Iná domácnosť - iné zvyky. Čo vás zaskočilo na návšteve?
Prekvapenia, šoky, úžas - čo zaujímavé ste videli alebo zažili na návštevách? Dajte zážitky 😃
@lugie Toto používali v školských jedálňach - zmyla sa tým podlaha, potom hneď stôl. Bože, doteraz si pamätám ten pach... Inak super téma, čo to som pocestovala a zažila pekných pár kultúrnych šokov, ale teraz som si uvedomila, že som vlastne vôbec nemusela vypadnúť z rodného mesta.
A este si spominam na chalansku izbu na intraku, kde sa v sprchaci kopil spinavy riad a oni sa pri nom kludne sprchovali.. Akoze na intraku clovek zazil vselico, ale toto bolo ze top 😀
Na obed k nám boli pozvaní vietnamci (brat s nimi robil), nachystali sme jedlo, vietnamci zasadli k stolu a začali: chlipat polievku, medzitým si potiahol nosom až sa mi chcelo vracať, grgol, ...fuj, poviem vám, až neskôr som zistila, že všetky tieto ich prejavy pri stole sú v ich kultúre znaky toho, že im chutilo 🙂
Niekedy počas základky som bola u kamošky na dedine v ich víkendovom dome. Vodu mali len zo studne a tá ranná hygiena ma úplne položila. Priniesli lavór s vodou a rad radom si v nej 4 ľudia umyli ruky, tvár a povyberali bordel z očí...viete si predstaviť čo v tej vode plávalo keď prišla rada na mňa? Radšej som sa neumyla ... Ešte teraz ma strasie pri tej predstave 🤢😱
Mna prekvapila moja spolubyvajuca. Navonok velmi udrziavana, nevysla ani smeti vyniesť bez omietky, litra vonavky a natupirovanych vlasov. Chlapi po nej slintali, lebo ze aka nezna krasna barbie. A realita bola taka,ze sa sprchovala 1-2x za tyzden, o zubnej hygiene ani nevravim, supu z bananu hodila len tak do vzduchu a nechala ju lezat tam kde spadla kludne aj tyzden, proste bordel neskutocny
@pokojvdusi9 sa tu rehocem do vankúša az mi slzy tečú. Dúfam, že nezobudim dceru....🤣do obývačky len v nedeľu🤣🤣🤣🤣
Sa pamätám ešte ako dieťa som bola u jednej babky u nás v dedine niečo zaniesť a tá mi s hrdosťou vravela že má nový "pokrovec" (koberec) v obývačke. Na tom koberci bol rozprestretý igelit, na igelite noviny, a na tom este jeden igelit. A tak sa mohlo stúpiť naň. Inak nie.Potom sa moja mama tom smiala, ze ten novy koberec im po čase zatuchol a splesnivel.
Mňa doslova šokovala moja svokra, ked sme u nich trávili štedrý večer. Na štedrovečernom stole mala biely obrus, cez to krásnu stuhu a na tom všetkom mala priehľadný igelit! Všetok riad, taniere, poháre a príbory boli poukladané na tom šušťavom sáčkovom igelite. Vraj si nenechá zabrýzgať ten sviatočný obrus.😳😅
Tak štedrá večera na igelite 🤣🤣🤣
@annm81 ja mám info od VS profesora v oblasti chémie potravin, že každé maso treba dôkladne umyt pod prúdom studenej vode. Väčšina mikroorganizmov voľne na linke neprežije, takze nie je pravda, že by to bolo samozrejme nebezpečnejšie. Skôr si ľudia neumyvaju mydlom ruky po kontakte s masom, to je tisíckrát horsie.
Keď som bola malá bola som u kamošky. Jej mama našla v chladničke pokazené cestoviny. Pleseň ako mach. Komplet celé zelené. Tá biokultura musela mať niekoľko týždňov. S celým hrncom ich vyniesla do záhrady a dala psovi. Keď pes dojedol, hrniec dala do drezu. Celá natešená maďarska vyžla prišla ku mne, na konci jej slín sa hompáľal kus cestovín s plesňou - ako jojo. Zlatíčko položilo svoju hlavu do môjho lona.... 😂😂😂
Ešte počas VŠ ma bola doma navštíviť spolužiačka. Pýtala sa ,kde máme izby- spálne. Normálne tam vbehla a otvorila skrine a pozerala a komentovala,ako máme poukladané veci. 😲
A top bola naša suseda, keď ešte mala malé deti,tak šetrili vodou tak, že celá rodina sa kúpala raz do týždňa v jednej vani, najprv deti a potom obaja rodičia - v tej istej vode. Ak voda nebola veľmi špinavá,tak tam ešte dala napr. máčať aj prádlo.🙈
Bože toto keď čítam 🙄🤮 a potom som tu ja čo mám hubku na riad , hubku na čistenie stole , hubku na čistenie kúpeľne,hubku na čistenie topánok
Môj muž už minule vypenil keď som ho upozornila ,že berie zlú hubku
Povedzte mi ,že nie som jediná s touto diagnózou 😅
@spolumatka jasne, ze nie, a ku kazdej hubke handricka a potom este kuchynskymi utierkami. A hubky mam zvlast na hrnce a panvice a zvlast na ostatby riad. A povysavam, pozmyvam a potom este raz povysavam, lebo vzdy sa pri umyvani najde nejaka smet 🤦♀️ aj ked neviem, na co to robim, ked za 10 min su zase smeti..diagnoza...
