icon

Je Drličkovo odvolanie v župane správne?

6. aug 2024

Nie som stotožnená 100% s týmto pánom, ale spôsob doručenia odvolania je pračudesný.

iwesska
7. aug 2024

Pani odbornicky,volicky by som poprosila o vyjadrenie.

iwesska
7. aug 2024

@kvieta Zalezi,ktora jej kamoska je aktualne bez prace🤭

terezka1947
7. aug 2024

@iwesska voliči ani netušia,kto ten pán je.

milanemila
7. aug 2024

No styl taky na simkovicovu, co ine sa da povedat. Kamoske tej sedlani sa uz asi nepaci v bibiane, ked sa zrusil ich super vymysel s bukovskim a asi chcela ostat pracovat v centre, tak si povedala ze co by ona nesla narodne riadit 🤷🏼‍♀️
Je to teda iba scenar ala zly vtip, ale urcite mozme ocakavat ze tam dosadia nejakeho chmula, co este vcera bol sofer autobusu alebo predaval topanky (nic proti tymto povolaniam, len som chcela poukazat na kvalifikaciu ala “zdravy sedliacky rozum” vid minister zivotneho prpstredia napriklad)

milanemila
7. aug 2024

@iwesska tie SND videli iba z vonku, ale nedavno po vela rokoch zatvarali nejaku krcmu v Petrzalke (lebo ze je to neunoste ake naklady maju v tejto dobe) a tam sa strhla obrovska diskusia a nevola, ze ako si pamataju ako ich tam tatko braval ked isli na ihrisko 😂 takze tena SND v ich volicskej zakladni urcite nezarezonuje a ani sa nechystali kupovat si abonentky 🙈

iwesska
7. aug 2024

@milanemila To mi je jasne,ja by som len chcela vediet,ako vnimaju kulturu takehoto odvolavania. Ci by sa im pacilo,keby sef ich muza rano zaklopal v sprievode SBS a dal mu do ruky papier,ze uz s nim nerataju. Netusil by preco,zaco,len tak,lebo novy den. To by tu vypisovali na kona, a do vsetkych FB skupin,co su toto za praktiky.

annm81
7. aug 2024

"Umelkyňu Ilonu Németh si koncom júla predvolala polícia, pretože bola jednou z iniciátoriek výzvy na odstúpenie ministerky kultúry Martiny Šimkovičovej,

Čítajte viac: https://kultura.sme.sk/c/23366997/umelkynu-ilon...

Bála som sa toho, čo nastane, ak sa Smer zasa dostane k moci. Ale ani vo sne mi nenapadlo, že to pôjde takto rýchlo a takto okato. Už to totiž nie je starý Smer, ktorý bol len skupinkou obyčajných mafiánov, čo nás na každom kroku okrádali. Zabudnite, toto je nový Smer, žiadna sociálna demokracia - už ani na oko. Spolu s SNS a Smerom 2, tu máme vládu úplne serióznych fašistov. A keďže slovenskí voliči sú zaostalí hlupáci s poddanskou náturou, ktorí ešte nedozreli na slobodu a demokraciu, šanca, že sa toto šialenstvo zastaví, je každý deň menšia. V Rusku si tlieskajú, ako budú mať v Európe os Bielorusko-Slovensko-Maďarsko-Srbsko - tadiaľ povedie nová železná opona.

Voliči, ktorí sú ešte stále verní tejto zločineckej vláde, sú v lepšom prípade prostoduchí hlupáčikovia, v horšom opovrhnutiahodní fašisti. A nakoniec je tu opozícia, čo je úplne neschopná banda. Ak nie pred mesiacom, pred týždňom alebo včera, tak prečo na dnes nie je vyhlásený generálny štrajk??? To ešte stále trvá ten debilný nápad so sto dňami pokoja? Fakt sme v situácii, keď potrebujeme pokoj?? Lebo mne sa zdá, že nielenže nám nebude stačiť pokoj, ale už nám nebude stačiť ani pokojná demonštrácia.

vroni
7. aug 2024

Za mna slaba akcia. Naco odvolavat riaditela, treba zrusit cele snd a bolo by vybavene. I tak to len stoji peniaze, ktore by vedela nasa intelektualna elita pouzit lepsie. A ked chce niekto cumiet na operu a balet, moze ist do Viedne. Este sa maju co ucit nasi zodpovedni... 👹

kvieta
7. aug 2024

@annm81 Tej novej železnej opony sa fakt obávam. K tomu to speje.

terezka1947
7. aug 2024

Ja si myslím,že MS by zvládla riadiť všetky kultúrne inštitúcie úplne sama. Veď ma vzdelanie,skúsenosti,rozhľad a prehľad.
Vždy je dôležité začať tým,že sa zmení názov.

alickapusinka
7. aug 2024

Karma mu to vrátila ked prišiel do opery prvý krát ako šéf povedal že treba šetriť viacerých vyhodil tak teraz sa mu to vrátilo.Kto nechcel odisť tak toho doslova šikanoval takže áno verím na karmu aj teraz to tak bolo.Odvolal šefku baletu Ninu Polákovu vymyšľal na nu hlúpostia donašal tak mu treba .

