Je pravda, že pôjdu bojovať aj naši vojaci?
Nechcem stresovať,no je pravda,že keď budeme mať na Slovensku tie základné, a američania si s Rusmi skočia do vlasov, tak budú musieť ísť na pomoc aj naši vojaci a aj to v zálohe?
O vojne vo svete sa uz hovori minimalne 20 rokov a zatial (klop klop) nebola. Viac ma znepokojuju potencialne oblastne rozkoly.
@lesana25 To bolo super :D Náhodou... bola ešte medzizastávka "odborník na ústavné právo" :D
Autorka, tak neviem, tie základne tu nemusia byť, stačí, že sme v NATO.. na druhej strane.. na čo sú vojaci..? Ak niekto za vojaka ide, asi s tým ráta, že v prípade vojenského konfliktu bude musieť oprášiť aj túto časť náplni práce..
@oblecenie99 áno, ten zázračný moment, kedy zistili že nejaká ústava vôbec existuje 😂
No,pozri. Keby ozaj došlo k niečomu takému,ozaj len vojaci sú ohrození?
Kde sú zdravotníci,či klúčove a strategické oblasti.
A druhá vec,je vojak a vojak. A je vojak v zálohe a vojak v zálohe. Teraz su vojny riešené sofistikovanejšie 😔
Ale prosím ťa, žiadni vojaci by nikam bojovať nešli. Každý by si na svojej hranici hodil atómovú bombu (alebo aj 15) a do pár hodín by bolo celému tomuto fiasku zvanemu Zem koniec
@xckaret zeby za obranu statu? Vidim ze sa za roky nic nezmenilo, treba si uvedomit ze clenstvom v Nato, musime splnat urcite kriteria,ktore nas zavazuju a ze ty o nich nevies to este neznamena ze ti co to robia to nerobia. Nemate vacsina Slovenska ani sajnu, by som ta chcela vidiet ked leti arab a neprihlasi sa v troch statoch ci by ti nestiskalo rit kde vyhodi to lietadlo do vzduchu. A to sa stava bezne, len vacsina rozprava a vidi len to co tliachaju media. Nevravim ze sa nemaju niektori vojaci ako prasce v zite, ale to je aj v inch profesiach ze sa hovno robi a beru sa neskutocne peniaze ale pocuvam to iba o vojakoch. Ano, robia v hroznych zastaralych podmienkach, ale musia, a kazdy kto pride tam kde robi moj muz sa zbali a odide po par mesiacoch a povie ze za tieto peniaze toto on robit nebude. Podla toho co tu citam nechapem ze minimalne nemame apartmat v Dubaji alebo jachtu v Chorvatsku. 🤦🤦🤦
@xckaret ano,suhlasim, presne toto robia 8ckari, niektori si to ale nemozu dovolit, preto vravim ze netreba hadzat vsetkych do jedneho vreca. Mojmu muzovi nechceli dat volno ani ked som isla rodit a on mal ostat doma s ostatnymi detmi. Nikdy nemoze ist na matersku dovolenku, museli to podpisat. Ked sme mali mat svadbu tak volali ci musi ist na tu svadbu. To iste mas aj s uradnikmi, vacsina si len sedi na zadku a buzeruje ale urcite su aj taki co robia svoju robotu dobre a radi.
Už som tu niekde písal že vďaka jadrovým zbraniam sa nevedú fronty. Kto by bol proti komu? USA proti Rusku? Veď nezvládli ani Afganistan. To iste Rusi. To by muselo dôjsť k totálnej vojne s totálnym nasadením. A kvôli čomu? Kvôli Ukrajine? My nevieme to čo vedia vojenské rozviedky. Možno Rusi už nemajú rovnocennú vojenskú silu tak si USA dovoľujú. Možno sú Rusi paranoidní a boja sa že ich chce každý napadnúť. Ukrajina z toho nič nemala že držala stranu Rusom doteraz. Iba lacný plyn. Je to celé komplikovanejšie. Ak by aj sme šli do vojny akú v nás majú Američania istotu? Polovica by sa vzdala Rusom. Nie je to take ľahké. Ostane to asi pri zmenách pozícii a vyzerá to že Rusi ťahajú za kratší koniec. Američania sú rovnakí hajzlici ako Rusi ak nie horší. Nám neostáva nič iné len sa pridať k tým silnejším. Sme nevypočítateľní ale to je aj naša výhoda. Musia si nás aspoň niečím malým kúpiť. Len otázka je vyjednáva tu niekto? Alebo predá aj vlastnú matku nepriateľovi.
