Je normálne, ak nebudú mať maturanti stužkovú, lebo nechcú?
dobrý Deň dámy
píšem v mene môjho kamaráta
ide o to že tento rok bude maturovať
a k maturitám nepochybne patrí aj stužková
.......
a tu však nastáva problém,
oni sa mali v každom ročníku skladať po nejakej sume cca 250e
len že z papierov ktoré sa zakladajú z nejakých zasadnutí vyplýva
že len 5 rodičov z 27 súhlasilo aby sa po tejto sume skladalo,
či že aktívne zaplatilo len 5 rodičov, iným to bolo bud jedno,
alebo neplatili, a na začiatku maturitného ročníka im bolo oznámené že stužkovú mať nebudú
lebo neplatili všetci, a z peňazí 5tich sa to zplatit nedá, boli im vrátené
a otázka je-- je normálne že by na strednej nemali stužkovú len pre to že vedšina žiakov to neplatila, alebo im to bolo jedno?
aký máte na to názor vy?
@mariobenky123 reagovala som na @mirrkaa1
@mirage ja sa stim netajim ze neviem pravopis ani sa zato nehambym ale moje decka sa ucia na 1-2 a som nane hrda a stuskova co stoji 1000€ na osobu tak co budu jest v prezidentovom palaci ved to je chore .aj unas sa moze stat ze zrusia stuskovu stava sa ale skromnemu cloveku staci aj malo ze dieta uspesne zmaturovalo a v kruhu rodini staci obed alebo vecera
@mariobenky123 moja povec kamarátovi nech ho to netrapi dolezite je aby zmaturoval a potom nech si da obed alebo veceru stimi koho ma rad a pocas zivota prinom stali a podporovali ho.
@suzitok bohužial aj ja mám taký pocit že to škola chcela vybaviť tak že aby sa niekto nabalil, ale bohužial nevidalo, lebo oficialne stužkovú mať nebudu
@mariobenky123 môj najstarší mal stužkovú pred dvoma rokmi, skladali sme sa po 250 eur, rozratane po mesiacoch 12 eur mesačne druhý a tretí ročník. Stužková bola so všetkým čo k tomu patrí, mali DJ, kamera, fotograf, dva chody večere, poháre gravirovane s menom.. Skratka všetko. My ako rodiča sme sa dohodli už v prvom ročníku, že stužkovú chceme, viedli sme k tomu deti, že skrátka bude.
Ono tych 250 na rok je dost, ale nie je to x 4 roky, ale x tri, kedze stuzkova byva v nejakom novembri -decembri v stvrtom rocniku, takze je to cca 750, co je aj tak vela. Moja je teraz prvacka a navrh je, aby sa platilo 10 € mesacne
Akoze dovi dopo...kolko deciek sa neuci,flaka sa a este aby im rodicia dali 1000 eur na stuzkovu ani keby co bolo.Ved ani zvadba nie je taka draha pre pana jana....to je dobr sprostost.
@mariobenky123 ano, z nasej vlastnej inicativy sme odmietli klasicku stuzkovu- urobili sme si ju samostatne ako trieda s triednym bez rodicov v zahranici v restike- klasika slavnostna vecera+odovzdavanie stuziek+rozbijanie dzbanu. Ti, ktori sa neposkladali priebezne, dostali ultimatum, ze do toho a toho musia dat. Kto nedal, nepojde na stuzkovu. 2 spoluziaci z triedy nemali (chudobne viacdetne rodiny), cela trieda sa vyskladala naviac, aby mohli aj oni ist. A jedna spoluziacka nesla, lebo jej rodicia chceli byt na stuzkovej a ked oni nebudu moct ist, tak ani dcera....tak ani stuzkovu nemala🤷♀️🤷♀️🤷♀️
@anesim ano 250e je veľa, ale aj tak už to je jedno. ked ze ju mať nebudu
stuzkovu som organizovala ja so spoluziackou, kto si neplatil priebezne si to potom platil naraz cele ale akoze do 300 nas to vyslo komplet na osobu aj s oblečkom ... čo si pamätám menu 40€ ... čiže žiak plus 2 rodičia bolo 120, potom daco na foto, video, hudba, torta, kvety ... koláče mal každý doniesť plech domácich - podelilo sa kto slané, kto sladké .... čiže je to blbosť a majú si to riešiť oni sami, nie triedna za nich
@dzejsik pozrite sa, ono je jedno čo kto riešil, konecne stanovisko sa dohodlo že nič nebude
@mariobenky123 tak ale tí 5 predsa nebudú platiť stužkovú pre celú triedu...nech to má 1trieda alebo celý ročník - niekto to zaplatiť musí, no a keďže ostatní rodičia okrem tých 5-tich to neplatili a zrejme ani neboli ochotní to doplatiť, tak sú bez stužkovej....ak by to bolo v opačnom garde že len 5 z celej triedy neplatia tak by stužková bola ale bez tých 5-tich....tam nejde len o ten program, ale treba zaplatiť prenájom miestnosti, občerstvenie.....
