Hysterektómia a vaša váha
Sestru čaká hysterektómia maternice. Vaječníky by jej mali ponechať a má hroznú obavu, ako to bude potom s váhou. Pribrali ste moc po takejto operácii?
@laurika25 áno zatiaľ je všetko ok a verím že aj bude venujem sa cvičeniu,deťom a nemyslím na to...a tebe prečo idú vyberať
Ahojte,chcem sa spytat som 7 m po vybere maternice a mavam navaly tepla,moja otazka ci aj u vas je to tak?Vajecniky mi ponechali..ze by skory prichod memopauzy?
@karinka098 Skorý? Koľko máš rokov? A v akom veku mala menopauzu tvoja mamina?
@karinka098 Aj keď, asi som to zle formulovala, keďže menopauza je vymiznutie menzesu v rámci klimaktéria a ty už menzes nejakú dobu nemáš.
@suge 37r ale niekde som citala ze zeny po vybere mozu ist skor do prechodu.V noci mavam take navaly tepla az hroza mokra som ako mys nie je to zas kazdu noc alebo aj nadranom sem tam aj cez den
@karinka098 Áno, hysterektómia môže viesť k skoršiemu prechodu u žien, aj keď boli zachované vaječníky. Azda by stálo za to pohovoriť si o tom s gynekológom.
Ja som 2roky po hyster. Musim povedať že odvtedy "normálne žijem" cítim sa skvelo, vtedy som schudla 5kg a stále to držím😊bez veľkého snaženia sa odriekania si niečo...mala som 42r.-jedine čo začínam pozorovať na sebe sú nával tepla(ale ja mám teplo rada) takže v pohode
no mna čaká hysterektomia o mesiac,mam 39 rokov a dve deti,z dôvodu predrakovinového stavu,vaječníky by mi mala ponechať.majú mi to robiť laparoskopicky,neviete ako to prebieha,či sú potom velké bolesti a kolko sa býva v nemocnici?mne to majú robiť v trnave
@karablicova ženy sa cítili po operácii lepšie nakoľko nemajú veľký rez cez brucho. Púšťajú ich na 3-4den domov/ak si dobre pamatam/, po reze na 7 deň... V BA na Kramaroch
@palko_vladka ahoj je to už 5rokov môžem sa opýtať ako je to teraz s tou váhou?Mňa čaká hysterektomia a bojím sa že po nej budem ako balón 🥲
@gropo ahoj, áno mala som výročie 🙂
Mám 60 kg, čo po pôrodoch som sa nevedela dostať pod 63 kg takže u mna vyborne. Cvicim si s Janym Landlom cez online trening a snazim sa spevniť diastazu /rozdelene brusne svalstvo nad jazvou/, a čo je najsuper cítim sa fajn
@palko_vladka jeeej super to som rada,že sa držíte 🥰 ďakujem za odpoveď a prajem veľa, veľa zdravia ⚘️🌼💙
Ahojte, mne 5.5.robili laparotomiu čiže laparo a aj rez ako po cisárskom. Mala som dva veľké myomy jeden bol na zadnej stene maternice ten odtiaľ vystrihli maternicu zašili. No a včera došli výsledky hystologie.
Boli zle a dr.odporucila ďalšiu operáciu a vybrať maternicu a vaječníky 🙈. Mám 34 skoro 35.
Jedno dieťa.
Po op myomov som mala silné bolesti a dotoho to strašné nafúknutie až som nemohla dýchať 🙄🤦.
Už mám stoho mis máš🙈.
Keď si predstavím zase tie bolesti 🙈
@gropo Ahoj no vraj rezom na bruchu je to lepšie majú lepší výhľad a prístup. A hlavne ak berú úplne všetko musia močový mechúr,,podložiť,, aby žena nemala problém s pocikavanim🙈. Ach jaj máme to ťažké byť ženami.
Len som zvedavá na reakciu tela, takto skoro byť v prechode🙄🤦
Ďakujem aj ja tebe držím palce nech je všetko dobré 🙏🙏🙏😇
Prosim, absolvovali ste niekto hysterektomiu aj v Kochu alebo NOU? Alebo kde ste mali dobre skusenosti? 🙏
Prosim, absolvovali ste niekto hysterektomiu aj v Kochu alebo NOU? Alebo kde ste mali dobre skusenosti? 🙏
@lele7 ja v 2018 v nitre

@laurika25 mne vybrali maternicu kvôli hyperplazii endometria so známkami atypie čiže predrakovinovy stav .....po vybratí výsledky histologii nádor tak onkologicka odporučila dať von všetko pre istotu ale ľutujem že som si to nedala vybrať hneď všetko