Autorka, nestresuj 🙂 Toto nie je to prave miesto, kde sa dozvies, ako to je. 95% komentujucich tu nema ani sajnu o com hovoria. Ked je to taka super praca, kde sa nic nerobi a beru sa velke prachy, preco nie ste zienky zamestnane v ozbrojenych silach?
keby zacala vojna amerika/rusko a slovensko by v tom bolo zatiahnute - ktore patri do NATO, tak sa nemusis stresovat. Uz nebude dovod. To by bol vseobecny koniec.
Kým by ich stihli povolať, USA alebo Rusko by hodilo atómovú bombu a všetci by sme umreli.. buď hneď alebo dôsledkami atómového mraku
Co ja viem, tak áno. Dúfam, že nie, lebo by to bola katastrofa. Veríme, že nič nebude🙏
@sparrows nik nepouzije dobrovoľne bez dôvodu atomove bomby aj ked sa prave kvoli jadrovym zbraniam vsetci trasu. Teda hadam budu mat dost rozumu. Zamorit uzemia na roky radioaktivitou, plus kopa chorych ludi z oziarenia, ziadna sranda. Maju už aj ine možnosti. Teoreticky od usa by sa to dalo cakat, kedze bojuju vzdy "ďaleko" od domova. Ale ine krajiny by ich ukamenovali ak by hodili atómku niekde v Európe napr.
Ale inak tiež si myslím ze by to bili rýchle procesy. Na diaľku.
@xckaret Neviem, koľko vojakov osobne poznáš (jeden je naozaj málo na objektívny pohľad), ale máš o nich dosť skreslenú mienku. Prácu vojakov možno prirovnať k rizikovému životnému poisteniu - je Ti zbytočné dovtedy, kým sa niečo nestane. Keby sa na Slovensku strhol nejaký prevrat, vpadli by tu masy utečencov, alebo by ste boli vyhladovaní v karanténe počas 155. vlny Covidu, boli by ste radi za tých zelených mužíčkov vonku na ulici. Mám muža vojaka a za 12 rokov, čo ho poznám, sme toho zažili dosť. Keď boli povodne, uprostred noci ho vytiahli z postele a dva dni som ho nevidela - pomáhali. Nie raz mu zazvonil telefón počas víkendu, sviatku, noci, rodinnej oslavy atď a musel bežať do práce. Keď prišiel Covid, buď trávil víkendy na testovaní (ja vo vysokom štádiu tehotenstva som doma iba tŕpla, aby nám tú pliagu domov nedoniesol), alebo mal nočnú za nočnou a pomaly sme ho nevideli. Na PN nebol niekoľko rokov, na seba paragrafy nemíňa vôbec a na deti (máme tri) minie max 1-2 ročne, ak musíme ísť na vyšetrenia do Bratislavy, kde sa šoférovať ešte bojím. Po skončení školy bol pridelený na útvar na východe Slovenska, hoci pochádzal z iného kúta, o pár rokov sme sa už ako rodina presúvali na opačný koniec Slovenska, lebo bol prevelený (mali sme čerstvo kúpený byt, bývali sme tam sotva pár mesiacov a bola som v polke tehotenstva). A nikdy neviem, či ho zajtra nepošlú niekde do Bratislavy alebo k ukrajinským hraniciam, či dokonca na nejakú misiu (bol na dvoch, z toho jednej extrémne nebezpečnej a som rada, že sa odtiaľ vrátil - zostarla som počas nej asi o sto rokov, taký to bol pre oboch stres). Vojaci si totiž nemôžu vyberať. Ak treba, slúžia na Štedrý deň, ak treba, stoja na hraničnom prechode, ak treba, pomáhajú tam, kde ich pošlú, ak musia, sú celé týždne na rôznych výcvikoch, kurzoch, aj v zahraničí, ak treba, sťahujú sa s celou rodinou na nové miesto, pokojne aj niekoľkokrát počas kariéry. Vyskúšaj, aké to je, len tak zo dňa na deň zdvihnúť kotvy a celú rodinu presťahovať do neznáma, ďaleko od rodiny, priateľov, do nového "domova" na neurčito dlhý čas. A závidieť im plat a rehabilitáciu v Tatrách? Je kopec profesií, kde sa zarába rovnako alebo aj omnoho viac a ľudia sedia v teplých kanceláriách a o tretej si vezmú aktovku a idú domov. Žiadne nočné, víkendy strávené s rodinou, k tomu neraz ešte služobné auto, firemný mobil... A rehabilitáciu pokojne vnímaj ako ich zamestnanecký benefit - predavačky majú zľavy v obchode, letušky zdarma letenky, učitelia skrátené pracovné úväzky a dlhšiu dovolenku - všetkým treba závidieť? Vedela by som Ti napísať aj viac (kamarátovi napríklad zahynula žena v tom lietadle, čo padlo, keď sa vojaci vracali z misie domov), ale nemá to zmysel - kto nezažil, nepochopí. Mňa len mrzí, keď každý kydá na vojakov a ich "zbytočnosť" a lenivosť, a pritom prd vie o tom, ako fungujú a ako sú mnohí v relatívne mladom veku vyhorení, majú posttraumatické stresové poruchy po zážitkoch z misií, koľkým sa zbytočne rozpadli rodiny...
