icon

Idem chudnúť....nájdem parťáčku?

ifsi
29. apr 2019

Ahojte,už dlho som sa na toto pripravovala a prišla jar, pre mna pizitivnejšie podmienky tak idem na vec... konečne, budem štihlejšia a šťastnejšia 😁... mamina 3 detí.
Pomohlo by mi keby niekto bol na tom podobne ako ja a keby som mala s kym vymeniť skúsenosť, porovnať výsledky, priznať si zlyhania atď.

silvia851
3. máj 2019

@ifsi môj prvý deň v poho až nato že manžel mi doniesol tresku 🙂 povedala som, že ju nebudem papať, dala som si zeleninový šalát so zalievkou tzatziky z bieleho jogurtu. Od pondelka chcem aj viac pohybu niečo musím vymyslieť.

ifsi
autor
4. máj 2019

@silvia851 všade číhajú pokušenia, ja zatiaľ tiež v pohode, aj keď sem tam som si dala ďobku niečoho čo som varila rodine, ale to fakt len ďobku. Včera som mala taku pochmurnu náladu, tak som myslela na kadečo 😁

1gabriela13
4. máj 2019

@katy1781 nemala som zostavený konkrétny jedálniček, skôr som si vyberala potraviny podľa zloženia cal, dat atď... Na raňajky som mala napr razny chlieb s 96%morcaciou šunkou 100g. A ráno som pred jedením vždy vypila 1dc citrónovej vody. Desiatu som mala zväčša bud jablko, kivi, hocijaké ovocie alebo aj smoothie niekedy alebo koláč ktorý som si upiekla ja sama napr banana bread. Obed morčacie mäso alebo kuracie, kralicie, hovädzie zo stehna, ryba, prílohy som ja nejedavala nakoľko ryžu moc nemusím ale zemiaky som si nahrádza la niekedy batatovymi hranolkami alebo topinamburom. Na olovrant žiadne sacharidy, len napr skyr som si dala s vločkami alebo grécky jogurt. Večera ja som si dávala mušlí alebo ovsené vločky, zriedka kedy tuniak vo vlastnej stave alebo som si robila pomazanky s jemného nízko tučného tvarohu+bryndza alebo mozzarella Light, k tomu zeleninu. Inak zeleninu som jedla v nespocetnom množstve vždy. Ja som pila aj Coca colu Light alebo zero 0,5l týždenne 🤣toho som sa vedela ťažko zrieknuť, všetko ostatné sa dalo. Aj pizzu som jedla samozrejme low carb tzn. že cesto bolo z nízko tučného tvarohu plus ryžová múka. Inšpirovala som sa zo stránky fitrecepty.sk. Nikdy som nehladovala.

reni666
4. máj 2019
martusik2305
5. máj 2019
martusik2305
5. máj 2019

@reni666 inak môj prípad okrem rožka.... Baby ako ste sa donútili NEZRAT ovládam pravidlá aj ich zvyknem dodržiavať určitý čas napr 2m a keď sa nič nedeje neschudnem ani 1kg tak sa zas spustím a zerem

reni666
5. máj 2019

@martusik2305 moja sesternica bola u doktorky a hovorila jej tiež že málo je niekedy len raz za deň a že aj tak nechudne a doktorka povedala, že je to preto lebo keď málo ješ tak všetko čo zješ tvoje telo ukladá lebo vie že dlho zase nič nedostane. Takže treba jesť normálne ideálne každé tri hodiny ale nie veľa a zdravo.

rina27
5. máj 2019

Ahojte. Ja vam mozem doporucit program, s ktorym sa mi podarilo zhodit 8kg za dva mesiace a super si vyformovat postavu. Je to kombinacia detoxu, spalovania tukov a rasu svalov, cize ako chudnes, hned sa ti formuje postava. Je za tym Mark Macdonald, ktory robi extremne premeny. On to vlastne vypracoval a da sa to kupit uz aj na slovenku. Dalsie dve kamosky tym momentalne prechadzaju a maju este lepsie vysledky ako ja. Mozem vam dat cislo na babu, ktora s tym pracuje, je terapeutka, psychologicka, takze dokaze super namotivovat 😁

lina2
5. máj 2019

ahoj rina27, aj ja som na tomto programe uz 4 tyzden, zatial 3.5 kg dole, a hl sa citait skvelo. inac v tomto programe je dolezite sa hlavne pomerat tie kg nie su az tak dolezite, skor cm ... nakolko sa zmestim do veci o cislo mensich ... hl.mne klesli boky a mam plochsie brusko, za boky ma aj Manzel pochvalil...
rada podporim dalsiu kt.chce ist do toto ... mam osobnu skusenost, kedze sama tym prechadzam, cele to trva 8 tyzdnov uz som v polke a velmi sa tesim ako sa mi dari ...

