icon

Je normálne že 15 ročné dievča má už frajera?

klaricka8
3. jan 2019

Moja najstaršia dcéra má frajera a už sa s ním bozkáva a chodí prechádzať neviem čo by robili ostatný lebo ja fakt neviem

silvia2013
4. jan 2019

@jana_eyre tak tak,

pininka
4. jan 2019

@maminuska ty nemôžeš tušiť či za tebou chodia so všetkými problémami aj moja mama si myslela aký má úžasný vzťah s nami. To že vlastné dieťa učíš zodpovednosti nieje o tom,či má alebo nemá mať frajera v 15tich, ale naučiť ich prevziať zodpovednosť za svoje konanie. Mám susedu ktorá otehotnela so spolužiakom v 17 tich, celá rodina zhrozená,pretože to sú veľkí katolíci,ktori prevažnú časť trávia v kostole. Ani nechápali kedy sa to mohlo stať,keďže zo školy chodila rovno domov. Napriek tomu je z nej skvelá matka,mnohé staršie ženy nemajú taký vzťah so svojimi detmi. Absolútne to nieje o veku, ale o tom, ako celý čas svoje deti vedies.

maminuska
4. jan 2019

@pininka presne tak , učím ich prevziať zodpovednosť za svoje konanie. O tom stále píšem . V 15 tich tu zodpovednosť za svoje konanie nie sú schopné prevziať. Nie sú schopné si zabezpečiť svoje bývanie a ani svoju obživu .
No ale to nemôžu tušiť žiadni rodičia či za nim chodia deti so všetkými svojimi problémami . Ale stým s čím za mnou chodia tak to mi úplne stačí .
A to akú si mala mamu tak to ma mrzí .

pininka
4. jan 2019

@maminuska vieš, ja ti rozumiem čo píšeš, len sa ti tu viaceré snažíme povedať že to nieje vždy o veku. Ja som v 16tich varila bežné pre celú rodinu a všetkých kamarátov na chatách kde sme chodili, strážila som všetky deti v našom okolí, dobre som sa učila,bola som zodpovedná aj keď som skúšala veci ako iní moji rovesníci. Áno,finančné by som dieťa nezvládla, ale inak by som sa oňho postarala. Poznám ženy ktoré majú 40 rokov, nedokážu ísť do obchodu s deťmi, nevaria a berú jedlo od svojich rodičov. To je podľa mňa smutné. Každé dieťa je iné a zodpovedne môže byť viac niektoré v 15 ako iné v 40.

maminuska
4. jan 2019

@pininka akokoľvek by bolo dieťa zodpovedné , nie je zodpovedné v 15 na výchovu svojho, všetka ťarcha sa prenesie na plecia rodičov. Bohužiaľ v 15 je to aj o veku . Preto sa dieťa do dospelosti ich matky zveruje jej rodičom . Ja netvrdím že z nej časom nemusí byť skvelá matka .

drimonna
4. jan 2019

Medzi mladíkmi hej...Ešte sa s tým aj predvádzajú...Viem to, lebo som sama v tom veku zatiaľ,ale frajera mať zatiaľ nechcem, mala som už dosť cez tento "krátky" život... A nie je to nič moc....To je ešte decká alebo pubertartácka láska... 😂😂😂

gabika0825
4. jan 2019

@janinah nevidela by som to zas tak tragicky... To už je trošku prehnané toto tvrdiť.

nelinka2009
5. jan 2019

@maminuska to ze ti ti syn takto referoval, este neznamena, ze sa to tak j stalo ;)

jana_eyre
5. jan 2019

@nelinka2009 asi tak.. napriklad viem, ze moj muz by svojej mame vzivote nikdy nepovedal nic ohladom tejto temy.. o panictvo prisiel ako 17r na chate a teda mame to urcite nehovoril 😅

maminuska
5. jan 2019

@nelinka2009 ale stalo . Nemám za potrebu o tom nikoho presviedčať. Ja mám zo synom trocha iný vzťah .

maminuska
5. jan 2019

a opravujem so synom . Mne stačí že dohodu dodržal, kde a kedy si po 18 naplnil svoj sexuálny život ma absolútne nezaujíma.

