Je to týranie zvierat?
Ahojte. Pred barakom kde bývam sa okotili malé mačiatka, cudzie deti chodia a berú tie mačiatka do rúk madžgoria ich, berú ich od matky, je mi to veľmi ľúto, ja si ich vziať nemôžem, ale existuje niekto alebo niečo, kto by ich vedel vziať do útulku? Keby som niekoho ( zatiaľ neviem koho zavolala) spravil by to aj zadarmo?
Je tu strašne veľa maciek, párkrát sme mačka dali aj mäsko, no nikdy ich nechytáme a zakazuje to aj deťom pretože amcky sú pouličné neockovane neodcervene. Ďakujem za rady
@predavamknihy nam stacilo precitat podmienky adopcie a bolo jasne, ze ako buduci majitelia neprejdeme (sietky na oknach, interier bez moznosti vybehu, kontrola buduceho prostredia atd., to iste vidim na bazosi kde ponukaju stale dokola tie iste micuchy aj s podmienkami, ani sa nedivim, ze su stale neumiestnene). Tak sme to poriesili ako vacsina ludi, ktora macicku chce ale bez toho, aby mala na krku macaciu socialku. Mame kocurika z dediny, chodi si von a dnu ako chce - zo zahrady neodchadza, v noci spi v dome, no a to by nam v utulkoch nepreslo.
@anega79 pre mna rozhodne zrozumitelnejsie ako "madžgoriť" a tipijem, ze nielen pre mna😉
No madžgoriť znamená naťahovať,... Tie Mačiatka tam plaču, decká iich chytajú mater ich už asi ani nechce, su také malinke že mi je ich ľúto keby som nemala deti tak si ich vezmem a postarám sa o ne... Deti prídu vezmú hodia ho na zem, už som viac krát decká upozornila, už som sa im aj trosku vyhrozil sociálkou že ich vezmú od mami ale myslím ze nepomohlo.. Deti sú nevychovane horšie že ich rodičov nepoznám bývam tu v podnájme pár mesiacov.
Chcela som zavolať niekoho za koho nebudem platiť výjazd, možno to ozaj znie blbo ale nemám peniaze nazvys...
@mamanadruhuu napis nejakemu obcianskemu zdruzeniu v okoli na FB. Oni ti poradia. Su docaskari, mozno sa na tieto chudence usmeje stastie a zobere si ich niekto do docasky,nemusia hned skoncit v utulku v malej klietke. Viem, ze je plno maciek ale co za to mozu. A ano hadzanie, silne maganie je tyranie.
@mamanadruhuu za ziadny vyjazd platit nebudes, prosim zavolaj, si z Trencina?
@mamanadruhuu napíšte mi prosím do správy presnú lokalitu, plus fotky. Skúsim niečo vyriešiť, ale teraz je to ťažko, všade je tých mačiek neskutočne veľa. Inak, v Trenčíne stačí pouličné mačky priniesť na kliniku Vetaxs alebo zavolať mestskú políciu, zadarmo ich vykastrujú a potom sa vrátia na pôvodné miesto, aby sa aspoň nemnožili.
Myslim, ze dnes malokto riesi macky, lebo je ich ozaj vela a vsade, takze pochybujem, ze nejake utulky sa tym budu zapodievat.
@mamanadruhuu Zavolaj na Obcianske Zdruzenie Majme srdce. Mozno budu vediet pomoct.
https://www.facebook.com/majmesrdce/?ref=page_i...
@mamanadruhuu bože môj 🤦 žasnem nad touto diskusiou, tlak mi stúpol asi na 200, prosím ťa ako to dopadlo s mačiatkami?

@dskjhfdlkdjhl patvary je potom ake slovo ci co to je. to je take iste spisovne ako madzgat🙂