Je možné kúpiť novšie auto do 15 tisíc eur?
Ahojte, mame vyse 20 rocne auto,ktore sa stale kazi. Jedno opravime, ine odide. Premyslame nad kuppu novsieho, avsak rozpocet velmi nepusti. Je mozne kupit novsie auto za 10 az 15 tisic eur? Byvame za mestom. Chodime do mesta, v ramci neho casto a aj dlhsie trasy. Idealne by bolo, aby boli vzadu 3 plnohodnotne miesta. Prosim, na ake znacky sa sustredit, aby sme kupili bezpecne, novsie auto? Je to vobec realne? Pred kupou ho bude musiet skontrolivat mechanik,vobec sa nevyzname.
@madeincssr mame VW Touran a su tam 3 plnohodnotne sedacky,vojdu mi tam 3 velke autosedacky
Tiež som bola v podobnej situácii a na radu kamarátky som kúpila staršiu Toyotu Verso. To auto je pohodlné,priestranné,spoľahlivé a zatiaľ som s ním nemala nejmenší problém,okrem bežnej údržby(olej,kvapaliny). Už je to ôsmy rok.
Kufor je fantasticky priestranný,v núdzi sa tam dá aj prespať(vyskúšané,dve osoby;sklopili sme sedačky a v spacákoch;keď nás zastihla prietrž mračien).
Batožiny tam naskladám haldu.
@simona92101 hej, Touran je vyborne auto (aj ked technicky zlozitejsie, vsetky diesely TDI mali tzv. Zuheizer - naftovy prihrev motora "bufik"; na jazdenkach vacsinou uz nefunkcny a malo nezavislych dielni to vie opravit), mal som prvu generaciu (2003). V prvych dvoch ci troch generaciach bola zadna prostredna (samostatna) sedacka uzsia ako krajne. A vseobecne na VW Group je trosku otravny ten mohutny zadny "tunel" pod nohami zadneho stredneho pasaziera. Ale je to dan za tuhost karoserie, mozne varianty 4x4 (napr. Cross Caddy co je bratranec Tourana) a detom to nevadi.
@sisika len u Japoncov by som sa vyhol dieselom. Tie sa im mnohym az tak nedaria, alebo ich rovno kupuju od europskych koncernov. A dalsou nevyhodou japoncov je, ked ich naburas - vyssie ceny orig. karosarskych (a inych) dielov. Vo vseobecnosti sa radi - japonca noveho/zanovneho a urcite benzinoveho.
@sisika tesi ma,ze si spokojna👍.Ja jazdim toyoty uz par rokov.Pokial sa kupi auto aj s väcsim najazdom a bolo servisovane,vydrzi dlho.Mal som avensis-naftu 126 ps,418k km,predal som ju na export,pre masivnu koroziu zadnej napravy.Zijeme v Alpach,vela solia cesty.Motor,prevodovka top.Sluzobna Toyota Previa spravila 650k km a potom tiez len,pre koroziu,isla na export.Ked pocuvam kolegov,co musia riesit na autach a kolko ich to stoji,len sa smejem😉.
@tundra tak zas nic nie je nepriestrelne, ani Toyoty. Znama ked kupovala nove auto, tak jej v tomto duchu odpovedal jej kamarat, ktory vtedy pracoval v Toyota servise. Dalsi znamy spickovy automechanik (GO hlav obrabanim sediel, voditok, brusenie na horizontke atd. mu nosili zo vsetkych znackovych servisov v okoli (tam take nerobia, nevedia, nemaju na to vybavenie)) mal syna zijuceho v BA a ten mal Avensis turbodiesel. S nejakym zapeklitym problemom si nevedeli poradit v ziadnom Toyota servise na Slovensku, tusim az vo Viedni si s tym poradili. To je zas nevyhoda japonca - malo servisneho know-how, mimoznackovej (kvalitnej) diagnostiky, kvalitnych aftermarket dielov (mnohe len drahy original). A ano, mensia robustnost karoserie a na niektorych miestach po rokoch problemy s koroziou.
Skutocne najazdy 400 - 600 tis.km ma mnoho aut (aj europskych, len su stocene) a take plachtove Fiaty Ducato (resp. aj ine dodavky) s motormi Sofim ("Iveco") 2,8 JTD resp. 3,0 / 2,3 MTJ maju aj 800 - 900 tis. Je ine najazdit 200 tis. km za 10-15 rokov a za 2 roky (auto v kuse jazdi, zvasca dlhe trasy s motorom v prevadzkovej teplote, ziadne kratke brkacky po meste).
