icon

Iná domácnosť - iné zvyky. Čo vás zaskočilo na návšteve?

23. feb 2022

Prekvapenia, šoky, úžas - čo zaujímavé ste videli alebo zažili na návštevách? Dajte zážitky 😃

Strana
z6
cacianka
24. feb 2022

@kallanchoe to robia doteraz, zákaz hádzať papier do wc...
Kamoška bola a nevedeli o tom, oznam na dverách grécky a anglicky, tak normálne hádzali. Celý chatovy objekt slovákov, o dva dni museli v noci majitelia volať hovnocuc a havarijnu službu.
My sme na thassose tiež, no nevedela som si zvyknúť....

cacianka
24. feb 2022

@elementissa príspevky nepovažujem za ohováranie, iba za bežné zážitky a skúsenosti, pretože ani jedna žena neuvádza identitu osôb.
Okrem toho ty si tiež napísala že rodinu ignoruješ a presnejšie sú ti mačky, tiež nie vhodný prístup, takže ?

annm81
24. feb 2022

@cacianka Ále, na mnohých miestach sú už pokročilejší a majú toaletu s mlynčekom, ktorý najprv všetko pomelie pred vstupom do kanalizácie 🙂

beata_k
24. feb 2022

Modry konik, vam tam uz nacisto hrabe?

eeyore2005
24. feb 2022

@simonah73 vsak treba kupit gumene papuce, ktore sa daju po kazdej navsteve pekne vycistit. Ja po kazdej navsteve hodim take erarne papuce do pracky a nikdy ich nikto nemal obute po inom cloveku. My mame lesklu podlahu, takze u nas sa naboso chodit jednoducho nesmie 🤣

simonah73
24. feb 2022

@eeyore2005 gumene si neviem velmi predstavit ale tieto co som kupila su take, ze by mohli vydrzat pranie, ak nevydrzia vyhodim. dnes bola kamoska, tak mala moznost si jedny vybrat, tak tie sme rozobrali a ostatne zatial zostali snurkou zviazane aj so stitkami.

simca06022011
24. feb 2022

@danka56 horcicaky su z perfektneho skla :D to nie je ziadna raritka.. moja babka si kavu/caj robila do zavaraninoveho pohara :DDD a videla som to aj u kamaratok... zaliala do 7decoeho a vybavene. Brusili sa bezne kedysi... Ja to sice neodkladam na pitie ale sem tam nejaky necham na odkaldanie kadecoho... navsteve by som z toho pit nedala, nebodaj este s nalepkou z horcice :D ale tak ak su na to zvyknuti doma 🙂

eeyore2005
24. feb 2022

@simonah73 napriklad tie akoze “crocsy” a aj take vselijake z tvrdenej peny zvladaju pranie uplne v pohode dlhe roky, len ich treba dat do pracky v sietke, aby sa nenastruhali na bubne

tramtada31
25. feb 2022

@annm81 vzdy sa treba pozerať na to, čo prevláda, či benefity alebo rizika. Samozrejme každý si spravi po svojom. Ja sa riadim odporúčaním vedca so 40 ročnou praxou, ktorý sa tejto problematike odborne venuje a danú oblasť vyučuje aj na VS😊

beronsche
25. feb 2022

@beata_k 🤦‍♀️ no odpadnem...
co sa cudujes, informacia, ze peries papuce, pravdepodobne zahrna informaciu z tvojho osobneho profilu.. 😂😂

beata_k
25. feb 2022

@beronsche Zmazali mi absolutne vsetky prispevky odkedy som registrovana. Uplne bezpravie tu vladne. Adminky maju blby den, tak si tu vybijaju zlost. Inym ludom mazu cele profily aj s fotkami.

beronsche
25. feb 2022

@beata_k vazne? Fiha, to je ale naozaj divne..

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
simonah73
25. feb 2022

@beata_k co chces, ved jeden so salatikom Ti nechali 😂 asi im taky salatik chuti 😂
@ptmt1011 oni sa casom menia ale je to to iste, aj v roku 2016 tu boli taki admini, vtedy tu mali nazvala by som to "raziou" a letelo asi 20-30 bab stylom, ze jeden den si tu a na druhy den sa nevies prihlasit.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
beata_k
25. feb 2022

@simonah73 ano, salat mi ostal 😆

beata_k
25. feb 2022

@ptmt1011 Ja to mam este ok, ale ludom co mazu cele profily aj s fotkami. Bez moznosti sa dostat k tym fotkam. To cloveka musi ozaj velmi zamrziet. A keby boli vulgarni, ale nic specialne nenapisu a bum prazdny profil.

jana_eyre_2
25. feb 2022

Na návštevy chodim len k rodine a dobrým kamarátom, neprekvapilo má vôbec nič v dospelosti.. maximálne tak to ako niektoré ženy vedia udržať pekný poriadok popri viacerých deťoch lebo mne to nikdy nešlo..

Ale z detstva si pamätám blbý zážitok dodnes.. jedno leto som sa začala dosť kamarátiť so spolužiačkou z vedľajšej ulice.. boli sme každý deň u nej na sídlisku a hrali sa, išli sme do 4tej triedy.. mala vedľa susedu s dvoma malými deťmi.. a tu mladšiu sme občas išli kocikovat.. raz sme tak šli zazvonit a čakali sme v predsieni kým pani tu malú obliekala.. jej manžel práve vychádzal z kúpeľne, pani odbehla.. a chlap nechal zo seba spadnúť uterák rovno pred nami a naschvál sa pretŕčal úplne nahý.. dodnes mi to príde úplne nechutné a je to podľa mňa veľmi zlý zážitok z návštevy..

lujza123
25. feb 2022

😂 😂 😂 Dobra téma. Niektoré tu spomínané bizardnosti robím aj ja, milujem staré horcicaky, ešte také tie s obrázkom a rada z nich pijem, ake tak návštevam nalievam do nového skla. Tak isto neperiem papuče po každej návšteve. U nás je čisto, papuče nenosíme tak mi vôbec nedochadza co s nimy robiť. Našťastie u nás ich väčšina navstev ani nechce

lujza123
25. feb 2022

Moje top návštevné šoky.

