icon

Je tento postup autoškoly v poriadku?

22simonasimona22
26. aug 2024

Dobrý deň.
Chcem sa opýtať, či je normálny takýto postup inštruktora autoškoly.
Na začiatku bolo, že autoškola bude stáť 750 eur. To som zaplatila. Ale.
Po niekolkych dňoch chodenia do autoškoly inštruktor povie, že sa musia robiť aj online testy. To na začiatku pri prihlasovaní sa nepovedal. A za ne treba platiť po 3 eurá 2x za týždeň. Až kým nebude jazda už s policajtom, ale nevie kedy, ani mesiac,. To mám akože platiť aj rok za SMS-ky? Aj keď už nemám jazdy, len čakám?

patka06
26. aug 2024

@sashka22 Prosím ťa, to kde si robila vyše roka autoškolu? Veď to ťa museli znova prihlasovať
Pozerám, že si z LV, môžeš napísať aj do IP

hankab
26. aug 2024

@karolinakr tiez mam taku skusenost, kazdu jednu 45 minutovu jazdu som s instruktorom isla na postu, do obchodu, alebo nieco ine vybavit - pravidelne som ho cakala pred nejakou budovou 15-20 minut. Nemal na mna nervy, ked som nahodou zastavila na znacke “prednost v jazde”, tak na mna nahucal a svojim pedalom pridal, stocil volant a krical, ze co stojim preboha, ved nic nejde.. vysvetlujte to cloveku, ktory 3.krat v zivote sedi za volantom a boji sa, ze ho zramuje auto ked vyjde z krizovatky 🙈 ale naviac som neplatila nic, testy som mala k dispozicii od zaciatku na CD, akurat kolok na konci, ked uz som spravila skusky. Tito instruktori su pekny odpad vo vacsine autoskol, co pocuvam zo skusenosti inych, tak velka vacsina by mala dostat ihned vyhadzov.

vyrovnanaosoba
26. aug 2024

@22simonasimona22 ja som mala najprv online teóriu, potom skúšobné jazdy, už si nepamätám koľko ich bolo. Ale cez 10 určite. A nič som neplatila navyše, jedine kurz prvej pomoci 20e.
Ziadne sms, kredity ani nič. Každá autoškola ti musí dať zmluvu, musí to nahlásiť na dopravnom inšpektorát, či komu to hlásia, aby ta zapísali do databázy, že robíš skúšky. Všetko je podľa pravidiel, nemôže jeden urobiť 2 jazdy, jeden 18.
Ja som mala svoj čip, ktorý som si pipla keď som sadla za volant a počítalo mi to hodinu jazdy.
Skus si prečítať zmluvu, a keď ju nemáš, obrať sa na dopravnú políciu, opýtaj sa ich, ako to je, keď nie si spokojná s prístupom a kde sa máš sťažovať.

karolinakr
26. aug 2024

@hankab presne, ja neviem, kde na tých ľudí chodia..stoja pred väznicou, a ked niekoho vypustia, tak ho berúvšetkými desiatimi 😀

22simonasimona22
autor
26. aug 2024

@hankab Keď si predstavím, že my ostatní musíme v práci makať celú smenu a niekto si počas svojho pracovného času vybavuje súkromné veci, aj to naštve.

22simonasimona22
autor
26. aug 2024

@hankab Ja si zaplatím za autoškolu a tie všetky hodiny ani nemám.

22simonasimona22
autor
26. aug 2024

@vyrovnanaosoba Ak v triede povedal, že on sa pozná s policajtmi, čo majú mať s nami jazdy? Mohli by mu to bonznut, že som sa sťažovala alebo sa budú jeho zastávať?

