icon

Ideme na návštevu k švagrinej, no máme si nájsť hotel - Kto je ten zlý?

6. feb 2020

Dievčatá, riešim takú "blbosť" a potrebujem počuť názor nezainteresovaného človeka.

Priateľovej sestre sa narodilo bábätko a chce ju ísť pozrieť, čo je pochopiteľné. Volal jej a sestra mu povedala, že si budeme musieť nájsť ubytovanie. Ona má byt v Poprade, ale dala ho do prenájmu a kúpila si chatu v Tatrách, kde aj býva. My žijeme v Nitre, teda budeme za ňou cestovať. Príde mi to od nej hlúpe, že chce, aby sme si našli ubytko. Pritom by sme prišli niekedy večer, prespali u nej a druhý deń večer by sme odchádzali. Chápem, že má malé bábätko, ale chcieť od nás, aby sme si hľadali ubytovanie mi skrátka príde blbé.

Neviem dievčatá, možno jej krivdím, nie som ešte matkou, ale možno ani o našu návštevu nestojí, tak mi to pripadá. Ona je fajn, ale ja k nej nechodím rada, nemusím tam chodiť. Priateľ je naštvaný, že tam nechcem ísť a núti ma.

Čo si myslíte, som netolerantná? Je to moja chyba, pozerám sa na to zle?

Strana
z5
blankaj
6. feb 2020

Jej želanie je úplne v pohode, rešpektuj ho. Raz pochopíš...

katkati
6. feb 2020

Je to úplne normálne. Budete sa vidieť a zároveň budete mať súkromie. Prečo ti na tom tak záleží, aby ste v noci boli u nich.

autor
6. feb 2020

@katkati Tak ja nepotrebujem byť v noci u nej, len mi to príde blbé, volá nás a zároveň chce, aby sme si našli ubytko. Keď prišla ona k nám, bývame síce len v jednoizbovom byte, ale nikdy sme od nej nechceli aby si našla ubytko.

lubkavargova1
6. feb 2020

Vsak ked nechces tak nechod..len potom si to vyzeries u priatela.

autor
6. feb 2020

Ale tam ide o niečo iné. Ale to by bolo asi na inú debatu.

amelia000
6. feb 2020

Tiez si myslim ze by si to mala respektovat. Urcite si vybavte ubytko, tiez by som nechcela aby ked potrebujem sukromie pripadne som ubolena alebo mam nejake zdravotne problemy este niekto u mna prespaval. Cize ano sj podla mna netolerantna.

limetka69
6. feb 2020

ja by som to brala, navsteva, priatel spokojny, sukromie a romanticky vecer o samote niekde v hoteli, ja spokojna, a sestra tiez spokojna, ja by som to brala viac ako spat u niekoho doma 🙂

autor
6. feb 2020

@amelia000 Hmm, zvláštne aké majú ľudia rozdielne názory niekedy. Ja to samozrejme rešpektujem, aj keď to nechápem.

ivca88
6. feb 2020

Akože načo ubytko a pod ?
Tak vyrazte na cestu ráno a ani nie na obed ste tam.
Veď sa tu nebavíme o 1000km 🤭
Sestra chce mať pokoj. Mne by sa tiež nepáčilo mať niekoho dome akurát keď som po pôrode a mám čo robiť sama so sebou, nie to ešte o druhého sa starať.
Ja som v tom obdobi doma nezniesla ani vlastnu mamu 🤭😆

kopytko03
6. feb 2020

Na tom čo chce nie je nič zlé. Možno máš predstavu že k nej prídete, budete popíjať kávu a budete si podávať na rukách spiace bábätko, ale realita je úplne iná. Sestra je teraz nevyspatá, možno nesvoja, snaží sa s bábätkom zladiť režim a nájsť spoločné fungovanie. Určite vás rada uvidí, ale večer a v noci potrebujú mať svoj kľud.
Nechápeš to, pretože dieťatko ešte nemáš. Sľubujem že až sa ti narodí, uvidíš že sestru pochopíš 🙂

amelia000
6. feb 2020

No si zober ze si po porode...boli ta ked sedis, pripadne mas problem so stolicou, alebo casto kojis a proste fakt niektore mamicky ako tak preziju 3hodinovj navstevu a vecer sa chcu nahe s vankusom pod zadkom roztiahnut na gauci a tak co by asj neslo keby ste tam spali. (To je len priklad)

