Je kremácia bez pohrebu bežná voľba?
Zdravim, stretli ste sa s tym zeby niekto nechcel mat pohreb?Cize ziadne parte, ziadny datum poslednej rozlucky, len kremaciu?
Manzel tvrdi ze si to tak praje, dokonca ze nechce byt nikde ulozeny v hrobe, len niekde rozsypany....bavime sa o tom ciste teoreticky, vraj si to tak zela a keby sa mu nieco stane ze to mam takto urobit. Stretli ste sa s tym zeby to tak niekto urobil?
@shelby88 urcite by som sa snazila splnit jeho zelanie, on by moje urcite tiez splnil 😉
Určite by som sa snažila splnit želanie zosnulého …. Ale ☝🏼 keď mi zomrel ocino , až po jeho pohrebe mi to celé nejako došlo a začala som vnímať realitu , že tu už nie je . Pre mňa ako pozostalú , by to bolo veľmi ťažké splniť , keby mal takéto želanie , ale asi by som ho splnila .
@lenka.25 preto sa snazim najst kompromis, lebo uplne ho niekde rozsypat by som nechcela...ale ulozit urny do spolocneho hrobu,nech uz prvy umrie on alebo ja mi pride celkom fajn. aby raz mali deti kde zapalit sviecku ak by chceli...asi je dobre ak ma zosnuly miesto odpocinku, ze sa jeho zivot nejak ukonci a ma svoje miesto,hoci bez velkych ceremonii
@shelby88 Ale nie každý chce ísť do hrobu...chápeš?
najviac to asi potrebuje rodina, aby mali aspoň malé pietne miesto, miesto odpočinku ich blízkeho človeka, kde môžu položiť kvet, zapáliť sviečku. niekto to nepotrebuje, stačí virtuálne, ale vačšine tá virtualita nič nehovorí, nie je to blízke a a racionálne, hmatateľné.
je to taký slušný kompromis, obrovské pomníky na hroboch versus urnové miesto s malým kameňom
Prečo by ťa okukovali, keď pribuzny povedia,ze truhla bude uzavretá tak to budú rešpektovať
Ja keď na tom uvažujem, tiež sa mi to ľúbi. Veď na tom cintoríne ten človek aj tak neni.
Ja to tak chcem tiež a na moje narodeniny zapáliť sviečku a buchnúť šampíčko a na Vianoce tiež☝️
@cacianka môžu mať kremáciu aj veriaci...
Môj brat mal pohreb s farárom a išiel na kremaciu

nejaký obrad, ceremónia, posledná rozlúčka so zosnulým je vraj dosť potrebná pre psychiku. ani to nemusí byť obrad s 5 farármi, kapelou a300 ľuďmi, stačí najbližšia rodina, aby prebehol ten proces postupu