icon

Iná domácnosť - iné zvyky. Čo vás zaskočilo na návšteve?

23. feb 2022

Prekvapenia, šoky, úžas - čo zaujímavé ste videli alebo zažili na návštevách? Dajte zážitky 😃

petkasaurus
23. feb 2022

To neoplachovanie riadov od peny je zevraj v UK normalne

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
autor
23. feb 2022

@evamarek77 odpadla som 😃😃😃

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
eviq
23. feb 2022

@evamarek77 kvety nepestuju lebo sa nedaju zjest 😂😂😂😂😂😂😂😂

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
danka56
23. feb 2022

Keď mi kamoška dala piť vodu z takéhoto pohára od horčice. A nestalo sa to len raz.

bimbambom
23. feb 2022

@danka56 mama mi hovorila , že kedysi ich dávali vybrusovať .... To je ešte v pohode , veď žijeme eko 🙂

annm81
23. feb 2022

Viem, že to je v mnohých slovenských rodinách bežné, ale keď som sa s tým prvýkrát stretla, bol to šok. A doteraz mi naskočí husia koža, keď prídem na návštevu a pri vyzúvaní mi ponúknu, aby som si obula hosťovské papuče, ktoré už malo na nohách sto iných ludi.

diamond007
23. feb 2022

Ja som mala spolubývajúcu (našťastie v druhej izbe), strašnú bordelarku a všetok erarny riad si po dojedeni nechávala v izbe. Poháre na parapete, taniere pod posteľou. Raz sme so spolubývajúcimi nemali do čoho spraviť obed tak šli do jej izby že to poumyvame. Keď sme videli na parapete 15salok s plesnivym čajom, radšej sme zamierili do Ikei...

diamond007
23. feb 2022

@danka56 aj môj svokor to odkladá do pivnice na pitie 😀 tiež ma to vysokovalo, keď to spravil môj muž, pohárik letel do kontajnera 😀

danka56
23. feb 2022

@bimbambom
@diamond007 ja som to nikde inde nezažila. Riadne ma to šokovalo a teda je tomu desať pätnásť rokov a stále to mám v pamäti.

diamond007
23. feb 2022

@danka56 berú to ako pohárik 😀 ja sa smejem na Tom, je to doba takého škrečkovania podľa mňa...majú problém vyhodiť viac veci

oblecenie99
23. feb 2022

@annm81 Konecne môj človek, tiež neznášam tie typické hosťovské papuče, ktore mali aj ini predomnou. Resp. ten druhy, horší prípad, keď vyfasuješ o 5 čísel väčšie polorozpadnute papuče pána domu 😅

annm81
23. feb 2022

@oblecenie99 Najmä v lete, keď prídeš naboso v sandálkach 🥵... Ja sa vždy vyhovorím, že doma chodím úplne bosá, lebo mi je strašne horúco na nohy (v skutočnosti ich mám vždy ako ľad). Plus si v lete nosím čisté ponožky, aby som niekoho nepohoršovala tými bosými nohami.

oblecenie99
23. feb 2022

Mala som dve spolubývajúceho na internáte, jedna mala na 3 tyzdne asi 3 nohavičky, ktoré po pár dňoch striedala a priebežne umývala v umývadle a druha zas zbierala PET fľaše, ktoré hádzala pod svoj písací stôl az kým tam nemala toľko, ze sa nezmestila k stolu.
Kamoška nebývala so svojím mužom spolu až do svadby a zistila o ňom, že oni doma nesplachovali toaletu po malej potrebe az potom, čo už mala jeho priezvisko. On sa úprimne čudoval, že sú ľudia, ktorí splachuju aj po malej, predniesol dokonca kamoške takú básničku ktorú vytvorila jeho mama, keď bol malý a bola prakticky o tom, že sa splachnut ma až po veľkej potrebe. Ale aspoň si tu misu po sebe umyl - táto činnosť totiž bola tiež súčasťou básničky 😅
Naš sused z vedľajšej bytovky chodí denne s vedrom k vode (bývame v KE pri Mlynskom náhone, to je taky pozostatok potoku, ktorý kedysi tiekol cez mesto) a splachuje tým toaletu.

