icon

Je študent hrdina alebo nevychovanec?

14. jan 2025

Z kazdej strany na mna vyskakuju clanky, fb videa, dokonca aj na linkedin sa o tom ludia bavia, ze vcera jeden zo studentov, ktory si siel prevziat ocenenie nepodal ruku p. prezidentovi.
Media ho velebia, aky je hrdina a ake odvazne gesto urobil, ale ja si to zial nemyslim.

Aky je vas nazor na to?

markusrasford
14. jan 2025

@danyelia ty si klamala, luhalala. Furt klameš

eva8
14. jan 2025

Toto je nebezpecne:
Nenávistný slovník používajú na študenta aj extrémista Daniel Bombic a youtuber Martin Daňo. Na Bombica sú vydané 3 medzinárodné zatykače pre extrémizmus aj kyberšikanu. Daňa zas podľa denníka SME obžalovali z výtržníctva, k čomu má pridané aj prečiny podnecovania, pohŕdania súdom a tiež ohováranie a neoprávnené nakladanie s osobnými údajmi.

Bombic zverejnil na svojej sociálnej sieti fotografiu Omaníka s dúhovou vlajkou. Upozornil na to portál Aktuality. Študenta pritom nazval „ďalším členom typickej cieľovky dnešného establishmentu“. „LGBTI, homosexualita, Ukrajina, atd atd, VPN, protesty, vlajočky, 40 kíl, vyhliadky do života – nula,“ napísal.

Daňo však neskončil len pri slovách, zašiel ešte ďalej. Zbiera o študentovi informácie a vyzýva, aby mu ich ľudia posielali. „V prípade študenta nás zaujíma – aké sú rodinné pomery, pôsobenie a ambície a jeho vzťahy, aby sme poznali pohnútky, ktoré ho k tomuto činu viedli,“ píše. Dokonca sa mal pozrieť osobne na škole, kde Omaník študuje. Konkrétne našiel triedu, v ktorej sedí.
https://www.startitup.sk/progresivna-hysteria-k...

jajka257
14. jan 2025

@nyusika stále čakám ospravedlnenie za tvoj útočný komentár. Poukázala som na informácie, ktoré sú pravdivé, avšak sa neuvádzajú. Takže tvoj útok na mňa bol úplne mimo. Dočkám sa?

nyusika
14. jan 2025

@eva8
A potom ti fanynka koalície napíše, že politika PS je celkovo AGRESÍVNA

annm81
14. jan 2025

@eva8 Toto je úplne šialené. Je šialené, ako sa nám tu implantovala kultúra schvaľovania násilia a prezident je za to spoluzodpovedný. Neskončí to dobre a za všetku tú krv bude niesť svoj podiel viny aj každý jeden volič vládnej koalície - hanba im.

jajka257
14. jan 2025

@markusrasford ti dvaja pred nim asi ťažko. Spomína len študentov, ktorí zmaturovali. SR neumožňuje maturitu v nižšom ročníku. Takže mi neodpovedala.

markusrasford
14. jan 2025

@jajka257 tak výdrž určite ti odpovie

jajka257
14. jan 2025

@guudy
@dskjhfdlkdjhl konspirujete obidve. Ja sa pýtam, prečo sa nespomína ich úspech v zahraničí,, ale prečo sa točíme okolo študenta, ktorý sa nevie správať. Môže mať IQ aké chce, ak nezmení svoj spôsob správania, môže sa mu stat, že ostane nikým celý život. Diplomacia hýbe svetom, nie lacné a prázdne gestá. Navyše nie je prvý študent, čo takéto gesto spravil. Akurát vtedy z toho študenta nikto nerobil pomaly spasiteľa Slovenská.

nyusika
14. jan 2025

@jajka257
Odpovedala som , asi si si to nevšimla.

