icon

Je možné ísť za starými rodičmi do iného okresu bez testu??

lenkakravcova
26. feb 2021

Ahojte, chcela by som sa poradiť. Je možné ísť momentálne do iného okresu (červený-červený), bez testu, z dôvodu návštevy prastarých rodičov? Na test sa totiž asi tak skoro nedostaneme, keďže sú tam rady ako keby dávali zdarma niečo.. A s 6mes dcérkou sa mi tam veľmi ani postava nechce. 🙄 Zdraví sme, sme vpodatate stále len doma, aj manžel pracuje z domu. Prababka ma leukemiu a nevieme kao dlho tu ešte bude (vnučku ešte ani nevidela).. Do toho vláda prišla s tým ze dalis týždeň bude ešte väčší lock down. Prababka samozrejme nechceme ohroziť a sme si istí že ju ani neohrozí e,, stále sme chodili na testy keď sa dalo, aj na PCR som bola pred 2t, všetko negatívne. Zdraví sme úplne. Co si o tom myslite? Vôbec neviem vyjsť z tých nariadení ci je toto bez testu povolené - píše sa tam totiž o styku s rodinným príslušníkom ktorý má na toto právo (ma prababka právo vidieť právnučku?)

Strana
z2
nafka0483
26. feb 2021

@mondolina
@lenkakravcova
No ja neviem, testujeme sa kazdy tyzden aj my, aj nasi rodicia, aj kamarati a znami a nikto nema problem.
Magistrat, Kulturpark, Milosrdenstva, KVP poliklinika... teraz som isla na jazere okolo McDonalds, prave otvarali, v rade stali 4 ludia. Na Vazeckej stalo vonku asi 10 ludi.
Svokrovci sa objednali v pohode pocas dna a na druhy den mali termin...

elizabet173
26. feb 2021

@nafka0483 tiez si myslim, ze pise kraviny, schvalne som pozrela Kosice, more volnych terminov. Urcite by som sa nepratala k choremu cloveku bez testu.

nafka0483
26. feb 2021

@elizabet173 Mozno odberne miesto co ma najblizsie to ma tak, ze plno ludi a plne terminy. Ale v KE mame tych miest naozaj plno a nie je ziadny problem najst take kde nie je vela ludi bez objednania a ani nie je problem objednat sa na presny cas.

misickaa4
26. feb 2021

@lenkakravcova naco toto riesite , ked ste na materskej, predpokladam? Sama pisete, ze neviete, kolko tu babina este bude ..takze aj keby neviem co bolo, isla by som ju pozriet a neriesila by so debilny(aj tak o nicom) test...

lenkakravcova
autor
26. feb 2021

@elizabet173 Kde to vidíš? Ja to nemôžem nikde nájsť..
@beronsche Je to babka manžela a sama ísť nemôžem - to by som neodsoferovala - je to 3hod autom.

lenkakravcova
autor
26. feb 2021

@nafka0483
Sme chodili doteraz cez víkend, predpokladala som ze to tak bude aj počas týždňa.
@elizabet173
Sa ukludni prosím. Ten test je na dve veci. Už sme mali v rodine dvoch co ho mali negatívny a boli na PCR pozitívni.

lenkakravcova
autor
26. feb 2021

Nakoniec som sa bola opýtať na polícii ako to vlastne je, či môžeme, nemôžeme. Ako s testami. Bolo nám povedané ze test potrebujeme, starý max sedem dní. Takže si pre myslíme kedy presne pôjdeme a tak skočíme na test.
Syn na test ísť nemusí.
Dcérka samozrejme tiež nie.
Pri cestovaní mame povedať ze ideme za prababkou z dôvodu postarania sa o ňu (tak ci tak asi skočíme jej a jej mužovi nakúpiť ťažké veci autom, sú už starší). Pan policajt bol veľmi milý a ochotný poradiť. 🙂

lenkakravcova
autor
26. feb 2021

@misickaa4 Áno, som na materskej.

silviak
26. feb 2021

@lenkakravcova v DPMK na Bardejovskej testuju cely vikend. Bez objednania a minimalne cakanie😉

nafka0483
26. feb 2021

@lenkakravcova Ked si len predpokladala, tak je odvazne tvrdit ze je to tak a ze je to problem a vsade sa 2,5 hodiny caka a ze objednat sa neda ;)

elizabet173
26. feb 2021

@lenkakravcova neries na co je test, ak pojdes za starymi rodicmi z okresu do okresu, pokutu mozes zliznut aj s nim, lebo tam nemas co robit. Bez testu ani nehovorim. Myslela som to, ze pises, ze sa neda v KE objednat, co sa ti snazime vyvratit. Na predoslej stranke mas link, kde sa mozes objednat. Ak ma prababka leukemiu, tak by som isla na PCR testy. Aj ked sa platia. Ze ste obaja doma na veci vela nemeni, jedine ze by ste byvali v rodinnom dome a vsetky nakupy riesili donaskou. Takze sa ukludni ty. Vobec sa vsade necaka 2,5 hodiny. Za dva mesiace som nikdy necakala ani 5 minut.