@mariobenky123 ešte stužkovú nevybavuje škola, ale študenti...škola s tým nič nemá, deck si to mohli odbyť napr.aj niekde na chate nemusela to byť klasick stužková...opäť ide o to že to nebude platiť 5-6 deciek ale musia sa zložiť všetci
@mogaa tiež pravda, ale u nich je to v podstate jedno, lebo nič nebude, 5 deciek ostali sklamaný, zvyšok mal na háku
Stužková by mala byť a klasická,je to stretnutie rodičov,žiakov a učiteľov a istá forma poďakovania .Platia ju rodičia,čiže aby žiaci sa šli opiť alebo na výlet bez rodičov a väčšiny učiteľov mne nepríde dobrý nápad.Rodičovský tanec mojej dcéry s jej otcom /takých tancov potom bolo aj inde,ale tento vlastne prvý "dospelácky"/ bol pre mňa nezabudnuteľný.Že puberťáci zo spomínanej triedy a ich rodičia na taký názor nedozreli je ich vec,prídu o krásny zážitok,aj ten program našich detí bol skvelý,skryté talenty...dá sa stužková zorganizovať aj za menšiu sumu a na úrovni.
@mariobenky123 stuzkovu organizuju rodicia, oni rozhoduju o sale, jedle, DJ atd.... nie skola, resp. len v spolupraci, cize skola sa nabalit nemohla
My sme sa skladali a všetko a keď to malo byt tak zrazu 2-3 spolužiačky začali vymýšľať že mama im nedá na šaty a kde ešte ešte účes a aj šaty pre nich že to je veľa peňazí a pod veci. A tak sme nemali nič do 4 karcmi sme išli rozje..t naše peniaze aj to, že tiež paru ľudí to chcelo ísť tam :( A poviem Vám je mi ľúto a veľmi fakt veľmi že nemáme žiadnu pamiatku a ani nič.
@mariobenky123 250€ x 4?.......1000€ 😁🙃 x koľko vás je v triede....25? 30? To ste chceli byt kupovať? Či na mesiac ist?
Ja som nemala tiež stužkovu kvôli tomu že väčšina rodičov nesuhlasila ju mat a neplatili 🙂 my sme sa mali skladat 10€/mesiac
@jankapepe ako ja tam nechodím, niekto ma možno bohatych rodicov...boh vie
my pojdeme na konci maturaku na finale ligy majstrov, ked ze sme chalansko futbalova zalozena trieda, a baby pojdu do pariža
@mariobenky123 a rodičom a učiteľom poďakovať netreba?
@hettinka ako ano, ale my sme sa chalani /15/ dohodli aj z telocvikárom a majstrom ze pojdeme na futbal, baby /18/ a triedna a telocvikarka sa dohodli na paríží
My sme mali večeru ktorej som sa ja ajtak nezúčastnila.Bolo nás málo tak ich spojili.A 250€ nedáš ani ty keď pochopíš koľko musíš na tie peniaze robiť :D.Je to stužková... nie svadba.A ani za tú by som toľko nedala dokopy.Myslím tým za poskladané peniaze všetkých.250€ za stužkovú... Mne je dobre aj bez nej.
Stužková nie je povinná. Pokým sa väčšina kolektívu pre niečo rozhodne, menšina má smolu. Každopádne je to veľmi podivuhodná trieda, ktorá veci okolo stužkovej rieši až v poslednom štvrtom ročníku. Keby boli iniciatívnejší, dávno by vedeli, že majú problém. Ak by veľmi chceli, ako kolektív si môžu urobiť ešte nejaký alternatívny program. Pár drobných na niečo pekné na koniec šk. roka by sa im mohlo podariť nazbierať.
@veronice suhlsim s tebou, len preco prizivovat? Proste nemaju mozno tolko penazi, a je to fakt dost a nikto nemal v plane sa “prizivovat”..
neverim ze 250€ rocne vsak 27000€ to je brutal, neviem kde ju chceli mat tu stuzkovu 😁
A inac, ja som do poslednej chvile nechcela ist, bakoniec som sla a lutujem to dodnes, sle my sme boli taky “super” kolektiv 😁

@mirage ospravedlňte ma za môj pravopis, ale som dysgrafik, aby niekoho nezrazil môj hnusný pravopis