icon

Je podľa vás normálne vykúpiť všetky akcie v Tescu?

8. mar 2021

Je podľa vás normálne vykúpiť všetky akcie v Tescu? Nedávno som bola na nákupe a tam si jedna pani krásne nabrala všetko čo bolo pod 50% zlacnené z detského oblečenia. O týždeň neskôr som to samozrejme našla v bazáriku, ako nové za cenu pôvodnú, etiketovu. Pani podniká na čierno.
Na jednu stranu nechcem nikoho udavat, ale akože podnikať tak ze v kúpim ženám všetky dobre akcie a predávam to drahšie cez internet bez toho aby daná predaj k na mala živnosť, platila odvody ako každý z nás? To je fakt už národný sport neplatenie dani?
Na áno, závidím jej. Nie to ze predáva. Ale to, že kúpila bundu, ktorú som chcela kúpiť v tomto čase synovi. A z danej veľkosti už nezvysilo! Akože kvôli takým kravam musím v tomto čase jazdiť do iného tesca alebo objednávať cez internet. Lebo oni si musia skúpiť všetko.. Kvôli svojej "zárobkovej" činnosti.
Rozmýšľam ci takých ľudí nezačne nahlasovať na živnostenský úrad.

luciannka83
8. mar 2021

@hettinka a tie baby co siju oblecka pre deti, peču torty? Tieyslite, ze to robia na živnosť? Prepáčte, ale srandovna ste😅

luciannka83
8. mar 2021

@evaachesa hm,....ta potom to je zavadzanie kupujuceho,....

vevesh
8. mar 2021

@luciannka83 nie je ok, ze to nerobia niektore mamicky na mk na zivnost. Ale pre mna osobne je neporovnatelny rozdiel, ak niekto investuje svoje manualne schopnosti (sitie, pecenie, vytvaranie) a snazi sa ich spenazit, ako niekto, kto vyuzije "byt rychly" v obchode a skupit vsetko v akcii a prida na to 50 -100% marzu .....lebo vsetci su ticho...

123andy123
Autor odpoveď zmazal
hettinka
8. mar 2021

@luciannka83 aj tie by mali mat živnosť. A osobne, nekúpila by som takú tortu, koláče od niekoho. Veď to je jedlo, nemusí byt zdravotné nezávadné. Takze peciem si sama, alebo niekto z rodiny (nie na kšeft, prinesú zadarmo) a v krajnom prípade z overenej cukrárne. Ti musia splnit už pred otvorením vysoké hygienické štandardy, odkladať vzorky, v kuse majú kontroly. Kamoska robí na hygiene, take prevádzky kontrolujú stále.

simca06022011
8. mar 2021

@vevesh moze si pridat 100% marzu, ale nech mi k tomu da doklad, zaruku a vsetko co k tomu patri. Nie len zarobit, ale aj nejake povinnosti mat... ostatne uz je potom na kupujucich, ci kupia alebo nekupia.

irusa
8. mar 2021

@potvorka88 no preto sa určite nezbláznim,že sa mi nezvýšilo....raz mi takto jedna pani vytrhla sveter z rúk,lebo ho videla prvá 😁. Zasmiala som sa a popriala pekný deň....😉

123andy123
8. mar 2021

nie je to normalne Tesco neni velkoobchod pre drobnych zivnostnikov. Tovar by nemal byt urceny na dalsi predaj, ale konecnemu zakaznikovi, ak sa nemylim. To sa fakt da na takychto hovadiniach nieco zarobit? Ked tam ma niekto v inzerate viac ako 1000 handier? sak to je hadam viac ako eshope. Preco potom oficialne eshopy musia platit dane taketo podnikatelky nie?

bambinomio99
8. mar 2021

v podstate nelegalny predaj okrada aj Vas ved z prijmov do statnej pokladne platia aj mamickam pridavky napriklad

123andy123
8. mar 2021

@irusa jasne nezblaznis sa z toho, asi si o ten sveter nemala zaujem. Ale vies co by bola prca? Keby ta pani mala plny kosik zlacnenych handier a tebe podala vizitku so slovami tu mate pani moju vizitku, viete ja po bazaroch predavam nove handry, ked tak napiste mi ja vam ten sveter predam za original cenu + posta.

via88
8. mar 2021

@sante81 preco bonzacka, nahodou, citam to a tiez ma to slusne nastartovalo, ked niekto fukne vsetko v zlave, aby potom takto na tom zarabal na tych co nestihli, kks, sak to je hnus.

rora
8. mar 2021

Ked nebude dopyt, nebude ponuka.... to iste na fb, same aliexpres handry a nacierno "luxury eshopy" az mi je z toho zle... umelinove predrazene šity.... a pod fotkami desiatky zaujemkyn.... ziadne bločky, ziadna zaruka.... lebo ved bazar....

karelova
Autor odpoveď zmazal
irusa
8. mar 2021

@123andy123 ja som názoru kto chce kúpi,kto nechce nekúpi..veď ona tie veci skladuje a samozrejme dobou strácajú hodnotu...

