Je pravda, že pôjdu bojovať aj naši vojaci?
Nechcem stresovať,no je pravda,že keď budeme mať na Slovensku tie základné, a američania si s Rusmi skočia do vlasov, tak budú musieť ísť na pomoc aj naši vojaci a aj to v zálohe?
Nechceš stresovať, ale stresujes 🤷
Čo nevieš ovplyvniť, nerieš..
Btw, keby je tretia svetová, tak sme v prdeli všetci a nie len vojaci... Vo vojnách niet víťaza, len porazených..
Manžel je vojak v zálohe ... Čiže by išli všetci, aj v zálohe a aj teda civilisti
@simca06022011
@ivca88
Môj brat je vojak ak keď som mu toto dala prečítať tak sa zasmial, poklepal si po čele a išiel si radšej zapáliť 😂
@ella_price oh dobre ....síce viem,že ma to malo asi zosmiešniť, no na druhej strane ma to aspoň kúsok upokojilo. Ďakujem ti moc ❤️
Sme v NATO? Sme. Ono to nie je konflikt USA vs RUSKO...To je skôr NATO a Rusko.
@ella_price ale opytaj sa ho ako by to bolo, mna to velmi zaujima. Na co tych vojakov vobec mame, a ako by to bolo keby naozaj nastane konflikt u nas. Lebo bez urazky tvojho brata samozrejme, mam v okoli 2 vojakov a ti prisaham bohu cele dni len PC hry hraju ale platy maju super, ale teda ja si ich neviem rpedstavit niekde bojovat. ehm.
Moj nazor je aj tak, ze v dnesnej dobe dronov, kadejakych bomb a moznych biologickych zbrani a vsetko sa da riadit z dialky, je to aj tak jedno kto kolko tych vojakov ma a kto kde s kym bude bojovat, vsetko by bolo zle.
Neboj sa..keď bude vojna USA(NATO) vs Rusko..nepôjde nikto bojovať ...bude len jedna dobre mierena raketa na jednu a druhú stranu
Inak chráň nás pánbožko, ak by boli nasadení naši vojaci. 😂 Tam je iba pár % vojakov vojakov. Ostatní sú iba do počtu asi, čo poznám z okolia.😂
Sme v NATO a mame zavazky, takze ano, je to teoreticky mozne, ktovie co nas caka, to nikto nemoze dopredu vediet. Moj muz je vojak a robi na takom mieste ktore by znicili ako prve keby nas napadli, ale urcite z toho nestresujem.
@simca06022011 Oni majú parádne platy z našich daní a celé dni nič nerobia. Keď ide na 24ku, tak po pár hodinách spí, hrajú sa tam a pijú kávu.
Ani jeden čo tam z nich je by nebol schopný bojovať. To vie snáď každý, kto takéhoto vojaka doma má 😀 Ale poznám aj takého, čo bol v Afganistane a teda keď sa vrátil o tom čo sa tam stalo nechcel hovoriť a doteraz nevieme čo sa tam stalo. Pamätám si, ako sme s ním volali cez skype a zrazu velký stresk, obraz skypu padol a boli počuť len sirény. Takže to bolo tiež hrozné vtedy.
Na druhú stranu spýtajme sa, aké vybavenie má Slovensko pre našich vojakov? To, čo používali ešte naši dedovia? Pracujú tam s člnmi, ktoré poznal hádam ešte náš pradedko. Odchádzajú tam veci a väčšina z nich sa nedá ani poriadne opraviť.
@pininka1 ako môžeš byť taká kľudná? Ja by som sa psychicky zložila,keby môjho muža povolaju
@acrobaleno a si predstav ze by sa nebodaj stalo take daco ze by sa museli "verbovat" chlapi z ulice... to by este len bolo, lebo predpkladam, ze nasa armada vobec nie je extra velka. To cisto "hypoteticky" by bola uplna katastrofa.
@simca06022011 tak netreba vsetkych hadzat do jedneho vreca. Samozrejme su aj taki ktori beru len platy, ale su aj taki ktori robia to co maju. Minimalne, piloti, navigatori a pod by boli nasadeni urcite, pretoze je to tak dohodnute. A to su chlapi 24hodin v sluzbe, nie niekto kto pride na 8 hodin a z toho je 4 v telocvicni.
Ale nezlozila, treba zit a fungovat. Mam deti, nemozem si dovolit zlozit sa. Navyse viem ze som si brala.vojaka tak s tym musim ratat
Nestresuj, vobec nic tym neovplyvnis. Tu ide len a len o boj dvoch najvacsich mocnosti Ruska a USA. Kazdy z nich ma pocit ze on je ten vacsi, mocnejsi... Vieme aky je Putin... Nemyslim si a aj teda dufam, ze uz sme na tolko vyspeli, ze nikto nechce 3. svetovu. Pouceny z minulosti.. Obaja maju velke a nebezpecne zbrane, ale povedzme si, Rusko vzdy bol majster co sa tyka biologickych zbrani, a ak by k niecomu doslo, co si myslim ze nechcu az tak hrotit, a Rusko by pouzilo biologicku zbran, a nestihli by ani vojakov naverbovat... Nemyslim, ze toto niekto chce....
