icon

Je v poriadku nenávidieť človeka?

31. okt 2022

Je v poriadku nenávidieť človeka.
Začnem v skratke pre pochopenie vzťah -2 deti - drogy - liečenie - nová šanca
Toto sa udialo za dva roky .
Manžel bol závislý od pervitínu bol 12 týždňov na liečení . Ide o to , tovar " mal od naj kamoša ktorý ho dva roky kryl Teraz keď je už po liečení zistím že sú v kontakte dokonca bola sms aj o droge . A bodka za všetkým že si ho obranuje viac než rodinu . Nenávidím toho človeka a ten môj nevie pochopiť prečo nedokazem žiť s vedomím že su kamoši.

januska12323
•
31. okt 2022

Skôr by som sa hnevala na manžela, on má dve deti a manželku, on musí bojovať.

bluka2
•
31. okt 2022

Zbytočné smerovať hnev na cudzieho človeka. Nástrahy budú vždy a ľudia ako ten kamoš sa môžu hocikedy objaviť s jeho minulosťou. Ide o to, prečo on neprerušil tie kontakty. Máš 2 deti, neviem či chces toto riešiť. Dala by som mu ultimátum, že sa úplne odreže od drogovej minulosti. Ak už teraz vieš, že to je nereálne, rovno rozchod?

autor
•
31. okt 2022

@januska12323 hnevám sa aj na neho on to vie i napriek tomu sa kamaráta nechce vzdať

althejka
•
31. okt 2022

No kamos je v tomto pripade obchodny partner nez kamos. Kamos kamosovi drogy neda,aby nicil zivot sebe a rodine. Takze skor tvoj je slaboch a ty si premysli co tebe a detom zivot s nim okrem trapenia ponukne.

autor
•
31. okt 2022

@bluka2 no ja by som nemala nič proti jeho kamarátovi ak by som si nebola viac než istá že predáva a u nich doma sa stretáva taká spoločnosť kvôli tomu sme boli rok od seba a mal poslednú šancu liečenie išiel a sme kde sme boli

elizabet173
•
Autor odpoveď zmazal
•
melanta
•
31. okt 2022

Hnevať sa máš jedine na seba. Že s takým človekom si si urobila 2 deti, rok ste boli od seba a zase si mu dala šancu. Mňa takéto matere štvú, ľutujem tie detičky. Otec feťák a matka, ktorá sa k nemu vráti.

autor
•
31. okt 2022

@melanta ja zbožňujem matere jak si ty . Karma

elizabet173
•
Autor odpoveď zmazal
•
melanta
•
31. okt 2022

Ja som dcéru vychovala bez toho, aby som žila s feťákom, pretože ja svoje dieťa milujem, na mňa sa karmou neoháňaj. Milujúca matka nedovolí, aby jej deti žili v prostredí s takým človekom. Ty sa hneváš na nejakého kamaráta namiesto toho, aby si chránila deti pred životom s feťákom.

luccija
•
31. okt 2022

Fetaci klamu.Usetri si nervy a cas a odid od neho.Nikdy to nebude dobre, ked su v kontakte a obcas mu nieco podsunie.Hnevat sa mas na muza nie jeho kamarata.Muz ma zodpovednost, rodinu a dostal druhu sancu

liljana
•
31. okt 2022

Preco prskas? Ma pravdu. Mat deti s fetakom, chudaci deti. Ini chlapi neboli v okoli? Fetaci a alkoholici nemaju v hlave nic okrem svojho fetu. Deti su pre nich posledne. A nie je iste, ci sa z toho da liecit. Hocikedy do toho spadnu zase.

grammarking
•
Odpoveď bola odstránená
•
jaskolka
•
31. okt 2022

Úprimne, nemôžeš sa hnevať, že ti to @melanta napísala takto priamo.
Manzel fetakom, už len to by mi stačilo na rozvod. A ze po liečení sa znovu styka s človekom, ktorý mu drogy dával (a možno aj zase dáva, alebo bude) to už je úplný strop.
Zbytočne sa hneváš na toho kamaráta, treba vyfliaskat manžela a žiadne ďalšie šance. Vybral si sám, keď bude chcieť brat drogy, on si ich nájde, a nemusí to vôbec byť tento kamoš.

stanulienkat
•
31. okt 2022

Dobre ti baby píšu. Zbytočne sa hneváš na kamaráta. V prvom rade sa hnevaj na seba, že si vybrala feťáka pre svoje deti ako otca, potom sa hnevaj na manžela čo vyvádza, až potom sa hnevaj na kamaráta.

marianarem
•
31. okt 2022

@melanta Ja na tom nevidim nic zle. Kazdy sa moze dostat do problemov a dolezite je, ako sa k nim postavi. Ak by sa moj partner isiel liecit, tak by som mu tiez novu sancu dala. Vela ludi prejde liecenim, terapiou, porobia si v zivote a vo vnutri zmeny a dokazu dalej slusne zit, mozno aj lepsie ako predtym. Osobne takych poznam, nie fetakov, ale byvalych alkoholikov.
Autorka, podla mna si postupovala spravne, odisla si, dala ultimatum a drzala si sa ho. Hnev nema snerovat k tebe, ani ku kamaratovi, ale k manzelovi - nie je nesvojpravny, sam sa rozhoduje, co robi a s kym je v kontakte. Zial v takomto pripade by som uz asi nadobro odisla.

pipistrel13
•
31. okt 2022

velmi najivne predstavy,ze vlastne nenavidim tvojho kamosa (lebo samozrejme on je zodppvedny za to,ze ty si bol zavisly),a hnevam sa aj na teba,a nechapes,ze sa s nim mas prestat bavit?...
tak po prve ak keby hned prestal,vase problemy to nevyriesi a po druhe co asi tak pre nho znamenas,ked a
sa nezriekne zivota,ktory ho viedol k zavislosti...
a po tretie a najdolezitejsie ten kamos za nic nemoze,on s tebou nezije,nie je ti nic dlzny a moze sinrobit co chce,zbytocne ho nenavidis,akurat si skodis a hladas priciny problemu tam kde nie su

barborachors
•
31. okt 2022

fetaci nielenze klamu ale a kradnu, su nebezpecni a vedia v drogovom stave aj zabit, aj mimo neho ked im chyba fet. Nehovoriac o tom ze pervitim robi diery do mozgu, sposobuje nadory a uplne nici mozog a z cloveka je troska raz-dva.... Nebojis sa ze ti deti zabije? Lebo ked ti toto uz nestaci, tak potom mas v hlave seno.

marshmellow356
•
1. nov 2022

Ahoj. Nenávidieť niekoho je úplne v poriadku ak na to máš dôvod. V tvojom prípade je nenávisť právom. Tiež som sa s týmto stretla a viem aké to je

slovakboy
•
1. nov 2022

Nenazval by som to nenávisť aké hnev. Neživ ho v sebe a zameraj sa na seba a svoju rodinu. Hnev prejde. Ten díler je ale pravda aj tvoj nepriateľ pretože ti ničí rodinu. A ty si musíš určiť hranice. Nie však cez toho človeka ale cez manžela. Na neho máš väčší vplyv. Nemusíš sa s ním rozísť ale ultimátum mu daj. Buď s tým prestane, alebo rozvod. A hod mu rozvodové papiere na stôl. Iba ako výstrahu.