Investovanie do zlata - skúsenosti

20. nov 2020

Ahojte, myslite si, ze sa to oplati? Kamoska s tym zacala robit, tak ma zaujima, ci je to naozaj taka vec, ci s tym nemate skusenosti. Ja som premyslala, ze by to mohlo byt fajn, lebo podla mna hodnota zlata klesat nebude, len stupat... Tak ak nahodou mate nejake skusenosti, budem rada, ak mi poradite. Dakujem

leuska15leuska15
20. nov 2020

Neviem. Ale prečo by mala iba stúpať?

autor
20. nov 2020

@leuska15leuska15 tak ak klesat tak minimalne, lebo ved zlato je neobnovitelny zdroj, tak je vzacne

kittykat22
20. nov 2020

mozno by si sa mala pozriet ako sa v poslednych 10 rokoch vyvijala cena zlata. Keby si zlato nakupila v roku 2010-2012 este dnes by si bola v miernej strate - v ziadnom pripade nie v zisku. Zlato je na obchodovanie blbe, lebo ho fyzicky vlastnis. Je tam pomerne vysoky poplatok za to ze ho kupis - pretoze ten kto ti ho preda na tom samozrejme musi zarobit, fyzicky ho vlastnis doma a ked sa rozhodnes ze sa ho zbavis tak pojdes kde? Samozrejme tam kde si ho kupila - lenze tam prides na to, ze je pomerne velky cenovy rozdiel za kolko ho predavaju a za kolko ho vykupuju. Takze fima ti ho sice vykupi - ale za podstatne nizsiu cenu za aku ho preda niekomu inemu. Takze ta osklbu z jednej aj z druhej strany - a urcite posluzis ako prostrednik na ktorom sa zarobilo. Aby si z toho nieco mala, tak by ceny zlata museli rapidne ist hore, a ty by si ho musela mat mraky aby si na nom zarobila. 1/10 tehliciek su na investovanie nezmysel

edit: ako si pisala ze zlato je neobnovitelny zdroj, tak tiffany oznamil minuly rok ze bude predavat synteticke diamanty. Preto im velmi padli stocky. Pretoze v tom maju ludia peniaze. Ale nahrazky zlata a diamantov urcite pridu, pretoze stale viac sa riesi zachrana planety. Ludia si zacinaju viac vazit cistej vody a vzduchu ako prstenov a kamienkov.

patka06
20. nov 2020

určite je to výnosnejšie ako ukladanie peňazí na nejaké účty, či investovanie do akcií, ktoré je rizikovejšie
Výhodou je, že sa dá investovať postupne aj v menších sumách
Jediná nevýhoda, že momentálne je cena zlata dosť vysoká ....viac na tom získa ten, kto investoval skôr

adrestia
20. nov 2020

@patka06 Stotožňujem sa s Tvojim názorom. Sporiť si peniaze na dlhšiu dobu je hlúposť, pretože všetky banky vrátane ECB zámerne znehodnocujú menu.

oli18
20. nov 2020

Ja sice ceny investicneho zlata nesledujem, ale neuslo mi cca pred 2-3 mi rokmi pokles jeho ceny. Mozno aj preto, ze nas znamy do neho investoval a v tej chvili som si na neho spomenula.

autor
20. nov 2020

@patka06 ved prave, ze v porovnani s inymi investiciami to nevuzera zle. Este mozno do indexov investovat.
A ano je pravda ze ten, kto investoval skor to ma lepsie, ale zase ak ja investujem teraz, tak v buducnosti budem v pluse

stanzi
20. nov 2020

@patka06 Nemas uplne pravdu - zlato je bezpecnejsie ako akcie, ale nemusi byt prave vynosnejsie. A plus platia vsetky negativa, ktore napisala @kittykat22

sapetka
20. nov 2020

Nas syn dostava od starych rodicov zlate mince roznej hodnoty. Za mna sa oplati investovat do zlata

pupavka89
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
majkeel
20. nov 2020

@kittykat22 dobre povedane
Zlato je uchovavatel hodnoty, ale neprinasa v case ziaden vynos. Cize kym su urokove miery nizke az negativne (podla FEDu budu este celkom dlho na nule), investori kupuju zlato a ide nahor (max bolo 2050 usd nedavno). Akonahle sa situacia s covidom,... upokoji, urokove miery vratia do normalnych kolaji, tak investori vystupia zo zlata s nulovym vynosom a pojdu do akcii, bondov,... a zlato klesne zase spat ku 1100-1400 usd. Vtedy budes mat nakupene zlato za 1900-2000 usd a budes cakat niekolko rokov na dalsiu recesiu, aby sa investicia vratila. nehovoriac o tom, ze ked potrebujes rychlo peniaze, chod nim zaplatit do obchodu, pripadne predat zlaty platok ... To uz radsej investovat do nehnutelnosti.

adrestia
20. nov 2020

@majkeel Každý nemá toľko peňazí, aby mohol investovať do nehnuteľností. Nehnuteľnosti navyše treba udržiavať a s tým sú spojené ďalšie výdavky. Zlato spoľahlivo uchováva hodnotu, ktorú peniaze stále strácajú. Tým, ktorí nemajú až tak veľa peňazí a chcú, aby sa im zhodnotili, navrhujem kúpiť starožitnosti alebo umelecké diela. Treba si však dávať pozor na fejky a bezcenné haraburdie.

mistymay33
20. nov 2020

@majkeel ale ked mas napr.5 tisic, tak za to nehnutelnost nekupis. Ale nednu malu tehlicku ano. Autorka ak mas vela penazi, tak je lepsie investovat do nehnutelnosti, ak na to nemas, kludne daj do zlata. Ake teraz je fakt zlato dost drahe, tak neviem vi sa oplati kupovat.

autor
20. nov 2020

@mistymay33 vlastnu nehnutelnost uz mam 🙂 skor premyslam nad dalsimi moznostami investicie 🙂

sapetka
20. nov 2020

Mozes mat aj dve nehnutelnisti ak mas vela penazi😀

autor
20. nov 2020

@sapetka haha 😃 to by nebolo zle 😃 ale mat v BA dve nehnutelnosti by chcelo naozaj vela penazi 😃

jozef11111111
3. sep 2022

@mistymay33 furik hoc aj sto a máš istotu to predaš ...