Neviem, prečo sa o iných študentoch nepíše.
Diskusia je o tomto, preto sa vyjadrujem k nemu.

guudy
14. jan 2025

@nyusika nie je treti, bronz znamena bronzove pasmo, aj zlate pasmo dostava viacero studentov. Zvycajne sa medailove pasma urcuju percentom zucastnenych. 🙂

markusrasford
14. jan 2025

@jajka257 ty si strašne veľa vymyslas a aj namyšlaš. Diplomaciu spomínaš mam ti tu na tri strany napísať ako nás premiér hýbe svetom v diplomacii? Rozhodil ta študent co nepodal ruku? A ty si mu aj vyhrazas nakoľko diplomacia hýbe svetom. Tak podľa teba je normálne ze by mu mali jeho život znepríjemniť aj vo svete. To ze on nepodal ruku prezidentovi vysvetlil. Neostalo pri fabulovani. Ale tak tebe ako aj ďalším voličom vadí ze on poukázal ze co za prezidenta mame. Vám nie nepodana ruka vadí. Ale to ze sa nedá Pellegrini stoho vyzliecť. A miesto PR zažil hanbu

nyusika
14. jan 2025

@guudy písala som.
Zdieľane miesto, pomyslelne tretie - bronzový post

Ocenenia boli v kompetencii ministerstva školstva, pokiaľ máte otázky ohľadom ostatných účastníkov, bolo by vhodnejšie smerovať ich tam - nie mne
Ja som laik
Diskutujem o tom, či bolo gesto OK alebo nie

mizoko
14. jan 2025

@simca06022011 tak tu nevykrikuj a nestrapnuj sa 😜 nazvať niekoho hlupuckym je veľmi slušné podľa teba. Asi ako vykrikovať americká k...a na námestí. Zalez

dskjhfdlkdjhl
14. jan 2025

@jajka257 Boli tam pozvani aj ti, ktori boli pred nim. Ci prisli, to nevieme. Preco sa o nich nepise? To je otazka na redaktorov.

guudy
14. jan 2025

@jajka257 pozri, to, ze ty o tom nevies, neznamena, ze studentov nepoznaju v zahranici. Napriklad nasa najuspesnejsia informaticka a matematicka je znama v komunite …. Napr v azii je to legenda. A nie je jedina… dcerin spoluziak ma nasliapnute na rovnako uspesne medzinarodne uspechy (ktore uz dosahuje).
A vyprosim si, aby si o mne pisala, ze konspirujem. Na rozdiel od teba sa v tychto kruhoch pohybujem uz vela rokov. Len pozretim na tabulku vidim 4 konkretnych studentov, ktori zmaturovali minuly rok, dostali ocenenie, ale neprisli, lebo studuju v zahranici.

guudy
14. jan 2025

@nyusika necitala som vsetky prispevky 🙂
Moja dcera tam bola, takze viem co a ako sa udialo 🙂

dskjhfdlkdjhl
14. jan 2025

@jajka257 Ale ja aj tak nechapem, o co Ti konkretne ide. Pytas sa, ze preco tych dalsich nespominame tu, alebo preco sa o nich nepise v novinach?

markusrasford
14. jan 2025

@guudy nerozculuj sa nemá to význam. Na Sumracnej vydali manuál a idú podľa toho.