silvia851
5. máj 2019

@ifsi víkend za nami, trošku ťažší nakoľko pršalo pomaly stále, a človek len doma... pokušenia boli... ale odolávam. Zajtra pridávam aj nejaké cviky a bicykel, tak uvidíme ako to pôjde.

kaja153
6. máj 2019

@ifsi nakoplo ma to keď som sa videla na fotkách z dovolenky. Proste ja som sa nikdy nefotila vyhýbala sa fotáku a tak a aj z dovolenky som mala len 2 fotky z toho jedna momentka. A to ma nakoplo že proste do r*ti človek je na dovolenke fotka žiadna ani žiadne odviazanie nič. Tak som začala jasné zo začiatku to bol dukan a rôzne diéty tukožrúcka detox ryžová kapustová neviem aka všelijaka ale prisahám že to boli všetky ktoré existujú. No a potom som začala zdravo jesť všetko ale zdravé a cvičiť. Najprv doma potom vo fitku teraz aj aj. A keď máte baby na niečo chuť dzobkať k telke tak si spravte niečo zdravé. A ja si dám napríklad aj koláč ku káve ale rátam s tým že dobrý poctivý koláč má kludne aj 500 a viac kalórii čo je slušný obed. Takže si 2x rozmyslím či si dám zdravý mnou doma pečený čo má 200kcal ale z kavierne za 500 a viac. Ak si však dám ten za 500kalorii tak si tie kalórie zarátam a mám napr menšiu večeru. Jedlo si už nerátam mám to cca v oku ale ked som sa učila čo sú sacharidy čo tuky a čo má kolko kalorii tak mi pomohli kalorické tabulky. Keby ste chceli recepty mám ich tu v albumoch a mám na fb stránku varíme a žijeme zdravo teraz som akurát piekla zdravý perník a krémeš tak to pozrite a spravte si ku kávičke 🙂 a neskúšajte žiadne diéty nemá to význam a ani detox nato máme pečen a obličky. Cvičila som doma JIll michaels a potom vo fitku. Teraz cvičím vo fitku a cez víkend si dávam cviky z fitshakera. Keby ste mali otázky napíšte mi sem alebo na fb alebo kludne do komentáru ale na modrého koňa nemám už moc času 🙂 pekný deň a držte sa

kaja153
6. máj 2019

@martusik2305 a prečo za 2 mesiace neschudneš ani kilo? Niekde musí byť chyba ak za 2 mesiace dodržiavania stravy rsp kalorického deficitu nie je dole ani kilo tak asi nie si v deficite

kaja153
6. máj 2019

@silvia851 ked je zle pocasie a clovek je doma tak mne pomaha ked idem cvicit alebo upratovat alebo nieco zdrave napeciem a mam ku kave.

silvia851
6. máj 2019

@kaja153 no len ja nemôžem isť cviciť lebo mám 2ročné bábo a bývame ďaleko od rodiny sme tu len my dvaja s manželom, takže ja som nebola bez malej ešte ani jeden deň odkedy sa narodila... A doma som skúšala cviciť aj s ňou ale to sa nedá vyžaduje si pozornosť aj keď jej dám loptu, činku, podušku všetko aj tak ma ťahá sa hrať... môžem iba keď príde manžel a sa jej venuje. Ja pečiem každú nedeľu, ale také jednoduchšie koláčiky kvôli malej.Ale už som si povedala, že do leta to zmením, tiež sa chystáme na dovolenku.

