icon

Je lepšie kúpiť jazdené alebo nové auto?

6. sep 2022

Dobry den,

zaujimal by ma vas nazor ci je lepsie kupit ojazdene auto alebo nove. Potrebujeme kupit pre mna auto, kedze sa vraciam do prace a s muzom sme sa zhodli, ze logisticky bude lepsie, ked budem mat svoje auto. Lenze ja som chcela kupit jazdenku, kedze viac menej budem chodit len praca-domov-max skola/skolka (co je po ceste) a nakup. Ale odhovaraju nas. Ze urcite kupit nove. No ja neviem, ci chcem zrovna tolko investovat do auta 🤷‍♀️😂
Nevraviac o cakacich lehotach teraz. Lebo ked uz mam teda kupovat nove a investovat, tak nech je uz presne podla predstav 😅
Aky je vas na to nazor? Nove? Ojazdene?
Dakujem ☺️

zemiakovysalat
10. sep 2022

Čo ti financie dovolia.
Ale kedže vyrabaju momentalne menej aut než je dopyta čakacia doba je aj 6 mesiacov. Tak 2-3 ročne auta krásne držia cenu.

85miska
10. sep 2022

My sme kúpili 4 ročne a stalo 18000. My sme nanom spravili za 10 mesiacov viac km ako mal keď sme ho kúpili. No jazdíme veľa. Úplne nové z predajne by sme nekúpili. To čo mame teraz stojí úplne nové okolo 40000 takže aj financie sme j tomu prispôsobili. Zatiaľ sme len bežne olej menili filtre a gumy sme kúpili nové. Žiadna oprava nebola nutná ide jak hodinky. Môj názor je používané a od jedného majiteľa. Nie čo mali už 4 ludia. A jasné že nie ročník 2002 za 500€.

misinka866
Autor odpoveď zmazal
janka_266
10. sep 2022

Stále môžete kúpiť aj predvadzacku, v podstate nové auto, za lacnejšie

zirafkasaska
10. sep 2022

Aj ja by som kúpila jazdenku, nové ani náhodou. Kúpila som 2ročné auto po 1 majiteľovi priamo od Nissanu, najazdených cca 23.000 km, v super výbave, za cca polovicu ceny nového auta. Okrem bežných výdavkov na výmenu oleja a filtrov sme menili akurát brzdy tesne predtym než som ho predala. Za cca 10 r som na jazdila 100 tis. km. Neľutujem. Pred 2r som ho vymenila za polročné SUV s nájazdom cca 23 tisíc km. Už bolo v servise s prevodovkou aj motorom, naposledy takmer mesiac, lebo nevedeli zistiť co je problém. K výške cien za autorizovaný servis a poistenie sa netreba ani vyjadrit. Veľká chyba. Nové auto nikdy viac

Takže, za mňa, trojročné, plne servisované. Ušetríš na cene. Len treba na jeho obhliadku vziať chlapa, čo ho vie skontrolovať po technickej stránke, aby auto nemalo skryté vady.

tesari
10. sep 2022

Noveeee urcite.

avanka
10. sep 2022

@zirafkasaska my vw autorizovaný servis každý rok prehliadka cca 130€ to je veľa?

nikaroxy
10. sep 2022

Moj nazor. Ked pises ze auto potrebujes do mesta,do prace,po deti,na nakup…je skoda kupovat za tolko penazi nove. Z von mas auto do par tis €. Nevies co bude za par rokov. Ked tak ho raz dva aj predas. Ja som razila verziu ze nove nove,ziadna starost no ked mi ho pres pptravinami,na sidlisku,pri praci obuchali bolo mi do placu…Teraz mam w a naozaj super auticko,supnem kocik,idem do skolky,na nakup,k rodicom a neplacem uz ked ho nahodou trosku srajbnem😅

dager
10. sep 2022

Ja som v tom bola ako vy aj s možnosťami a vo februári som kúpila nové. Ustúpila som od nárokov v tom, že som vyberala zo skladových zásob podľa rozpočtu a požiadaviek na auto. Čiže som nečakala rok, ale v ten deň odišla na novom aute. Sestra presne vtedy objednala VW a ešte ho nemá, ani tak skoro nebude. Aj keď dúfa, vraj na začiatku jesene bude, ale už 2x posúvali termín. Takže ja by som išla do nového zo skladov kľudne zas. K tým jazdený autám - je to ako všetko použité. Môžeš mať šťastie a môžeš mať smolu. Môžeš si dávať pozor a preklepnut auto z koľkých uhlov chceš, smola je smola. A u nás v rodine co jazdené auto (hoci aj ročné s malo km), vždy rýchlo vyžadovalo údržbu. Nové vieš ako používaš a kde kašle alebo co ho boli, podľa toho s nim zaobchádzas. Najdlhšie som mala autov8 rokov, kupované nové a to okrem pravidelného servisu olej filtre nepotrebovali nič za celý ten čas. To otec o jazdených povedať nemôže.

