icon

Je toto normálne na stránke s hračkami?

27. júl 2023

Boze, ludia, je toto normalne, ze na stranke s HRACKAMI pre deti sirili taketo bludy? 🫢 Odpadla som. Fuj ten otraveny svet kam speje. 🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮

viestta
27. júl 2023

@kvetinka75 myslim si, ze robit si obraz o "tych inych" podla toho co sa deje na pride pochodoch je dost kratkozrake, pretoze tam vytrca "z konvencii" len cast z tych, ktorych sa to tyka a okrem nich sa tam vyskytuje aj velka cast takych, ktorych sa to nijakym sposobom netyka ale vyuziju prilezitost "utrhnut sa z retaze konvencii".
Ti, ktorych sa to naozaj tyka a ktorych stav legislativy a postoj spolocnosti voci nim naozaj trapi sa tam nechodia predvadzat. To su ti, ktori sa na pride pochode zucastnia a nevies ci ich mas zaradit medzi podporujucich hetero alebo su ta "druha strana".

kvetinka75
27. júl 2023

@viestta veď o tom stále píšeme. že ľuďom nevadia inak orientovaní ľudia ale ten celý humbug okolo toho a tí na tých pochodoch.

annm81
27. júl 2023

@ankare Problémy s požiarmi majú nielen v Grécku. Ja som žila v dvoch amerických krajinách a tam je to každoročný problém - skúseností majú omnoho viac ako Európania, a napriek tomu si s tým naďalej nevedia poradiť. Uhasiť takýto požiar je totiž extrémne náročná a nebezpečná úloha. V Európe si na to vďaka zmene klímy musíme začať tiež zvykať. (Že je "pán Dráčik" tiež popieračom klimatickej zmeny, ako mnohí jemu podobní?)

lonely66
Odpoveď bola odstránená
777januska777
27. júl 2023

@riyadh
@valeria_h
@kvetinka75 viete čo je zaujímavé, že vy nejako predpokladáte, ze každý co je proti ruskej agresii hneď schvaľuje kabínky pre trans ludi a podobne. To je také dôležité pre vás sa pripojiť aj k úplným bludom nejakeho blazna, ale hlavne ze nebudú duhove pochody? Nejako mam pocit, ze predpokladáte, ze všetko je len čierne alebo biele a zabúdate na to, ze ludia su rôzni a majú rôzne názory a vážne nemajú potrebu zničiť svet.

kvetinka75
27. júl 2023

@777januska777 a vieš čo je zaujímavé? Ja si toto myslím o tej druhej strane. A neviem ako si prišla na to, že nie som proti ruskej agresii. Ale to už asi keď človek vyjadrí náízor na jednu vec, automaticky mu prisúdia kvantum ďalších.
A po ďalšie - nikde som nenapísala, že s ním súhalsím. Ale to už asi tá druhá strana automaticky predpokladá, že?

martinka13
27. júl 2023

Nie, nie je to normálne. Evidentne mu niekto kvalitne vymiela mozog.

777januska777
27. júl 2023

@kvetinka75 no napríklad tým, ze sa tu rieši úplne iná vec a namiesto toho aby sa tu rozoberal Rodos ste začali hneď vyťahovať homosexuálov.
"Skôr ako tento pán ma desí ako sa propaguje homosexualita, preoperovanie na opačné pohlavie, šikana ľudí, ktorí majú iný názor." Presne citát, ze nevadí, keď pán vravi úplne chore bludy, ved ma pravo na názor, ale mne vadia homosexuáli a duhove pochody. Takze ak hovorí úplne bludy, tak nevadí, dôležité je, ze je proti duhovym pochodom? Kde je až ta hranica, kedy by ste povedali, že je to moc a už je jeho názor nebezpečný a chorý?

kvetinka75
27. júl 2023

@777januska777 a prečo by sa tu mala riešiť Rodos? Ja som reagovala na odpovede valerie a iní sa pozapájali. Tak nereaguj a nemusíš to riešiť. Nereagovala som ani na toho pána. Či s ním súhlasím alebo nie. Ale jasné, zaškatuľkovaná už som. Ešte že máme takých ktorí vedie o druhých všetko, že

karolinakr
27. júl 2023

V tejto spoločnosti ti budu davat prikazom ço maš hovorit a čo si maš mysliet
Tak asi chce hovorit svoje nazory, chce ich hovorit nahlas, zrejme mu niečo velmi vadi, ked ide na to cez hrackarsky portal
Potom hned v diskusii je označeny za niekolko nasobneho idiota. Schvalne som si prečitala tento status, neni ram nič, z čoho by som sa dovracala a navštivila toaletu, dokonca v niečom ma pravdu
Neviem či je inde umlčovany, že ma potrebu vyjadrovat sa takto
Určite neprestanem kupovat v Dračiku len kvôli jeho statusom o kt.mimochodom som ani nevedela, len vzdy ma niekto potrebu to rozmazavat po internete
A v podstate, je to jeho vec, ide s kožou na trh, ked sa mu zniži predaj, pociti to sam na sebe a uvidi nasledky
Nemusel hovorit a pisať nič..Vela ludi to tak robi, mysli si jedno, robi druhe .
Tento išiel s kožou na trh a je to taka dvojsečna zbraň