- keď som mala 11 rokov odchytila ma vo vytahu suseda alkoholicka, zatiahla ma k nej domov, usadila do obývačky, naliala mi pohár bieleho vína z dzbanu a niečo blabotala. Ja som to zo slušnosti vypila, myslela som si ze to je nejaká skisnuta malinovka. Hneď ako odišla na záchod tak som z toho bytu zdrhla, pamätám si ako mi z toho bolo hrozne zle. A moju mamu ktorá keď ma zbadala tak chytila také nervy ze keby ju otec nedrží tak ide tu susedu zabiť (a ani sa jej nedivim)

- v Dubline sme mali kamaráta Poliaka, býval s ostatnými v takom veľkom starom dome plnom ľudí - na izbách ich bolo aj 4-5 ľudí, všetko chlapi. Volali sme to tam poľská ambasáda. Mali tam chlapa ktorý bol lenivý v noci chodiť na WC tak čural do plastových fliaš a ukladal si ich vedľa postele. Videla som to na vlastné oči, asi 20 fliaš moču rovno pri posteli

- ďalšia návšteva u kamaráta v Anglicku, jeho mama mala takého veľkého čierneho kocúra a bola nim doslova posadnutá. Boli taky zamoznejsi, veľký barak v dobrej štvrti, už pred vchodovymi dvermi bola socha kocúra ale to co bolo dnu to už sa dalo nazvať obsesiou. Všade, ale úplne všade na každej stene ci poličke boli nejaké obrazy ci sosky maciek, umelecké profi fotky ich kocúra, hodiny v tvare macacej hlavy, vankúše s mačacím dekorom, taniere, poháre, obrusy proste všade nejaká mačka. V obývačke mal kocúr dokonca niečo čo vyzeralo ako oltár, bola tam jeho fotka a okolo zapálené sviečky. V každej miestnosti mal svoju misku s vodou a granulami a nejaký nóbl pelech.... Ten kocúr bol ináč mimoriadne protivny a namyslený, proste bol si vedomý ze je doslova pán domu

- raz sme boli na návšteve u takého mladého páru ekologov. Žili totálne zero waste, striktne žiaden odpad, nekupovali nič zabalene v plaste. Mali novostavbu ale namiesto splachovacieho WC mali suché separacne WC. Vyzerá to tak ze misa je rozdelená v strede na polovicu, do jednej steká moč (ktorý riedili vodou a polievali s tým záhradu) a do druhej časti padajú exkrementy ktoré sa namiesto splachovania zasypavali pilinami a vynášali do kompostu takže slúžili tiež ako hnojivo. Bohužiaľ sa mi chcelo ísť na veľkú ale bola som z toho ze netrafim do správnej diery v takom strese že som radšej išla do neďalekého lesa. Večer pán domáci šiel polievať záhradu tou močovkou a teda ten smrad v horúcom letnom pocasi to bol riadny extrém. Vodu mali zo studne alebo z vlastnej čističky. Jednoducho všetku špinavú vodu z domácnosti precistili a znova použili. Všade mali dva kohutiky, z jedného tiekla ta pitná z druhého ta z čističky a nedalo sa to rozoznať ktorá je ktorá, takže pokiaľ mi nenaliali bola som radšej smadna. Vtedy sme u nich aj spali, mali sme so sebou na raňajky jogurty ktoré sme potajme zjedli v aute aby nikto nevidel tie plastové kelimky.... Akože takéto ekologické cítenie je obdivuhodné, klobúk dole ale toto už bolo na mňa až príliš.

- roky sme chodievali do Francúzka na zber hrozna k jednej vinarskej rodine. V areáli kde bola vináreň, pivnice aj budova kde sme boli ubytovani bol taky krásny zámoček, vyzeral opustený, okná pozatvarane závesy zatiahnuté. Dozvedeli sme sa ze tam žije nejaká ich príbuzná ktorá má schizofréniu a vôbec nechodí von. Jeden rok sme sa boli len tak poprechádzať okolo toho zamocku a stretli sme tu pani ktorá nás pozvala dnu. Nič také som v živote nevidela, múzeum kde reálne niekto býva. Všetky tie staré obrazy s očami ktoré ta sledujú, nekonečné množstvo miestnosti zariadených starožitným nábytkom a posteľami a baldachynom, temné šero, vrzgajuce parkety, puch stariny a k tomu vyšinutá bledá starena ako sprievodkyňa. Až neuveriteľné ze takto niekto žije, sama so svojou paranojou v obrovskom prastarom dome.
Domáci boli veľmi prekvapení ze sme u nej boli, zevraj roky s nikým nekomunikuje a do domu nikoho nepusta, nákupy aj obedy jej nosili zadným vchodom do nejakej miestnosti odkiaľ si ich ona brala

veve889
25. feb 2022

@smoulingirl ja som tiez bola na obhliadke bytu a to iste 😆🙈 len ten kut bol aj so stenou

Strana
z6