kikus238
10. sep 2022

Za mňa jazdené už nikdy. Kúpili sme ako prvé auto Golfa 4. Po dvoch mesiacoch prasklo tesnenie pod hlavou, odišlo servo riadenie, začalo doňho tiecť. Po roku znova tesnenie pod hlavou, samozrejme investície ako nápravy, brzdy to je všade. Po dvoch rokoch problém prejsť emisnou. Po ceste na dovolenku cez leto znova tesnenie pod hlavou a rovno aj hlava. Plus vodná pumpa. Auto nás stálo 2500€ ale vrázili sme za 4 roky doňho skoro 3 tisíc. Kúpili sme novšie mladšie. Po 5 mesiacoch odišiel EGR ventil, do toho začali hadice praskať, potom nám odtrhlo výfuk. Držalo 2 roky potom začala haprovat elektrika, odišlo turbo. A povedala som dosť. Išlo sa kupovať iné auto a povedala som že jazdenky nechcem ani zadarmo. Mám úplne novú Kia a som.spokojna. Jazdenku opla muž využíva do roboty a ako stavebne auto. Teraz sa menila na opli spojka, idú sa meniť snímače kôli emisiám, plus potrebuje nové servo riadenie. Krstný rodičia kúpili jazdenku začala sa po roku drbat. Pokiaľ auto za mňa jedine nové. Pokiaľ to financie dovolia. Už by som jazdené nechcela.

dnld
10. sep 2022

Ťuknute si do vyhľadavača Škoda Plus, Škoda predáva predvádzačky, auta z operatívneho lizingu. Su tam aj ročne auta, niektoré v peknej výbave a dobre ceny a take auto poslúži rovnako ako nové ale za nižšiu cenu keďže to má byť len na vozenie detí.

mizunka19
10. sep 2022

Ja som nikdy nebola za nové,ale kukali sme 2027-18 ku a hrozne nieco sa brutál ceny,tak sme kúpili predvadzacku.
Za 15500 novú Fabiu,ktorú sme mali do troch dní doma 🙂

deniskap
10. sep 2022

@pribinak je rozdiel jazdene a jazdene. Ako tu bol spomenuty nazor, urcite kupovat s niekym, kto sa tomu rozumie a dokazes kupit dobre aj jazdene auto.

monica14
10. sep 2022

Ahoj, moja švagrina s kolegom sa venujú autám už 30 rokov sú na trhu, okolie DS, práve novším modelom, väčšinou sú z DE, takže aj výbava býva full, veď vieš nemci nešetria na výbave, môžem ti preposlať link na ich stránku, napíš mi IP, švagrina aj leasingy robí. U nás v podstate celá rodina sa venuje autám 😁 nové ak tak na firmu sa oplatí 😉 len vyjdeš "zo salónu" a hneď stratíš niekoľko tisíc z tej hodnoty, takže asi najhoršia investícia, ale zas dlhodobo sa neoplatí do starších, síce aj o tom by sa dalo veľa rozprávať, ale predsa 😉

something
10. sep 2022

Podla mna ideal je kupit 2-3 rocne...jednak uz je ako zajazdene a druha vec...kupis nove za 15tis, vyjdes z predajne a cena 11tis 😂 a ano, teraz sus strasne cakacky, ak potrebujes hned,tak jazdenka... ja mam teraz ,,novu,, 5rocnu mazdu a som spokojna...vsetko ide ako ma

ivanaempe
10. sep 2022

@missdiva uplny suhlas 🙂 lepšie napisane to ani nemohlo byť

audrye
10. sep 2022

Zanovne ;)

leskovael
10. sep 2022

Nekúpila by som si nové auto. Sú to vyhodené peniaze. Pozerala by som cca 2-4ročné auto

autor
10. sep 2022

Dakujem vsetkym za odpovede. Stale hladam 😂 ale do cca 2m musime nieco vybrat. Je pravda, ze ceny jazdeniek ma zaskocili. A teda rozpocet 25tis by som presiahnut nechcela. Ak by bolo na mne, dala by som max 15tis 🤷‍♀️😂
Ono, uspory su vyssie, ale v tejto nestalej dobe by mi prislo sialene uplne sa vybuchat z penazi na auto 🤷‍♀️