mikadooo
27. júl 2023

Nie je to normálne, veď to médiá už viac ako rok vykrikujú. To si si teraz všimla? V podstate Slováci majú v p*či, alebo s ním dokonca súhlasila tak prečo by si nevypisoval... Evidentne je to podľa trestného poriadku nepostihnuteľné.

777januska777
27. júl 2023

@kvetinka75 no ja som neoznacila, len teba, ale všetky 3 co ste to začali riešiť. Ano chápem diskusia sa vyvíja, ale spájať dve úplne rozdielne veci je už trošku cez. Valéria urobila presne to co som napísala. Zastala sa pán aj keď tvrdí bludy, len preto, ze kedysi tvrdil niečo na co mala podobný názor. Kde je ta hranica jeho názoru, kde by ste boli schopné ho odsúdiť? Lebo chápem ľahšie sa mení téma ako sa poukáže na to, ze dobre asi tvrdí aj bludy a asi nebude uplne zdravy človek. A už by to nebol taký "bojovnik za pravdu" za akého ho považovali. A toto je presne o tom co vravím na začiatku, ta schopnosť odpustiť čokoľvek človeku, ktorý má na niečo podobný názor, vidieť ho ako nejakého bojovníka za dobro a neuvedomovat si, ze ludia su rôzni a majú aj svoje zle a aj dobre stránky.

kvetinka75
27. júl 2023

@777januska777 a kde ho ja odcudzujem? Označuješ všetky 3 a pritom píšeš o jednej. Trošku chaotické. Nemá zmysel si tu vymieňať názory stále dokola. Pekný deň

valeria_h
27. júl 2023

@777januska777 Mňa by zase zaujímalo, prečo keď ja napíšem, že som proti pomoci Ukrajine napríklad, pretože už sa to preháňa, tak hneď ma označia za dezoláta, Rusofila atď... Tá istá otázka pre Teba.

777januska777
27. júl 2023

@kvetinka75 ja ved to, ze ho neodudzujes, ze sa snažíš zmeniť tému a riešiť nieco iné. Lebo odsúdiť ho za názor znamnena koniec bojovníka za pravdu. Z majiteľa autora sa stal dokonalý hrdina a bojovnik za dobro. Vidieť ho ale ako skutočného človeka, ktorý môže hovoriť aj bludy by znamenalo rozpadnutie sa toho "boja za dobro".

777januska777
27. júl 2023

@valeria_h no ja by som ta označila za tu co závidí, ale tak každý ma k tomu svoje pomenovanie.

slovakboy
27. júl 2023

@miriam11 zdravý rozum určuje čo je blud a čo je konšpirácia. Ale áno som za slobodu slova nech sa odhalí takýto človek a čím väčšie hlúposti tliacha tým viac sa izoluje. Sám. Je to podobne ako s plochozemcami. Furt tu boli aj budú. Spolieham na to že takéto bludy boli aj v 70 tých rokoch v USA aj pred tým a nezložilo ich to ako krajinu. Stačí si poťukať na čelo a ísť ďalej. Horšie ak takí jedinci riadia krajiny. A keď počúvam výplody Putina na adresu Poliakov alebo ako obhajuje Stalina, tak sa treba báť. Mazanie stránok ale nepomôže.

valeria_h
27. júl 2023

@777januska777 Dokonca už aj závidím, no ale škatuľkovanie Ti ide výborne 😸 Nie si o nič lepšia od nich.

777januska777
27. júl 2023

@valeria_h no jasne, ze závidís, lebo si proti pomoci niekomu co nemajú ani to co máš ty. A tá pomoc fakt nie je nejaká veľká, ale aj tak ta to hneva lebo? To už si musíš odpovedať sama v sebe. Btw. Jasne, ze nie som lepšia, ved som človek.

valeria_h
27. júl 2023

Nemajú ani to čo mám ja? A ty si spadla z mesiaca? 😂 Otvor už oči.
@777januska777

kvetinka75
27. júl 2023

@777januska777 ja sa nesnažím zmeniť tému. To akože keď ho neodcudzujem tak čo....? Nevidím dôvod prečo by som ho mala odsúdiť. Neviem o čo ti ide touto diskusiou ale pride mi to tak, že sa ma snažím dotlačiť do toho, aby som zmenila názor a súhlasila s tebou. Určite ho nezmením. čo som napísala, za tým si stojím. Nevidím dôvod ho odcudzovať a koniec. Nemám k tomu čo dodať. A ešte neviem kde si nabrala to, že je dokonalý bojovník za pravdu. To sú všetko tvoje domienky a reči. Tak ich druhým nepodsúvaj - myslím v tom zmysle - že si to druhý myslí

