icon

Je cvičenie jogy pre veriacich hriech?

3. aug 2024

Ahoj,
Otázka pre veriace
Som po 3 deťoch boli ma chrbát mám 33 rokov. Som veriaca na fyzioterapii mi bola odporúčaná jóga. Bola som tam bolo to skvele. Akože waw chrbat lepsi, pocit skvelý, relax. No počula som že jóga a kresťanstvo sa vylučuje že si pustíš do života niečo zle, okultizmus a bla bla.
Na joge neboli žiadne hindi sošky ani nič take, Mandala na stene bola.
Vie niekto objektívne povedať či je to hriech alebo niečo zle? Mám pred tým rešpekt. Na druhej strane keď to neuznávam ako božstvo a beriem len ako cvičenie a oddych, čo na tom môže byt zle. Nechcem sa zameriavať na tu duchovnu časť, neviem k tomu dohľadať kiahne žiadne odporúčania.

Dakujem

lenkasarka
3. aug 2024

Pri tejto téme aj Ježiš robí salta 🤦‍♀️

lavender94
3. aug 2024

@tilonka takže si nám sem prišla všetkým oznámiť, že jóga je zlo, ale keď si máš tento tvoj názor ktorý prezentuješ ako tvrdý fakt obhájiť, si ticho. Ty si tak zmagorená, že keby ti tvoj duchovný povedal, že si máš do zadku narvať strúhadlo, tak to urobíš

lenkasarka
3. aug 2024

@lavender94 no jasne a ešte sa mu aj poďakuje a prispeje do kasičky

gab1sol
3. aug 2024

@tilonka ty ma uraziť nemôžeš a chaos máš v tom ty, lebo len ty vidíš všade nebezpečenstvo a démonov.

gab1sol
3. aug 2024

@bejbypd prosím, nehadž všetkých do jedného vreca. Práve tých fanatických (ako vo všetkom) je počuť a trpí potim aj väčšina. Ja som katolíčka, ale hanbím sa za to, čo sa tu prezentuje. A myslím, že nie som jediná.

mondolina
3. aug 2024

@tilonka
ty musíš mať hrozný život... stále sa báť...vidieť démonov 🙈

gab1sol
3. aug 2024

Autorka a vieš, čo? Dnes som bola na yoge. Lektorka nijak nespomínala duchovno, sústredila sa na to, aby sme su dôkladne natiahli a precvičili svaly, aby sme rozhýbali celé telo… A spoločnosť nám robili takéto zlatíčka. Mne to veľmi dobre padlo, lebo tiež mám problém s bolesťou chrbta. Odporúčam. 😉

tilonka
3. aug 2024

Ta agresivita nadsencov jogy je sokujuca. A po psikoch budu lakat autorku este na co, len aby ju lapili do jogy

lenkasarka
3. aug 2024

@tilonka teba satan posadol či čo ?

dominikamacakova
3. aug 2024

Tak toto je strop... 🤣

tetapetra
3. aug 2024

@h2,
@viestta už nás zmazali

mondolina
3. aug 2024

@tilonka
ten pes je démon 🤣🙈 sa divím, že ty osvietená si ho neprekukla.

minenkak
3. aug 2024

@tilonka ty vôbec vieš načo je cvičenie dobré?cvičenie dokáže cvičiť aj mozog,po mozgovej mŕtvici cvičenie dokáže človeka zdvihnut a nohy,po úrazoch tak isto.Ja osobne som po operácii pleca a musím neskutočne cvičiť,už druhý deň po operácii som cvičila a cvičenie pomáha proti bolestiam, depresií.Vies ty vôbec, čo to je byť po uraze chrbtice, nosiť niekoľko mesiacov korzet plánovať si ešte aj cestu na záchod a až cvičenie pomôže a tá yoga, strečing,je základ každodenného života a mala byť základ pre každého človeka a každý deň

gab1sol
3. aug 2024

@tilonka Ty naozaj vidíš démonov tam, kde nie sú.

mandarinka555
3. aug 2024

@tilonka Diskusia na 7 strán, ale ty si stále dookola ideš tie svoje nezmysly🙈 Fanatizmus najväčšieho kalibra🙈

dominikamacakova
3. aug 2024

@tilonka inak, ževraj keď 100x napíšeš "démon" tak ťa príde zobrať

viestta
3. aug 2024

@tilonka jediný kto je agresívny je ten co tu vyťahuje demonov

wolf_
Autor odpoveď zmazal
h2
3. aug 2024

@tetapetra Mám dosť! Nemôžem povedať, že by som to nečakala, ale aj tak som v šoku.

