Ísť bývať z BA do Pezinka?
Ahojte,
neriešili ste niekto rovnakú otázku? Ako ste sa nakoniec rozhodli? A ak ste v PK, ako sa vám tam s deťmi býva? Čakáme 2. babatko a hladáme si vlastné bývanie. Nechceme satelit, čiže hladáme miesto, kde bude plná občianska vybavenosť a nebudeme nútení voziť deti do školy, na krúžky atd ... Bratislava nám nikdy k srdcu neprirástla, navyše tie ceny....inde bysme dosiahli na lepší a priestrannejší bytík. Velmi sa nám páči Pezinok a vlakové spojenie sme vyskúšali a je to v pohode. Teraz sme v Biskupiciach a tiež ten čas na dochádzanie treba rátať. Kebyže ostaneme v BA, akú lokalitu byste odporučili? Tiež prosím rady ohladne konkrétnej lokality v PK, ak sa tu najde nejaký Pezinčan =).
Ďakujem za vaše názory a skúsenosti.
@molnmon S učiteľským vzdelaním si môžeš urobiť aj živnosť - opatrovanie detí a pri svojom dieťati opatrovať v Pezinku aj niekoľko iných (v našom meste je viacero takých a všetky majú záujemcov. Keď sa v BA necítite dobre, tak skúste menšie mesto a vyberte si bývanie podľa vaších potrieb.
@molnmon ahoj ako si sa nakoiec rozhodla? Ja som sla po 3 rokoch z Ba do PK, kupili sme starsi ale prerobeny byt na Juhu, je to super az na par drobnosti, vinohrady a prechadzky v nich maju blizsie zo severu ale my zas mame blizsie vlak/bus do Ba. Ja som si nasla pracu v logistickom centre Senec co je 15min autom z PK. A muz dochadza do VW na zmeny firemnym busom kt.stoji blizko nas cize zapchy sa ho netykaju. My sme tu spokojni, teraz cakame dieta, neviem ako to bude so skolkou ale inak super mesto, do centra ci parku napeso aj do vacsieho obchodu, je tu vsetko. Uvidime ako to bude s detmi. Casom by sme radi dom ale uvidime lebo nas nelaka zivot odstrihnuty od vsetkeho. Nechceli sme novostavbu za kazdu cenu a zostat trcat niekde mimo vsetkeho s malickou zahradkou.

Z Bratislavcanky som Pezincanka na materskej. Dochadzala som bez problemov do prace. Zrychlenym vlakom som bola za 15min v centre BA a v kancelarii skor ako kolegyne z okrajovych stvrti v BA. Po praci som ocenila klud maleho mesta,kt.ponuka vsetko. Pokoj vinohradov a lesov,komfort okresneho mesta,kulturu aj tradicie. Ako na dovolenke. A zamocky park je pre mamky genialny. Je tu vsetko. Svoje rozhodnutie som nelutovala ani minutu.