Druha vec je, ze som sa stretla s nazormi, ze urcite nie fabiu, polo etc. Ze su to hrackarske auta. Ze bezpecnost ziadna. Po pravde. Hlavu mam ako melon 😂
Ale zasa na novu audinu alebo mercedes peniaze nie su, resp.isli by sme do uplne ale uplnej nuly a to teda v ziadnom pripade….
A leasing alebo uver tiez brat nechcem

bibyke
10. sep 2022

Inak co tu niektore pisu,ze nove straca na hodnote,musim z vlastnych skusenosti napisat,ze v nasom pripade to pravda vobec nie je. Kupili sme pred 3.rokmi nove auto ,ktore bolo skladove vozidlo. Teraz ked pozerame tieto auta,tak nase by sme teraz ako 3rocne s cca 50tisic km vedeli predat minimalne za tolko ako sme ho pred 3.rokmi kupili,cize by nase auto na hodnote nestratilo nastastie nič😉

slovakboy
10. sep 2022

To máš jedno. Nové auto je drahé ale je nové a máš 4 - 5 rokov pokoj. Zánovného auto - hovorme tomu tak, bude síce lacnejšie ale o dva tri roky kratšie vydrží. Nevieš čo vsetko na ňom pôvodný majiteľ robil ako na ňom jazdil. Ak je to auto do mesta tak stačí ti menšie bez nejakých šialených funkcii a nové. Vždy kupujem nové auto a po 4-5 rokoch ho predávam ešte za dobrú cenu pekne so servisnou knižkou a najazdené okolo 100.000km. Mám známeho ktory chcel auto ktorého hodnota za nova bola 60.000€ chcel ho tak ho kúpil ako ojazdené za 35.000€. Tiež riešenie ale luxus je drahý či je nový alebo jazdený.

nana8989
10. sep 2022

Do nového by som nešla, už na druhý deň po kúpe ho nepredáte za tu cenu co ste kúpili, takže za mňa zbytočné. Ja by som išla do jazdenky nejakej 2-3 ročnej..

autor
10. sep 2022

@slovakboy ono ja si na luxus nepotrpim. V pohode by som kupila aj fabiu 🤷‍♀️
Aj muz ma novu octaviu. Tiez spekuloval, ze mercedes, bmw. Tak mu vravim, ze naco. Ked sa nieco pokazi, tak lacnejsia oprava bude pri Skode😄
A teda s autom sme max spokojni. Cize ja som skor taky pragmatik no… a su veci, na ktore mi je luto vyhodit tazke prachy 😂
A aku znacku by si mi teda odporucal? Huyndai? Suzuki? Hlavne chcem, aby bolo male a sikovne. Ziadnu velku kravu. Dakujem

sissi2183
10. sep 2022

My sme donedavna riesili operativny lizing, nakolko urokova sadzba bola taka nizka, ze sme mali nove auta kazde 3 roky, cely cas v zaruke a za super ceny. Vyberali sme vzdy zo skladovych vozidiel. Ja som mala stastie na auto takmer na objednavku, teda podla mojho zelania. Biele SUV v kremovej kozi. A vtedy super cena. Zial o par mesiacov mi konci lizing a aktualna vyska mesacnych splatok o 50 percent viac. Lizing je aktualne nevyhodny, vyhodnejsie je financovanie. Ked tu citam, ze 15tisic za novu fabiu. Za fabiu by som tolko nedala, bez urazky. Dizajnovo je to vcelku pekne auto, ale na to ake male auto o bezpecnosti asi tazko nieco hovorit a ta suma je teda velmi vysoka. Radsej by som za tu cenu kupila jazdene 3-4 vacsie auto a hlavne bezpecnejsie. Samozrejme, ak sa niekto presuva len v ramci mesta, je to nieco ine ako ked niekto jazdi 50km do prace po dialnici.
Jazdene by som asi uz 5 a viac rocne nekupovala, jedine pokial by cena bola 10-12 tisic a nie viac.

tanaalexdenis
10. sep 2022

Manžel robí celý život kolo áut takže sa vyzná vie, pozná. Mali sme aj jazdené z Nemecka VW on je za nové proste nové je nové. 2019 sme kúpili hyundai I 30 combi nové.Teraz v júni mu odišiel celý motor oprava(cca 7000€) našťastie je v záruke. V pondelok ide do servisu poňho čakali sme 3 mesiace. Tiež uvažuje že či ho nepredám už je na vážnych.

dominikamacakova
10. sep 2022

My máme staré auto a nemenila by som

slovakboy
10. sep 2022

Správne že si ho prehovorila na Oktávku. Práve Oktavia ma po 4 rokoch najvyššiu cenu na trhu ale po piatich prudko cena padá. Pretože jazdených škodoviek je na mraky ale zanovné sú cenovo aj kvalitou veľmi výhodné. Značku ti neviem odporučiť nevyznám sa v autách dobre. Pozeraj aj na servis aby bol, aký je vo vašom meste, akú ma povesť. A pozri recenzie. Volkswagen a Škodovka majú najnižšiu spotrebu u benzínoch.

slovakboy
10. sep 2022

@dominikamacakova tvoje staré auto má pre teba cenu nového. Pretože ak by si o neho prišla, musíš kupovať nové. Chápem aj ľudí, ktorí jazdia na svojich autách až do ojazdenia.

point88
Autor odpoveď zmazal
ouwecka
10. sep 2022

Podla toho 1 kolko mesačne najazdis km,niekto ako ty opisujes da aj 100 km denne 2. Kolko mas peňazí takže ak najazdis denne 40-50km a viac a mas na nove chod do noveho