icon

Inšpirácia ako minúť iba 1 plienku za 24 hodín 😉

klavirova
12. feb 2020

Ahojte mamičky, chcem vám v stručnosti napísať môj recept na to, ako minúť iba 1 jednorazovú plienku za 24 hodín. Moje dôvody sú ekologické, ale určite mnohých poteší aj ekonomická stránka veci a ak inšpirujem čoilen jedinú z vás, nepísala som tieto riadky nadarmo 😉
Takže môj postup: Klasické pracie plienky som rozstrihala na 4 rovnaké časti a každú z nich som poskladala do veľkosti malej ,,vložky" Tieto vkladám môjmu bábätku do jednorazovej plienky a veľakrát za deň vymieňam, aby bolo v plienke čo najviac sucho. Vymením ich aj zo 10. Výhoda je, že sa veľmi ľahko perú v ruke, výborne sa žmýkaju, rýchlo schnú. (Občas ich samozrejme treba povyvárať.) Keď vidím, že mimčo tlačí a bude kakať, vytiahnem rýchlo vložtičku (ide to aj cez oblečenú plienku, z vrchu) a pranie hovienka už riešiť nemusím. Na noc už vložky nevkladám a ráno plienku precikanú vyhodím.
Vyhadzujem teda buď pokakanú, alebo precikanú plienku po celej noci. Ak vyskúšate, napíšte mi vaše postrehy, budem rada 🙂

Strana
z7
klavirova
autor
22. feb 2020

@nikyball ja sa pri písaní svojich komentárov necítim ani trochu trápne...možno si hovorila za seba....ja prajem všetko.dobre aj tebe, nielen tvojmu dieťaťu

klavirova
autor
22. feb 2020

@dskjhfdlkdjhl vidisto, všetko tu už raz bolo...Aj tak som si o.tom ja nehodna dovolila napisat znova

agimami
Autor odpoveď zmazal
agimami
22. feb 2020

Na prvom mieste treba mat svoje decko potom ekologiu, ozaj to nie je ok ani hygienicke, pouzivaj radsej latkove plienky.... Toto je riadna blbost a odpad produkujes aj tak takze nechapem

klavirova
autor
22. feb 2020

@agimami nemusíme všetkému rozumieť...tieto isté veci som už komunikovala vyššie, takže sa nejdem opakovat

simca06022011
22. feb 2020

@deti95060810 tak ale menej, ako roky sa rozkladajúcr plienky 🤦‍♀️

katrin21
22. feb 2020

@klavirova podla toho,co si napisala nie je! Plienku v ruke neoperies v 60st vode!
Tym padom bakterie ziju dalej,darmo vyzera cisto.

blunka
22. feb 2020

@klavirova len choď, veľa ľudí to tu poteší. A hlavne starostlivosť o tvoje dieťa preberie niekto iný a KONEČNE bude o jeho riť postarané hygienicky tak ako sa patrí.

katarinka89
22. feb 2020

@klavirova moja reakcia je adekvatna tvojmu prispevku- nechapem co si tym ziskala tymto napadom

lucia147852
22. feb 2020

@klavirova lenže ty dieťa v suchu nemas keďže cez látkovú plienku na 90 percent pretečie aj na tu jednorazovú. Keď sa riadne pocija prečura celú látkovú a nie jej 1/4. Nechápem čo na tom nechápeš co ti tu ženy pisu. Véd cez deň normálne latkuj a na noc daj pampersku keď už si ekologická. Ale toto naozaj nemá význam co robíš

laluska123
22. feb 2020

To naozaj nemáte pár drobných na plienky? To je extrém toto. Bio super raw mamičky dnešnej doby 🤮🤮🤮 kukajú na peňaženku ale na pohodlie a zdravie dieťaťa vôbec.

klavirova
autor
22. feb 2020

@blunka to bolo pekné blbe, čo si napisala

Strana
z7