Izrael - vojna
Ahojte baby. Prepacte, mozno tu uz takato tema je, ale pri inych diskusiach tohto druhu sj vsimam, ze skvelo vysvetlujete. Mozete mi vysvetlit, o co v tomto konflikte ide? Samozrejme chapem, ze ma teraz oznacite za hlupu, ale nikdy som sa o to nezaujimala. Kto je zly? Kto je dobry? (Chapem, ze sa asi vsetci nezhodnete ale niektore vysvetlenia sa odpovedi aspon mozu priblizit). Moja babka mi dnes volala cela nestastna, ci som to videla, ze je to hrozne co robia a bla bla...
@jennky13 ne, není to tak, že je někdo dobrý a někdo zlý. Většinou se jedná o celou sérii události, postupně se to stupňuje a pak někdy těžko říct, zda bylo dřív vejse nebo slepice. Ani v případě konfliktu na Ukrajině není Rusko jednoznačným viníkem.
Ja som podobne o tom skutočne veľa informácií nemala. Jedine co som vedela ze je ti zem historický patriaca Izraelitom.
Možno co som si za tie dni nastupovala by som zhrnula: Židov nasilne z ich územia vysťahovali a obsadili to Arábmi a po 2 sv. vojne si zase Židia násilné (aj nenasilne - skupovanim) územie privlastnili späť. A konflikt je na svete.
@cecilia29 teď si teda nejsem jistá..
On to někdo řízeně obsadil Araby? 🤔
@andromeda818 Ja chapem, ze v roznych konfliktoch su rozne dovody, ale ak sa prezident jednej krajiny rozhodne, ze vlastna krajina mu je malo a potrebuje vacsie uzemie a pouzije na svojich ludi , aby mu ziskali, co si on praje, tak je jednoznacne vina na jeho strane.
Mozes to zaobalit ako chces, ale agresor je proste agresor, aj keby bol v zlatom pozlatku.
Keby si zila napr. v Mariupoli, tak by si hovorila inac.
@andromeda818 inak rusko ak sa citili ohrozene inymi statmi mohlo aj inak vyjednavat napr dat si podmienky kt tie krajiny mohli splnit na rozvoj ruska a pod a nie naoadnut krajinu,nie?Ze Putin nie je rozumny prezidendt a ani clovek je to sialenec tuziaci po moci a nie po dobre jeho ludu ved ake je rusko zaostale.
@elmivelmi Putin se ale o jednání snažil a to velmi dlouho
@elmivelmi lenze putin vyjednaval ;) Dohody sa porusili, Rusko sa ignorovalo, velke vyhlasenia sa davali.. a znu pani, presne to co chceli v tejto zastupnej vojne. Jedine mi je luto tych nestastnikov, ktori tam ziju. A ake je Rusko zaostale? Poznas nejakych ludi z Ruska? Niektore casti urcite, tak ako mas aj zaostalejsie casti vo velkych krajinach... Ja si skor myslim, ze niekto si nenecha kakat na hlavu a robit zo seba blazna, preto isiel do vojny. Blazni su inde, a to v USA, EU... ti co bez rozmyslu prijimaju vsetko a vsetkych a pod vplyvom drog nejakych dobrych, duhovych vidia tu svoju lasku vsade... :D a potom mame geta v europe, nasielie vsade, vzbury... a dokonca mali reci o prijati tak skorumpovanej krajiny ako UA do EU :DDD no uz nic ine nam nechyba fakt :DD TOto nema nic s rozhodnutim, ze mu je krajina mala.
Babke treba povedat, ze vojny boli, su, a budu. Vzdy. Proste su ludia ktori to k zivotu potrebuju. Ked nebudu taketo velke typu UA, budu male, lokalne, nabozenske, take onake.. ludom preskakuje. Z ideologii, z nudy, z nabozenstva...

@miriam11 co si tym myslela ?