icon

Je možné, že sa znova dostane k moci nebezpečný diktátor?

5. apr 2024

Myslíte že sa niekto taký ako jeden rakúsky Veď-Viete-Kto má šancu dostať k moci? Myslíte že sa ľudia z histórie poučili a nedopustia to alebo sa história zopakuje? Ono, keď nad tým tak rozmýšľam, jeden z terajších od neho nemá ďaleko. 🤔

Strana
z2
jednoduchomaria89
6. apr 2024

@apolka77 pripajam sa , Nechajme korcoka bokom - chcem pocut min 3 dovody preco volit PP (fakt ma to zaujima, chcem pochopit Myslienkove pochody - a nie Taraniny - slovensko si zasluzi pokoj, ziadni migranti , neposleme vojakov na ukrajinu atd ) chcem pocut nejaky navrh zakona atd jednoducho nieco prospesne o co sa postaral hlasosmer, kludne aj z minulosti dakujem

apolka77
6. apr 2024

@jednoduchomaria89 mne by stačili aj 2 dôvody 🤣 alebo skutky za posledných 20 rokov k čomu dobrému smer prispel..a pán Pellegriny čo dobre spravil v aktívnej politike dlhých 13 !!! Rokov...ako pomohol mladým ťažko chorým jednoridicom,,,kde sú diaľnice,nové nemocnice ,školstvo, doprava....darmo sa bude vyhovárať na 3 roky Matovica..to kde sme je vizitka aj Pellegriniho.

lalenka33
6. apr 2024

@apolka77 a ja ti na tvoj priklad odpoviem keby mi volali kamoši, že mi horí dom, ale ja to nevidím, tak ten dom idem hasiť , nemám dôvod im neveriť .... Vybrala si si velmi blbý príklad.
Neviem, prečo mne píšeš, ako voličke Smeru alebo Pellegriniho.
Zato, že som napísala, že mi vadí, ako niektoré osoby nerešpektujú niekoho názor, že mi vadí ako niektorí voliči IK majú potrebu presviedčať iných o svojej pravde presne ako Jehovisti neznamená, že môj hlas dnes nedám jemu.
Každý má dnes právo sa sám rozhodnúť koho voliť. A nikto nemá pravo ho zato urážať, nadávať mu a ponižovať ho.
To isté bolo pri covide. S očkovaním. Ľudia sa hádali, nadávali si. Každý má právo na vlastný názor. Ja si o tom názore môžem myslieť čo chcem, ale musím ho akceptovať. Lebo ani môj názor sa inému nemusí páčiť.

annm81
6. apr 2024

@lalenka33 No tak ak to vzťahuješ k svojmu osobnému životu, keď máš v okolí ľudí, čo nedokážu rešpektovať, že sa nechceš baviť o nejakej téme, do ktorej ich nič nie je (tvoje volebné preferencie), tak je to niečo iné. Ale prečo do toho ťaháš verejné fórum, ktorého hlavnou úlohou je poskytovať priestor na diskusiu? Navyše politika sa tu rozoberá v témach na to určenych, kam nemusiš vstupovať, a nikto ti ich nevnucuje. Nemyslím, že sú tu davy diskutérov a diskutérok, ktoré začnú hovoriť o politike, v témach ako sú výchovné problémy, plodnosť alebo rady na výlety.

Mimochodom, rozhádanosť rodín pre politiku nie je žiadna novinka. My sme sa ešte nenaučili žiť v demokracii a tak ju každých pár rokov musíme obhajovať, čo vedie k sporom. Úplne to isté sme tu mali za čias mečiarizmu. Keby u nás boli úspešné len štandardné strany, kde by nebolo potrebné riešiť otázky, či chceme mať autokraciu alebo demokraciu, tak by sme také spory nemali. Lebo otázka, či má alebo nemá byť rovná daň, či má byť spoplatnená nadštandardná dĺžka štúdia, alebo či platiť zopár drobných pri každej návšteve lekára sú témy, čo nie sú existenčné.

lalenka33
6. apr 2024

@annm81 ty si sa ma opýtala či mi tí ľudia chodia zvonit na dvere ako jehovisti, tak som ti nato odpísala, že áno mám známych, ktorí nedokážu prijať iný názor a idú svoje....
Ja do politických diskusií nevstupujem. Toto je prva politická diskusia počas týchto volieb do ktorej som vstúpila aj to len vzhľadom na zaujímavo zvolený názov.
Neviem, či chodíš na MK len do diskusií, kde si môžeš vybrať, ktorú otvoríš alebo čítaš aj plochu. A to, čo sa deje tam posledných pár dnī je strašné. Hádky, urážanie, ponižovanie. A presne o tom, bol môj prvý komentár v tejto diskusii.
MK nie sú len diskusie.

slovakboy
6. apr 2024

Smer a ľavica tu vládli 12 rokov a pravica 5 rokov aj s Koronou. Takže vieme, koho zodpovednosť je stav Slovenska a zaostávanie aj za Rumunskom.