kaja153
6. máj 2019

@silvia851 no tak ked príde muž alebo ked spinká alebo skoro ráno ked ešte spí. Ja som doma cvičila videa čo mali do pol hodinky 🙂

ifsi
autor
6. máj 2019

@silvia851 ja som tiež spokojná ako mi to ide, ešte kebyže sa prinutim cvičiť tak som dokonala 😁 ale možno keď zasvieti slnko sa prinutim

adulikka
6. máj 2019

Ahojte ja vás čítam od začiatku. Mne hlavne treba brucho zmenšiť. Merala sa a ja v páse 94cm. Výšku mám 158 ,váhu 62kg . Pred kúpeľmi som držala 8 hodinovú diétu ,našla tu na MK. Schudla som za mesiac 3 kg ,ale už ju nedrzim ,kilá mám už naspäť. Najhorší tuk je na bruchu . Hrozia srdcovo-cievne choroby ,ja som príklad. Liecim sa na srdce i cievy mi museli čistiť 2X....tak musím schudnúť. Nohy ruky mám tenké ,len to brucho robí mi problém . Najlepšie výsledky mám pri cvičení kalanetiky. Super som stratila cm v páse a v bokoch ,keď som chodila polrok do posilky .Kila len 2 kg ,ale v páse 16 cm ,v bokoch 10 cm . Tak toľko s mojich pokusoch .

danusskaaa
6. máj 2019

Ako prvé, držím vám všetkým palce nech dáte dole čo potrebujete a nech sa cítite super... poradím pár mojich objavov.
1. Žiadne výhovorky!!! Dnes nemôžem cvičiť lebo musím toto a hento.... dnes zase nie lebo idem tam.... nemôžem vôbec cvičiť lebo mám dieťa ATĎ toto sú proste ospravedlnenia, ktoré kryjú nasu lenivosť (aj mne sa to často stava) človek ktorý niečo chce, hľadá cestu ako to urobiť! Všetko sa dá skĺbiť!
2. Nemusí každý hneď utekať do posilky lebo iba "tam" sa chudne. Ak chceš aj doma so dokážeš super zacvičiť, treba nepozerať rôzne videá a naučiť sa SPRÁVNE cvičiť. 15 minút správneho cvičenia je viac ako pol dňa hocijakeho podskakovania a unavovania tela.
3. Piť, piť a piť. Aj keď nie si smadna pi. Voda zaplni žalúdok a nemáš pocit hladu. Viac cikas a cistis sa...
4. Vitaminy (nie hocičo od buka, je dobre vedieť čo telu chýba a doplniť to)
5. KALORICKE TABUĽKY schvaľujem na začiatku úspešného štartu. Tie ti ukážu či jest vyvážene. Jest málo je pre telo zle a jest veľa taktiež. Ale nezabúdaj ze to nie je len o tom. Telo musí mat bielkoviny , tuky, sacharidy a vlákninu vo vyvazenom pomere aby mohlo dobre fungovať.
6. Pohyb (ale pozor!!!! žiadne meranie bežných krokov počas dňa, veď zase toto berne vazne) hocijaky pohyb či cvičenie je super keď sa robí správne. Ak nestíhaš vybehni si v byte párkrát po schodoch- aj to je pohyb iný ako bežné robievas.
7. Nechudni s nenávisťou a trápením, nájdi si v jedle vždy menšie zlo ak máš na niečo chuť nech nedostaneš "žravku" a športuj tak aby ťa to bavilo!!!
8. Zabudla som ŽIADNE DIÉTY - stresujes seba i telo!!!
Ešte raz držím moooooc ✊✊✊✊✊

adulikka
6. máj 2019

Ja veru pijem zatiaľ týždeň ,má sa len 4 týždne a potom prestávka ,zihlavovy čaj ,denne dám 1 liter bez medu ,citrónu .Plus čistú vodu . No ale som doma ,tam sa to dá .

ifsi
autor
6. máj 2019

@reni666 aj taketo niečo sa mi stávalo 😁

silvia851
6. máj 2019

@danusskaaa ťažko to pochopí niekto kto nie je na všetko sám... a pomôže mu mamina, svokra brat, sestra atď. Ja sa nevyhováram len opisujem ako to u nás je... práve dnes mi manžel oznámil, že ide v stredu večer na služobku a vráti sa v piatok v noci... takže cca 2 dni budem sama na všetko...takže dosť náročné.

silvia851
6. máj 2019

Dnes som uvarila zeleninový guláš, takže mali sme bezmäsitý deň, a stihla som si aj zacviciť práve som skončila. Tak dnes mám zo seba dobrý pocit.