@prasiatko30 kde to prosím ťa kupuješ ?
@evamarek77 no to bol teda pekne trúfalý sused.
@spolumatka tak ja dúfam, že sa nenajde človek, ktorý jednou hubkou umyva topánky, riad a umyvadlo. My mame doma životný cyklus hubky😀 najprv ide na riad, potom do kúpeľne, potom sa rozdelia, niektoré idu na topánky, niektoré na okolie zachodovej misy a z tadiaľ hneď do kosa.
@kocurikpupcek Veru mam tu inych pacientov okolo.Suseda pravidelne vycesava na koberci strapce musia chodit po koberci okolo,dalsi maju sedacku v igelite aby vydrzala a raz som bola odpisovat plyn a suseda sedela a ked vstala tak mala menzes a pretiekla jej krv a ona vzala hubku na riad a utrela to a svac do dresu No grc proste...
@bimbambom v obchode ale nie na sk😅
@spolumatka to je snad normalne. Ved hubka na kupelnu a na topanky je v kupelni, riadova v kosiku na linke.
Tak ako cervene viskozove handricky mam na kuchynu a modre na ostatne upratovanie. Cervene periem s kuch.utierkami a modre a handrami a mopmi.
Tiez mam miliony svedskych handriciek, kazda je ina takze podla toho sa aj pouzivaju. Pride mi to logicke a normalne. Hunata na prach a lestiaca na skla a podobne.
Ked umyjem dosku po surovom mase, na to pouzijem tu malu hubku co ich je vela v baleni a vyhodim ju. Maso krajam v latexovych rukaviciach, ktore samozrejme vyhodim a ruky si viackrat umyjem mydlom. Moje deti v zivote nemali vracacky a hnacky co stale kolovali v skolke.
WC zhora umyvam Sanytolom kazdy den, ved sa stale pouziva...handricky co pouzijem idu hned do prania. Periem ich zvlast aj s mopmi na 60 stupnov bez avivaze. Ludia by si usterili vela problemov keby citali navody 😉
Nelestim denne cely dom, mam ine priority, ale v dolezitych veciach som ako zistujem vysoky hygienicky nedpriemer 😃
Este mam navleky na mopy zvlast na terasu a zvlast na vnutro domu, podla farby. Tiez mi to pride logicke a normalne 😃 ved aj vysavac priemyselny mame zvlast na povalu, pivnicu, garaz a auto a zvlast je normalny na vnutorne priestory.
Ked som videla niekde v reality sou domacnosti kde nemaju ani vysavac ani metlicku ani lopatku, ani ciste utierky do kuchyne, tak ma vykacovalo. A ked jedna hviezda tam chcela utierat WC utierkou z kuchyne, ze ved ked sa operie je to jedno, tak ma napinalo tri dni 🤮🤦
@roja01 dobre robis, ja zas vacsinou zabudnem hned odlozit lebo sa donho chodi a je sa 😃 ale aj ked dam neskor do chladnicky, nikdy sa mi nic nepokazilo. Len raz ked sa zabudlo na sporaku do rana, to som ani neskumala a hned vyhodila.
@danka56 jeeeej tak toto sme mali aj my doma, u rodicov... a kupovali sme len jeden druh horcice kym sme nemali 6 🙈 boli take pekne a sklenene...ja tak kupujem zmrzlinu v keramickych mistickach 😁 uz mam niekolko sudkov a bielomodrych misiek.
A celkom mi trha srdce ked vyhadzujem tie sklenene mlynceky od korenia 🤔 nedaju sa uz pouzit.
@kocurikpupcek ...joooj tak toto sme mali aj my, biely damaskovy a na nom igelitovy obrus s palmami 😁 a na tom sviatocny servis. Ale bolo tam zo 5 malych deti tak sme to zobrali s humorom.

Moj prvy frajer ktory byval iba s mamou a s kocúrom. Ten smrad, ktory tam bol, si viem vybavit dodnes, pretoze to bolo nieco priserne! Kocur nemal svoj zachod, takze kde to na neho prislo, tam si uľavil. Vsetko strasne smrdelo po mačacom moči a hovna sa zbierali tam kde ich kto nasiel. Fajcilo sa v celom byte, takze kombo jak sviňa!
Napinalo ma takmer nonstop ale mlada, sprosta, zamilovana, som sa strasne snazila to nejak rozdychat a nikoho neurazit.
Ale vrchol pre mna bol, ze jeho matka si urobila silneho turka(kavu) este vzdy vecer a nechala ho na kuchynskej linke az do rana a potom ju vypila.
No kocur si vzdy par krat najprv odchlipol a az potom ju ona vypila🤦♀️
Nikdy v zivote som nevidela horsi bordel a necitila vacsi smrad ako u nich v byte🤮🤮🤮🤮🤮🤮