstav si že ani moji rodičia nemajú titul a pritom sú to vzdelaní a sčítaní ľudia a sú zaočkovaní...
Tak čítajte medzi riadkami dámy, ja som skutočne nenarážala na vš ... Keď niekto tvrdí že ti očkovanie pozmení DNA, alebo že ti rúško odkysličuje mozog a odumierajú ti bunky, tak prepáč ale takýto človek mi nepríde práve vzdelaný (toto je názor jedného pána Ing.) 😏🤷
No a tie štatistiky či prieskum že sa vo väčšej miere nechcú očkovať menej vzdelaní ľudia, tak to som zachytila v tv...možno to oni mysleli inak, no už to nejdem dohľadávať.
S tým popkornom je to dobrý nápad, večer si jeden urobím k filmu 👍
A ako som písala, nemám záujem o doťahovanie sa v takýchto diskusiách a preto sa už vyjadrovať nebudem...mier s vami ❤️😃
@vak_inujpreveruj zaujímavý článok, ďakujem 🙂 podobne aj
@veto tešia ma takéto fakty z minulosti. budem pevne veriť a dúfať, že sa nazbiera poriadne percento uvedomelých ľudí. bohužiaľ, obávam sa, že keby nebolo u nás povinné očkovanie detí, bolo by možné, že tieto nepríjemné diagnózy by sa vrátili, obnovili a umieralo by veľa ľudí. to isté nás čaká pri covide. kým si ľudia neuvedomia, že toto je cesta (bohužiaľ, tiež nie som nadšená očkovaním, ale som si vedomá, že inej cesty niet), tak to tu bude donekonečna kolovať. iróniou je, že potom sa práve tí ľudia ozývajú, že im umrel niekto blízky či už na samotný covid alebo na inú diagnózu, lebo nemocnice odkladali operácie a vyšetrenia, lebo "covid"... nerozumiem tomuto postoju. v každom prípade by som si najviac želala pôvodný život bez akýchkoľvek, nazvime to, podmienok. ale obávam sa, že bez očkovania to nepôjde.
@evaachesa ja presne viem, ako si to myslela. nejdem to rozoberať. avšak napíšem, že súhlasím s tebou, lebo mám sestru, VŠ a k očkovaniu sa vyjadrila, že ti určite pichnú ten čip do tela... no väčšiu kravu som snáď nestretla vo svojom živote 😀 (podotknem, že my nie sme už takmer 5 rokov v kontakte pre podobné debiliny, ktoré jej v minulosti vyšli z úst a nešlo len o verejné témy, ale i súkromné rodinné záležitosti)... toto mi povedala mama. že jej vpichnú čip. no konečná. moja mama, učňovka bez maturity, veľmi ale sčítaná a múdra osoba (nemala možnosť sa vzdelávať, bohužiaľ), sa tomu už len zasmiala... má 75 rokov a chce sa očkovať, čaká však, kým sa situácia upokojí a ona navštívi kardiológa, lebo má vážne problémy so srdcom. ale vie, že očkovanie je menšie, oveľa menšie zlo, než covid samotný. takže naozaj to nie je o ukončenom vzdelaní, je to o uvedomení si.
Az ked vidim diskusiu ako je tato, tie nezmyselne prispevky plne nezmyselnych konspiracnych teorii, tak si uvedomujem, ze skutocne nie kazdy v roku 2021 ma rozum. Ja rozumiem ze sa nemate zaujem nechat ockovat - a to je v poriadku. Nie kazdy musi byt zdielny k vakcine. Ale pisat ze nas niekto manipuluje, chcu nas predat alebo ze niekto falsuje data. To mi je vas uprimne luto.
@ceresna2 práve o to sa snažíme, aby k takýmto veciam (ako to, že sa krvná zrazenina vytvorí) nedochádzalo. Preto je dôležité poznať svoj zdravotný stav, jednať pri rozhodovaní vakcinácie s odborníkmi a filtrovať pravdivé, verifikované informácie. Preverovať a následne vakcínovať.
https://www.slovenskoproticovidu.sk/sk/vsetko-o...
@ceresna2 takéto správanie je voči spoločnosti nezodpovedné, a práve kvôli takýmto počinom ľudí, ktorí zmýšľajú rovnako sa pandemické ochorenie Covid-19 stále rozširuje a opätovne narúša životy nás všetkých.
@kittykat22 vobec nemyslím Teba...ani nikoho tu v skupine...bežne na ploche sa očkované dámy tvária ,ako nadľudia a dávaju to jasne najavo všetkym naokolo...mne ich je skor ľúto a ked na takú natrafím ,ktorej z každeho jedného písmenka srší "nadpriemerná inteligencia" radšej zaradím spiatočku...nerada s takymi "trávim čas" 😀

@cocolino234 naštuduj si navplyvnejšie rody sveta od Rotschildovcov atď. a potom sa môžme baviť (ale nie z wikip.)