Je stravovanie v závodnej jedálni v Bratislave výhodné?
Uz dlhsie doma fungujeme tak že si berieme v Bratislave zo zavodnej jedalne ,kde chodia na obed aj dochodcovia, ide hlavne o to že cely obed tam stoji 3€ aj s polievkou a sme len traja doma cize viac usetrime ,kazdy den o 11 tam pridem s dozami a normalne si prinesiem domov ,myslite si že je to divne? Ide mi iba o to setrenie casu aj penazi ,lebo ked prideme do obchodu stale vela utratime tak aspon trochu usetrime a netreba ani varit
Ja teda v zavodnych jedalniach sa nestravujem ale nic mi na tom nepride divne. Len si myslim, ze lacnejsie by vysla strava varena doma ja vacsinu jedal mam do polhodiny navarene ale ked je problem si najst nato cas a nemate financie na restauracie tak preco to nevyuzit.
Doma by si navarila ešte lacnejšie ako 3 eurá na jedného ale nič divné na tom nie je, rob ako ti vyhovuje.
To musi byt dobry kentus za 3e. Mne veru divne je ze je niekto ochotny sa tymto dobrovolne a denne krmit.
niekedy by vyšli obedy aj rovnako alebo aj menej ako 3€ na osobu, ale všetky tie prípravné práce, umývanie riadov, je asi väčšia strata času a míňanie materiálu, vody, energií, ako si vyjsť na prechádzku a zobrať rovno hotové porcie. každý deň iné. otázne je aká je kvalita surovín a prípravy, ale asi rozoznáš a vieš posúdiť.
len mi je divné, kde dokážu zázraky, navariť a predať jedlo za 3e na porciu.
Ked vám to chuti 🤷🏼♀️
Osobne mi to pride celkom divné, za 270 eur mesačne by sim radšej navarila síce skromnejšie, ale chutne a zdravé obedy pre rodinu
Ale zas chapem ze ked niekto nevie variť, nebaví ho to, nema čas tak je to isto lepšia cesta ako nakupovať v obchode polotovary a žiť z toho
A ja to nepovažujem za divné. Je síce pravda,čo sa týka kvality,že to asi nebude najzdravšie jedlo,ale každý nech sa "zakrýva len takou perinou na akú má". Prídu časy, keď si možno každé nezávadné jedlo začnú ľudia viac vážiť. Poznám človeka, ktorý síce nemá núdzu po finančnej stránke,ale chodieva si ku jednému súkromníkovi po zeleninu,ovocie a pod.,ktoré sa už predať nedajú (rôzne dôvody,ale nie sú zdraviu škodlivé) a funguje tak bez akejkoľvek hanby (či ako to nazvať). Podľa mňa, ľudia by si mali vážiť každé jedlo, ktoré zasýti.
Keďže mám obed za 1,32 tak áno,stravujem sa v našej firemnej jedálni.Bola by som hlúpa nevyuzit tento benefit od zamestnavatela.Teraz mám nočnú,takže jedlo nosím zabalené domov.Varia vynikajúco,mám na výber zo 6 tich jedál každý deň.
Úplne bežne niekto berie nádobku a berie si jedlo domov.Moji bezdetní kolegovia mnohi ani nevaria, jak je týždeň dlhý.
Nerozumiem problemu. Ta zavodna jedalen je k nejakej spolocnosti (ako k Slovnaftu narpiklad)? Alebo ako je mozne, ze vydaju jedlo (asi dotovane za 3 eura) aj nedochodcom?
Ak je to "firemna kantina", tak jest kazdy den je vec vkusu a rozhodnutia... Ako ked my mame prispevok na stravu a mozem sa rozhodnut jest vo food courte alebo nie (radsej nie, lebo je to humac)... ale napriklad v takom Slovnafte asi dobre varia a je moznost vybrat z mnozstva jedla. To zase nestoji 3 eura, len je to dotovane firmou... V takom pripade nevidim uplne ziaden problem.
Jednu porciu este pochopim, ale pre 3 ludi uz by som radsej navarila doma s tym, ze viem z coho a ako.
