Ideálny vek na prvý pôrod
zdravim zienky chcem sa opytat len tak pre info kolko rokov ste mali ked ste prvy krat rodili?..ja som rodila v 27 rokoch ..samozrejme od skor narodenych zien vmojom okoli som sa napocuvala ako to je neskoro a a ake velke alebo kolko deti uz oni mali v mojom veku a podobne..prvykrat som otehotnela ako 25 rocna ale potratila som v 4 mesiaci :(..ako je to s vami?..dakujem za kazdu odpoved..
Ja som mala 31
@extempore nehnevaj sa, ale tak hlúpy komentár si si mohla odpustiť.
Je to každého osobná vec a vek nie je vôbec indikáciou potratu.
Nezažila si, tak nabudúce radšej nepíš nič ako máš napísať niečo takéto.
A pamätaj, že božie mlyny melú pomaly, ale isto🙂
32 a nikto mi nič nehovoril :D medzi mojimi rovesníčkami skoro ani nepoznám ženu, ktorá by rodila skôr ako okolo 30.
@katuli3nocka je to ok....beriem to uplne v pohode,je to jej nazor a aj ked je odlisny od mojho,nebudem sa za to hnevat....mat dieta alebo ho nemat je rozhodnutim zien a ich partnerov....my to tak citime a samozejme,ze sme to konzultivali s dr.,dokonca deti nas v tomto rozhodnuti podporuju.....dakujem ti za podporu🤗
Mala som 28. Nikdy mi nikto nepovedal ze je to neskoro. Skor mi hovorili ze som este mohla 2-3 roky pockat a este si " uzivat". Vsetky moje kamaratky mali dieta dobre po tridsiatke.
Ja necelých 25 a určite som vo svojom okolí bola najmladšia mamina (bolo to pred 13 rokmi)
@giuli ja mám 24 a mám za sebou 2 potraty. Veľmi ma dokáže nahnevať, keď žena je schopná napísať niečo podobné. Mali by sme sa tu podporovať a nie mať takéto poznámky.
Rozhodnutie mať dieťa je každého osobná a súkromná vec.
Držím palce a prajem veľa zdravíčka!!!🍀
@katuli3nocka v tomto mas kacenka pravdu....bohuzial, kolko ludi,tolko chuti....a ked neotehotniem ja,budem babkou....moja dcera ma skoro tolko,co ty😉😉🤣...drzim ✊aj ja tebe.
27 a 35. Mam kamošku, prvé mali v jej 43 rokoch. Je to individuálne, okolie neries. 🙂
@katuli3nocka a čo je na tom hlúpe? Veď je to pravda... ja viem, že sa asi zle počúva, ale je to pravda. Každy lekar ti potvrdí, že geriatricke tehotenstvo je extrémne rizikové pre matku aj dieťa. Tak nechapem, čo tu vyťahuješ Božie mlyny. Ja nikomu nič zle neprajem, len konštatujem stav - a prírodu Neoklameš. Mojej tete, ktorá rodila ako 43 ročná porodila mŕtve dieťa, mala velmi vysoký tlak a dieťa nebolo dostatočne vyživované. 🙁
@extempore viem ,ze mozno idem proti prirode....no fyz.aj psych.sa na to obaja citime a ako som pisala vyssie,vsetko je konzultovane s mojim gyn.,dokonca sme boli v CAR pre ostatne vysetrenia....samozrejme ,ak sa to nepodari,nebudem si bit hlavu o mur....obe tehotenstva sa podarili na prvy sup... ,takze si davame este jednu sancu ....dakujem ti za tvoj nazor😊
38 prvé aj posledné 💕
Ja 35 , predtym dva potraty v 25 a 28 . Nie kazde mu je dopriate tak jednoducho prist k dietatku. Niekto si skusi peklo a trva to roky.
29, 34
24 prvý pôrod, teraz čakáme druhé. V juli 27r
@extempore myslim, ze do toho ta nic 🙂
@extempore ja tiez zdielam tvoj nazor v tomto tiez by som v takom veku neriskovala..ja mam 30 rokov a neviem ci mat druhe dieta..lebo to prve tehotenstvo dopadlo skoro fatalne kedze takisto som mala vysoky tlak a moju malu nevyzivovala placenta..narodila sa v 37 tyzdni a velka bola na 33 tt....ale taktiez dotycnej prajem nech jej vsetko vyjde a dobre dopadne..
@elisa1910 ja som mala prve v 30, druhe 33 a este by som chcela tretie - nie hned, mam 35 a necitim nejaky tlak, mam este cas. tehotenstva som mala tazsie obe, ale nemyslim, ze to suvisi s vekom. Moja mama ma len mna a mala ma v 38 ;) tehotenstvo aj porod mala ukazkove. Ja sa citim mlado, pre mna a muza je na rodinu teraz spravny cas - osobne napr prebdene noci zvladam teraz lepsie ako ked som mala 20 . V mojom blizkom okoli si vacsina zalozila rodiny az po 30tke, ci skor ci neskor je jedno - hlavne aby to bolo spravny cas a ten si kazdy urci za seba. Ja som spokojna takto a hlupe reci si netreba vsimat.
Ja som sa chcela vydat a mat prve dieta do 25. Zial ten pravy prisiel neskor. V 30tke svadba a v 33 prvy syncek. Niekedy to nejde uplne podla predstav 😏
32
32
37 a pohoda. každého osobná vec. ten kto sa staral bol rýchlo upozornený aby prestal. na otázky tipu kedy bude bábätko? bola odpoveď a dnes si už kakal? a konzistencia? farba? množstvo? hneď ich to prešlo. teraz idu otázky a kedy bude druhé? odpoveď : keď dojeme prvé. a vybavene. o takýchto veciach sa s nikým nebavím nikoho do toho nič nieje
@elisa1910 tiež som rodila ako 27 ročná. Samozrejme som chcela skôr, no sama si dieťa spraviť neviem a môžem akokoľvek chcieť.. som ale šťastná, že aspoň v tých 27 sa mi to podarilo a veľmi dúfam, že ešte jedno bude, aj keď teraz som mala 29 v apríli....
Ja mám 26 a mám 6a 2 ročne dcéry 🙂

ja prve 28, druhe 33. Moja kamoska neplanovane otehotnela pocas vysky a rodila skoro ako 23 rocna a kazdy nanu pozeral stylom "ako si znicila zivot". Vztah jej bohuzial nevysiel a v 33 porodila druhe. Ale tak ja som z BA cize mozno v inom kraji je to ine. Ale pochybujem ze niekto by ti na zapadnom slovensku povedal ze je to skoro. Vsak si daj do googla aky je priemerny vek prvorodicky. A na dieta treba byt pripraveny aj psychicky aj financne.