777januska777
27. júl 2023

@valeria_h nemajú, par ich poznám a je mi ich úprimne ľúto. A áno majú jedno auto zo všetkého majetku co nechali na Ukrajine. Fu ha no bohatí to ludia. Priznaj sa, že ty by si závidela aj pnku chorému kolegovi?

kvetinka75
27. júl 2023

@777januska777 no ty si už úplne mimo. To čo tu podsúvaš o druhom.

valeria_h
27. júl 2023

@777januska777 Čo mi to podsúvaš, Ty si dobre na hlavu 😃

mateson
27. júl 2023

@777januska777 a kam potom idu tie plne vlaky Ukrajincov teraz cez leto?? České dráhy vypravili ešte aj prídavné vlaky aby mohli ísť na dovolenku domov. Veď toto je choré. Vojnový utečenci idú domov na dovolenku.

777januska777
27. júl 2023

@kvetinka75 možno sa snažím zmeniť názor a kto nie. Ale najmä sa ti snažím povedať, ze svet nie je čierno biely a to ze majiteľ rozprával niečo predtým na čo máš rovnaký názor, že keď rozpráva niečo na co nemáš rovnaký názor nie je zle na to poukázať a povedať, že sa mýli. Vy ste hneď ale zmenili tému, len aby ste nemuseli povedať, že sa mýli.

karolinakr
27. júl 2023

@777januska777 no tak ked ti na urade povedia, ze ti nedaju dotaciu, ale cloveku, co tu je 2 dni a odviedol do rozpočtu nulu, ani neni členom Únie a ide ta dotacia do tisicov, toto povazujes za advekvatnu pomoc, platit zdravotnu a operacie zdarma, a Slovakovi, kt.1 den nema poistenie zaplatene, idu exekucie vypisovat..nehnevaj sa, v brane mame takeho, ze Slovak si za 3 životy nenaspori na auto, na akom jazdia a jeho 20 rocna žena čaka, ze 80 ročne susedky ju prvu budu zdravit Marfušku...
Tak ano, tato pomoc diskriminujuca Slovakav je na pi..u a kto to nevidi, je zaslepeny

annm81
27. júl 2023

@slovakboy Poťukať si na čelo a ísť ďalej stačilo pred 10-20 rokmi, keď blázni ostávali izolovanými jednotlivcami. Čo tu ale rozpútala Ruskom(nielen) platená propaganda - od utečeneckej krízy, cez pandémiu až po vojnu - už reálne ohrozuje stabilitu spoločnosti. Sme naplno v dobe postfaktickej a otázka je, či naše deti budú žiť v krajine, ktorá im zaručuje slobodu prejavu, slobodu pohybu, v ktorej majú slobodné voľby a z ktorej môžu odísť, alebo budú žiť v ďalšej forme diktatúry, čo ich bude strieľať na hraniciach. Títo fanúšikovia konšpirácii síce fňukajú, že slobodu prejavu nemajú, ale v skutočnosti im uprostred noci žiadna tajná polícia nevyvalila dvere a neodvliekla ich na vypočúvanie na neznáme miesto za to, že tu vypisujú klamstvá - a pritom by bolo úplne demokratické im pribaliť k tej ich slobode prejavu aj zodpovednosť za to, či vedia preukázať svoje tvrdenia relevantnými podkladmi.

kvetinka75
27. júl 2023

@777januska777 😂ach bože ty si ideš stále svoje. Nie svet nie je čierno biely ale to neznamená že sa mýli. A názor nezmením. Končím už túto diskusiu, pekný deň

777januska777
27. júl 2023

@mateson no ale nie sú tu len vojnoví utečenci, sú tu normálne aj pracujúci ludia, ktorí tu boli ešte pred vojnou, ved srbské ci ukrajinské komunity sme tu mali už pekne dlho. Vážne si myslíš, zeby u nas Ukrajincov bolo až tak dobre, že by nechceli ísť domov k svojim rodinám a k majetku ktorí majú doma? Ale budú radšej tu žiť na ubytovni a stretávať nenavistnych Slovákov, ktorí keď počujú ukrajinsky jazyk, tak hneď sa z nich stanú agresívni jedineci? Btw. Sama pre seba si odpovedz ako sa pozeráš na človeka, keď počuješ, ze rozpráva ukrajinským jazykom?