Je cvičenie jogy pre veriacich hriech?
Ahoj,
Otázka pre veriace
Som po 3 deťoch boli ma chrbát mám 33 rokov. Som veriaca na fyzioterapii mi bola odporúčaná jóga. Bola som tam bolo to skvele. Akože waw chrbat lepsi, pocit skvelý, relax. No počula som že jóga a kresťanstvo sa vylučuje že si pustíš do života niečo zle, okultizmus a bla bla.
Na joge neboli žiadne hindi sošky ani nič take, Mandala na stene bola.
Vie niekto objektívne povedať či je to hriech alebo niečo zle? Mám pred tým rešpekt. Na druhej strane keď to neuznávam ako božstvo a beriem len ako cvičenie a oddych, čo na tom môže byt zle. Nechcem sa zameriavať na tu duchovnu časť, neviem k tomu dohľadať kiahne žiadne odporúčania.
Dakujem
@bloger tŕňom v oku sú možno pre to, že sa tvária ako dokonali, jediní správni…. Až na to, že vôbec. Keď spomínaš utlačovanie kresťanov, mal by si spomenúť aj tie hrôzy, čo kresťania za svoju existenciu napáchali. Antisemitizmus vznikol spolu s kresťanstvom a sám vieš, ako to dopadlo pred necelými sto rokmi. Cirkev musela byť celá spokojná vo svojom náboženskom monopole.
@tilonka píšu ti aj veriace, ale nie fanatičky. V tom je rozdiel. Len cirkev si vymyslela čertov, aby dosiahla poslušnosť ľudí tým, že ich bude strašiť. V obci kde žijem máme kňaza. Neskutočného, úžasného, sčítaného. Nikdy nešíril takéto bludy ako ty. Ale tiež poznám takého,čo šíril len zlosť a zlobu.
@tetapetra keby len upalovanie. Nebolo aj to, ze zenu obvinenu z carodejnictva zviazali a hodili do vody ? Ked vyplavala tak ju zabili, lebo sak carodejnica. Ak nie tak nebola carodejnica ale aj tak umrela. Nemala sancu. Tak ci tak ista smrt. Krasa
Kolko ich asi vyplavalo ? Tiez v sebe mali demona alebo boli vraj posadnute ci co... umreli nevinne
@lavender94 Kresťanstvo nemá nič spoločné s antisemitizmom. Ja židov rešpektujem a považujem ich za vyvolený národ. Tam to všetko začalo. Necítim k ním nenávisť. Kresťania nezabíjali židov neviem kde si to nabrala.
@bloger mas skreslene predstavy o svete a o tych "trnoch v oku". Pretoze na svete je mnozstvo nabozenstiev a ked len spomenieme Zidov a co s nimi v celych dejinach robili krestania. Este aj dnes sa ich opovazi zobrat do huby bohabojny slovensky cloviecik a oznacit ich za pricinu vsetkeho zla ake ho kedy postihlo. Do hlbsej historie polovice minuleho storocia zachadzat asi nemusime, kazdy clovek pozna fakty. Mal by si ich poznat aj ty. A keby sme sa pozreli na to, ze Zidia v minulosti boli krestanmi odsudeni na to aby zili v getach, ano aj v stredoveku, aj neskor tak by sme zistili, ze krestania boli schopni prenasledovat ludi len kvoli ich viere. Takze dostuduj si historiu skor ako vynesies nejaky sud o prenasledovani krestanov.
@viestta Neviem asi som vtedy nežil prepáč. Ty sa vyznáš podľa mňa v každej oblasti. Neexistuje fenomenálnejšia osoba ako si ty. Všetko máš do poslednej bodky naštudované. Ja viem o tom, že Hitler určite nebol kresťan. Ak by aj bola pravda čo píšeš tak ako to súvisí so súčasnosťou. Vyjadrila sa niekedy KDH nenávistne na adresu židov?