jednoduchomaria89
7. aug 2024

Ja som šokovaná, videla som včera rozhovor s ním a kovacic hanzelovou, otras. Prosím pekne, a to už aj úradníkom platíme ochranky? Či to hradí simkovicova ? Hanba a hnus

roja01
7. aug 2024

Ja si myslim, ze takmer ziadna z nas nema potrebne informacie k tomu, aby vedela posudit uroven riadenia SND. Ja preto nemam nazor. Mozno bol D.vynikajuci riaditel, mozno nie.
Je pravda, ze je to velmi neprijemny sposob dorucenia vypovede, no viem, ze nadriadeny musi byt rychlejsi ako pracovnik, ktory vie co spravit, aby vypoved nedostal. Napriklad sa moze dat vypisat na dlhodobu PN.

autor
7. aug 2024

@jednoduchomaria89 presne mňa napadlo, že prečo mala úradnícka ochranku ale to už je ten najmenší nonsens ktorý z toho plynie. Kto toto zaplatí? Pošleš ni link na rozhovor?

autor
7. aug 2024

@alickapusinka áno jeho charakter o tom po tom, ale tá forma je otrasná.

jednoduchomaria89
7. aug 2024

Na YouTube kanál SME

vroni
7. aug 2024

@roja01, to je uplne fuk, aky bol riaditel. A to, co splietas o vypovedi uz je na totalku mimo. On bol odvolany z funkcie, co je nieco uplne ine ako dorucenie vypovede.

autor
7. aug 2024

@annm81

Už to totiž nie je starý Smer, ktorý bol len skupinkou obyčajných mafiánov, čo nás na každom kroku okrádali. Zabudnite, toto je nový Smer, žiadna sociálna demokracia - už ani na oko. Spolu s SNS a Smerom 2, tu máme vládu úplne serióznych fašistov

otras a v tomto má sbsolútnu pravdu.

mondolina
7. aug 2024

@roja01
takže podľa teba je to v praxi bežné? zasielať takto výpovede? 🙈
o jeho kompetentnosti svedčia výsledky SND. a tie sú výborné.
hlavne, že ty nemáš názor 🤔

stanulienkat
7. aug 2024

Áno, začínajú nám tu totalitné 50. roky a nikto sa tu nad tým nepozastavuje a nikto neprotestuje. Ja som si dnes prečítala aj niečo takéto a vyrazilo mi to dych. Sú to praktiky ŠTB v 50. rokoch, kedy mizli ľudia. A stále sa dejú takéto praktiky v putinovom Rusku a na Slovensku sú všetci ľudia spokojní a sú ticho. Toto keby sa dialo vo Francúzsku, v Taliansku, v Španielsku a vo vyspelej Európe, tak sú všetci ľudia na nohách a v uliciach.

jednoduchomaria89
7. aug 2024

@stanulienkat ešte pridám, že všetci vyšetrovatelia a policajti, ktorí riešili ich kauzy boli predeleni na iné oddelenia 🤢🤢

carolynka
7. aug 2024

@iwesska ony nesleduju politiku ale zumpu do vlady navolia, Lebo aj tak vsetci kradnu

autor
7. aug 2024

@annm81 kokso to ešte musela ísť na políciu vypovedať, lebo si dovolila vysloviť nesúhlas s tým, koho platíme z dani a ako narábajú s našim majetkom?
To je na medzinárodný súd za porušenie ľudských práv a slobôd a zastrašovanie.

FAŠIZMUS.

alickapusinka
7. aug 2024

on je prikladom že každemu sa raz všetko vráti.Funguje karma.

roja01
7. aug 2024

@vroni, no ano, asi to bolo odvolanie z funkcie i ked topky v 2 clankoch pisu o vypovedi. Napr. "Drlicka prezradil detaily vypovede" a pod.
Mozem za to, ze neviem (tak, ako vacsina tu prispievajucich) ake mal vysledky v praci, mala by som sa asi viac zaujimat. Lenze nemam na to cas a popravde ani zaujem, mam radsej ine aktivity.
Nesplietam pisem ako to je. Vacsina nema vedomosti, spravne informacie ale nazor jasny. To ja nemozem.
@mandolina, kde som pisala, ze je takto zasielat vypovede spravne?
K nazoru ti mozem povedat, ze najhorsi su ti, ktori maju vzdy na vsetko nazor a pritom nemaju znalosti ani prehlad.

annm81
7. aug 2024

@alickapusinka karma sa vráti aj tvojim deťom, keď budú sedieť za ostnatým drôtom v totalitnom režime?

tomasisa
7. aug 2024

hysteria to vam ide kocky

jednoduchomaria89
7. aug 2024

@mondolina hmm prebehla som si jeho životopis , podľa mňa tento človek má veľa kvalit , štúdium na konzervatóriu, štipko na štúdium v USA, študoval na konzervatóriu vo Francúzsku , účinkoval vo viacerých orchestroch po celej Európe vs. Bývalá Moderátorka markízy , je jasné,že jej nesiaha ani po päty ..... Smaozrejm jeho manažérske schopnosti ja neviem osobne zhodnotiť

stanulienkat
7. aug 2024

@alickapusinka vies, ked dal vypovede tym zamestnancom, ani mne sa to nezdalo spravodlive. A potom som si precitala dovod a je plne pochopitelny. Citala si aj ty, alebo len nadpis a automaticky bol Drlicka fuj-fuj?? Ti zamestnanci mali plne zmlyvy a pracovali len par krat v mesiaci. Zda sa ti to ok? Samozrejme, ze oni protestovali. Kto by nechcel take zamestnanie? Vsade vo svete sa to vraj robi externymi zmluvami a zaplatia im iba za odpracovane dni. Co sa mne zda uplne logicke, spravne, ekonomicke... Setri tym peniaze divadlu. Tak to ma byt.