Mne je divné najmä to, že ti to jedlo za tie 3€ vydajú. Predpokladám, že zamestnanci aj dôchodcovia to majú dotované, ináč si obed za 3€ neviem predstaviť.
To vážne niekde sa dá kúpiť obed za 3 eurá? Kto to dotuje? U nás na dedine v krčme stojí obedové menu 6,20 eur a to považujem za ozaj lacné.
Ked vam to vyhovuje, neries komu to pride divne. Tvoj zivot, tvoje peniaze, tvoje rozhodnutie. Ostatnych do toho trt makovy (keby bola taka moznost, hned beriem)
Ak obed nie je dotovaný, tak by som sa obával aké suroviny používajú ak predávajú obed za 3€.
Toto by som brala všetkými 10timi, hlavne príležitostne. Napriklad po porode s 3 malymi detmi. Niet o čom. Ušetrené čas pripadne aj peniaze. Tu v AT sa napriklad platí v nemocnici denne 10e za stravu ako pacient. Bola som tak 2x koli porodu, raz na mini zákroku 2 dni.
Raňajky 2 pečiva maslo syr/pasteka/ džem
Obed vyber z 3 menu, všetky s polievkou a dezertom
Večera tiez aj tepla vyber z 3 menu
Jedlo chutilo dobre, bolo vyvážené, aj zeleninové aj šaláty a ozaj chutili dobre.
A nie, za tých 3,30 by som to fakt kúpiť a uvariť nevedela. Náklady na potraviny, energie, strávený čas varením, voda na umývanie riadu. Kompletné nerentabilne!
Takže ja by som to určite ocenila - pri chutnom jedke! Čo pocuvam o nemocničných jedlách na SK tak to je skôr za trest, ale to je iná téma.
Neries prosím ta druhych. Vyhovuje a chuti vám to? Nie sú to klasiky školských jedálni s kilometrov múky a 3 kúskami masa v omáčke? Tak fakt neries!
Oni majú pri meganakupoch uplne ine ceny, ked sa varí vo veľkom tiez a určite aj nejaké do financovanie.
A to varím sama dom, vacsinou rada ale radšej ten čas momentálne strávim inak ak sa mi dá.
Ved keď vás to prestane baviť, začneš znova varit.
Aj my sa tak stravujeme (ale nie v závodnej jedalni, ale v retikach cez obedy) a príde mi to úplne ok. Ak si niekto mysli, že na hlavu tá vyjde kvalitná masová varená strava menej ako 3 Eura aj s polievkou, tak to je podľa mna nezmysel.
Ak by si sa ešte niekedy ozvala, mohla by si prosím sfotit alebo napísať Krškany lístok?
Nič nie je divné, keď ti to vyhovuje.Len zase nie všetko je o peniazoch neviem si predstaviť tú kvalitu.Za tú sumu 3 neprestravujes za mesiac to je pravda
Mne sa páči,ako každý automaticky zhadzuje kvalitu jedla za 3 €. Ja vám veľmi rada odfotim moju porciu za 1,32.Budete veľmi pozitívne prekvapení.😂
@kiki68
v porodniciach neplatis. Ale tam to jedlo fakt bolo dobré a ako píšem, ja varievsm doma. Ked pocuvam ake jedla su v Sk nemocniciach, tak to je neporovnateľne. Každopádne som tým chcela napísať, že tie náklady sú neporovnateľne ako keď varis sama. A to nespomínam steaky ci losososa. Ja by som za 300e mesacne pre troch nevedela vyžiť vzhľadom na ceny potravín. A to nie som taka, ze by som fakt jedla len steaky, kaviar a lososa.
Za mňa to musí byt riadny kentus. Ja si potrpim na dobrom a zdravom jedle. Aj na úkor iných veci keby treba. Ale ak vám to vyhovuje, vaša vec

Rob ako myslis,ja tie lacne obedy nepovazujem za kvaltne a urcite nie na kazdodenne stravovanie.Zahustene mukou,maso ktovie odkial,vyprazane na smradlavom prepalenom oleji...moji rodicia isty cas brali obed zo skolky,tam to tak vybavila dedina,a to sa dalo,take dietnejsie ako pre deticky