Hygienické návyky psíka
Ahojte mamičky,prosím o radu : mám problém s naším 8 mesačným psíkom yorkom. Kúpili sme ho ked mal 4,5 mesiaca vraj s hygienickými návykmi. Ked sme ho priniesli domov samozrejme žiadne návyky nemal, tak som ho začala učit chodit von. Kedže máme RD , tak som nemala problém s ním chodit von často. To často bolo asi po každej hodine do pol noci a potom zas ráno od 6 tej znova po hodinách. Asi po mesiaci sa nám podarilo na 3 týždne mat pokoj a nemusela som všade sledovat mláčky a extrementy po dome. Ale ked som si myslela , že už je naučený , začal znova aspon 1x cikat za den vnútry. Ostatné robil vonku. Pokarhala som ho tak, že ked som ho pristihla na odporúčanie zverolekára chytila za kožu za krkom a so slovom FUJ som ho vyniesla von. Poučil sa , ale zas len na nejaký týžden, dva, potom znova. Vie , že robí zle, lebo ked to spraví, tak sa skryje a hladáme ho aj 2 hodiny kde je. Lenže problém už ani v cikaničkách nie je /utriem/ ale začal už aj kakat vnútry a to už neznesiem.Zial nefunguje namočenie nufáčika do mláčky, novinový papier tiež vyšiel nazmar, ani vynášanie na dvor :( Milujeme ho, spí s nami v posteli, papkáme spolu.....ale toto je na mna moc, kedže sa starám výlučne len ja o neho, tak som na pokraji síl. Preto vás prosím, ak máte nejaké zaručené typy alebo návod na odučenie 8 mesačného psíka na vykonávanie potrieb vonku, prosím poradte mi. Dakujem

@majuskacechova Napisala akasi pani, ktora pretdtym " akoze sorry, toto je tema pre mamicky a bla bla bla...Vsetky srcko, maju rovnake prava , ako Vy...Opakujem, neotvarat temy a nevyjadrovat sa, ked im nerozumiem a nebavia ma...Otvorit kabelky! 😀 😀
lebo ako "sorry, toto tu je pre vsetkych"...
@majuskacechova Aj ja Vam zelam krasnu adventnu nedelu,prijemne sviatky a vela pochopenia od vsetkych a pre vsetkych! 🙂
@majuskacechova Aky clovek, taka rec...Nuz, co uz...Dama je jasnovidec!
je to vtipne :D:D
@majuskacechova Skuste sa smiat aj s kuričom... 😀 Som rada, ze ste taki veseli...

@barbara111 chodit co najčastejšie von - hned po zobudeni, po jedle, po hre... aj v noci si dat budik a aspon raz vybehnúť.
V žiadnom prípade netrestat po cine - to nema ziadny efekt a pes sa vas len zacne bat. Ak prichytite psa pri cine rychlo zobrať a utekat dokončiť to von. Pri úspešnom pokuse vonku mozes pochváliť, ale tiež to netreba pomahat.
Sledujte aj správanie psa, ak sa začne krutit, alebo sa bude chcieť niekde zasit, bezte von. Drzim palce