icon

Je v poriadku nechať deti v reštaurácii sledovať rozprávky?

28. aug 2024

Doma a ani nikde inde.... Iba v restike.

Ja sa priznam odkedy mu to nechavam, konecne sa viem najest a uzit si jedlo v restike. Predtym to bola katastrofa, skusali sme, vystrajal, neposedel, takze sme nikam nesli.

Doma pozera rozpravku iba na tv. Do 2,5r nepozeral ani tv.

Syn ma 3,5r.

Strana
z3
sense
29. aug 2024

Nie , v takom veku pozerala akurát tak vecernicek
A mne osobne aj vadí keď to rodičia pustia deťom ešte aj tak že ťa hlasitosť vyrušuje. Pretože keď idem do reštaurácie chcem sa najesť a porozprávať a nie prekrikovat rozprávku alebo nejakú pipajucu hru

lucky_k
29. aug 2024

Veľmi smutne je to co pises, ked potrebujes dat dietatu mobil v restike, aby si sa najedla v klude...deti su zvedave a v novom prostredi maju tak vela podnetov o ktorych s nim vies rozpravat a vysvetlovat mu, a je to i krasne straveny spolocny cas.....od skolok a kruzkov sa ziada, aby deti rozvyjali vsetkymi moznymi smermi ale rodic nieje schopny sa s vlastnym dietatom porozpravat ani pri jedle...kludne ma ukamenujte ale chodime nielen ako rodina ale aj 4 rodiny s detmi ( 9 deti vo veku od 2 do 17 rokov) spolu sa najest a ziadne z deti nepozera do mobilu, takze sa deti daju zaujat v restike aby nespekulovali a jedli, no treba im to vhodne vysvetlit a venovat sa im..

viestta
29. aug 2024

@lucky_k dieťa, ktoré je z domu naučené správať sa pri stole slusne sa tak bude správať aj reštaurácii.

jarmilaj
29. aug 2024

@jajanka31 zaujímavé odôvodnenie. 3ročnému dieťaťu nedokážete vysvetliť, že za stolom sa sedí a je, ale v mobile má rozprávku, ktorá je náučná?

susitko
29. aug 2024

Syna nenechavam pozerat mobil v restike. Dcere dovolim-ma rozne diagnozy a inak by sme sa ani nenajedli.Vlastne cele okolie by sa v klude nenajedlo.Ked ma lepsi den,tak jej ho nedam-pokial to nie je nevyhnutne.No casto tak musim urobit-ci uz v restike, v cakarni,autobuse,atd. Takze tak.

mofa
29. aug 2024

Nikdy, nie! Nie, nie, nie.

fantaghiro21
29. aug 2024

Nie....

jajanka31
29. aug 2024

@jarmilaj zaujimave ze dospely clovek nevue citat.. je tam napisane dieta do 3 rokov. Aj ked ano niekedy ani 3 rocnemu nerozkazete- nevysvetlite ani 5 rocnemu ani 15 ani 30 rocnemu dietatu ide si proste svoje... jaj to by bolo gombicka keby csetky deti na slovo vzdy vsetko pocuvali a robili podla slov rodicov. Hadam si nemyslite ze je to pravda.. to by bol idealny stav a ten neexistuje v nicom.

jajanka31
29. aug 2024

@sasa1310 tak ked ti je jedno co robi tak naco riesis ze cumi do mobilu je ti to jedno.. moze ti byt jedno aj to ci ju ta elektricka zrazi. Je to jej zivot jej zodpovednost. Hmm ci nepozeras sa na veci objektivne..? Len fuuuuj ona pozera do mobilu. Ale co ked sa prave stratila a potrebuje sa zorientovat kde vobec je.. ci kazdy musi vediet vsetko..

kate_cs
29. aug 2024

Nenechávam a úplne s čistým svedomím poviem, že keď takéto niečo vidím, pomyslím si o rodičoch svoje. Na toto som dosť citlivá, lebo jednoducho dieťaťu do ruky mobil ani obrazovka nepatrí.
Ale tvoje dieťa, tvoje pravidla, môže ti byť je do čo si pomyslí ina žena.

nerya
30. aug 2024

@sssss123 nenapadlo ta, ze mohlo mať PAS, slúchadlá na odhlucnenie a tablet a hračky na zvládnutie situácie? Takisto je výhra pre niektoré deti na spektre ak vôbec nieco zjedia mimo domu...

henka123123
30. aug 2024

Co by som ja za to dala keby moje deti zaujimal telefon aj tablet by som im dala...ake zatial vobec ich to nezaujima.asi preto ze to nemaju vobec zakaxane..tv pozeraju...ale dala by som isto v restike.na urade.u lekara..atd.len aby chvilu vydrzali

ada510
30. aug 2024

Preto nechodíme do reštiky to fakt výnimočné a vtedy ano aale my chodíme len do Mekacu kde všetky deti skáču ako opice a je to jedno 🤣🤣🙈🙈🙈🤷‍♀️😅

selest
30. aug 2024

Jasne ze ano, ked sa raz za sto rokov do restiky dostaneme. Ale kludne vsade kde treba cakat viac ako minutu. Mame doma hyperaktivne dieta s pas a dala by som mu do ruky aj granat ak by ho to aspon na 2 minuty zabavilo kym cakame na cokolvek..samozrejme ze ludia s tym maju problem, ale to uz je ich problem.. Ja mam ine problemy napr v zdravi "vybavit" co treba a doviest zive a cele dieta domov a neprist o zbytky nervov ktore mi este zostali.
A potom mam este druhe dieta ktore keby som mala len toto dieta, tak sa tu teraz naduvam ako matka pavica ze mu mobil davat nemusim, lebo som ho
JA naucila sa pekne spravat. Ale lahko sa uci dieta ktore sa ucit chce a je nadsene z kazdej novej situacie a rado opakuje po vas co mu ukazete a poviete a tesi sa z kazdeho uspechu..

adonish
2. sep 2024

Velmi vynimocne, napríklad na veceri na dovolenke, ktora bola servírovana (asi 5 ci 6 chodov) a mala mala 1,5 roka. Teraz keď sú dve a starsie (5 a 3) beriem farbicky, tabulku na kreslenie, nalepky. Ony sa aj rady hrajú, ze varia (priamo v restauracii). Ale rozumiem, ze nie kazde dieta pri tom vydrzi, neodsudzujem ani mobily, kazdy robi tak, aby si aj užil jedlo aj aby bol klud 😊 jest len doma, lebo mam dieta, to mu radsej dam ten telefon...
Nemam rada reštaurácie s detskym kutikom, lebo to sa my dospeli nenajeme v klude (ak nie je volny stol v blizkosti, treba strazit deti a ked je blizko je tam sakra hluk 😂). Kazdy to ma inak a ine mu vyhovuje.

inaemre
3. sep 2024

Ano davam. Do restauracie ideme vacsinou po vylete. Cize deti su uz vylietane, casto unavene....
Cakaju kym si jedlo obkedname (vedia si uz samy objednat ak niesme v zahranici), cakaju kym jedlo pride, pekne sa najedia a potom mozu chvilu nieco pozerat alebo sa hrat, kym ja a manzel dojeme kedze nam to trva dlhsie a chceme sa aj porozpravat (vacsinou sme s kamaratmi)
Ak mame so sebou casopis alebo omalovanky a farbicky alebo ak ich dostanu od restauracie, tak mobil nepotrebujeme

Strana
z3