Je Slovensko najbohatšia krajina v Európe?
Podla toho tu citam kazda uzivatelka zaraba minimalne 2500€ v cistom (ale vacsina ovela viac), co je okolo 3000€ v hrubom, manzel minimalne 5000€-6000€ v cistom. Kazda ma aspon jednu kupenu a davno splatenu nehnutelnost, dve-tri top auta, na dovolenky sa chodi aspon 2x do roka, minimalne na Seychely. Teraz bola diskusia ze za platovy nadstandard sa povazuje minimalne 8000€ v cistom, inde ze od svadobnych hosti dar minimalne od 200€-500€ na osobu.
To nehovorim s nejakou zavistou, ale vsinam si, ze to je vyssia zivotna uroven a vyssie predstavy o nadstandarde, ako napriklad vo Svajciarsku alebo v Skandinavii, a ja mam VS magister a pracu v odbore na plny uvazok, a ani nesnivam o takychto prijmoch. V mojom okoli v Bratislave to tiez nie su u ostatnych take palky. Akoze nezivorime, ale tiez ziadne desattisice v cistom a exotika 2x rocne. Tiez to nesedi s “oficialnymi” udajmi o podmienkach na Slovensku, kde sa uvadzaju ovela nizsie sumy.
Tak ako to je?
autorka, ale prave naopak, presne o to tu ide. Ked nechapes, ako sa zarabaju peniaze, potom sa cudujes.
"Gro prispevku je, ze mi nesedia subjektivne udaje tu na MK s realnou situaciou na Slovensku, preto ma to prekvapuje." -- haha, ty si tu na internete nova? Jasne, ze nemozes anonymne internetove forum povazovat za reprezentativne.. A to plati aj na inych platformach, na facebooku je napriklad more falosnych profilov s vymyslenym menom a ukradnutou fotkou, co pisu pozitivne komentare alebo pozitivne recenzie na eshopy.. internet je zradne miesto, pochybnosti su vzdy na mieste.. ja tiez tusim kto si ty a ako zijes a ty nevies tiez nic o mne.. Ked ti napisem, ze ja zarabam v cistom 3500 tak mi uveris? Asi hej, ze? Ale nemala by si, lebo to som napisal len tak z brucha a ja tolko v skutocnosti nezarabam..
@apolka77 každý si užíva inak. Tebe je ľúto, inému nie je. Kto si zarobí, nech si minie na čo chce. Keby som mohla dať 8tis. za dovolenku, tak by som možno dala. Nemám toľko na ňu, tak neriešim či by som dala alebo nie. Hľadám si také dovolenky, kde mi nie je dať ľúto peňazí.
@cubo2 Skus mi sprostej prosim ta este podrobnejsie vysvetlit, o com ja sama pisem. Pocul si o vyraze mansplaining?
@kvetinka75 áno aj 8 tisíc tam jedna písala 😅
@apolka77 nejdeme na tyzden a urcite by som nesla keby to ohrozilo nas rozpocet, alebo keby som si musela pozicat 🤦♀️
Pozri, ja sa naozaj nepotrebujem obhajovat pred niekym na MK… cele tieto diskusie su absolutne scestne… ako niekedy mam pocit, ze ludia co menej zarabuju, alebo sa maju financne horsie si len potrebuju kopnut a nieco dokazat. Naco?
@kvetinka75 a píšem niečo iného? Každého vec...
@apolka77 či je to pravda alebo nie, vie ona sama. Mne osobne je to jedno. Chcela som napísať že z mojich peňazí to nejde, ale ktožvie kde končia tie moje odvody.
Pocul. To je ked nejaka baba neznesie, ze niecomu nerozumie a zrovna muz sa jej to snazi vysvetlit..
@apolka77 tak na čo táto diskusia?
Autorka vobec nie si socka. Na to si ako prisla? To len ty si sa postavila do takej pozicie. Vyssie som ti napisala, ze ak ma rodina 3500€ mesacne cisty prijem, zaplati 2000€ vsetky vydavky, zostane jej 1500€ s ktorymi moze nalozit podla uvazenia. A to je malo? Podla mna nie
@cubo2 Nie. To je ked sa muz zamiesa do diskusie kde sa ho nikto neprosil, tak ako ty na zenskom fore, a obohati nas nespravnym vysvetlrnim nespravne interpretovaneho problemu, o co sa ho zase nikto neprosil, lebo vychadza z toho, ze zeny su sproste. To je mansplaining.
@cubo2 Aha a este ked si ide svoje, aj ked je mu vysvetlene, ze mina pointu.
@andrejka1974 ja mam takých okolo seba ale všetko im zabezpečili rodicia potlačili na teplé miestečko alebo fiktívne vo firme, ale nezávidím im to sami by zatiaľ nedokázali nič sú závislí na rodičoch
@kvetinka75 tak keby ti islo len o peniaze, asi nerobis svoju pracu, pripadne ju robis uplne niekde inde 🙂 zrovna ten clovek je velmi sikovny, ja mu nezavidim, nechcela by som robit ten job 🙂
Prepáč, ale zveličuješ, ja tu čítam väčšinou presný opak... A ak závidíš, tak začni rozmýšľať,ako zarábať ten "nadštandard" namiesto vypisovania zbytočných diskusii...