elizabeth88
4. aug 2024

Kočky,veď otvorte Google,koho táto téma zaujíma a tam máte odpovede.😊Načo sa tu hádate.🙃😊🤷

janulik2008
4. aug 2024

@tilonka ja nechapem ako moze byt niekto taky fanatik ako ty. Ved citaj co ti tu pisu ide o cvicenie ... cviky a su ludia vratane mna ktori by kvoli tomu aby sa vyhli napr liekom proti bolesti radsej cvicia ak im to ma pomoct. A mozno prave kvoli takym ako vy si o krestanoch myslia to co si myslia. Ze sme zadubenci kt viera je jedina spravna ale treba otvorit oci a vidiet aj to ine ze svet nie je iba o krestanstve NIE JE iba o nasom nabozenstve ... niektori naozaj vidite demonov vsade a ja sa ptm necudujem ze si o nas myslia ateisti co si myslia. Treba vediet aj pocuvat nie iba JA JA JA ... preboha sme v 21. storoci 🫣🫣🫣
Neboj sa uz tolko prepana lebo to naozaj vyzera ze krestanstvo je len o strachu

annm81
4. aug 2024

@tilonka Predpokladám, že napr. také slávenie Vianoc alebo Veľkej noci je tiež brána k démonom, nemýlim sa?

bloger
4. aug 2024

@janulik2008 Sme v 21. storočí a vysmievať sa niekomu pre vieru je celkom bežné a normálne. Chápem. Mimochodom skús sa pravdivo pozrieť na to, že koľko je vo svete vojen pre náboženstvo. V Severnej Korei napríklad sú mučení a zabíjaní len preto, že sú veriaci. Tento fakt nemôžeš nijako poprieť. Teda naozaj nie je svet o kresťanstve?

viestta
4. aug 2024

@bloger a skus sa ty pozriet na tie bigotne komenty, ktore tu ta pani dala s odstupom. Pride ti to v poriadku taketo sirenie strachu? A nie, svet nie je len o krestanstve. Su aj ine nabozenstva, ktore vyznavaju a praktikuju miliony ludi. Svet je aj o ateistoch, ktori nevyznavaju a nepraktikuju ziadne. Svet je, nastastie, celkom pestry.

janulik2008
4. aug 2024

@bloger myslim to tak ako napisala @viestta svet je pestry a existuju aj ine nabozenstva len mne to pride a asi hlavne u nas na SK ze ak niekto nesedi kazdy den v kostole, sexuje pred svadbou a napr aj ked je veriaci tak vie pochopit zenu kt ide na potrat je automaticky farizej 🫣🫣🫣

maranco
4. aug 2024

@bloger * Mimochodom skús sa pravdivo pozrieť na to, že koľko je vo svete vojen pre náboženstvo. *
väčšina vojen je kvôli náboženstvu, alebo ich veľmi podporuje náboženstvo, čo by Ježiš povedal na takýchto kresťanov

Oba muži jsou přesvědčeni, že za chováním jejich rodičů je mnohaletá propaganda. „Nezajímalo je, že válka je zlo nebo že můžu umřít. Máma je věřící a v kostele jí opakují, že probíhá svatá válka, že Putin bojuje proti satanismu. Rodiče každý den sledují státní televizi,“ uvedl Sergej.

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/rusko-va...

Kým tu budú náboženstvá na zemi nebude mier.

bloger
4. aug 2024

@maranco Povedz mi ako konkrétne ohrozuje štát to, že sa niekto modlí. Komunisti čo robili s kňazmi a v čom boli nepriateľmi pre režim? Myslím tých kňazov. Ako ohrozovali komunistov.

tetapetra
4. aug 2024

@bloger keď ideme do minulosti, spomeňme si na upalovanie 🤷🏻‍♀️.

bloger
4. aug 2024

@viestta Svet je celkom pestrý to máš pravdu. Nikto z nich však nie je tak trňom v oku ako kresťania. To je zaujímavé. Do nich si vždy potrebujú kopnúť.

maranco
4. aug 2024

@bloger to že sa niekto modlí a snaží sa žiť podľa biblie neohrozuje štát, a je na prospech ľudstva, ale to že sa náboženstvo mieša do politiky, pričom Ježiš nerobil ani protesty voči vláde Rimanov, ani ozbrojené vzbury ani nebojoval vo vojne, náboženstvo podnecuje k nenávisti vraždiť svojich kresťanov rovnakej viery tak majú na rukách krv a sú vinný.

Ako môžu povedať že nasledujú Ježiša ak konajú opak toho čo hlásal?
Matúš 25:51-52
A hľa, jeden z tých, čo boli s Ježišom, vystrel ruku, vytasil meč, udrel veľkňazovho sluhu a odťal mu ucho. Vtedy mu Ježiš povedal: „Vráť svoj meč na jeho miesto! Lebo všetci, čo sa chytajú meča, mečom zahynú.

Ján 13:34-35
Nové prikázanie vám dávam, aby ste sa navzájom milovali; ako som ja miloval vás, aby ste sa aj vy navzájom milovali. Podľa toho všetci spoznajú, že ste moji učeníci, ak budete mať lásku jeden k druhému.“

Ale miesto toho podporujú politikov vo vojne, potľapkajú sa po pleci a robíš to dobre, Boh to takto chce, Boh je na tvojej strane.