icon

Inšpirácia ako minúť iba 1 plienku za 24 hodín 😉

klavirova
12. feb 2020

Ahojte mamičky, chcem vám v stručnosti napísať môj recept na to, ako minúť iba 1 jednorazovú plienku za 24 hodín. Moje dôvody sú ekologické, ale určite mnohých poteší aj ekonomická stránka veci a ak inšpirujem čoilen jedinú z vás, nepísala som tieto riadky nadarmo 😉
Takže môj postup: Klasické pracie plienky som rozstrihala na 4 rovnaké časti a každú z nich som poskladala do veľkosti malej ,,vložky" Tieto vkladám môjmu bábätku do jednorazovej plienky a veľakrát za deň vymieňam, aby bolo v plienke čo najviac sucho. Vymením ich aj zo 10. Výhoda je, že sa veľmi ľahko perú v ruke, výborne sa žmýkaju, rýchlo schnú. (Občas ich samozrejme treba povyvárať.) Keď vidím, že mimčo tlačí a bude kakať, vytiahnem rýchlo vložtičku (ide to aj cez oblečenú plienku, z vrchu) a pranie hovienka už riešiť nemusím. Na noc už vložky nevkladám a ráno plienku precikanú vyhodím.
Vyhadzujem teda buď pokakanú, alebo precikanú plienku po celej noci. Ak vyskúšate, napíšte mi vaše postrehy, budem rada 🙂

evittam
22. feb 2020

@zowie Ale neries si len "frustrovana super matka".

evittam
22. feb 2020

@klavirova Ešteže ty si nefrustrovana super matka co ide zachranit planetu vkladanim 1/4 látkovej plienky do jednorazovej. Super "vlozticka".
A zvysok sme len frustrovane matky lebo nezdieľame tvoj názor.

klavirova
autor
22. feb 2020

@evittam každý pokus sa počíta a je hodny pochvaly ..naopak je divne, ak sa niekto v 21. storočí ekologiou vôbec nezaobera

klavirova
autor
22. feb 2020

@evittam to som o nikom konkrétnom netvrdila

jankalukasova
22. feb 2020

@klavirova ako Ty mozes vediet, ze sa
@evittam nezaobera vobec ekologiou? Ekologicke spravanie a zitie moze byt postavene na inej baze ako prepieranie pomocenych plienok vo vlaznej vode... treba sa zaoberat eko drogeriou, ekologickym pranim (ale pranim v pracke), znizovanim objemu odpadu, nekupovat zbytocnosti, nekupovat plasty, obmedzit konzumaciu masa, nejazdit vlastnym autom ale hromadnou dopravou (to sa mi teda zial nedari)... a nie menit "vlozticky" v jednorazovych plienkach. Ked chces byt eko, kup si handrove a jednorazove vynechaj uplne.

klavirova
autor
22. feb 2020

@jankalukasova tvrdím len, že je to divné, nehovorím o nikom konkrétnom, na rozdiel od Vás dvoch...A v príspevku spomínam aj vyvaranie, tak si ho ešte raz precitaj...A áno, o ekológii sa snažím aj v ďalších ohľadoch, ktoré spominas

klavirova
autor
22. feb 2020

@jankalukasova a predstav si, že aj keď spravíš niečo, je to viac ako nič....mne vyhovuje moja kombinácia...neprat hovienka, iba ciko a mať dieťa stále v suchu...Aj v noci vďaka jednorazovke. Howk

evittam
22. feb 2020

@klavirova Konkrétne nie. Staci všeobecne. Jj to uz je len strasny záujem o ekologiu co ty riešis. Ale ved ako myslis.