@simca06022011 no každý normálny človek by vedel, že z toho nikto nevyjde ako víťaz.. ale v politike väčšinou nie sú normálni ľudia
ach zeny...nestaci,ze mame koronu,este sa zacinate bat vojny? ja som si nevsimla doteraz,ze by slovensko bolo ohrozovane,vsetci nas maju v p....zrazu sa sem chystaju z neznamych dovodov /teda,tie dovody su take iste ako v 69,akurat tato armada chce fakt bojovat /americki vojaci a uz sa tu siri strach,ktori sme nastastie dlho nepoznali...tam je cela pointa...budeme mat cudzie vojska na nasom uzemi...a ja sa dobre citit nebudem....mimochodom-jasne,ze povolaju-ked vyuziju nase uzemie,tak aj ludi...skor sa pytajte sami seba,kolko maju usa na svojom uzemi cudzich vojakov a zakladni.....a kde boli usa,ked v 69 obsadili na obrannu dohodu aka pozyvaci list rusi nas,ked uz tak placu kvoli kazachstanu a ukrajine...aha,nemame nerastne suroviny ako rusko...nestresujte,radsej si uzivajte zivot-kym sa da...a spravajte sa zodpovedne,aj pri volbach...btw-vojak si vybral svoje povolanie-je to vojak!
@fliacik presne tak, vie o tom len clovek ktory s tym zije denodenne. Mam najradsej ked hodnoti niekto kto ma doma muza kazdy den o 16:00. Aj nam sa xkrat stalo ze muz prisiel po .dvoch 24kach domov a o hodinu mu volali ze ma prist rano zasa lebo kolega si zlomil nohu a to pracuje 220km od domova. Kazdy si moze slobodne vybrat,ak je to taky fasa zivot neviem preco tam nejdeme vsetci robit 🤷
@fliacik Je mi to luto, ale ja poznam iba takych. Ani jeden by nemenil, Poznam asi 6 tich, su to chlapy - 40-45 rocni, Kazdzy z nich ma vystaveny dom - min, 6 izieb, Ani jeden nema hypoteku a podpora od rodin tam urcite nebola, Deti - su to kamosky mojej dcery . Na vianoce dostali, ze pocitacovu zostavu. telku to izby. szn stvorkolku..... mobily si kupili 4 clenovia domacnosti naraz....ja som zirala.,,, V jednej domacnosti 3 auta, Manzelky pracuju iba preto. aby sa nenudili, A misie absolvovali na Krete,,,,

@simca06022011 no uz len to ze denodenne lietaju a sleduju vzdusny priestor, kde sa v jednom kuse stava ze sa niekto neprihlasi a musia startovat, alebo ze v stotine sekundy musia rozhodnut kde dosadne alebo nedosadne stihacka, pretoze ta chodi plne nabita a asi nikto by nechcel aby mu to zletelo na hlavu. Navyse k tym platom,nezabudajme ze maju aj ovela vyssie odvody a zdaleka uz nemaju take privilegia ako niekedy. Je to mytus, ktory sa tu traduje. Ja mam v okoli ludi ktori dvakrat za den stuknu do pocitaca a este sa k tomu aj hrdo hlasia a maju taky plat ako moj muz ktory je major a ma odrobenych 27 rokov u vojska.