123andy123
8. mar 2021

@irusa ano mas pravdu, ale vies vzdy sa najde hlupy co kupi. A ony vykupuju obycajne obchody nech si idu do velkoskladov nejakych cinskych, kazdy chce usetrit a kupit v zlave. Robia si velkosklady z maloobchodov a z bazarov si robia eshopy, kde neexistuju ziadne pravidla. Na toto by si mali skor admini stranok davat pozor ked to propaguju.

irusa
8. mar 2021

@123andy123 ale im ide tiež len o biznis... platí pro tak im je to jedno....a áno sú ľudia, ktorí sa chytia...ak by ich nebolo,tak nerobia,čo robia.... každý za tým vidí kšeft

123andy123
8. mar 2021

@irusa aha, akurat si to citam co to vobec to PRO je... Pisu tam ze neobmadzeny predaj aj noveho tovaru len za 16,80e super lepsie ako platit odvody. Len potom nech to nevolaju bazar ale priekupnitvo

zuz0110
8. mar 2021

Ak ma niekto v bazari 1500 produktov, este aj novych, je jasne, ze predavanie je sustavna cinnost = podnikanie = potrebuje zivnost alebo srocku. To znamena, ze z toho musi odvadzat odvody. Ja som napr raz objednavala vela spodneho pradla pre seba a pre mamu z USA. Cize bolo toho viac a v dvoch velkostiach. Si neviete predstavit, ako ma kvoli tomu vypocuvali na colnici, ci to nejdem predavat. Btw, ak chce niekto predavat novy tovar za ucelom predaju, ma ho nakupovat velkoobchodne.

makaronka01
8. mar 2021

Ak bol Vás úmysel očistiť modry koník od priekupniciek tak ste mali prezrieť celý koník a nahlásiť všetky, takto ste sa len pomstili jednej co Vám vyfukla bundu...

pribinak
8. mar 2021

Fakt si myslíš že totobude riešiť živnostenský úrad? To by sa museli strašne nudiť, aby riešili, že niekto na MK predáva bundy a neodvádza dane

autor
9. mar 2021

@makaronka01 Nemajte strach, keď budem mať viac času cez víkend, a na nejakú zase natrafim, nahlásim ju.

@pribinak Nerieši to živnostenský úrad ale odbor finančnej správy. Zelená linka. Ta sa na to práve špecializuje. Ak by niekto hľadal, prikladám link. Majú tam aj email. Ja som to písala emailom, priložila som im komplet dokumentáciu (profil, snímky obrazovky bazarika s počtom nových produktov, url na bazarik do prílohy)
https://www.financnasprava.sk/sk/pre-media/novi...

makaronka01
9. mar 2021

Ja na Vašom mieste, by som teraz len dúfala, že sa ta mamička nezachova rovnako a nedá si tu námahu a nepozistuje stav vo vašej rodine a neurobí Vám alebo niekomu z Vašej rodiny to isté. Doba je taka ze každý živnostník, podnikateľ sa snaží ponizit si dane, vid premiér, ktorý strávil rok v aute a neposle na Vás alebo niekoho z Vašej rodiny daňový urad, myslím ze by sa Vám za to mohli pekne poďakovať... Kto je bez viny nech prvý hodí kameňom.

autor
9. mar 2021

@makaronka01 Kľudne môže. Mám živnosť, náklady mám paušálne (nič si neznižujem). Každému, kto so mnou obchoduje, posielam faktúru. Na takú úroveň, aby som robila na čierno, sa neznížim.
Nie som sprostá, žeby som niekoho nahlasovala a sama nemala papiere na poriadku. 😀

lienka.7
9. mar 2021

👏👏👏👏👏

didaa
Autor odpoveď zmazal
didaa
Odpoveď bola odstránená
didaa
Autor odpoveď zmazal
h_petra
Odpoveď bola odstránená
liljana
9. mar 2021

Tu energiu, co si venovala prispevkom a udavaniu, si mohla venovat na zarobenie penazi a nemusela by si riesit bundu v akcii. Pani je uz udana a ty stale nemas dietatu, co obliect. Ako to vyriesilo tvoj problem?

h_petra
9. mar 2021

@liljana asi tak 👍