nyusika
14. jan 2025

@guudy krstná dcéra tam študuje, hovorili sme o tomto

guudy
14. jan 2025

@dskjhfdlkdjhl Ja tu pisem o svojej dcere😁😁😁

guudy
14. jan 2025

@markusrasford nerozculujem, neboj, mam vacsie problemy ako sumracnu…

dskjhfdlkdjhl
14. jan 2025

@guudy 👍

guudy
14. jan 2025

@nyusika kde tam?😁

jajka257
14. jan 2025

@guudy ja poznám našich výnimočných. O tomto som nehovorila.
@dskjhfdlkdjhl a toto je môj problém.
A obidve a aj ostatné v tomto vlákne.
Miesto toho, aby si ľudia prečítali článok a pozreli reportáž o nadaných študentoch, ktorí niečo dokázali a získali ocenenie, tak všade je len jeden človek. Ak to porovnám len v rámci MEMO, šedý priemer, lebo tam boli lepší študenti od neho, ktorý teatralnym prázdnym gestom strhol celú pozornosť na seba. Vďaka tejto jeho aktivite zanikli iní študenti. Úprimne? Podľa vás to je hrdinstvo ukradnúť iným zaslúžený potlesk a uznanie a hrať sa na hrdinu? Ak chcel niečo prezidentovi povedať, mal to spraviť ináč. A ešte niečo, napadlo niekomu z vás, že medzi tými študentami mohol byť aj niekto, kto prezidenta uznáva a týmto spôsobom urazil a ponizil aj jeho? Politika na akademickú pôdu nepatrí. A za tým si budem stáť
Mimochodom, Drucker sa vyjadril k tomuto incidentu a teda nezdieľal vaše nadšenie týmto počinom akože geniálneho mladého muža

dskjhfdlkdjhl
14. jan 2025

Inak, namiesto toho, aby sa tu niektore zamysleli nad tym, preco ti sikovnejsi studenti odchadzaju zo Slovenska, tak ma niekto problem, ze mlady clovek vyjadril svoj nazor. Keby to malo aspon taky efekt, ze si prezident a napr. minister skolstva vstupia do svedomia a zacnu nieco rozumne robit, tak by to bolo super. Prezident by mohol zacat tym, ze nebude len prikyvovat a minister tym, ze by trebars podporil ucitelov, ktori sa tymto nadanym studentom venuju a ked uz studenti idu napr. na medzinarodnu olympiadu, tak aby tam neboli za zobrakov. Toto by pre zaciatok stacilo.

dskjhfdlkdjhl
14. jan 2025

@jajka257 Pozri, tato diskusia je o tomto studentovi, tak sa diskutuje o nom. Mozes zalozit diskusiu o nadanych studentoch a velmi rada tam prispejem. A mozes oslovit redaktorov, aby zacali pisat viac o uspesnych studentoch, ako o tych, co minule odleteli do Moskvy, kde si chcu pozriet hokej a dat hambace.

kofa77
14. jan 2025

a co ze drucker nezdielal nadsenie, co on je nejaky ukazovatel moralneho kompasu ci co, ved je z koalicie, este aby zdielal😀

stanulienkat
14. jan 2025

Baby...obdivujem vas, ze mate tolko sily stale dokola bojovat, vysvetlovat, ozrejmovat, opakovat. Ja uz nevladzem. Su tu stale tie iste ficovolicky, stale obhajuju tie ich lumparne. Asi je to uplne zbutocne. Moze tu byt tolko ludi, ktori nemaju moralny kompas? Moze niekto obhajovat neobhajitelne? Moze niekto ospravedlnovat ocividne zlodejiny a klamstva? S touto republikou je to uz stratene. Ani iskra nadeje v tomto marazme. Ti, co boli vzdy tupi, su este tupsi. Kto im vstepil tieto pomykene hodnoty? Rodicia, partneri? Dedi sa debilita a zadubenost?

markusrasford
14. jan 2025

@jajka257 ako ty dokážeš fabulovat neskutočne. No a k Druckerovi a čo mal povedať? Ze super urobil dobre. To ako fakt myslíš vážne? Ved to je jedna s.r.o. a rovnaká DNA klamať, klamať a klamať. Pellegrini nie je nevinne káčatko

guudy
14. jan 2025

@jajka257 prosim ta, aj vies, ako sa kvalifikoval na MEMO? Lebo ja ano, nebolo to zadarmo, okrem dobreho umiestnenia na celostatnom kole musel prejst niekolkodnovym vyberkom. Konkurenciou mu boli ostatni uspesni v celostatku. Ziadny sedy priemer. Bol uspesny v medzinarodnej konkurencii.