Je študent hrdina alebo nevychovanec?
Z kazdej strany na mna vyskakuju clanky, fb videa, dokonca aj na linkedin sa o tom ludia bavia, ze vcera jeden zo studentov, ktory si siel prevziat ocenenie nepodal ruku p. prezidentovi.
Media ho velebia, aky je hrdina a ake odvazne gesto urobil, ale ja si to zial nemyslim.
Aky je vas nazor na to?
@softiesofie píše sa : Slovenská republika a západná Európa, nie je za čo 😉
@dskjhfdlkdjhl V zahranici nikto necaka na neslusnych Slovakov. Raz by nepodal mladik ruku sefovi s ktorym nesuhlasi tak je v momente vymeneny za domaceho (alebo pristahovalca, ktory chape kedy sa podava ruka).
@namina Vdaka.
@softiesofie mas v tom totalny chaos..
@subartic a máš stým problém?
@la_dolce_vita Neviem v com mam chaos? V com v tom?
Ved sa vyjadri tak, aby tvoje vyhlasenie malo aj nejaky obsah.
@softiesofie myslim si, ze ak by skoncil, tak v totalitnej krajine, kde sa vyzaduje takato slusnost, resp poslusnost, ale kde je demokracia, tam je sloboda prejavu. Porovnavat to s pracovnym vztahom je uplne mimo, ty nechapes pointu, zbytocne nieco vysvetlovat.
@la_dolce_vita Ty zijes v zahranici?
@la_dolce_vita a v demokratickej krajine by nemal dovod na taketo spravanie
Napriklad Vera Caslavska alebo hokejisti po vyhre nad Sovietmi pred 50 rokmi, to bolo tiez obdivuhodne gesto, ale ak to niekto nechape, tak zbytocne vysvetlovat.
@nyusika ano, napisala som vyssie, ze to niekde nie je potrebne.
@softiesofie zijem na sk, ale nie som Slovenka
@softiesofie a ty zijes kde?
@la_dolce_vita Tak potom ked budes zit v tej tvojej "demokracii, kde je sloboda prejavu". Tak potom sa ozvi, dame pokec.
@softiesofie ja som sa v takej krajine narodila 🙂)
@softiesofie ty len trepes a trepes a nalepkujes ľudí a moralizuješ
@softiesofie kde teda zijes? Myslim, ze by sme si nerozumeli, ale nemusime si s kazdym porozumiet.
@la_dolce_vita Ved som ti odpovedala v mojom predchadzajucom prispevku. Nemam potrebu konkretizovat. A tema nie je o mne.
@softiesofie oki, nepostrehla som. Ani o mne nie je tema a vypytujes sa. Ja sa nemam za co hanbit.
@markusrasford "ty len trepes a trepes a nalepkujes ľudí a moralizuješ"
Si ma oznacil, tak len tolko. Na toto sa ani neda odpovedat.
@softiesofie super si označená ako baca z lazov.
@la_dolce_vita Len som sa spytala ci zijes tam, kde som sa ja vyjadrila, ze mladik by s takymto pristupom nepochodil. Inac ma nezaujimas. Len debatka.
Ani ja sa nemam za co hanbit.
@softiesofie v pohode, nechcem sa tu hadat.
Ucta, alebo co to je?
Danko prehlasil, ze Rusko a Slovensko sa budu castejsie navstevovat. Prejav respektu voci zabijaniu?!
@eva8 Skús si vypočuť
https://www.youtube.com/watch?v=Q4ElCDuOB40Vidieť to aj na Dankovi, že proste majú strach. Nie je to prejav rešpektu voči zabíjaniu.

Uvidime, ved mozno aj tu skonci a mozno nie, su staty, kde toto gesto nie je potrebne a potom aj take, kde za nazor ides do gulagu. Zahranicie je velmi siroky pojem... co tak upresnit?