icon

Ideme na návštevu k švagrinej, no máme si nájsť hotel - Kto je ten zlý?

6. feb 2020

Dievčatá, riešim takú "blbosť" a potrebujem počuť názor nezainteresovaného človeka.

Priateľovej sestre sa narodilo bábätko a chce ju ísť pozrieť, čo je pochopiteľné. Volal jej a sestra mu povedala, že si budeme musieť nájsť ubytovanie. Ona má byt v Poprade, ale dala ho do prenájmu a kúpila si chatu v Tatrách, kde aj býva. My žijeme v Nitre, teda budeme za ňou cestovať. Príde mi to od nej hlúpe, že chce, aby sme si našli ubytko. Pritom by sme prišli niekedy večer, prespali u nej a druhý deń večer by sme odchádzali. Chápem, že má malé bábätko, ale chcieť od nás, aby sme si hľadali ubytovanie mi skrátka príde blbé.

Neviem dievčatá, možno jej krivdím, nie som ešte matkou, ale možno ani o našu návštevu nestojí, tak mi to pripadá. Ona je fajn, ale ja k nej nechodím rada, nemusím tam chodiť. Priateľ je naštvaný, že tam nechcem ísť a núti ma.

Čo si myslíte, som netolerantná? Je to moja chyba, pozerám sa na to zle?

nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
tatanka1
6. feb 2020

Doneste navarené jedlo, nejaký koláč a aj niečo na pitie, určite jej pomôžete, že nemusí nič chystať lebo možno jej to ani bábatko nedovolí a nebude sa zle cítiť.
A ak jej ostane niečo z toho aj na ďalší deň, len jej to dobre padne a Vás to zas tak nezaťaží.

u2jana
6. feb 2020

Nikto nie je zli ;) tlacit sa spat k niekomu, kto prave rodil a ma malicke babatko by ma teda ani nenapadlo.
Ved si najdite hotel na jednu noc, to nestoji svety. S priatelom si vybavite navstevu a este mate aj romantiku v hoteli. Neviem, co riesis

autor
6. feb 2020

@nikolka1986 Ona nás pozvala.

dopolbokaodrata
6. feb 2020

Ty deti nemáš, však 🙄

martina1201
6. feb 2020

Ahoj, mám brata, ktorý býva v inej krajine, majú viac detí a keď príde k nám hoci aj len na 1 noc zaplatí si ubytovanie inde, hoci miesto na spanie by mali aj tu. Jej želanie je v pohode a to hneď z viacerých hľadísk. 1. Je matkou krátko, potrebuje sa s Váhom zžiť a nie obskakovať návštevu, variť jej a podobne. 2. Ubytovanie u nej znamená, že nemáte kam odísť ak by bábätko plakalo, ona bola unavená alebo niečo iné. 3. Ak je dieťatko plačlivé aj vás chráni tým, že nechce aby ste sa nevyspali. Predsa len je to dlhá cesta. A ver to z toho hľadiska, že si môžete kúpiť trebárs romantický pobyt a k nej len odskočiť na návštevu.

ivkazba
6. feb 2020

Nečítala som komentáre, tak sa možno budem opakovať. Ja nemám bábätko ani dieťa a tiež nenechám u seba nikoho prespať. Proste to nemám rada, som zaťažená na určitú úroveň poriadku a súkromie, cudzí ľudia mi ho narúšajú. No a s novorodencom... ja sama by som u nikoho neprespala, lebo to beriem tak, že tá mamina a bábo potrebujú aj svoj kľud.

juliet86
6. feb 2020

je velmi sympaticke vidiet osobu ktora si da poradit a prehodnoti svoj vlastny nazor. palec hore ;)

nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
ivkazba
6. feb 2020

@nikolka1986 nevidím na tom nič sebecké a kto ma pozná, vie že sebec ani náhodou nie som, ľuďom veľa pomáham a často sa na mňa obracajú s prosbou o pomoc. To skôr odsudzovať ľudí ktorých nepoznám mi príde nie okej. 😉 Pekný deň.

nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
ivkazba
6. feb 2020

@nikolka1986 rodičia bývajú asi 15 minút peši, bratia obaja do 10 minút autom, partnerov brat asi 30 minút autom, asi máš prázdny život, keď riešiš čo nepotrebuješ. Viac nereagujem, takže uži si deň.

nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
lubina
6. feb 2020

moji svokrovci byvali od nas cez 200 km ked sa nam narodila prva dcerka, a samozrejme ze ju prisli aj pozriet, ale sami si zaobstarali ubytovanie v hoteli. Mne to neprislo divne, mali sme male babatko, navyse prve, takze sme chceli mat aj pokoj, proste prisli posedeli cele popoludnie, obdivovali malu a na vecer odisli do hotela. Boli takto u nas tri dni, kym sa vratili domov.....mozno je to tym, ze nemas este dietatko, ale keby si mala, tak by si urcite nechcela, aby u vas niekto bol prave v tom case, pocas prvych dni dietatka, v noci doma. Je to cas tej rodinky, aby si zvykli na novy aj "nocny rezim". Cize mne to vobec nepride divne, ze chce, aby ste si nasli ubytko...

019paula
6. feb 2020

@juliet86 ...preeesne som to chcela slečne napísať. Vidieť, že je to múdra kočka 😉

autor
6. feb 2020

@juliet86 Preto som sem napísala, rada si nechám poradiť, niekedy človek nevidí niektoré veci a ako som písala, tu bude ten problém, že ja ešte deti nemám, tak sa na to dívam inou optikou.

grilazka
6. feb 2020

Ja mam 3 deti a teda....ja by som nikoho neziadala, aby si nasli ubytovanie. A navstevy mavame dost casto. Bud chcem,aby prisli a s tym je spojene,ze budu aj u nas spat alebo nikoho radsej nepozvem.

xjakubikovak
6. feb 2020

moj mesiac po pôrode vyzeral asi tak ze som chodila vacsinou v spodnom pradle, idealne bez podprsenky nakolko maly sa zle prisaval a hrozne ma voleli prsia ci ze som len vetrala, vsade kopa pouziyych vložiek do podprsenky 😀 unavena som bola jak slak a mame 2 izb. byt ale zo zaciatku som musela ist v noci niekedy kojit do obývačky a to nespominam kolikové 2 hodinové revy 🙂 a súhlasím s dievcatami vyssie ze je super ze si ochotna si vypocut aj druhu stranu a dat si poradit 🙂

autor
6. feb 2020

@xjakubikovak Tiež plánujeme s priateľom bábätko, možno takto o rok budem rozumieť o čom mi tu všetky píšete 🙂

galioska
6. feb 2020

Áno treba to rešpektovať ale čo ja viem, tiež by mi to bolo blbé a nieje to zas kus sveta, choďte radšej skoro ráno a večer domov načo tam spat

eliska13
6. feb 2020

Možno aj ona sa cíti trápne, že tam bude vyplakavat v noci bábo, že bude musieť chystať raňajky napríklad by ešte chcela spať.Neber to v zlom je to ťažké ten zaciatok, keď nechcete platiť ubytko choďte od rána do večera veď to ste kusok

xjakubikovak
6. feb 2020

tvoje sestonedelie mozno bude uplne iné, viac pohodove ako napr. u mna a tebe možno nebude robit problem nehat u seba niekoho prespat a normalne stym nemám ani ja problem ale po porode by som veru mala 🙂 Vacsinou to naozaj nieje tak ako vo filmoch ze mamicka vysmiata, domacnost vyluxovana, navarene, napecene a babo prespi aj pol dna bez papania 😀 Tak prajem nech sa nemusite dlho snazit 😁😊

jaskolka
6. feb 2020

Nečítala som všetky komentáre, možno už budem písať to, čo už bolo. Choďte ráno, cesta maximálne pár hodín, zastavte sa, niekde na obed, a návšteva predsa stačí bohato hodinku, dve. A potom si môžte urobiť svoj program, welness, výlet v Tatrách, a bud ak budete mat chuť cestovať späť, tak tiež sa dá, alebo si nájsť ubytko priamo tam. Spojte príjemné s užitočným. Po pôrode by nikto nemal chuť na dlhé návštevy príbuzných, ešte ich aj ubytovať, starať sa im o jedlo, program a podobne. A to by určite už len zo slušnosti robili.