22simonasimona22
autor
26. aug 2024

On povedal, ohľadom tých testov, že to je kvôli tomu, aby aj na polícii videli, či si doma robíme testy a koľko.

karolinakr
26. aug 2024

@22simonasimona22 môže to byť ofuk, chod na dopravne a spytaj sa, možno ti hned povedia, že o nijakych testoch nevedia..všetko je možné

stanulienkat
26. aug 2024

Dufam, ze zavesis na internet rozsiahlu recenziu. Ktoraje to autoskola?

vyrovnanaosoba
26. aug 2024

@22simonasimona22 ale to je jedno ci ho bonznu. Ty nemáš ísť sa sťažovať k tým, čo s nimi budeš mat skúšky, ale za "šéfom" mne by bolo jedno ci mu to niekto povie, či nie. Zaplatila si dohodnutú sumu, má tá naučiť a pripraviť na jazdy.

blondinka95
26. aug 2024

Žiadneho policajta nezaujíma, kto si doma robí online testy 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
Ich zaujíma ako spravíš testy na skúške s nimi, cvicisko a jazda s nimi.

karolinakr
26. aug 2024

@22simonasimona22 jedným slovom Ťahajú ťa za nos

patka06
26. aug 2024

@22simonasimona22 Blbosť s tými restami, nikto nerieši čo robíš doma, podstatné je byť na skúške nad 90 bodov,

nikaeli
26. aug 2024

@22simonasimona22 aktuálne chodí dcéra na vodičák, chodia ako skupina zo školy, tak majú zľavu, ale aj tak ma to stojí 890€. Mala pár hodín teórie, následne trenažér a až tak šli na cestu. Neviem presne koľko jázd mala, ale okolo 20 (hodinových) určite a ešte stále chodí. Tiež si robí online testy, ale neplatí za ne nič. Čo doplácala mimo, bol kurz prvej pomoci za 25€.

vkatush
26. aug 2024

Poznám osobne 2 majiteľov košických autoškôl (tipujem, že v KE robíš, keď si KE okolie). Ani v jednej by si toto nedovolili. To v ktorej pre pána robíš?

Normálne by som šla za majiteľom, že čo má za inštruktora a riešila.
A platenie za testy ? Sestra robila síce minulý rok, ale platila jedine tak kolok na skúšku.

birdincage
26. aug 2024

Práve si robím autoškolu a teóriu sme mali 11 týždňov, jázd v premávke máme približne 17 (počíta sa to na minúty. Z toho 2x90 min bol trenažér a 2x90 min bolo cvičisko. Nič viac neplatím. Online testy z dôvodu neúčasti na normálnej teórii že sme robili cez jiscd… cena 900€. Nechápem nechápem tomu SMS predplatnému či co, ja by som išla za majiteľom a sťažovala sa.. inak jazdy si plánujem sama ako sa mne dá…

klip0
26. aug 2024

Pošli nám link na tie online testy, alebo cez akú stránku to robíš

mariska1989
26. aug 2024

Môj názor je taký že čo je do toho policajtov či robíš testy a či nie . Jazdiť ťa to nenaučí . Značky musíš poznať, aj pravidlá takže môj názor je taký zájsť sa na to opýtať rovno na políciu že ti to narúša finančný rozpočet a rada by si vedela že či to tak je alebo nie . A ako to je stránka cez ktorú tie testy robíš? Čo sa týka jázd vieš teda jazdiť alebo nie ? 6/7 hodín jazdy je málo teda . Ináč by ich malo byť 17 a test záverečný robíš online v deň skúšky takže je tam nejaký riadne zadrhel

22simonasimona22
autor
27. aug 2024

Nemám ani zmluvu. Dal nám iba bloček o zaplatení s podpisom.

Chodí nás tam okolo 15, plus ďalšie skupiny, tak som myslela, je to normalne, že sa teraz niečo zmenilo. Lebo kamarátky, čo robili ešte počas školy autoškolu, vraveli, že sa vždy dohodli s inštruktorom, kedy môžu mať jazdu. Ale, že teraz už sa nedá vybrať.

V triede sme robili len písomne testy.

A jazdy. Mala som 1 hodinu cvicak, hneď ďalšiu hodinu do premávky, ja, že už? Potom som jazdila už len v premávke. Medzitým 2 jazdy na cvičisku. Jazdy v pohode, značky, križovatky no problém.

Problém mám s parkovaním, je to 50/50aj som mu to na každej jazde hovorila. Naštval sa, vždy, že on určuje, kedy sa pôjde na cvičisko. Hovorím, pri policajtovi ako budem parkovať? On, že veď to nejako dám. Tak to určoval, že sme potom ani raz neboli na cvičisku. A keď som parkovala niekde pri obchode, lebo si šiel nakúpiť, samozrejme, celé zle. Dudral, že strašne parkujem, hovorím, že vidíte, že mi to nejde. Aj tak nič.