danusskaaa
7. máj 2019

@silvia851 aj ja som sama. Muž chodí buď ráno o 8 preč a príde (v lepšom pripade) o 19tej alebo je bežné 3 dni úplne preč. Dcéra ide do školy a s mojim 2 ročným som sama. Moji rodičia sú 100km od nás a svokrovci vyše 200. Kamoskam deti nenechavam lebo majú toho dosť. Takže viem to pochopiť a keď treba dokážem sa vynajst. Jasné nechodím do posilky lebo malého tam ťahať nebudem (nie je to super "poslušne " dieťa ktoré len sedí) ale cvičím doma, behám s kocikom, na pleliezkach cvicim, proste to čo mi situácia dovolí.

katy31
7. máj 2019

@ifsi ahoj, ja som na tom podobne ako ty... 3 deti, po treťom pôrode som z váhy 78 pribrala na 100 :( ale mne vyoperovali aj štítnu žľazu... tiež sa snažím schudnúť, môžem sa pridať k Vám...

silvia851
7. máj 2019

@danusskaaa o 8 ráno chodí preč? No tak to máš úplne super. Môj odchádza z domu o 6:00hod a malá mi tak vstáva ako budík o 6ráno. Rodičia bývajú 160km od nás a svokra býva 450km od nás... takže tiež mi nepomôžu a mamina ešte pracuje. Manžel niekedy ide na služobku aj na 14-20dní keď ide na 2 dni ako teraz tak to je to lepšie... Teraz ešte v júni pôjde na školenie tak mi bude chodiť 10 týždňov domov iba na víkend... celý týždeň sama.... Odkedy sa malá narodila denno denne keďže ešte mi nebola nikdy chorá, tak každý deň od narodenia s ňou chodievam na prechádzky s kočíkom kým spinkala tak to bolo na 2-3hodinky denno denne, teraz na 2 hodinky, lebo už behá, v lete budeme chodievať na dlhšie, ale tento pohyb už moje telo berie ako samozrejmosť takže to je pre mňa nič, to mi už nestačí. A mali sme predtým psíka chodievala som s ním denno denne vonku ráno niekedy som chodievala behávať s ním na hodinku, cez obed som utekala z práce domov ho vyvenčiť a potom ešte večer pol hodinová prechádzka, a poobede som chodila cvičiť, ale teraz sa to žiaľ nedá... Najhoršie bolo, že som od 6mesiaca bola na rizikovom a fakt som mala minimálny pohyb a vtedy to začalo, lebo nechceš ublížiť bábätku mohla som sa iba prejsť a to len na hodinku max. keď mi bolo dobre a odvtedy som len priberala. Ak je telo zvyknuté na viac tak potom sa to otočí... Ale aj tak si myslím, že nie som na tom až tak zle pribrala som 16kg a niektoré píšu že aj 30kg, tak hádam tých 16 nebude až taký problém...

silvia851
7. máj 2019

@kaja153 no ráno malá vstáva o 6hod ako budík, keby pospinkala aspoň do pol siedmej ale veľmi skoro vstáva...Teraz som už manžela prinútila sa s ňou hrať aspoň 20 minút, lebo on vydržal tak 5 minúť a dosť... včera som si trošku zacvičila, tak hádam sem-tam sa mi to podarí. Ďakujem za podporu.

silvia851
7. máj 2019

@danusskaaa 16kg som pribrala z tehu, ale 5 kg som dala dole po pôrode, tak už ostalo len 11kg 🙂

suesue1983
7. máj 2019

Ahojte tak sa pridavam aj ja.Volam sa Zuzana mam 5 deti. Najmensi ma 2 roky predporodna vaha 54kg (prva foto) poporode mam 63kg no a uz 2 roky sa to na mne drzi. Teraz cvicim uz 12ty den doma(brusaky, drepy, plank, dvihanie panvy,ruky vsetko po 100-teraz 3 den 150.)Na kardio a silove cvičenia moc niesom. Chcela by som povodnu vahu aj postavu ale kludne sa uspokojim aj len so spevnenim alebo 56 kg by bolo fajn.😃Vyradila som biele pecivo jem 5x denne. Obcas aj sladke si dam. Tak nech nam to vydrzi hlavne 👍😃

suesue1983
Autor odpoveď zmazal
kaja153
7. máj 2019

@silvia851 ja vstávam 4:40 aby som všetko stihla 🙂