michmich
6. feb 2020

Je super, ze ked si to nevedela pochopit tak si sa spytala na nazor druhych a to ti pomoze mozno aj zmenit svoj nazor a nahlad na vec. Niekto ma lahsi porod, niekto tazky. Niektore zeny po porode behaju ako laňky, niektore sa nevedia ani vystriet, ani sadnut... Niektore bábätká prespia pekne noc, niektore ju celu preplacu... Mna vycerpavalo aj ked prisla moja mamina a snazila sa mi pomoct. Ale kedze nevedela kde co mam aj tak som musela vstavat a vyberat jej a ukazovat az som mala pocit, ze radsej by som si to urobila sama. Tiez som milovala navstevy keď mi konecne maly zaspal a oni ho museli ist pozriet vsak lebo preto prisli, nie? Jasne, ze ho zobudili... Najviac ako im vies pomoct je to, ze im donesiete nieco uvarene. Ked len pizzu z pizzerie napriklad ak nechces cestovat s hrncami... Skuste sa jej mozno spytat, ci mozete nieco doniest aby si nemusela robit starosti s vyvaranim lebo casto aj ked mamicka melie z posledneho tak chce pohostit navstevu. Alebo jej povedzte napriklad, ze po ceste sa zastavite na obed tak si nemusi robit starosti s pohostenim... A este jeden priklad. Kamoska mi vravela, ze jej sa rana po siti nevedela zahojit. Musela si ju vetrat takze chodila doma naholo. Tak ona musela aj rodicov odmietnuť 😀

autor
6. feb 2020

@michmich Keď to tu tak čítam, tak jej rozumiem. Takto som sa na to nepozerala 🙂 Priateľ jej volala a vravela mu, že je to náročnejšie ako si myslela, tá starostlivosť o dieťa🙂

vendulka80
6. feb 2020

Skus ju trosku pochopit. Ja ti to poviem z mojej strany. Ku nam chcela prist svagrina z blavy do ziliny na navstevu ale s tym, ze bude u nas spat. My sme sa čerstvo pred pôrodom nasťahovali do domu a este sme nemali zariadené poriadne, ja po ťažkej sekcii, dieta s kolikami, kazdy ku nam len chodil s dobrými radami ale hrniec polievky neuvaril nikto. A do toho svagrina, ze oni by spali na nafukovacích matracoch... ktore ale by sme museli zaobstarať my. A pritom ona je typ, ktorý krizom slamku nepreloží, spi do 12 a o 13 ročného syna sa jej stara svokra a vari výlučne muz. Takze pre mna to bol v tu chvilu clovek na príťaž. Rovnako ako moja mama, sestra, svokra... lebo okrem poucovania mi nikto v ničom nepomohol.
Ak ti mozem poradit, neurážaj sa, ved este budete mat x príležitosti u nej aj spat. Ber to s nadhľadom a bud radsej nápomocná. Zober kocik, pomôž s varením. Ale kľudne staci aj ked pokocikujes. Ja som to stastie nemala na taku rodinu a viem, ako je to zle😔

griska11
6. feb 2020

Aký problém si rezervovať izbu na hoteli s welnessom. Hneď by som isla. Užívaj kým nemáte deti. A za ďalšie je to síce rodina ale je potrebné rešpektovať ich rozhodnutie.

katkati
6. feb 2020

@wena Presne, aj my to tak robíme. Sami navrhujeme, že prespíme v hoteli.

midka
6. feb 2020

vies tak, kazdy sme iny,,, niekto by ta nedbal ulozit na prespanie aj do jeho vlastnej postele.... a niekto radsej, ked si mimo,,,, nie je na tom nic hrozne,, ,,, ber to ako vikend v Tatrach spojeny s navstevou rodiny,,, nie kazdemu je prijmne prespavat u cudzich,,, hygiena a vsetky tie ostatne veci,, a zas naopak,,,, 🙂 ,, nie je to dovod,,,,, na nejake pokazenie vztahov,, aj Vam mozno padne dobre, ze sa v klude vyspite,, spravite si vecer vlastny program,, ako by ste napr mali byt kvoli babu v noci 5-6 x hore ....