icon

Je to obťažovanie alebo len prejav záujmu?

2. nov 2023

Ahojte, od septembra pracujem ako poštárka. Spoznala som veľa ľudí, práca ma zatiaľ celkom baví.
Lenze je v dedine jeden chlap ktorému sa asi páčim. Keď sa stretneme vždy mi hovorí pekné veci, pýta sa ma či sa s ním nestretnem mimo práce. Samozrejme vždy poviem nie.
No odkedy má moje číslo tak mi vypisuje básničky, posiela romantické obrázky alebo len zapraje mi pekný deň.
Je toto už obťažovanie?
Zo začiatku mi to lichotilo že má niekto o mňa záujem, no niekedy už mi to lezie na nervy že stále píše stále niečo.
Mám to v robote nahlásiť komu? A čo s tým ony môžu zakazu mu aby ma kontaktoval či ako to funguje?

kaktusik007
2. nov 2023

a zamestnavatel ti ten kredit refunduje akym sposobom?

tramtada31
2. nov 2023

Napis mu, že si zadaná a ze priateľovi sa to nepaci, že ta kontaktuje a že ho prosis, aby s tým prestal.

lindous
2. nov 2023

Ak teda nechces riešiť so zamestnávateľom, že naozaj nie si povinná niekomu volať zo svojho súkromného čísla a ide ti len o to, že nechceš aby ľudia mali tvoje súkromne číslo, tak by som si zariadila druhé a nejaký lacný mobil, ktorý budeš mať zapnutý iba počas pracovnej doby a inak ho budeš úplne ignorovať, proste si spraviť vlastný pracovný mobil… ale teda ja by som to s vedením riešila celkovo, nie len kvôli tomuto

aandrea9
2. nov 2023

Nikdy mi poštárka nevolala ohľadom zásielky 🤔 ak aj, tak poštový kuriér. Sa mi zdá, že si urobila nadprácu a tým sebe problém. Veď poštárka nevolá, necha lístok v schránke a utekaj si na poštu🤷‍♀️ zablokuj ho a hotovo👍

autor
2. nov 2023

@kaktusik007 Nijako.
@lindous Som tu ešte nová nechcem hneď sťažovať sa, sú tu ženy čo robia roky a nevadí im to myslím volať zo svojho.
@aandrea9 Čoby nie, príklad ministerské zásielky alebo na dobierku musíme volať. A každý deň sú také zásielky.

11mirka22
2. nov 2023

Môžeš volať z pošty, toto tu nepíš, že musíš zo svojho... Ráno keď si zapíšeš zásielky, môžeš obvolat adresátov zo služobného telefónu.. Nikde v žiadnej smernici nie je uvedené, že máš volať zo súkromného telefónu.

minenkak
2. nov 2023

Súkromné číslo na mobil?

minenkak
2. nov 2023

Ako môže niekto kôli práci volať zo svojho telefónu, napíše mi niekto ako je to možné a kôli čomu

kaktusik007
2. nov 2023

podla mna tym ze si nova robis veci ktore nie su ok.... to, ze to tak robia stare harcovnice - je to ich problem.

no rozumiem, ze kym si v skusobnej dobe a nemas zmluvu na dobu neurcitu je to tazke riesit..... no budes musiet. davat sukromne cislo zakaznikom, volat na svoj ucet firemne veci ---- toto absolutne nie je v poriadku.

autor
2. nov 2023

@11mirka22 Neviem ako to funguje u vás v práci, no my pracovníčky nemáme firemný telefón.

zmrzlinka2021
2. nov 2023

Bez služobného telefónu by som nevolala. Ak nemáš k tomu pracovný nástroj, nech to rieši pošta. Čo sa týka toho úchylka, ak naďalej ťa prenasleduje, treba nahlásiť pošte, resp policii

koniarova
2. nov 2023

Vy na pošte nemáte telefón?😱 Neverím.

zmrzlinka2021
2. nov 2023

@kaktusik007 a čo keď je v skúšobnej? Pošty nemajú ľudí, málokto si môže dovoliť robiť tam za také mzdy, preto sa pošty postupne zatvárajú.

dadis
2. nov 2023

Ved to je ten problem, ak mate pracovny postup, kde zamestnavatel rata, ze budete vyuzivat vlastne prostriedky. Neverim, ze to tak moze byt. Podla mna by ste mali volat rano z posty a nie zo svojho mobilu. Ved nezarabate tolko, aby ste este zo svojich platili. Rano povedz nadriadenemu, ze sa ti minul kredit, lebo si volala zo svojho mobilu, ze ako to mas riesit.

