icon

Je plemeno psa pitbull vhodný do rodiny s dieťaťom?

jankako
24. nov 2011

Mamičky a oteckovia,prosím o radu.Chceme kúpiť psíka.moj manžel chce pitbulla,ale ja sa bojím.všetci ma presviedčajú že je to pes vhodný pri deti.V našej rodine sa také psy chovaju vo velkom a sú v kontakte s malým dieťaťom..poprosím keby reagovali len Tí čo majú nejaké skúsenosti,alebo sa vyznaju...dakujem

Strana
z3
aninka30
21. apr 2016

@jankako len pre zaujimavost kupili ste toho pitbula nakoniec?

jankako
autor
21. apr 2016

@aninka30 áno. 1.8.bude mať tri roky a je to fenka menom Siba

aninka30
21. apr 2016

@jankako a naplnili sa obavy?alebo je to maznak rodiny?

jankako
autor
22. apr 2016

@aninka30 no jasne že maznak. Čo s nou dokazuju nase decka a ona drzi. Keď je toho moc,zacne ich oblizovať na tvár,aby jej dali pokoj. je uplna pohodacka. Viem že nema rada keď drzi niekto v ruke palicu. Inak je vcelku v pohode aj na cudzich ludi. Vacsiu neplechu robila do roka. To robila zle aj deťom

lekky120
5. dec 2016

Ahoj
Chcem sa spýtať či niekto chová psa PITBULLA. Ako ho treba vycvičiť?

tyfny
12. feb 2017

Dobry vecer.skuste si aj na nete pozriet clanky.ja osobne som vyrastala s pitbullom v byte.chodila s nami detmi (partia) na opekacky.chranila nas ale nebol problem aj na volno ju pustit.teraz mam syna 7 rocneho.otec ma fenku pitbullku a je to ukazkove plemeno podla mna k detom,rodinny.nikdy ani nezavrcala na syna.ked skoci syn do bazena tak stoji na kraji a brese kym nevyjde von.cize vieme kedy je vo vode ak nahodou nie sme pri nom.hodil do nej piesok ked bol mensi,potiahol ju aj za chvost aj za usi.bezne jej chodi do misky ked zerie,aport jej berie a ani naznak agresivity.samozrejme na povel skoci do ineho psa.za mna top.akurat to tiez riesime a cakame kedy sa bude harat otcova a beriem si steniatko.

barbora_starkova
5. mar 2017

@jankako
Máme doma tři americké pitbullteriéry, ve věku okolo pěti let a k nim tři děti - 3,7 a 10 let. Se psy nikdy nebyl žádný problém, jsou velmi inteligentní a učenlivý. Vše je samozřejmě o výchově a o přístupu k psovi. Pitbullové mají ke svému pánovi velký respekt a pokoru. Manžel i já jsme milovníci psů a on trval na tom že budeme mít tři, aby žili ve smečce. Hledali jsme psa který bude skvělý hlídač, mazel a vhodný k dětem. Pitbulla můžu rozhodně doporučit. Jsou úžasní a nedám na ně dopustit. Ale určitě je důležité nejen naučit psa správné přístupu a chování k dětem, ale také naučit děti jak se chovat k pejskovi. Doufám že jsem pomohla 🙂

aninka30
5. mar 2017

@barbora_starkova mozem poprosit foto svorky?na potesenie oka 🙂

kbtm
Autor odpoveď zmazal
kbtm
15. apr 2018

@jankako dobrý deň tak ako sa má psik ja tiež zvazujem bulika ku deťom len sa bojim lebo nič dobré sa o nich nikde nepíše mam 9 ročného syna a 15 mesačného syna tak sa trochu obávam..😉

jankako
autor
15. apr 2018

@kbtm uplne v pohode je.pri každom plemene v situácii dieťa a pes musíte byť ostražitá.šteňa robí zle a ked dospeje,nevšíma si viac deti.ked jej robia zle,odíde,alebo ich začne olizovať po tvári a to vieme že má dosť.Jediné voči čomu je agresívna,ked vidí niekoho s palicou.to nenávidi.nie však u našich detí.u cudzích..

misulka22
15. apr 2018

@kbtm ja mam bulika a je to vyborny rodinny pes .akurat tazsi na vycvik lebo su strasne tvrdohlavi:D ale inak vyborny pes,ideme urcite kupit aj druheho 🙂 treba ale dobre vybrat rodicov aby mali ok povahu a, su nachylni na niektore choroby tak odporucam len po plne testovanych rodicoch

ukulela
15. apr 2018

@kbtm hlavne treba počítať s tým, že pri takom psovi treba čas na výcvik. Keď na to nemáte čas, neriskoval by som.

kbtm
15. apr 2018

@ukulela ďakujem a čo hovoríte na americký stafod teriér..😉 ďakujem

Strana
z3