ivana11155
26. feb 2021

@lenkakravcova nie, nemôžeš

karelova
26. feb 2021

@elizabet173 veru, keby mam ist za niekym kto je extremne ohrozená skupina, tak kašlem nejaké nefungujuce testy z povinnosti a zaplatím si PCR aby som mala istotu ze nebudem mat toho človeka na svedomi.

kitycat
26. feb 2021

Tak ja neviem. Z pravidiel si robi kazdy druhy holubnik.
Na testy nechces ist lebo je tam rada, ste doma nestykate sa s nikym... A kdr byvate? V dome ci v byte? Ak v dome gratulujem... Ak v byte mozes chytit klucku, tlacitko, potom si poskrabes nos a chytis to ani nevies ako.
Je vam dobre mozete byt bezpriznakovi a od nas si pytas pozehnanie na tvoju cestu za babkou s cukrovkou?

Ak ti to svedomie dovoli tak si chodte a vyhovorte sa u policajta, ze cela rodina aj s polrocnou dcerkou sa idete starat o babku...

Zdravotnictva budu kolabovat lebo tu sa dodrziava iba tak ako to cloveku v danej chvili vyhovuje..

lenkakravcova
autor
27. feb 2021

@karelova
@elizabet173
Podľa máš mam zaplatiť PCR sebe, manželovi, dvom deťom? Véd to nestojí 1cent ale 70€.Už len na cestovné minime k prababke 100€,, neviem koľko zarábajte ale ja len tak nemám zvyšných 300€ , a nebudem tam klamať že mám príznaky aby som ho mala zadarmo.

lenkakravcova
autor
27. feb 2021

@silviak Vďaka. Skočíme tam. 🙂 tam som bola pred mesiacom a niečo na PCR.

lenkakravcova
autor
27. feb 2021

@kitycat na test sme už objednaní..

Poskrabat si nos môže aj prababke v ich mini potravinách. Zase netreba preháňať a keď už, nikto netuší kde sa nakazí.
Pradedko už covid mal, prežil to vpohode. Rovnako viacero členov našej rodiny.. Zatiaľ nepoznám nikoho komu by sa to skomplikovalo natoľko že zomrel. Áno, určite aj nejakí ľudia zomierajú, nepopieram to, ale tak keď niekto ide zomrieť na leukemiu a ostáva mu možno pár týždňov (v úplne super prípadoch pár rokov, to nikto nevie), tak zase mi príde od veci nenavstivit daného človeka ak si o to žiada.
Ci je lepšie podľa teba žiť s pocitom že človek ktorý si žiada návštevu sa jej nedočkal a zomrel? 🤔
Mne sa ani jedna možnosť nepozdáva.. Nechcem nikoho nakaziť, pôjdeme na tie testy antigenove, no dokonca ani pri PCR testoch by sme nemali istotu ci tam neurobíme ak po ceste niekde natankujeme a náhodou bude predavačka pozitívna. Človek nikdy nevie.
Zase nechcem vidieť strašiaka na každom kroku, na druhú stranu nechcem nikoho ohroziť.

lenkakravcova
autor
27. feb 2021

@elizabet173 Ten prvý link som prvý krát prehliadla. Vďaka. Už sme registrovani na test 🙂
Ani som nevedela ze taka stránka existuje,.. Dobre vedieť aj dobudúcna. Ešte raz vďaka. ☺

annamivo
27. feb 2021

@lenkakravcova určite skúste test aj mimo mesta, u nás na dedine sa testuje po- pi každý deň, v meste sú čakačky, u nás výnimočne

karelova
27. feb 2021

@lenkakravcova ked na to nemam, tak by som nesla. Existujú videohovory, nezobrala by som si na svedomie ze by som nakazila blízku osobu s leukémiou. Ale to som ja.

niekto2hy
27. feb 2021

@lenkakravcova A mne nepodakuje nik...

elizabet173
27. feb 2021

@lenkakravcova podakuj nicku @niekto2hy

lenkakravcova
autor
27. feb 2021

@niekto2hy ďakujem ti. ❤️

lenkakravcova
autor
27. feb 2021

@karelova Keby to videohovorom šlo, bolo by to super. U nich to ale nejde. Nevedia to.
Pradedko mal covid, prababka s ním bola v domácnosti, nenakazila sa, taktiež sa stykala s covid pozitívnym synom a nič. Tak snáď keď my budeme negatívny, nič sa jej nestane. 🙂 na to ze ma leukemiu, ju covid zďaleka obchádza. Dúfam že to tak bude aj naďalej.

Strana
z2