minenkak
2. nov 2023

Teba ako zamestnanca mama čo zaujímať,že nemas služobný mobil ,nikdy ,nikdy nepouzivaj svoj,je to iba a iba tvoj súkromný majetok

kaktusik007
2. nov 2023

@zmrzlinka2021 to na margo toho ze sa boji o pracu.... inak si totiz neviem vysvetlit, ze telefonuje firemne veci zo sukromneho telefonu.... iba tym, ze sa boji, ze pride o pracu.

a uprimne, toto viem pochopit - a ako matka samozivitelka by som asi robila to iste.... pracu clovek potrebuje 🤷🏼‍♀️

autor
2. nov 2023

Sme odbočili od témy pýtala som sa na niečo iné. To že voláme zo svojich súkromných mobilov na zásielky je to tak, takisto chodíme na svojich bicykloch roznasat. Pošta nemá peniaze na veci navyše, ak platy sú také aké sú. No prácu potrebujeme.

11mirka22
2. nov 2023

Pevnú linku minimálne na pošte máte... Skús sa na to spýtať nadriadeného. Nech ti ukáže predpis, na základe ktorého máš používať súkromný telefón na služobné účely.. To že to tak robia všetci neznamená, že je to správne. A chlapa zablokuj, alebo odpis, že tvojmu partnerovi sa to nepáči a že sa chystá mu to vysvetliť...

minenkak
2. nov 2023

Zablokujes ,prídeš dobrý deň tu je balík,dopis do schránky dovidenia ak nie je doma lístok kde má balík alebo zásielku a koniec

minenkak
2. nov 2023

A ani je to obťažovanie, všetko čo je jednému nepríjemné je obťažovanie

dadis
2. nov 2023

Ved ked nema, tak nema 🤷‍♀️, tak nech take sluzby neponuka..kto iny by to za tie peniaze robil? Ak by si nevolala v ramci nadprace, tak tento uchylny ujo nema na teba kontakt..

minenkak
2. nov 2023

Ak chceš mať v budúcnosti pokoj nepouzivaj svoj mobil

minenkak
Autor odpoveď zmazal
11mirka22
2. nov 2023

Používaním vlastného bicykla si koledujes o problémy, ja robím na pošte 26 rokov, ale teda píšeš hlúposti.. Že pošta nemá peniaze.... Nepoznám podnik, ktorí by tak poctivo dbal na dodržiavanie pracovných postupov, bozp, pracovných pomôcok... (asi preto pošta nemá peniaze) na ktorej pošte sa toto deje? Kľudne aj do ss mi napíš... Toto je nonsens.

kvadrinkaaa
2. nov 2023

By som povedala nadriadenému, ze vďaka tomu, ze mi nedokáže poskytnúť pracovný mobil mas na krku úchyláka.

andreatytler
2. nov 2023

Ano, je to obtazovanie a riesila by som to s nadriadenym a zaroven by som ziadala sluzobny mobil. Toto budes mat ako velmi dobry dovod preco ten sluzobny mobil potrebujes.

0silvia0
2. nov 2023

Na vasej pobocke nemate pevnu linku? Volaj odtial. Alebo nechavaj zlte listky v schrankach.

euka210
2. nov 2023

Ako blbost cudzemu cloveku dat cislo...ked nebude respektovat, ze nemas o to zaujem, tak jednoducho zablokuj jeho cislo.

alex49
3. nov 2023

Na súkromnom telefóne si ho zablokuj. Ak chceš vyvolávať ľuďom, tak nech sa páči, tento bude dostávať žlté lístky.

moonlight1210
3. nov 2023

Odpis mu (nech to mas zaevidovane), ze si si vsimla, ze ti uz istu dobu pise a zrejme sa jedna o nedorozumenie a chcela by si ho poziadat, aby ti prestal pisat, a ze dakujes za pochopenie.

Je fajn, ked mas dokaz, ze o svojom nezaujme si ho jasne informovala.

Plus pisomne daj vediet vedeniu, ze mas takyto problem s tymto panom. Kludne ich aj zaroven ako riesenie poziadaj o prelozenie na inu oblast. Ale vsetko pisomne, napr. mailom. Ked bude problem, nech su dokazy, ze ty si to riesila.
Zial, kolkokrat, ked pridu problemy, tak neriesenie sa u nas tak vseobecne berie ako nevysloveny suhlas a zaujem. A je to brane ako tvoja chyba.
Tak sa vopred bran a necakaj s tym.