icon

Inšpirácia ako minúť iba 1 plienku za 24 hodín 😉

klavirova
12. feb 2020

Ahojte mamičky, chcem vám v stručnosti napísať môj recept na to, ako minúť iba 1 jednorazovú plienku za 24 hodín. Moje dôvody sú ekologické, ale určite mnohých poteší aj ekonomická stránka veci a ak inšpirujem čoilen jedinú z vás, nepísala som tieto riadky nadarmo 😉
Takže môj postup: Klasické pracie plienky som rozstrihala na 4 rovnaké časti a každú z nich som poskladala do veľkosti malej ,,vložky" Tieto vkladám môjmu bábätku do jednorazovej plienky a veľakrát za deň vymieňam, aby bolo v plienke čo najviac sucho. Vymením ich aj zo 10. Výhoda je, že sa veľmi ľahko perú v ruke, výborne sa žmýkaju, rýchlo schnú. (Občas ich samozrejme treba povyvárať.) Keď vidím, že mimčo tlačí a bude kakať, vytiahnem rýchlo vložtičku (ide to aj cez oblečenú plienku, z vrchu) a pranie hovienka už riešiť nemusím. Na noc už vložky nevkladám a ráno plienku precikanú vyhodím.
Vyhadzujem teda buď pokakanú, alebo precikanú plienku po celej noci. Ak vyskúšate, napíšte mi vaše postrehy, budem rada 🙂

jankalukasova
21. feb 2020

@uhnakova ok .. to je mozne. Su dnes lepsie pripravky na ich dezinfekciu. Ale urcie sa neperu v rukach.... ci ma tie ruky azbestove, ze zvladne 60°C?

klavirova
autor
21. feb 2020

@wena mas pravdu, je strasne drzat dieta v suchu a ešte môcť mať zo.seba dobrý.pocit, že neprodukujes igelitku plnú plienok denne

klavirova
autor
21. feb 2020

@katrin21 hygiena prania je dobra, neobavaj sa...nedam predsa na dieťa necistu plienku.

klavirova
autor
21. feb 2020

@lenka2710 mňa latkove neobtazuju...stojí mi to za to pranie a dobry pocit z mala jednorazoviek, ktoré vyhodim

klavirova
autor
21. feb 2020

@zowie mne ide o čo najvacsie sucho v plienke, nič tam nekvasi a vymenim vzdy ked je potreba...neriadim sa hodinami ale potrebou dietata, nie som blba a nenechavam dieta ani v hovnach ani šťankach.

klavirova
autor
21. feb 2020

@blunka ako mozes porovnavat menstruacnu krv so sterilnym detským cikancekom? Tiež som ešte taku volovinu necitala... snazim sa práveže o čo najväčšiu čistotu a sucho v plienke !

klavirova
autor
21. feb 2020

@smejko25 ako si prišla.na.to, že.sa.moje.dieta trápi??? A štb? Čo je.na tom, sledovať prejavy svojho dietatka? Ty.budes zrejme celý deň na mobile, keď.nemas.cas.sledovat svoje dieťa..

klavirova
autor
21. feb 2020

@smejko25 nič také tu písať nebudem, lebo.moje dieťa je výhradne v suchu a čistote!

klavirova
autor
21. feb 2020

@jankalukasova v ziadnom.pripade sa mi nehnusi vyprať moč z plienky mojho babatka...vedela si, ze moc.je.sterilny?...vyvaram samozrejme tiez...vsetko dobre

jankalukasova
22. feb 2020

@klavirova nejde o hnusenie sa... ide o to, ze oprat v ruke hoc aj s nejakym pripravkom nestaci. Nikto nepisal o tom, ze sa mu to hnusi. Kazda z nas utiera alebo umyva ritku svojmu dietatku. Pride do kontaktu so stolicou ci mocom. Preto som sa pytala ci aj svoje spodne pradlo, ktore uz urcite pocikane nie je si peries len tak vo vlaznej vode v rukach... ked tak peries pocurane plienky.
Chcela by som vediet co Ti na tuto super cistotnu metodu 🤮 hovori pediater.

jankalukasova
22. feb 2020

@klavirova a ano viem, ze moc je sterilny. V momente kedy opusta telo. Velmi rychlo vsak podlieha skaze...

nikyball
22. feb 2020

@klavirova ľutujem, lebo ak si človek spraví dieťa a chce naňho šetriť týmto štýlom je to veľmi smutné. Berieš to ako výhodu pre seba, ale nie je to výhoda pre neho.
Nabudúce prídi s nápadom nedávať mu jesť, ušetris ešte viac a nebude ti ani kakať.
Je tu viac mamin , ktoré si tiež myslia že toto naozaj nie je dobrý nápad. Namiesto urazania sa, skús zvážiť,či je naozaj dobre ísť prave týmto smerom. Ak by to bolo ok tak by ťa určite podporili.