kandelabra
6. apr 2024

Nebezpecny diktator ani nie, ale diktatura v podobe vlady skupiny ludi urcite. Prosim vas, vy nesledujete, co sa deje v USA, alebo s WHO, pripadne novy zakon v Skotsku o hate speech? Na zapade je velky tlak na obmedzenie osobnych slobod ludi, aby si zopar vybranych "tam hore" mohlo robit co len chce. Ako to opisala jedna memecka kolujuca na nete, Orwellova kniha 1984 bola pisana ako varovanie, nie ako navod...

annm81
6. apr 2024

@lalenka33 Ale ty si k jehovistom neprirovnávala svojich známych a rodinu, ale diskutérov na koňovi. Nejaké významne počty ľudí tu teda chodievajú do úplne nesúvisiacich tém (a je jedno, v ktorej časti tohoto DISKUSNÉHO fóra) a píšu tam o politike?

lalenka33
6. apr 2024

@annm81 ja som k jehovistom prirovnala členky MK, ktoré denne pridávali na MK príspevky, kde presviedčali ostatné užívateľky, aby volili IK, ktoré užívateľkám, ktoré verejne napísali, že idú voliť PP písali, aké sú hlúpe, jednoduché, aké nízke IQ majú a kopec ďalších urážok, osočovania. Keď to tebe príde normálne, je to tvoj názor. Diskutovať sa dá aj slušne a bez urážok.
A presne tá antikampaň, ktorú tieto ženy aj tu robili má svoj výsledok.
Ja som sa nikdy nevyjadrila ku kandidátom. Len k jeho voličkám a k tomu, čo tu predvádzali a čo aj aktuálne predvádzajú po zvolení.
Ja som bola team IK, ale nepáčili a nepáčia sa mi útoky iných žien na voličov PP. Tie urážky a hádky boli na úrovni ožranov v staničnom bufete. A keď tie ženy takto hovoria aj doma pred deťmi, tak už sa fakt nečudujem, že v školách je šikana a výsmech.

timea301196
6. apr 2024

@lalenka33 máš pekne názory

ktochytavzite
7. apr 2024

@kandelabra vies mi o tom nieco viacej napisat?Zaujimavy nazor,nieco podobne sme videli pri korone co sa robilo,ale tlky ake reklmy .Who robi co?

kandelabra
7. apr 2024

@ktochytavzite ja to sledujem len tak okrajovo co zachytim popri inych temach, takze odbornik nie som. Ale v USA je to boj o cenzuru medii (to chcu presadit aj globalne), su tam pozapajane kadejake individua, institucie a organizacie, a detailne to vraj dost smrdi kadecim inym... v poslednej dobe sa tomu venoval Michael Schellenberger, skus pozriet. Skotsko v podstate to iste, blby zakon a blbo definovany, zatknuty moze byt hocikto za takmer hocico. WHO dalo na podpis vsetkym clenskym statom zmluvu, ktora bola postavena tak, ze iba oni rozhoduju, kedy je pandemia, kolko bude trvat a ak sa nemylim tak tam bolo aj ich rozhodnutie o tom, kto a akou latkou sa bude ockovat, a nikto by nemal pravo ich kritizovat, a to ani univerzity ci lekari. Ci to preslo a podpisali to neviem...

ktochytavzite
7. apr 2024

@kandelabra To who je iz sohsi cas podozrive a hlavne slabe.Ten zakon som si precitala,no je naozaj nie semokraticky ale skor autokraticky a hlavne mne sa nepaci to ked niekto ma rozhodovat o mojom dietati a je jedno v akej oblasti,ked ho nezivi tak nech sa nestara.Ja uz sa nebudem ani cudovat ked budu onedlho mozno obhajovat aj pedofiliu,podla nich bude pre nich normalna.Ved uz bol aj clanok s sme s pedofiloˇ ako o obeti,nie predatorovi.

kandelabra
7. apr 2024

@ktochytavzite presne aj to tam spada. Z povodneho LGBT ktore bojovalo za prava inak orientovanych ludi - ktore uz v tychto krajinach maju, takze nemaju za co bojovat - uz je LGBTQIA+ a ani Panboh uz netusi, kto vsetko tam je a za co teraz akoze bojuju. Ale napr. transgender je jeden velky biznis, a kritikov sa snazia umlcat - a to su aj ludia, ktori si zmenou pohlavia sami presli a vedia, ake to ma nasledky. Presadenim cenzury by sa zabezpecilo, ze proti tymto ludom uz nikto nic nebude moct legalne povedat, a my sa budeme musiet len ticho divat, co robia s nasimi detmi. Hlavne, ze bude skupina ludi, ktora na tom dobre zarobi...

ktochytavzite
7. apr 2024

@kandelabra no to mas pravdu,lebo toe operacie a hormony nieco stoja,u nas je to este v klude nastastie ale ktovie co nude za oar rokov.Ja sledujem jednu transku ktora postupila operaciu a ktora sama kritizuje tuto propagandu,ze vo vela pripadoch to je od mal vstepovanie demagogie ,

Strana
z2