Je nebezpečné piť každý deň energetický nápoj?
Ak niekto vypije kazdy den jeden energeticky napoj??? Moze to mat zly vplyv na zdravie cloveka???Dakujem za odpovede.
Ja by som to do seba nikdy nedala.tolko chemie
@hrajka Napr zložka synefrin je zaujímavá.
Synefrín je zlúčenina alkaloidu podobná efedrínu (liečba nízkeho krvného tlaku). Zužuje cievy a zvyšuje tlak krvi. Môže spôsobiť taktiež vysokú srdcovú frekvenciu, poruchy srdcového rytmu, fibriláciu srdca až jeho zástavu.
https://zdravoteka.sk/magazin/energeticke-napoj...
nemalo by to byt nebezpecne, ale zrovna to nie je prospesne
Nechápem zmysel pitia energetakov pokial nepotrebuješ urgentne vstať zmrtvych. Ja som si to kúpila 1x v živote, keď má čakala nočná jazda cez celé Slovensko
Je tam zbytočne veľa chémie, cukrov, kofeínu
Ak by som nevedela bez toho existovať, šla b som k lekárke, asi by mi niečo chýbalo, alebo niečo by so mnou nebolo ok.
Je to taký bordel, že v niektorých krajinách sú energetiky zakázané predávať mladším ako 18 rokov
@hrajka ano je to podla mna nebezpecne. Je tam zmes latok, ktore su zaberak na srdce, traviace ustrojenstvo a zlazy. Robila som o tom pracu na skole a ani zadarmo by som ho nevypila. Viacero ludi dostalo zapal pankraesu pri pravidelnom piti energetakov.
Do 25 rokov by nemala mladez pit energetaky.
@hrajka Každý deň to ani nemá zmysel, telo si na kofeín a ostatné povzbudzujúce látky akoby privykne a to množstvo cukru, ktoré do seba naleješ je akurát výborný recept na cukrovku. Určite nepiť denne.
Určite ,,áno,,...v dnešnej dobe raňajky stredoškolákov...stačí ísť ráno do Lidlu.. bežný nákup detí energetak a chipsy....
Je to hodně nezdravé a nejvíc mě trápí, jak to vidím pít malé děti a jejich rodiče je v tom ještě podporují...:((

@hrajka Záleží od toho aký (zloženie). Veľa z nich obsahuje látky, ktoré pri pravidelnom užívaní pôsobia skodlivo na srdce.