icon

Je možné spojiť sa s dušou mŕtveho človeka?

24. mar 2021

Čaute,
moja životná situácia je taká, že som nikdy nevidela a nepoznala svojho otca, ani jeho súrodencov a rodičov. Otec a jeho rodičia sú dávno po smrti, súrodencov /ľudia vo veku 70+/ sa mi nepodarilo nájsť, pátrala som dlho. Viem, kde sú dedko, babka a otec pochovaní, bola som sa pozrieť na ich hroboch. Babka umrela pred mojim narodením, ale dedo umrel, keď som mala 1 rok, ten o mne musel vedieť, otec mi dal priezvisko a priznal na matrike otcovstvo. Bola som sa pozrieť na dom, kde bývali v 60. rokoch.
Toto bude znieť asi úplne uletene, ale premýšľam nad tým od leta minulého roku, ako som bola na výlete. Myslíte si, že je možné, že duše tých mŕtvych ľudí nejak cítia, že som bola pri ich hroboch? Tie hroby všetky vyzerajú opustene, ako keby tam 15 rokov nikto nebol. Ja som zapálila sviečky, prihovárala som sa im. Jasné, logika a rozum mi hovoria, keď je niekto v hrobe celé desaťročia, tak je po ňom a nemôže nič vnímať. Ja im aj doma na narodeniny, meniny a úmrtia zapálim sviečku, myslím na nich, že možno nejak cítia, že si niekto spomenie. Zase, viem, že reálne to asi nie je, ale mne je tak neskutočne ľúto, že som túto svoju rodinu nikdy nevidela, nepoznala a nedarí sa mi nájsť nikoho ďalšieho.
Myslíte si, že sa dá spojiť s dušou zomrelého človeka? Nemyslím detské vyvolávanie duchov a pod blbiny. Skôr myslím na nejaké znamenie od neho, že vie, cíti, že naňho niekto myslí a má ho svojim spôsobom rád. Nemyslite si, nie som žiadny blázon, som len nešťastná, pretože mi chýba minulosť a rodina, predkovia. Je to také prázdno v duši. Občas sa pristihnem pri tom, že sa snažím predstaviť si, ako sa žilo v tých rokoch, čo varili, ako sa obliekali, ako trávili dni..
Neraďte mi prosím, že sa nemám zaoberať minulosťou..

Strana
z2
olahk
14. jún 2025
@ratira

Ja osobne som voci tejto teme skepticka, proste na to neverim, no mam kamosku, ktora sa venuje takymto veciam a veria jej aj iny ludia. Je to takzko povedat, ci je nieco take ozaj mozne alebo nie

@ratira nech mi napíše správu kamiljolkaolahovci ďakujem

Strana
z2