Je slovo "srať" považované za nadávku?
Chcem sa spýtať?... je podľa vás slovo "srať" (Nemôžem sa vysrať, môžem to osrať") veľká nadávka?
Pripadne kakať.
Jednej rodinnej známej som napísala kakať, a ide ma z toho robiť aká som nechutacka a neviem co..
Tak ako to vidíte vy 🙂
@petamich ale mňa to aj docela mrzí ňo
My doma používame kakať a cikať. Nie je to nadávka, je to jemné, možno pre niekoho infantilné. Idem na potrebu, na wecko. Pocikal som sa od strachu. Skoro som sa posral. ( medzi kamarátmi určite nepoviem skoro som sa pokakal) Posratá vláda. Tam sa to krásne hodí. Ale to je už nadávka, vulgarizmus. Nechcem sa hrať na nedútkliveho, ktorého nadávky urážajú. Všetko závisí od kontextu a od miery. Bez nadávok je život rovnako kvalitný. Ale niekedy sa môžu použiť a bez výčitiek. Ak s tým má niekto problém, či už povedať, alebo počuť, netreba ho tým obťažovať alebo od neho to vyžadovať. Ako mi nedávno povedal môj riaditeľ: ty sa nevieš ani nasrať ani zanadávať. Moja odpoveď: viem, ale nepotrebujem to. Ak ty áno, nadávaj si doma pred deťmi. Hneď bol ticho.
Tak to bola dost blba kamoska.. ja keby mojej naj kamke poviem, ze nemohla som sa vysrat, tak sa rehnime pol dna 😀.. tak ale to je len 1 z miliona, pred inymi by som to nepovedala....dalo by sa to aj slusnejsie povedat, ale to musis vediet podla osoby s ktorou sa bavis, ci jej to bude vadit alebo nie.😉 Mozem to osrat pouzivam bezne...
Tak.jej nabudúce napíš že ideš položiť kabel. Som zvedavá ako sa bude tváriť potom.
Miesto kakať , srať, atď daj toto 💩💩💩💩💩💩 a máš po probléme . Nadávať ko...t daj kt nadávka pi....a daj pč a bude vyriešené 😁
pre príklad : do pč ja toto môžem celé 💩💩 ten môj chlap je taký kt že to až rozum zástavy.
😁😁😁😁
@mariska1989 ďakujem za riešenie, mi nenapadlo :D
Pozri ono sú to ľudia ktorí sa robia neviem čo . Však sme Slováci bežné ujde slovo každému a svet sa nezrúti . Nemysli na to už , zbytočne sa trápiš
@mariska1989 ja som taka, čo sa trápi nad každou blbostou aj keď veľmi nechcem :D
skus pouzit vyraz kadit.
pre mma trochu zabavna situacia, ze to niekoho pohorsilo. ked je to slovo vhodne, alebo patricne, tak ho pouzijem, nebudem sa tu hrat na nejaku uroven.
teraz si spominam, ze jeden ziak (plnolety) sa ma na internate raz spytal, ci moze pouzit sluzobne wc, lebo mu treba kakat, a chlapcenske su vsetky obsadene, kludne vtedy mohol povedat, ze sa posere ak hned nepojde na wc.
no my obcas doma pouzijeme nemocnicni pojmenovani- kazde rano se ptala sestricka, jestli jsme byli na velke,aby mohla udelat carku.takze kdyz jdeme na wc,"jdeme udĚlat carku", popripade "se vyprazdnit", nebo "hodit ho..no".....slovo" srát" se u nas pouziva i v bezne reci- chces me nasrat? - chces me nastvat, naser si- trhni si, atd. a kdyz je krok rychlejsi nez by mel byt, tak jdu sraaaaat, staci a vsichni uhybaji. urcite to slovo neni sproste ani vulgarni. patri do skupiny slov expresivnich 8-}
@anickabasnicka ďakujem🙂
Tak pri tejto téme, som sa veru dlho tak nenasmiala takto z rána 😂😅. Že chcem niekomu slušne povedať ,,môžem ťa osrať" a preklad "môžem ťa veľkou potrebou,či môžem ťa okakinkať" 🤭😅😂.
Autorka,to chceš povedať,že už nie ste kamošky po 15tich rokoch vďaka vete "nemohla som sa vysrať? " 😲 🤭😂. No mňa asi teraz klepne 🤭🤣. Panebože my by sme sa na tom rehlili celý deň,ba aj v posteli ešte pri zaspávaní každá vo svojom 🤭🤣. To vážne sú ľudské vzťahy také jednoduché? 🤯😅
Ani jedno by som pri bežnej konverzácii nepoužila.
Mne slovo srat evokuje velku potrebu ktora je extremna a spinava a teda by som to nepouzila ak to nemam v gatiach a vtedy o tom urcite nebudem nikomu rozpravat, takze to slovo nepouzivam.
Kakat na druhej strane je trochu detinske, ale OK.
Zrejme to nebola až taká kamarátka. Keby jej povieš môžem sa na teba vys..t tak pochopím že sa nahneva, ale v kontexte že máš zápchu ako sorry. Vďaka tomu hore za to že mám kamarátku pred ktorou sa nemusím báť použiť akékoľvek slovo
Pro me je srat sproste, kakat slusne.
Nie je to nadávka. Len ide o to, že takýto slovník sa v slušnej komunikácií nepoužíva.
Nemôžem sa na to vykašlať, môžem to okašlať...
Nemôžem sa vyprázniť.
Pripadne - mám problemy so stolicou.
A máš po probléme 😉
No nech sa z toho chúďa neposerie!
@mameha7 👍 trefa 🤭🤣

😃 okej, no tak co na to povedat, ak kvoli takejto somarine (co mne teda pride ako somarina) si fakt prisla o kamosku, tak si asi len klepnem na celo 🤷♀️