icon

Homosexuáli očami Ježiša

11. sep 2023

Dobry den,prosim Vas znalkyne noveho zakona,viete mi vysvetlit ako sa k himosexualim vyjadroval Jezis?Konkretne odseky v Biblii.
Ja co hladam ,skor to ani nezmienoval a stary zakon ma nezaujima.Dakujem.

kat_
11. sep 2023

Jezis vravi, miluj blizneho svohjho ako seba sameho 🙂 nekategorizuje koho ako, koho viac, koho odsudit, koho vyhlasit za pliagu...

cafelatte
11. sep 2023

Rimanom 1

cafelatte
Autor odpoveď zmazal
autor
11. sep 2023

@cafelatte ok ale to nie je od Jezisa ale nejaky clovek to napisal ,nie?

autor
11. sep 2023

@kat_ Asi tak,on o tom nezmienio ani slovo.Asi ho to netrapilo.

katka700
11. sep 2023

Ahoj, nie som veriaca, čo viem o Ježišovi tak je autorom na jeho dobu šokujúcej myšlienky že ľudia sú si rovní. Pred ním jeho sukmenovci verili že existuje národ vyvolený a ostatní sú menej cenní a nemajú práva, napríklad Hagar sa nikto nepýtal či chce mať dieťa s Abrahámom. Bežná kmeňova mentalita tej doby.
Ježiš veril že ľudia sú si rovní a podľa apokryfnych evanjeli nebola Mária Magdaléna prostitútka ale jeho partnerka. Ťažko si predstaviť ze na tú dobu tak nezvykle tolerantný prorok riešil alebo odsudzoval ľudí na základe sexuálnej orientácie. Iste vieš že dnešná biblia je výber z diel apoštolov a ďalších Ježišovych následnovnikov spravený na nikajskom koncile podľa toho sa čo cirkvi najviac hodilo do narativu.

autor
11. sep 2023

@katka700 a preco si myslis ze bol prorok a nie Boh?

katka700
11. sep 2023

Napísala som prorok s ohľadom na kontext, v čase keď Ježiš pôsobil na Zemi bol braný skôr ako prorok, myšlienka že je boží syn sa v kresťanstve ujala až neskôr, moslimovia ho stále uznávajú ako proroka.

kiki68
11. sep 2023

Jezis sa o tom sam nezmienil, podla mna on nejake taketo veci neriesil. Ako bolo pisane, tak sucasna verzia svateho pisma je vysledkom toho koncilu, kde to cele dali dokopy a vybrali, co sa hodilo. Jezis by urcite nikoho nevyhlasil za pliagu, ten by dal komukolvek sancu. V tom bol prave unikatny.

kiki68
11. sep 2023

Prorok, nakolko prisiel interpretovat slova a volu jeho otca medzi ludi.

autor
12. sep 2023

@kiki68 no to je tazko povedat ci boh alebo prorok.Alebo co.Akurat sa pytam lebo terqz pred volbami je to tema dost a pritom kdh sa vyjadruje o pliage,pricom Jezis ich vobec neriesi.Ako v sodome a gomorr boli a preto aj skza tychto 2 miest.Mozno Jezis ich neriesil ale Boh ano.Kedze v sodome a fomore to bolo hriesne.

anita6666
12. sep 2023

Že zhoreli v pekle 😎