Inšpirácia ako minúť iba 1 plienku za 24 hodín 😉
Ahojte mamičky, chcem vám v stručnosti napísať môj recept na to, ako minúť iba 1 jednorazovú plienku za 24 hodín. Moje dôvody sú ekologické, ale určite mnohých poteší aj ekonomická stránka veci a ak inšpirujem čoilen jedinú z vás, nepísala som tieto riadky nadarmo 😉
Takže môj postup: Klasické pracie plienky som rozstrihala na 4 rovnaké časti a každú z nich som poskladala do veľkosti malej ,,vložky" Tieto vkladám môjmu bábätku do jednorazovej plienky a veľakrát za deň vymieňam, aby bolo v plienke čo najviac sucho. Vymením ich aj zo 10. Výhoda je, že sa veľmi ľahko perú v ruke, výborne sa žmýkaju, rýchlo schnú. (Občas ich samozrejme treba povyvárať.) Keď vidím, že mimčo tlačí a bude kakať, vytiahnem rýchlo vložtičku (ide to aj cez oblečenú plienku, z vrchu) a pranie hovienka už riešiť nemusím. Na noc už vložky nevkladám a ráno plienku precikanú vyhodím.
Vyhadzujem teda buď pokakanú, alebo precikanú plienku po celej noci. Ak vyskúšate, napíšte mi vaše postrehy, budem rada 🙂
@klavirova ako Ty mozes vediet, ze sa
@evittam nezaobera vobec ekologiou? Ekologicke spravanie a zitie moze byt postavene na inej baze ako prepieranie pomocenych plienok vo vlaznej vode... treba sa zaoberat eko drogeriou, ekologickym pranim (ale pranim v pracke), znizovanim objemu odpadu, nekupovat zbytocnosti, nekupovat plasty, obmedzit konzumaciu masa, nejazdit vlastnym autom ale hromadnou dopravou (to sa mi teda zial nedari)... a nie menit "vlozticky" v jednorazovych plienkach. Ked chces byt eko, kup si handrove a jednorazove vynechaj uplne.
@jankalukasova tvrdím len, že je to divné, nehovorím o nikom konkrétnom, na rozdiel od Vás dvoch...A v príspevku spomínam aj vyvaranie, tak si ho ešte raz precitaj...A áno, o ekológii sa snažím aj v ďalších ohľadoch, ktoré spominas
@jankalukasova a predstav si, že aj keď spravíš niečo, je to viac ako nič....mne vyhovuje moja kombinácia...neprat hovienka, iba ciko a mať dieťa stále v suchu...Aj v noci vďaka jednorazovke. Howk
@jankalukasova Tak, tak😉 Ale proste nepcham dieťaťu teda nepchala som vlozku do plienky uz som neokologicka.😀😉
@klavirova ved som Ti pisala, ze si mas robit co chces, tak co sa zavzdusnujes. Hold niekto respektive nikto.. sa pre Tvoju metodu nenadchol. 🤷♀️🤷♀️🤷♀️
@jankalukasova Hold a to bude asi jediny jej problém. Nenasla nikoho kto by ju "pochválil" a zakričal "wau"...A zvysne sme ze vraj frustrovane.😀😉
@klavirova nie predstav si ze niesom cely den na mobile....ale viem si lepsie predstavit straveny cas s dietatom ako mu len sledovat zadok ci nekaka alebo co 🙄🙄🙄 a predstav si ze mi treba doma aj navarit alebo podobne veci 🙂 potom o par rokov budes vypisovat ako je dieta namne zavisle co stym 🙄🙄
@jankalukasova 😂herecka sa sama zamotala v svojej somarine 😁😁asi si myslela ze ju tu vychvalime do neba a odrazu 24 hodin je len priklad 🙄🙄🙄
@jankalukasova boli tam aj pochvalne komenty, si prečítaj ešte raz
@klavirova ja uz mam dost velke deti, pouzivala som aj papierove, aj latkove plienky a neviem ako teraz, ale boli tzv. separacne plienky-to sa polozilo na plienku a potom s hovienkom vyhodilo a tiez som nikdy pokakanu plienku prat nemusela. Takze za mna ziaden objav, iba sprasenina toho, co uz davno fungovalo.
Inak, citat, ze dieta kaka do umyvadla, hmmm to uz je silna kava, ale pokial to neurobi u mna doma, tak je mi to fuk.

@zowie Ale neries si len "frustrovana super matka".