klavirova
autor
22. feb 2020

@nikyball rozhodne nič nesetrim na úkor dieťaťa...v tomto sa veľmi mylis...nemyslím si, že by mu bolo nejako komfortnejsie alebo cistejsie v jednorazovke niekoľko hodin

klavirova
autor
22. feb 2020

@nikyball vzorka mamin, ktoré tu píšu, rozhodne nie je nijakou validnou vzorkou..možno sa tu stretli len frustrovane super matky, ktoré si potrebujú zvýšiť svoje ego na úkor niekoho iného.

klavirova
autor
22. feb 2020

@nikyball ja lutujem ze lutujes moje dieta na zaklade 1 prispevku, ktory nehovori nic o tom, ze by moje dieta trpelo..ma krásny život s milujúcich rodicmi a este nemalo dokonca ani raz zaparenu ritku...to asi z tych sraciek v ktorých ho drzim nebude, ze?

klavirova
autor
22. feb 2020

@jankalukasova ibaze moje dieta nie je v mokrych ploenkach, takže tak...

klavirova
autor
22. feb 2020

@jankalukasova asi sa podivis a zhnusis este raz, možno ta i napne, alebo mi to dokonca neuveríš, ale moja pediatricka ma iba chváli a môj muž je uznávaný lekár a nezabudne mi každý deň poďakovať za to ako krásne sa starám o nase šťastne dieta

klavirova
autor
22. feb 2020

@klavirova máš pravdu jedine v tom, že to robím na úkor, ale jedine ak svojho pohodlia

klavirova
autor
22. feb 2020

@jankalukasova a dostuduj si prosim niečo o prehnanej čistote a alergiach

zowie
22. feb 2020

@klavirova ale nemas zarucene ze trosku nenasiakne aj ta jednorazova plienka,ani to necitit, ved suvsuche, nevravim ze si blba, ale to co rano trosku cvrkne a ty ju mas az do druheho rana tak tam vznikaju bakterie, vsak ty si matka sprav si co uznas za vhodne. My viacere sme ti napisali ze je to nehygienicke aj to ze len v rukach vyzmykas plienku. Nic viac nic menej. Uz tue co latkuju tie plienky riadne vyperu co je rozdiel. Nase stare mamy ked prali plienky ich vydezinfikovalo slniecko alebo vymrzli von, v tom ja vidim rozdiel ako tie handricky co davas svojmu dietatu

klavirova
autor
22. feb 2020

@zowie aj ja susim na slnku, normálne periem ako ine matky, keď je mokrá, vyhodim...24 hod. Bolo uvedenych ako priklad...Skôr ideálny ako každodenný.

klavirova
autor
22. feb 2020

@zowie pustili ste sa.tu.do.mna.bez informácií o tom ako to.vlastne je..ja.neviem.co je zaparena ritka...este som.to.s.mojim 5 mes. bábom nezazila...to je.hadam.dostatocny dokaz, ze robim.nieco pre neho, prírodu a nie.som.leniva investovať.do.toho akurt tak svoj čas...rozhodne.nie detske zdravie..

jankalukasova
22. feb 2020

@klavirova obecne je mi uplne jedno co si so svojim dietatom Ty a uznavany lekar robite... ale radit to ako prevratnu metodu inym mamam... co sa tyka prehnanej cistoty, tak pranie v pracke povazujem za bezny standard, a jednorazuvu plienku skutocne pouzivam jednorazovo.
Nazor temy je: "Inspiracia ako minut iba 1 plienku za 24 hodin 😉" aj s velmi podrobnym navodom. A zrazu je to len priklad.
Ale ako pisem... robte si vlastnym deckom co len chcete.... a kludne per aj na potoku.

klavirova
autor
22. feb 2020

@jankalukasova je to priklad, lebo veď osrate dieťa asi v tej plienke nebude držať NIKTO hádam ani minutu. Moje dieťa nemá harmonogram srania napísaný v kalendari

jankalukasova
22. feb 2020

@klavirova 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
A pisal Ti niekto o harmonograme???

klavirova
autor
22. feb 2020

@jankalukasova a slovo inšpirácia neznamená, že vsetkym radim prevratnu metodu...pre teba napr. bol môj príspevok z môjho pohľadu rozhodne veľká strata casu ..

klavirova
autor
22. feb 2020

@jankalukasova píšeš o 24 hodinách ako o niečom fixnom..

klavirova
autor
Autor odpoveď zmazal
jankalukasova
22. feb 2020

@klavirova ani nie strata casu... ale trosku sok, co su ludia schopni stvarat so svojimi detmi 🤦‍♀️ a este sa s tym chvalit.

klavirova
autor
22. feb 2020

@jankalukasova myslíš, že tak trpí, keď nemalo ešte ani raz za 5 mesiacov svojho života zaparenu ritku?....asi nie