icon

Je normálne míňať každý deň na kaviarne a obedy?

10. aug 2025

Ahojte tak ma zaujíma ako často chodíte na obedy kávy na nákupy ? Keďže som doma stal sa to pre mňa zivotny štýl ale nechcem toľko penazi míňať každý deň uz teraz míňame strašné veľa na zábavu aj keď máme trošku viac peňazí ako ostatní ale aj tak keď vidím tých ľudí ako každý deň sú v nákupných centrách kavičkuju

Strana
z2
anonym_cf5731
11. aug 2025
@biba_18

@anonym_cf5731 keď ju nepoznáš, tak si si ju vymyslela alebo čo? 😲😂

@biba_18 poznám ...preklep

valandra26
11. aug 2025

tiez som sa v tomto nie tak davno viacej rozbehla, ale normalne som si povedala, ze stacilo, ist von na kavu, hentam tam, je ok, ale vsetko s mierou. tak som to rapidne obmedzila.

nikolani
11. aug 2025

@anonym_autor ak ti to nejako nenarúša finančný rozpočet či bežný život (resp. ak na to máš a vyhovuje vám to), tak je to v poriadku.
Každý má priority a finančné možnosti niekde inde, niekto by tie peniaze radšej ušetril a minul na niečo preňho zmysluplnejšie, a niekto vidí zmysel v tom si ich užiť aj týmto spôsobom 🙂

sevrin
11. aug 2025

Ficove lacné potraviny nám zabezpečujú toľko hojnosti, že v reštauráciách a kaviarňach si môžeme dovoliť vysedávať celé dni.

binarypete
Autor odpoveď zmazal
anonym_2fd4e6
11. aug 2025
@sevrin

Ficove lacné potraviny nám zabezpečujú toľko hojnosti, že v reštauráciách a kaviarňach si môžeme dovoliť vysedávať celé dni.

@sevrin treba viac zarobit😉

anonym_80edb0
11. aug 2025

kúpili sme kvalitný kávovar domov aj do práce, čiže ja si kávu vonku nedávam, nikdy
na obedy sme chodili kým menu nestálo 10 Eur, teraz sa snažíme čo najviac variť doma, mne je strašne ľúto tých ťažko zarobených peňazí, ktoré len tak zmiznú za jedlo v reštaurácii, keď si uvedomím, že za toto sme mohli jesť doma dva-tri dni
jasné, že na dovolenke jeme aj v reštauráciách, ale to je týždeň to sa dá vydržať

mimikarol
11. aug 2025

Nechodím na kávu. Máme doma kávovar, takže dobrú kávičku si vychutnám 3x denne doma. Obedy občas objednáme, ale veľmi výnimočne. Nechce sa mi dať toľko peňazí za obed keď za tú sumu mám polovicu týždenného nákupu, alebo si za to kúpim niečo s čoho mám aj iný úžitok ako plný žalúdok na pár hodín.
Ale keď som bola mladá a bezdetná s kamoškami sme často chodievali na kávu. Teraz nemám s kým chodiť, takže mi to nechýba

zuzubb007
11. aug 2025

Nepijem kávu 🤣, a na všetko ostatne chodím ako mi to peňaženka dovoľuje, a ostatní ma netrápia 🙈

anonym_52d075
11. aug 2025

@anonym_autor mam dobry nadpriemerny plat, moderne ale drahe byvanie,bohuzial inak sa nedalo. Mam dieta a som na neho sama
Nemam auto- setrim, dieta mam v sukromnej skolke a otacam kazde euro aj dvakrat a pomaha mi rodina, v restauracii som nemala obed ani nepamatam, roky
Za mna je toto vyhadzovanie peniaze von oknom, tiez tomu nechapem, v case pracovnej doby a ti ludia ( mladi) len vysedavaju a popijaju kavu

nikoletta1712
11. aug 2025

@anonym_autor Raz za týždeň idem doobedu/poobede na kávu a v ten deň aj na večeru…Takmer vždy sama s knihou, milujem to…

spenat9
11. aug 2025

@anonym_autor pokial si to mozem dovolit tak je hadam jedno na co peniaze minam.. ja som momentalne na materskej a tiez je to teraz moj zivotny styl hlavne teraz cez leto, stale niekde, kava, obed a aj v obchodoch toho teraz viac miniem lebo sa “len tak” pri prechadzke zastavim a vzdy nieco pokupujem.. vobec to neriesim, beriem to momentalne ako moje male radostky v zivote co mi pomahaju zvladat v uplnej pohode stereotyp na materskej

vler
11. aug 2025

@anonym_autor podla mna to uplne normalne nie je, ale pokial ma clovek mesacne vsetko zaplatene, rezervu prinajmensom na 6 mesiacov vytvorenu a takisto pravidelne investuje, ak zvysne peniaze takto mina tak je to ok

ma77
11. aug 2025

Restauracia 2krat do mesiaca to rátam aj pizzu a kávička keď ideme do mesta musí byť mame obľúbenú taliansku kaviarničku a sem tam capovany radler 😀

lenka.25
11. aug 2025

Keď je pekne počasie , aj každý deň ideme na kávu / drink . V reštauráciách jedavame často . Mna zas nebaví nakupovať . Radšej si sadnem na dobrý drink a hodinu kvakame s kamoskou/ mužom / dcerami

eva8
11. aug 2025

V sucasnosti sa nechodi na obed do zavodnych jedalni, ale do restauracie. Nechodi sa do krcmy a lahodok, ale do podnikov a kaviarni

sssss123
11. aug 2025

Chodím na obedové menu každý den, nebudem denne vymyslat co varit, ked mam blizko prace kopec reštaurácii, cez víkend varím, na kávu chodím sporadicky.

evka52
11. aug 2025

Kávu z kaviarne si kúpim v priemere 2, max 3 krát do týždňa, čo sa týka reštík, donášok, mám zásadu že max 2krát do týždňa. Je to pre mňa taký kompromis, že aj niečo si doprajem, ale nie že úplne každý deň

anonym_558a37
13. aug 2025

@anonym_autor normalne ano, ale ci si to moze clovek dovolit je ina vec.

naucit sa sestrit nikdy nie je na skodu.

Strana
z2