Máme Seat Toledo 9 rokov a najazdených necelých 30 tis. km 🙂
V bazáre nám povedali, že tým km nikto neuverí 🙂
@madeincssr mám benzín 😉
@tundra moju som našla u autorizovaného predajcu,som druhý majitel a najazdené mala len 69tis km. Bola kúpená tam,a majitel ju mal ako druhé auto k podnikovému. Zamilovala som sa okamžite,a ten pocit mám vždy keď do nej sadnem. Neľutujem.
@madeincssr kazda znacka ma svoje modely,ktore nie su vydarene.Uplne nove toyoty,tiez nie su podla môjho vkusu terno.Novy Landcruiser pri cene 80k by som nechcel ani zadarmo,otras a vraj vlajkova lod🙈.Bavime sa o jazdenke a VVTI motory su topka.Avensis 2,2 nafta je vseobecne znamy svojou poruchovostou.Nove Yarisky - hybrid maju slabu, startovaciu baterku atd.Suhlasim s tvojim nazorom👍.Uz dlho hladam auto,co si kupim,len zatial,je to velky ?.Na Slovensko jazdim na Lexuse,do roboty zatial na Suzuki.Zaujimava je
GR 86,to ma este parametre auta,ale zase je to len špas auto.Za RAV pytaju sialene prachy.Camry celkom ok,vadi mi CVT.Takze ano,ani toyota uz nie je to,co ponukala v nedavnej dobe.
@autorka ono zalezi kto opravuje to 20 rocne auto. Moj znami je brutal automechanik. Ked sa mi pokazilo auto, opravil ho tak, ze slapalo ako hodinky 6 rokov. Obcas odisla nejaka suciastka ale nikdy sa nestalo, ze sa nieco opravilo a hned sa pokazilo ine. On sice opravuje aj dva dni ale opravi precizne. Dal si zaplatit iba robotu, diely som si platila sama ale celkovo oprava ma vysla omnoho lacnejsie ako v servise. Oprava spojky na fabii ma vysla cca do 100 euro. V servise by som dala mozno aj 1000 euro.
@madeincssr mame 3r Touran,zadny panel je minimalny,deti maju kopec miesta,sedacky su plnohodnotne.tam sa vsak autorka nevojde cenovo
@modrykolibrik doverujeme mu. Tiez to nie automechanik v servise. Je poctivy. Problem je, ze sme naozaj zle kupili. Nechali sme sa obabrat, aj ked to bol rodinny znamy. A je pre nas otazne, ci tlacit peniaze do tohto suta, slebo kupit ine. Len ja sa zase obavam, ze kupime za 15tisic jazdenku a zase budeme do nej pchat peniaze. Ale hold viac penazi nemame.
Rozpocet do 15 tis. je vyborny, len by som nesiel do velkych ci luxusnych aut, ale radsej nieco skromnejsie, ale o to mladsie a s menej km. Idealne kombi, ale ani take "crossovery" ako Skoda Kamiq, Seat Ateca ci "polokombi" Skoda Scala by som nevylucoval (ale vzadu nie su na tri sedacky). Sumpaticka je aj Seat Arona, ale uz je to trosku mensie. Z tych trojsedackovych vzadu mozno este Golf Sportsvan, ale tam mozu byt este tie prve benzinove TSI (EA111) s rozvodovou retazou a tym by som sa radsej vyhol.
Poradte sa s tym mechanikom.
Svokra kúpila min rok novú Daciu beznin/lpg za 14tis
@alexandra197 hej, kto si nepotrpi na image a neplanuje to auto mat 10-15 rokov (korozia), tak aj to nemusi byt zla volba. Uz aj vyzeraju k svetu, len uz tiez podrazeli. Na druhej strane maju stale trojvalcek 1.0 turbo benzin s nepriamym vstrekovanim paliva, co umoznuje auto pouzivat aj len ma kratke poskoky po meste bez toho, aby mu to skodilo (karbonovanie).
@madeincssr neide mam vobec o luxus, ani o neviem ake vychytavky. Potrebujeme len bezpecne a spolahlive auto. Na kratke aj dlhe trasy. Dakujem za tipy. Ano, aj s nim sa poradime. Rozhodi aj on siete. Len viac hlav, viac rozumu. Hlavne ak sa vyznaju. Lebo my s muzom sme mimo v tomto.

@tundra sak mi okrem linku napíš niečo aj o Tvojom aute.