A to keď nemám toľko jázd? To bol lenivý toľko jazdiť? Alebo dáva moje jazdy niekomu inému, ale komu?

Ešte sa nám na hodinách chválil, že on má policajtov pod palcom. Čo tým myslel?

22simonasimona22
autor
27. aug 2024

Nemá ani stránku s jeho autoskolou. Takže ani neviem, ako by som si pozrela svoje jazdy? 🤷‍♀️🥺

luccija
27. aug 2024

@22simonasimona22 ty s ním už nebudeš už máš čakať iba na záverečné skúšky?napíš mu mail, že si mala xy jázd, alebo keď nevieš počet radšej nepíš a spýtaj sa kedy budeš mať zvyšok jázd, lebo si nemala plny počet.
Áno, aj ja som bola raz na parkovisku, raz trenažér a potom premávka.Nedaj sa oklamať platíš za niečo, čo si nedostala.A to, že povie, že má kamarátov policajtov a nejako to uhra no je to debil

22simonasimona22
autor
27. aug 2024

Keď som to povedala rodičom, oni na to, inštruktora musím vždy počúvať. Stará škola, mama, učitel, šéf má vždy pravdu.

22simonasimona22
autor
27. aug 2024

@luccija Presne tak

22simonasimona22
autor
27. aug 2024

Dá sa prejsť k druhej autoškole? S tým, že mi vrátia peniaze? Keď už mám aj potvrdenie o absolvovaní zdravotného kurzu? A už mám iba čakať na záverečnú skúšku? 😒

Keby som sa opýtala inej autoškoly, vedeli by to oni nejako vybaviť? Alebo to musím zariadiť sama? Alebo už sa to nedá?

Nemám ďalšie peniaze na novú autoškolu. 😟

Čo vôbec môžem robiť, keď nemám zmluvu?

Rodičia vravia, nech to nechám tak. Oni sa boja odvtedy, čo som povedala, že on vravel, že má pod palcom policajtov. Nech si zbytočne nerobím problémy. Vraj policajti môžu inštruktorovi povedať, že som sa pýtala a on mi zariadi, aby som nikde nikde nespravila skúšku. Ja sa im čudujem, ledva sme naskrabali tie peniaze, mama nerobí. Keď im to poviem, len myknu plecami.

22simonasimona22
autor
27. aug 2024

@vyrovnanaosoba Nemám zmluvu. Smrdí tu podvod?

luccija
27. aug 2024

@22simonasimona22 už neodchádzaj...aj tak nemáš zmluvu atď....ostatní z kurzu sú spokojní odjazdili všetky svoje hodiny?ani oni nemajú zmluvu?
Trvaj na počte hodín, ktoré ste mali odjazdit

22simonasimona22
autor
27. aug 2024

Ja by som tu možno ani neprišla, neviem. Len oco nejako zistil, že jeho dedo bol sused s jeho rodinou. Tak mi poradil túto autoškolu. Hej, v minulosti sa možno ich dedovia poznali, ale my sme si navzájom cudzí ľudia. 😐🙁

22simonasimona22
autor
27. aug 2024

@luccija S nikým tu na kurze sa nedá rozprávať. Chcela som. Pred kurzom sú všetci ticho, vyhybavi, počas kurzu chápem, nechcú vyrušovať. Po kurze každý beží domov. Toto mi je divné, že sa nikto neozve.

22simonasimona22
autor
27. aug 2024

@luccija Čo som počula, niektorí majú tiež málo hodín. Sú aj takí čo mali len 3 hodiny odjazdené. To som si pomyslela, že som na tom ešte celkom dobre. A niektorí mali normálny počet jazd.

A kde by som zistila svoj počet jázd? Na polícii? Ale keď on mi s mojou kartou odpipol jazdy, jasne, že to bude zaregistrované. Hoci som tam ani nebola. A bude to slovo proti slovu. Ako dokážem, že som nemala toľko jázd, keď v systéme by ukazovalo, že mám toľko jázd?