eliska13
5. jan 2019

@maminuska nerypem len sa pýtam aký je rozdiel mať sex v 17 r a v 18 r?v 18 r ešte deti študujú na SS nie sú poväčšinou zárobkovo činné, ak nerátam drobné za brigádu.Teda, ak by som to brala, že veková podmienka je preto, ak sa niečo stane vie dieťa, partnerku fin.podrzat len aj tak mi to k tej 18 tke nesedí .Moja sesternica mala strašne výčitky svedomia, že sľúbila rodičom, že nebude mať skoro frajera, najprv škola, zamestnanie také tie pomyslene rebríčky podľa ktorých by mali ľudia postupovať.Lenze ona sa zamilovala výčitky, že sklamala, rodičia vystrájali ako nepríčetni, že dievča v 18 r išla s frajerom k moru s jeho rodičmi láska, celé vzťahy sa pokazili, lebo si mysleli, že je stále dieťa, ktoré musí posluchat.zamilovanie, nájdenie spriaznenej duše by malo byť niečo pekné patrí to k puberte, VŠ rokom.Nie je to mierené priamo k tebe, ale niekedy by sa mali rodičia zamyslieť akým štýlom to deťom podávajú a, že deti už nie sú "deti" ktorým sa v dobrej viere, ale predsa len so zdvihnutým prstom povie to nesmies

maminuska
5. jan 2019

@eliska13 tam až taký rozdiel veľký nie je ,17 a 18 ale 15 a 18 už rozdiel je . My sme mali dohodu po 18 , a ja verím že syn ju dodržal . V terajšej dobe má 19 a viem že sexuje jedna radosť s priateľkou. Ako , kde a kedy ma nezaujíma. Jeho priateľka má 17 , berie antikoncepciu a ak jej to rodičia dovolia tak to je tiež ich vec.
Celá debata sa točí okolo sexu v 15 rokoch a to je pre mňa teda neprípustné . S každým ďalším rokom som miernejšia a miernejšia a po 18 roku ma sexuálny život mojich detí absolútne nezaujíma. Do 18 som urobila čo som mohla aby mi neotehotnelo alebo neurobilo dieťa neplnoleté dieťa. To ako je to nastavené v iných rodinách je ich vec, do toho sa ja nestarám .
A ja by som určite cirády a výčitky nerobila ak by môj syn po18 roku išiel k moru s frajerkou , ak si to bude sám schopný zaplatiť prečo nie.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
maminuska
6. jan 2019

@ptmt1011 už som na to odpovedala asi 5 príspevkov dopredu.

maminuska
6. jan 2019

teda dozadu

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
maminuska
6. jan 2019

@ptmt1011 ja ani nechcem vedieť o svojom synovi všetko , nepotrebujem vedieť o každom jeho prde, mne stačia podstatné veci . A raz keď mi syn povedal že vydržal, tak mu verím , zatiaľ mi v tak podstatných veciach neklamal , nemienim sa zožierat otázkami a skutočne , naozaj a čo keď nie ? A určite nie , ved hormony su hornony alebo ano ? Možno , asi , nie ano ...dnes má 19 a sexuje , kedy začal po 18 ma nezaujíma , ani kde a ani či mu frajerka robí orál , alebo mu dáva anál .
To že ty si si zaobstarala a vašim nepovedala je tvoja vec, ja som do 18 nesexovala a to som rok chodila s frajerom .
Ja nechápem prečo všetky sa ma tu snažíte presvedčiť že nedodržal, to len preto že vy ste mali sex pre 18 už zákonite musia mať všetci, lebo pudy, lebo hormony ? U nás sa dohody v rodine dodržiavajú a všetky dohody čo som mala so synom doteraz splnil .
A áno , v 15 je to u mňa pelešenie.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
maminuska
6. jan 2019

@ptmt1011 panebože čo to mám dokolečka tu rozpisovat ? Áno otehotnela som v 20 neplánovene , mojou chybou , urobila som zlé rozhodnutie , za ktoré som si niesla následky JA SAMA , nie moja mama ani otec. JA SAMA s mojim manželom .
1000 krát mám napísať že 15 ročné dievča nie je schopné niesť následky svojho konania NIE JE a stále sa budeš točit ako verklík, že ja neviem či môj syn dodržal a moja dcéra či dodrží . Ešte raz a naposledy ...môj syn dodržal , nepochybujem o tom a ani sa nezožieram s tým . Či moja dcéra bude sexovať až po 18 roku .....urobím všetko preto aby to tak bolo a nie tým že ju budem držať na reťazí a nikam nepúštať. Je to o dôvere mezi mnou a mojimi deťmi, a ak bude sexovať v 15 rokoch , áno bude sa pelešiť , je to jednoducho priskoro . Priskoro si púšťat chlapa medzi nohy.
Ak príde 15-17 ročné dievča domov tehotné je to čistý egoizmus toho sexujúceho dieťata , som tu čakám dieťa, vyriešte to . No moja zlatá / zlatý keď si dosť starý na sexovanie, mal by si byť dost stará/rý aj na riešenie alebo čo len pudy a rozkoš sa rátajú ? Teraz čo ? súd , mama zostane na materskej , odíde z práce do ktorej sa možno nevráti aby si ty mohla riadne doštudovať, alebo príde domov unavená z práce a stará sa o vnúča aby jej nezodpovedná dcéra / syn mohli sa isť učiť a aspoň doštudovať podľa individuálneho plánu. Skutočne to je hrdinstvo ... ale však čo pudy sú pudy.
Každý si riešme svoje deti , ja už mám dve úspešne odchované za sebou , tri ma čakajú ešte a práve táto tretia v poradí bude ťažký oriešok , ale urobím maximum preto aby tieto dohody fungovali a nebudem sa tváriť a však čo ..pudy sú pudy a aj tak si šmykne bez môjho vedomia, tak smer gynda a poďme dláviť sa tabletkami . Je to choré a na hlavu postavené .
Svoje deti si vychovávaj ako ty chceš , kľudne nech tvoja dcéra má sex aj v tej 15 .