@bloger TY ich rešpektuješ. To je síce pekné, ale určitá skupina extrémistov, prezentujúcich sa ako kresťania to tak nastavené nemá. Na Židov bola uvalená zodpovednosť za ukrižovanie Ježiša a od vtedy sa to s nimi ťahá. A kto si myslíš, že túto nenávisť cele tisícročia živil? Ako myslíš, že sa cirkev stavala k holokaustu? Už len fakt, že Jozef Tiso bol rímskokatolícky kňaz, hovorí za veľa.
@bloger * Ja viem o tom, že Hitler určite nebol kresťan. *
Či bol alebo nebol Hitler kresťan som neskúmal, ale podporu a schválenie od katolíckej cirkvi dostal.
Na fotke Adolf Hitler si podáva ruku s pápežom, keď uzavreli zmluvu s Vatikánom.
Na druhej fotke budúci pápež Benedikt XVI. ako člen v Hitlerjugend
@lavender94 Tak historicky kto teda ukrižoval Ježiša? Podľa teba ak to neboli židovský veľkňazi v tej dobe? Ja chápem, že sa to tak muselo stať. Tí čo ich nenávidia nechápu súvislosti v písme. Nehádž ale všetkých do jedného vreca.
@bloger ja nehádžem všetkých do jedného vreca. Ja sa len snažím poukázať na to, že aj medzi kresťanmi sa nájde zberba a že historicky sú kresťania určite zodpovení za viacej životov, než bolo zabitých kresťanov. Pretože si písal, ako sú kresťania nenávidení a každému vadia. Čo proste nie je pravda. Väčšina ľudí má problém len s tými, čo neakceptujú iný názor, nerešpektujú neveriacich, snažia sa náboženské ideológie presadzovať v politike, šíria strach, nenávisť, zmagorujú deti a tak ďalej. Napríklad - toto sa reálne deje: Ak nejaká silne veriaca matka straší svoje dieťa tým, že napríklad masturbácia je hriech, prijíma tak do seba démonov a skončí v pekle, je podľa mňa šialená. To iste to s tou jógou. Decko vidí jógu, uvedomí si, že to cvičia dva krát týždenne na telesnej a je celé dosekané z démonov. Veď to musí byť taká trauma, že až.
@bloger opýtam sa teba - je podľa teba normálne to, čo tu je odprezentované, že vo všetkom sú démoni a iný pohľad a názor neexistuje? Aj ty pripúšťaš možnosť iných, viacerých démonských svetov? Stotožňuješ sa s tým?
A keď už sú podľa teba kresťania tŕňom, že mne niekto napíše, citujem: “ty veriaca nebudeš… kapišto?” na základe jednej reakcie? Kto je teda tŕňom v oku pre koho?
Mňa v kostole a vo viere viedli k tomu, aby som konala dobro, bola ohľaduplná ku všetkým, nad nikoho sa nepovyšovala, nikoho nesúdila… A predsa som nakoniec v tejto téme bola súdená predpokladám zarytou kresťankou, ktorá sa cíti viac ako ostatní… Neučili nás, že sme si všetci rovní?
@viestta s nimi sa asi zbytocne dotahujes lebo len ich pravda je spravna az na to ze zabudaju ze sme v 21. storoci a myslim ze sa ponatahaju ludia na joge za ucelom cvicenia Boh neberie tak ze sa ludia klanaju inym Bohom. Ako som tu pisala aj ten cvik tu sviecku sme robili bezne v skole.
Vies ono krestanstvo podla mna vo svojej podstate zle nie je len ludia si "ohybali" tak aby z neho siel strach lebo no no no ak spravis to tak pojdes do pekla pritom nevieme ako to s nami bude. Preto sa aj rada rozpravam s ateistami lebo veci vidia inak 😉 @gab1sol odsudit niekoho ze nie je krestan lebo neprikyvuje na vsetko to je take "krestanske" ved vies ze krestania musia na vsetko prikyvnut 😀 mne tiez parkrat pisali ze nie som krestan som farizej lebo pozeram Harry Pottera, nechodim pravidelne do kostola a napr viem pochopit zenu kt chce ist na potrat ... len nikto nevidi to "za tym" ...