evittam
22. feb 2020

@jankalukasova Tak, tak😉 Ale proste nepcham dieťaťu teda nepchala som vlozku do plienky uz som neokologicka.😀😉

jankalukasova
22. feb 2020

@klavirova ved som Ti pisala, ze si mas robit co chces, tak co sa zavzdusnujes. Hold niekto respektive nikto.. sa pre Tvoju metodu nenadchol. 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️

evittam
22. feb 2020

@klavirova Tie ďalšie ohlady budu asi ešte menej efektívne ako tie tvoje vlozky nakoľko ak si tie mala potrebu vyzdvihnúť. Takže ako sa kto ekologicky sprava neposudzuj a nechaj na nas. Určite sa viac zaujímam ako ty s vlozkami.😉

evittam
22. feb 2020

@jankalukasova Hold a to bude asi jediny jej problém. Nenasla nikoho kto by ju "pochválil" a zakričal "wau"...A zvysne sme ze vraj frustrovane.😀😉

smejko25
22. feb 2020

@klavirova nie predstav si ze niesom cely den na mobile....ale viem si lepsie predstavit straveny cas s dietatom ako mu len sledovat zadok ci nekaka alebo co 🙄🙄🙄 a predstav si ze mi treba doma aj navarit alebo podobne veci 🙂 potom o par rokov budes vypisovat ako je dieta namne zavisle co stym 🙄🙄

@jankalukasova 😂herecka sa sama zamotala v svojej somarine 😁😁asi si myslela ze ju tu vychvalime do neba a odrazu 24 hodin je len priklad 🙄🙄🙄

klavirova
autor
22. feb 2020

@jankalukasova boli tam aj pochvalne komenty, si prečítaj ešte raz

klavirova
autor
22. feb 2020

@evittam prajem všetko dobre

smejko25
22. feb 2020

@klavirova hmmm az od jednej dalsej humusacky co nechava dieta riesit potreby do umyvadla 🙏🙏 na chvalu

klavirova
autor
22. feb 2020

@smejko25 ano, aj ja tu už strácam čas...značne dlho..cau

smejko25
22. feb 2020

@klavirova ajajaj žena sa tu do teba ostatne pustili co si zjavne necakala 😁😁 chod chod si sledovat dieta lebo uz ssi 20min si venovala pisaniu tu 😁😁 papa

smejko25
22. feb 2020

@evittam akoze nenasla 😁😁 jedna napisala ze vyborne ci co a druha bola ta humusacka co riesila to s umyvadlom😁😁 tak ju tu nezhadzuj ze nikto 😁😂

evittam
22. feb 2020

@klavirova Vdaka. Aj ja tebe.

evittam
22. feb 2020

@smejko25 Ja nikde nikoho nezhadzujem.

klavirova
autor
22. feb 2020

@smejko25 a my už sme také kamosky, ze mi uz aj organizujes môj čas?....diky, mami!

klavirova
autor
Autor odpoveď zmazal
klavirova
autor
22. feb 2020

@smejko25 no vidis a priala som si najst aspon jednu osobu k inšpiráciu...predcilo to moje ocakavania

klavirova
autor
22. feb 2020

@smejko25 som rada, ze som ti posluzila aspon ako terč...zrejme to tvoje ego potrebovalo...

blunka
22. feb 2020

@klavirova myslím že mojich 70 laikov je odpoveďou na tvoju otázku 😀.

klavirova
autor
22. feb 2020

@blunka gratulujem ti, si víťaz...úplne si.ma zničila...idem si to hodit

nikyball
22. feb 2020

@klavirova nestrapnuj sa už. Ja len dúfam že tvojmu dieťaťu je naozaj dobre a nesposobis mu tým zdravot. problémy a prajem mu všetko len to dobré.

dskjhfdlkdjhl
22. feb 2020

@klavirova ja uz mam dost velke deti, pouzivala som aj papierove, aj latkove plienky a neviem ako teraz, ale boli tzv. separacne plienky-to sa polozilo na plienku a potom s hovienkom vyhodilo a tiez som nikdy pokakanu plienku prat nemusela. Takze za mna ziaden objav, iba sprasenina toho, co uz davno fungovalo.
Inak, citat, ze dieta kaka do umyvadla, hmmm to uz je silna kava, ale pokial to neurobi u mna doma, tak je mi to fuk.

zowie
22. feb 2020

@evittam jasne, frustrovana ktora sa zaujima o zdravie svojichvdeti a rozumie, ze na niektorych veciachvsa neoplati setrit. Kamoskina dcerka mala zapal obliciek a dlho ju v noci musela budit a prebalovat do cistej plienky. Ale niektore "nefrustrovane" 😂😂😂 to nepochopia 🤦‍♀️