matqa411211
6. jan 2019

@maminuska takže v 17 je to egoisticke mať dieťa ale v 18 už nie, nemaju rovnako byt, príjem, nič prichystané ale v 18 je to ok lebo šak už sa o dieťa nebude starať mama...ale v 17 áno...vážne? Z kadial bude mať tá 18 na nájom, na postielku, plienky? Od jej chlapca? A čo keď ten chlapec tiež chodí ešte do školy? Pôjde do práce? Ani po prvej výplate nebudú mať na to všetko čo som vymenovala, budú im musieť pomôcť ich rodičia prinajlepšiom, jej mama ju bude učiť čo všetko treba okolo bábätka takže ja stále nechápem o čom točíš. Jedine, že by chodila s nejakým starším zarábajúcim, ktorý by si mohol už vziať pôžičku, alebo ma niečo našetrené. Ale čo ak s takým nechodí? Neskončí ako tá 15,17 ročna? Neber to ako útok prosím iba ma to zaujíma že čo ty na to.

maminuska
6. jan 2019

@matqa411211 predovšetkým v 18 rokoch robí človek sám za seba rozhodnutia . žiadny súd dieta je zverené biologickej matke a nie starému rodičovi . V 18 rokoch uzavrieš TPP , môžeš pracovat bez akýchkoľvek obmedzení a teda si zabezpečovať svoj príjem . Môžeš uzavrieť nájomnú zmluvu aj na tu jednu obyčajnú kuticu niekde v byte, si právne spôsobilá . Aj v 17 môžeš byť ale až sobášom .
Ja som v 20 rokoch otehotnela , v 21 porodila , bývali sme s manželom v jednej kutici na internáte a aj s dieťaťom . Od rodičov som tak dostala akurát na skriptá a poplatky v škole, na výbavičku zarobil 23 ročný manžel a aj na prevádzku rodiny a to že som aj týždeň jedla chleba s džemom a jablká , nemusím ani asi písať. Manžel bol v 5 ročníku a ja v druhom , a celý ročník pracoval popri škole .

maminuska
6. jan 2019

@matqa411211 a rečo by ten 18 ročný chlapec nemohol ísť do práce ?

matqa411211
6. jan 2019

@maminuska vieš čo mne sa už fakt nechce toto riešiť keď napíšem, že 18 ročný pojde do práce a ty mi napíšeš že prečo by podľa mňa nemohol.

maminuska
6. jan 2019

@matqa411211 no a prečo by nemohol ? Zákonník práce mu to umožňuje. Lebo študuje ? No tak na to mal myslieť skôr nie ? A ak nemyslel , lebo pudy a na prirodzení nemal ochranu tak hold smola. Presne tak ako u mňa.
Pekný večer prajem ,

matqa411211
6. jan 2019

@maminuska už konečne sa nauč čítať s porozumením a neprekrúcaj moje slová láskavo.

caroline_
6. jan 2019

@maminuska no pokiaľ si nebola pri tom nemôžes si byť na 100%istá, a to ze ti to povedal... Co čakáš? Pozná tvoju výchovu tak čo ti mal povedať, že začal skôr ako ste sa "dohodli"? Vidím ze ty sa správaš podľa seba súdim teba, ale nikde nie je napisane ze automaticky keď niekto začne mať sex skôr musí hneď ostať v tom..ja som začala v 14 s teraz uz mojim manželom a nikdy som tehotná nebola, ty v 20...vychova je upozorniť na všetky riziká, nie ze zákazem a hotovo... My sme si vždy, vždy nech bola akákoľvek situácia dávali kurevsky pozor na ochranu... A o tom to aj je....

caroline_
6. jan 2019

@maminuska a podľa mňa mas len strach aby nedopadol ako ty, len aby to nebolo viac na škodu...

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
caroline_
6. jan 2019

@ptmt1011 presne tak 👍