@gab1sol Pozri problém jogy je v tom, že podporuje vieru v reinkarnáciu. Teda úplne odporuje kresťanskej viere toto si vieš vygúgliť. Démoni či tomu veríš alebo nie existujú. Nikdy si nepočula pri krste vyznanie viery? Verím v Ježiša Krista a tak dalej. Potom zriekam sa zlého ducha a všetkých jeho pokušení. Je dobré, že ťa viedli v kostole ku konaniu dobra. To je správne aj milovať každého bez rozdielu. Nemôžeš ale popierať existenciu zla. Nčítal som čo ti napísala. Rozhodne som si ale všimol, že ste ju tu hnusne pourážali a zosmiešnili. A neplatí, že máme milovať každého bez rozdielu?
@bloger neviem, nikde som nečítala o zlých démoniských svetoch. Zlého ducha a existenciu zla nepopieram. A existujú aj pokušenia a práve tie nám vedia ukázať, aká silná je naša viera. A ak verím úprimne, nemôžem sa obávať, že ma nejaké pokušenie zvedie z cesty.
Áno, yoga je aj o duchovnom, ale dnes už mnoho ľudí berie čisto len ako cvičenie, bez duchovného pozadia… To sa tu dotyčnej cely čas snažíme vysvetliť. Dala som príklad s mojim vlastným včerajším cvičením. Žiadna reinkarnacia, žiadne iné démonské svety, nič duchovné, len čisto zameranie sa na svaly tela, na zdravie. Nič duchovné. A odpoveď - démoni to už skúšajú cez psíkov. Mňa to neurazilo, lebo taká osoba ma uraziť nemôže, ale nebola to z jej strany snaha uraziť nás ostatných? Zhodiť druhých tým, že sa ich snažiť presvedčiť, že takmer všetko, čo konajú, je démonské, to nie je pokus o urážku? To je ok?
Zaujímavé, že vidíš len urážky na osobu, ktorá zašla až do extrému, ale na druhej strane, ty si to celé nečítal a teda, nevidíš urážanie tou osobou voči iným, opäť citujem: “nechcem ťa uraziť, ale…”. To už je v poriadku, že?
@gab1sol No myslím, že ste jej to dali dostatočne vyžrať. Snažila sa len poukázať na rozpor ktorý v tom je. Pilates nie je také kontroverzné a prináša perfektné výsledky. Prečítaj si názov témy. Otázka pre veriace. Nechápem čo je zlé na tom, že jej ako veriaca vyjadrila som pohľad na to. Mimochodom toto čo napísala viesta my vieme, ze ty nis si smerak. Ty si nieco este horsie. V tom je tá láska ktorú tebe hlásali v kostole?

Otazka temy je urcena veriacim, takze vy ostatne nesirte nenavistne komentare. Ja som vysvetlila ako to s jogou je a jediny kto tu siri paniku, nenavist a strach z toho ako to s jogou je ste vy. Neviem co sa cudujete, ze sa tu spominaju demoni, ked Pismo o demonoch jasne hovori. Tak ako Bozi anjeli, tak aj demoni existuju, vplyvom padu Satana, ktory sa vzburil Bohu. Demoni mozu vplyvat na cloveka z vonka, ale mozu byt aj v nom. Pouzivaju na to rozne prostriedky, brany, jednym z nich je joga. Napriklad sam apostol vyhnal zo zeny vesteckeho ducha. Demoni existuju, ci sa vam to paci alebo nie.
NOVY ZAKON
.. 16 Keď sme sa šli zasa modliť, stretli sme akúsi dievčinu, ktorá mala vešteckého ducha a veštením prinášala svojim pánom veľký zisk. 17 Chodila za Pavlom a za nami a vykrikovala: "Títo ľudia sú služobníkmi Boha, Najvyššieho, a zvestujú vám cestu spásy." 18 A robila to mnoho dní. Pavla to dohnevalo, obrátil sa a povedal duchu: "V mene Ježiša Krista ti rozkazujem, aby si z nej vyšiel!" A v tej hodine vyšiel. 19 Keď jej páni videli, že im zanikla nádej na zisk, chytili Pavla a Sílasa a zavliekli ich na námestie pred vrchnosti ...