@ella_price paradne platy??? To je nic oproti zahraniciu, alebo oproti civilom co robia napr na letisku kde robia velky prd.
@simca06022011 na jednej strane strašná predstava, na druhej komické číslo roka 😂😂
Celé je to pritiahnuté za vlasy a Fico&spol. strašia a huckajú svoje ovečky proti súčasnej vláde, aby získaval politické body, lebo sa nad nimi zmráka.... a btw. ak je tvoj muž vojak v zálohe (a stal sa ním 100% dobrovoľne), tak myslím, že dostáva akýsi mesačný príspevok (ak nie, oprav ma) práve za to, že v prípade, žeby bolo treba pôjde brániť Slovenskú republiku.... alebo by si chcela, aby sa ti skrýval "za sukňou" ?
@pininka1 K tým platom myslím plat "normálny" na Slovensku a primeraný k tomu, čo robia takí tí bežní ženisti, ok? 😀 Zas tu nevyskakuj 😀 Navyše povedzme si, niektoré veci, ktorí robia aj takto bežní vojaci by som napríklad nezvládla. Tie dni o prežitie čo mali, alebo si museli prejsť tým výcvikom, kde väčšina odišla po týždni, pretože to tam nezvládli psychicky. Alebo keď im ukazovali roztrhané telá, keď preberali výbušniny a zase musia byť stále dostupný v stave pohotovosti. Takže ja by som napríklad na toto nervy nemala a aj keď si z brata občas robím srandu 😀
@ella_price Boj byvaly priatel (cudzinec) je vysadkar. Afganistan, Irak, Syria. Nikdy nepovedal ani slovo, co tam zazil. Najlepsi kamarat povedal, ze ma krv na rukach (chapes vyznam slov). Nic ho neprekvapi, velmi kludny a neskutocny gentleman.
@ella_price no len je to smutne. A zbytocne. A teda myslim, ze nejde len o techniku. Ani fyzicky by to nijak nedali. V pripade velkeho konfliktu, by sa urcite spojenci povyzbrojovali. Ja zase nevidim dovod investovat do techniky, staci ze sa vyhadzuju tie prachy na platy a kopy nakupov okolo. Nech hraju pingpong a su radi :DDD
@pininka1 ved nehadzem ich vsetkych... som pisala, ze z toho co ja poznam. A to su veru chlapi na Sliaci. Otazne je co take robia co maju? Ano lietaju na stihackach, potrenuju, pocvicia ale to je tak "vsetko". Teraz cez kovid pomahali v nemocniciach, na hraniciach... co ine mozu robit netusim cele dni/roky. A k paradnym platom: na slovenske pomery. Nebudeme predsa porovnavat nejkaeho USA vojaka s nasim. Alebo ine staty. Kde priemerny plat je u nas uplne iny.
@desore Na našom známom ten príchod z Afganistanu bol velmi vidieť. Chodila som za jeho manželkou, lebo boli na Vianoce s malým sami doma a teda keď ho človek stretne, to je vidieť, že si niečo prežil a je tým poznamenaný. Má také akoby tiky 😕
Ah tieto geopolitické intrigy. Zahraničné sc sú plné toho ako Kazachstan bol vlastne krok proti Putinovi, lebo nemôže "bojovať na dvoch frontách".
A jeje, mamičky prechádzajú z odboru epidemiológie na odbor medzinárodné vzťahy 🤭
@ella_price psychicky nezvladali vycvik? Tak to potom dobre ze odisli, + z reci vojakov co poznam tie vycviky uz nie su ani len z polovice to co bolo
No nechcem byt zla, ale vsak na to ti vojaci su, ze keby doslo ku konfliktu, tak idu bojovat. Ci aky to ma vyznam mat vojakov, ktorych platis v case mieru, ale ked dojde na lamanie chleba, tak sa boja🤷♀️
@galixx asi tak. Ale asi to idu robit len pre tie peniaze.
Vsak ked som vojak, ratam s tym, ze pojdem do boja, keby nieco a podla toho sa rozhodnem. Ale hej, brat mega prachy a zivot lazoplazo z penazi produktivnych ludi, to uz ano.
@hederamonstera áno a "hrať" sa na vojakov.Mna by zaujímalo čo celé dni robia.Pocas pandemie aspoň občas bolo počuť, že ich niekam vyslali, keď bolo testovanie a pod...už ani snehové kalamity nie sú

Nevyznam sa v tom uplne, ale myslim, ze uz len to ze sme v NATO, ak by bol bojovy konflikt na uzemi akehokolvek clena, tak sa budu volat vojaci zo vsetkych tychto statov. Ak by bol konflikt na nasom uzemi, tak samozrejme ze by nasi vojaci tam boli. Ci co si myslis, kto by tam mal ist? Vsetky ostatne krajiny a nasi vojaci budu doma?Alebo neviem aka je predstava o tom..