oblecenie99
23. feb 2022

@annm81 ja tak isto, tiež nosím so sebou ponožky 🙈

simonah73
23. feb 2022

ups. momentalne sme odstavili kurenie, lebo to nemame odizolovane a zbytocne vykurujeme pivnicu, nam trom babam som kupila papuce a prave zajtra som chcela kupit niekolko parov ked niekto pride aj ked je pravda ze v obyvacke kurenie funguje. tak teraz vaham 😀

oblecenie99
23. feb 2022

@simonah73 Ja také ináč mam doma prichystané pre moju mamu, lebo ona si to vyslovene vyžaduje a nakázala mi niečo také kúpiť, lebo jej vždy a všade mrznu nohy a ako ja môžem nemať niečo takéto doma pre hostí... 😅 Väčšine to asi nevadí.. 😁

beata_k
Odpoveď bola odstránená
prasiatko30
23. feb 2022

@danka56 ja som zacala kupovat koli sklenenym poharom nocilla - arasidova/coko natierka. vzdy sa mi po dlhsej dobe pohare roztrieskaju a v mycke ostanu take mliecne - za pomaly 20r sme vystriedali kadejake sady poharov na pitie aj drahsich aj ikeackych a nakoniec najlepsie su sklenene pohare z nocilla - ked sa rozbije kupim dalsiu - decka nadsene - a ficime dalej. Maju akurat velkost😂😂😂a neostavaju zakalene z mycky 🤷‍♀️Ale tieto ta znacka presne koli tomu take vyraba 😅

simonah73
23. feb 2022

@beata_k
@oblecenie99 tak k nam zase vela ludi nechodi, planovala som kupit tak 3-4 pary ze keby nahodou niekto chcel pouzit. su za 1,99€

simonah73
23. feb 2022

@prasiatko30 aj my mame doma pohare take male od nutely, aj ked ich momentalne velmi malo pouzivame. ale cez leto som kupila v hr horcicu v takych malych sklenenych krigloch a to som kupovala kvoli poharom 🙂

danka56
23. feb 2022

@prasiatko30 ale tieto nevyzerajú voebc zle, no ten horčicak ma prekvapil

basska_b
23. feb 2022

Moja kamoska mi raz vravela "pod k nam domov, ale nezlakni sa, mame bordel". Vravela som si, aaaale, to hovoria vsetci... a tam kks, izba jej so sestrou (17 a 19 rokov) ako keby tam boli zlodeji, vsetky sufliky pootvarane, vsetko vyhadzane na zemi, stoly plne zositov, knih, ze si nebolo kam ani papier polozit... Vsade chuchvalce prachu, este aj v kupelke, hroza. A to tam zili 3 zeny .... tato robil v zahranici. Raz sme u toho tata potom v zahranici boli na par dni... Uz som vedela, co mam asi cakat... ehm... kupelnu som musela poumyvat predtym, ako som si tam sla robit hygienu. Najprv mi bolo blbe, ze co ak si to vsimne, ze som tam umyvala... a potom som si povedala, sakra, jemu malo byt blbe, ze si do takeho humusu pozve navstevu

basska_b
23. feb 2022

Este kamosi v Litve mali smetny kos na WC... ehm, na pouzity toaletny papier...

marcellka32
23. feb 2022

Najlepšie bolo, keď mi ponúkli džús na návšteve v pohári a pohár bol z nejakého hostinca, mali doma každý pohár z inej krčmy 🙂 klasika 3 dcl pohár s ryskou na presne načapovanie 🙂 určite bolo viac veci v živote, momentálne ma na návšteve prekvapí, koľko zbytočnosti majú ľudia v obývačke a chodbe na poličkách, sú doslova zapratani vecami (ale to som ja minimalista, vidím to inak)

autor
23. feb 2022

@beata_k aj ja to tak robim, vzdy poviem novej navsteve co to este nepozna ze su oprate aj v dezinfekcii a vzdy po pouziti beriem do pracky. Znama sa cudovala, ze to periem, ze sa nerozpadnu 🤦 tak uz som vedela ze u nej oprate papuce nehrozia 😃

muminka27
23. feb 2022

@danka56 svokor pije vodu zo 7decoveho pohara od uhariek, som myslela, ze to ma na kvety v obyvacke 😅 a svokra umyva riad iba v teplej vode, jar pouzije sem tam, takze neviem co je lepsie ci toto alebo v jarovej vode bez oplachu 😂 ked pride ku nam, tak si pohar z umyvacky este umyje, lebo umyvacka zle umyva a ostane tam chemia z tablety 🙈

prasiatko30
23. feb 2022

@simonah73 tieto obcas predavaju aj v limit ediciach/ice age a pod/ vyslovene s tym, ze potom pouzijes ako pohar