autor
6. feb 2020

@kopytko03 Ďakujem za názor, možno som len zbytočné dotknutá, pretože to nechápem. Takto som sa na to nepozerala, človek niekedy niektoré veci nevidí
@amelia000

ivca88
6. feb 2020

Ono tým že vy ešte nemáte bábätko, tak sa to ozaj ťažko opisuje.
Ale fakt je pôrod náročný. Potom aj riešiť nejaký nástrih, bolesti. Kojenie, novorodenca.
Každá návšteva bábätko naťahuje ako mačiatko.
Deti sú potom fakt uplakané.
Mne stačila svokrina návšteva so silným parfemom a dcéra vrieskala hodinu a pol.
Naozaj sa necuduj švagrinnej že je takáto.
Sama to pochopíš, keď to zazijes.
Šestonedelie je zážitok samo o sebe.

1mina
6. feb 2020

@amelia000 to bol.super popis 😂 ale akoze hned som.sa vzila naspat do tej situacie... ale prispevok ma pravdu...ja osobne som sa citila.tak zle ze som 6 tydnov ani nepustila k nam kamaratov na navstevu a nikto to nemal za zle...mala som dost aj vydrzat babky na navsteve...nemozte vediet ake ma mama problemy po porode o ktorych nebude kazdemu hovorit tak proste asi chce mat sukromie a klud sa dat dokopy

kopytko03
6. feb 2020

@ivca88 to mňa doma čakali svokrovci hneď ako som prišla z pôrodnice. Muž nervózny lebo ich obskakoval s kávou a občerstvením, ja som si ani vybaliť a vysprchovať sa nemohla, malú si len nadrapovali a podávali z rúk na ruky. Namiesto mojich predstáv že prídeme a položíme bábätko do postieľky a budeme doma v láske a kľude sme riešili štvorhodinovú návštevu a ešte pri odchode svokra hovorila mužovi že či mi včely uleteli že s nimi nedokážem posedieť a usmievať sa na nich 😀 vedela by som v tej chvíli zabíjať.

amelia000
6. feb 2020

@1mina no ja dieta este len cakam, len viem si zivo predstavit co ma caka (no nemusi) potom 😂

autor
6. feb 2020

@ivca88 Už si to myslím tiež 🙂 Ja som sa na to dívala tak, že my dvaja sa trepeme až do Tatier a ešte si máme zháňať ubytovanie, brala som to ako neslušnosť, ale ako tak čítam dievčatá, tak sa jeho sestre už vlastne nečudujem. Je dobré vedieť sa pozrieť na veci z druhého uhla pohľadu.

ivca88
6. feb 2020

@kopytko03 jeziskove huslicky.
Ako ja fakt chápem že aj starý rodičia sa tešia z bábätká, ale fakt by mal byť nejaký zákon, že návštevy až po šestonedelí ☝️🤭😅

danka808
6. feb 2020

Myslim, ze to je normalne poziadavka, hlavne ak rodila nedavno. Je to pre nu teraz vsetko nove, narocne a v noci chcu mat sukromie a pre vas to bude tiez lepsie uvidis 🙂 Nehnevaj sa za to na nu

autor
6. feb 2020

Hovorila, že je to náročnejšie, než si myslela 🙂

mirka17
6. feb 2020

Ja ta chapem, ja mám teda tri deti, z toho dvojčatá, ale nikdy som nežiadala aby si nejaka navsteva hľadala ubytovanie. Možno keby že mám garsónku alebo jednoizbak tak im to ubytovanie zabezpečim ja. Mám pocit že dnešné maminy su veľmi fajnove. Nedokazu sa trocha premôcť, len aby oni malý pohodlie, ja som tiež bola hotová z porodoch, ale elementárna slušnosť by mi to nedovolila. Jednu noc by som prezila. Hlavne ak by som to bola ja čo pozýva na navstevu. Ak uz by som teda isla do tych tatier tak to spojim s nejakym welnesom, nech uz to stoji za to

schoki
6. feb 2020

Ahoj.Zalezi od vela veci ci chcu mat navstevu.Aky bol porod,ako sa zena zotavuje,ake je babätko... Ja som prvu navstevu po 10 dnoch po hodine a pol vyhodila.Ale to som im povedala uz dopredu,ze dlhsie ako hodinu si nezelam a akceptovali to.Naozaj zalezi od vela veci.A je super,ze vam to povedala priamo a dopredu.
Tiez by som to naplanovala ako vylet do Tatier s navstevou.Ked uz tam pojdete,tak nech s toho aj nieco mate.Nie len kvoli "hodinovej " navsteve.