@ropucha6 tak áno, keby mi išlo len o peniaze, som niekde inde.
Baby nemajte mi to za zle, ja vam ozaj prajem a nezavidim. Iba to tak na mna trochu dolahlo, proste mam toto forum rada, len vzdy je mi smutno z vyplaty ked citam, ako kralovsky si tu vacsina bab zije….povazujem to skor za osobne zlyhanie ako neprajnost inym
Ja hlavne nechapem,naco riesit platy druhych. Proste sa zariad tak,aby si bola spokojna ty. Co sa tyka nejakej vysky platov aj tabulky z FORBES 2020 co tu behala. No,zabuda sa na najpodstatnejsiu vec,pri manazerskych poziciach je zaujimavy nielen mesacny prijem,ale hlavne ten rocny,vratane bonusov. Mozes mat 5-7 tisic plat. Ale podstatne je,ze par krat do roka dostanes 5ciferne bonusy 😀
Seriem sa roky s vyskou a praxami, mam 33 a potom toto, mohla som sa na to vysrat a robit trebars kuriera do Nitry
autorka - tak poznám viacerých kurierov v NR a poviem ti, toľko čo máš teraz ty, nemá ani 1. kto s tým nerobí, tak do toho úplne nevidí a myslí si, aké je to easy a ešte zarobí. PReč sú časy, kedy každý kurier dobre zarobil
Ale vyskúšaj. Niet nad vlastnú skúsenosť
Podľa mňa je tu na koni isté percento úspešných, ambicióznych a šikovných žien, ktoré vedia zarobiť. Tie sú v každej téme tie isté a píšu o tom, ako sa to dá. Potom je tu polovica báb na rodičáku, ktoré rátajú každé euro. Len tie sú radšej ticho a šúchajú nohami, aby ich niekto úspešnejší neposlal do roboty.
A potom sme tu my, zvyšok s priemernými a podpiemernými platmi, ktoré tiež šúchame nohami a čušíme, aby nás tie úspešnejšie neposlali vzdelávať sa a robiť si kurzy, lebo nám sa už aj tak nechce😀
A co ti brani ist robit kuriera do Nitry? Ty budes ten typ vyplakavac, vsak mas 33 rokov, mozes robit co chces. Tiez mam par takych znamych, plat by menil kazdy, ale to ostatne k tomu uz nie 🙂
@kvetinka75 Postla som tu prispevok z ineho threadu na MK, vraj kurier v Nitre zarobi 2000-3000€
Ad1 - autorka s tým opakujúcim sa príspevkom “okolo” “okolo” a ďalšími argumentami ukázala akurat to, že neni úplne finančne zbehlá;
Ad2 - ten, kto naozaj zarába nadpriemer, nemá potrebu sa chvastat a už vôbec nie pred cudzími ľuďmi. Čo tu často čítam, polovica žien netuší ako funguje vyplácanie dávok, daňový system, atd. takze by som sa na ich výpovede, čo sa peňazí (ktoré ani nezarobia samé ale nosí ich manžel alebo plánujú “zdediť” ešte za života rodičov) týka, brala s rezervou…
dosť veľký rozsah. Myslím, že tak 2000 je reálne ale na živnosť, takže si odrátaj odvody a si na tom horšie ako teraz.
@ropucha6 Osobne naplnenie. Dajme tomu ze potrebujem viac stimulacie mozgu nez jazdit z bodu A do bodu B a vyzvanat na dvere, a to nic proti kurierom
Autorka-netrap svoju hlavku tym, co maju a kolko zarabaju druhi. Venuj sa svojmu majetku a platu, najlepsie aj sebarozvoju a uvidis, ze sa Ti bude lepsie zit. Ja okrem seba a manzela ani netusim, kto kolko zaraba a ked sa ma na moj plat niekto pyta, tak jednoducho neodpoviem-nie je to otazka, ktoru povazujem za vhodnu, podobne ako sa ja nikoho nepytam na jeho menstruacny cyklus.
Autorka prosim ta, ved ty vobec nemas zly prijem. Na to si ako prisla prosim ta 🙏 ak ste dvaja rovnako zarabujuci cca, tak ako som ti uz 2x napisala vobec sa nemate zle. Ale ze vobec… neviem ci mate deti, ako u vas funguje domacnost… kolko mate hypo… kolko miniete na stravu… ale podla mojho skromneho nazoru sa mate dobre 🤷♀️

@anonymous87 Ale nic, vychadza mi z komentov ze asi len ja som socka, co si nemoze dovolit proste uplne priemerny standard za 5 litrov…uzivajte v zdravi