gelifil
6. feb 2020

@ivca88 baba zabudla, ze tiez rodila a ako jej bolo...

laguna28
6. feb 2020

Dá sa to pochopiť pretože tu nejde len o predĺženie. Automaticky to znamená, že by vám mala zabezpečiť aj stravu a pod. A pri novorodeniatku je to take stresujúce. Aspoň ja by som to tak poňala. A taký romantický večer v hoteli tiež nie je na škodu, teda pokiaľ nebudete celý večer riešiť sestru priateľa ale venovať sa jeden druhému 😉

cormeum
6. feb 2020

Vždy ked ti príde niečo nepochopiteľné alebo neprimerané...neštandardné....skús si predstaviť, asi ako sa cíti a čo prežíva tá druhá strana. Ja to robím vždy ked niekto urobí divný ťah, čo nechápem a poviem si"ako by som reagovala ne jeho/ jej mieste?" Ak by ti brat prišiel na návštevu po pôrode a tebe by bolo trápne pred ním kojiť, utierať dieťa od kakaníc, a ktovie čo všetko ešte...nevyspatá, nervozna...možno by si práve tomu chcela predísť, aby si návšteva nakoniec myslela, že sú na obtiaž...

laguna28
6. feb 2020

@laguna28 pardón prespatie tam malo byť

sissy27
6. feb 2020

neviem koľko miesta má v tej chate, ale to je v podstate jedno, ja ju plne chápem. Pri novorodencovi by ma sakramentsky obťažovalo mať doma navyše dve osoby na návšteve. Unavená, nevyspatá, ešte chystať im postele, jedlo, v noci sa cítiť blbo, že mi dieťa každé dve hodiny plače a možno ich aj zobudí, ráno / večer si dohadovať nejaký rozvrh v kúpeľni, nedajbože sa budete chcieť socializovať keď ona bude padať únavou na hubu.
Návštevy cez deň na hodinku-dve boli úplne v pohode, ale na noc by som nikoho navyše doma nechcela, aj keď je to rodina.
Spravte to inak - urobte si víkendový wellness pobyt v tatrách a v rámci toho zbehnite za ňou na krátku návštevu.

autor
6. feb 2020

@cormeum Áno, o to sa snažím. Ja nie som matka, preto sa neviem vcítiť, neviem si to predstaviť a asi tu je ten problém.

ladyvi
6. feb 2020

Mas pravdu aj ty, aj ona. Ale kedze nanutit sa k nej nemozes, musis respektovat jej podmienky.
To ako sa ona citi teraz, uz bolo povedane. Zazila som, neprijala som aj naj kamosku, tak mi bolo fyzicky na rit.
Ale. Ale zaroven ma priestor na lutovanie sa, a prospelo by jej keby trosku niekto narusil komfort. Nastartovalo by ju to, ze aj ked sa babo narodi, treba zit normalne dalej a nelutovat sa, ze ake je to narocne. Ja som mala velmi zly zaciatok, navstevy som odmietla, lebo som mala bolesti strasne, ale narovinu som to povedala, ze jednoducho je mi naozaj nedobre a ozvem sa hned,ked budem na tom lepsie. A takto to ludia lepsie respektovali, akokeby som si hladala vyhovorky. Na druhu stranu, uz mi 6 tyzdnov utrpenia zacinalo liezt na mozog, neprospievalo to nikomu. Mala som sa proste vzchopit skor a nelutovat sa tolko, ze ako ma vsetko boli. Mame v sebe ovela viac sil, ako si vieme predstavit, ale tato doba individualizmu (len ja ja ja) nas potom vlastne samych nici, lebo sa izolujeme, a hlavne od rodin. Respektuj, neboj ved jej to vsetko docvakne neskor, ze boze co som ja tolko lamentovala nad 18hodin spiacim dietatom, ked zrazu mam rocne nezastavitelne tornado😂😂

wena
6. feb 2020

Podľa mňa je to úplne ok, my keď ideme k niekomu o kom vieme, že nie je pre neho úplne komfortné prespatie (napr. majú malé deti alebo nemajú voľnú izbu), sami vždy ideme do hotela, veď my máme tiež takto väčšie pohodlie. Ja by som u niekoho s novorodencom ani nechcela spať, veď ani my by sme sa dobre nevyspali.

Strana
z5