Je vám smutno, že končia prázdniny?
Je tu ešte niekto taký?
Každoročne chytám posledný prázdninový deň úzkosti z toho, že končia prázdniny.
Keď si predstavím, že zas u nás bude prevládať slovo "rýchlo", je mi zle.
Rychlo vstávajte, rýchlo sa oblečte, rýchlo ro školy, rýchlo zo školy, rýchlo úlohy, rýchlo tréningy a choďte už spať 🤢😭😪.
Zas ranné vstávanie, chystanie desiat, každodenné varenie obedov, buzeracie kvôli úlohám...
Zas sa blížia sychravé dni. Zas bude skoro tma. Fakt je mi smutno.
@tilly najväčšiu obavu mám z toho ako večer zaspime a ráno vstaneme🤣chodili sme spavat pred polnocou a včera sme boli dlho na bicykli a dnes sme vstali 9:30.
@bublinka1426 nepracovala by som tam, kde by som musela dlho a ďaleko cestovat.pohodicka je aj to, že nie sú krúžky, projekty, že muž mohol chodiť ráno neskôr do práce, že sme podvečer a večer si mohli užiť jazero, sedieť vonku, viac sa stretávali z ostatnými...všetci cez leto žijú voľnejší a zábavnejší cas
Áno, prekáža mi myslieť a robiť po toľkých rokoch desiatu nie všetko sa dá zbaliť, chuti to atď....
@luccija bud rada ze mas pracu na doma. to je velka vyhoda. niekto sa nahana cele leto, nevie kam ma dat deti lebo musia chodit pracovat fyzicky mimo bydliska. a teda rannemu zhonu sa tympadom mnohi nevyhli. ani rannemu vstavaniu...co je zas vyhoda lebo deti su zvyknute skoro rano vstavat. a skoro spat.
@bublinka1426 ja tomu rozumiem a som vďačná.Nepadlo mi to do lona...ale ani pracovať z domu nie je vždy výhra
@luccija tak ono najlepsie je ked clovek to ma pol na pol. pracovala som z domu niekedy a teda odist aj medzi ludi bolo super.
Ja sa teším. Každý deň vstávame o 6:00 (aj cez prázdniny) a škôlka začína o 8:00 takže žiadny stres. Konečne si oddýchnem.
@dominikamacakova Od coho si oddychnes?
@tilly ja som akurat manzelovi hovorila, ze keby zajtra isli len po vysvedcenie a zacinali by prazdniny 🙂 obaja chodime s manzelom do prace, ale aj tak je to ine, ked je este aj skola... to uponahlanie nemam rada. A deti nie su pojasene, ako tu niekto spominal, a skoro vzdy pocuvaju 🙂 takze vobec tento problem nemame.
Mám podobné pocity. Zas budú dni letieť jeden za druhým. Behačky po krúžkoch, úlohy...... Kľudne by som ešte mesiac prijala
@tilly oh, no praveze konecne deti idu do skoly 🙂 a to co popisujes, tak si sama neviem predstavit takto fungovat, ako si pisala, rychlo toto, rychlo toto… nerob deťom stres a nebudeš ho mať ani ty 🤷♀️ nepochopim mamky, ktore maju stres z uplne klasickych cinnosti, ktore jednoducho treba prijat a len sa akosi dobre pre to nastavit 🙂 skus nieco zmenit a mozno budes viac v pohode 💪 a nepisem to v zlom….
@thirstymonk no veru, niektore mamky pozeraju na to, ze skola, kruzky atď. Ved ale keby boli prazdniny 3,4 mesiace z roka tak potom co by sa tie deti naucili v skole 🤦♀️🤷♀️ zlate casy ako bolo niekedy, fakt
@tilly úplne ťa chápem. Mne keď syn vyšiel už aj strednú školu, spravila som rituálnu vraždu Edupage a všetkých školských somarin, čo sa u nás nahromadili za tie roky a ešte som vyhodila budík. Teraz sa ale vcelku teším, keď končia prázdniny, konečne nebude všade plno detí a chystám sa niekam okúpať sa budem si užívať, že nikde nevrieskaju deti 😅😂😂😂 Lebo cez prázdniny zásadne nechodím na žiadne kúpaliská 😅
@thirstymonk nebuzerujem. Mám deviataka a maturanta, takže tí sa už nehrajú, ale korigovať potrebujú.
No veru,u nas podobne naháňačky akurat ja sa na to sychravé pocasie tesim,milujem jesen a dusickove obdobie a príchod zimy .
To nás čakajú tento rok maturity a prijímačky na vš a prijímačky na SŠ a monitor...
Ja sa teším, že prázdniny končia. Bytostne nenávidím leto, teplo a dlhé dni bez konca, ja koncom septembra zase ozivam a užívam si. Nevadí mi ani škola ani krúžky a ani práca, ako zvláštny bonus sa tento rok od septembra sťahujeme a i tak sa teším, že znovu bude v tých dňoch nejaká štruktúra a nielen valanie sa a omdlievanie z odborného tepla.
@tilly no stress, máš veľké deti ako aj ja...ja som aj pri malých nikdy nehovorila slovo rýchlo, lebo si čas organizujem tak, aby sme nemuseli rýchlo, čiže ráno skôr vstať a v pohode sa vychystat...život je krátky kam sa ponáhľat? A že začal september, no raz to muselo prísť, beriem život tak ako ide, užívame si ho... zvoľni, daj si magnézium, decká máš samostatné...
To čo spomínas, že hnusne počasie, choroby to prečo?? Jeseň a zima sú tiež pekne obdobia, treba v nich nájsť to pekné...choroby? Na to hovorím treba sa správne obliekať
Keď nejde o život, nejde o nič (pred týždňom sa dcéra vrátila z nemocnice)
Deviataka prijmú uvidíš ;) nákup testy a nech si píše, ty skontroluj, bez stresu
Maturitu zvládne ....
@dskjhfdlkdjhl že by od detí 🤔
@dominikamacakova Hmm, od vlastnych deti? Neviem kolko ich mas, ja mam dve, jedno je uz dospele a tomuto nerozumiem a vlastne radsej ani nechcem rozumiet.
@dskjhfdlkdjhl hm áno od vlastných detí s ktorými som 24/7 a nemôžem ísť ani sama na záchod. Áno od vlastných detí, čo som to za krkavčiu matku pre boha, že chcem mať po štyroch rokoch konečne pár hodín pre seba. Čakám kedy mi sociálka zazvoní pri dverách a ľudia mňa ukameňujú.
Som rada, že sme ako tak dali časovo mesiac prázdnin, vďaka za škôlku od augusta. Dovolenka bola začiatkom júla, už sa ani nepamätám, pre mňa v lete je to len rýchla (povinná) jazda na vykrytie času, kým dieťa má prázdniny. Skĺbiť toto s home Officeom, či lietanie hore dole po malého, ktorý bol u našich, kým sme boli v práci bol des, potom oni v práci, sialene. Bol týždeň, kedy som dala aj 5 krát tu trasu nasi-domov-robota späť (cca 200 km) aby sme to latali a platali a tri týždne som s mužom doslova len podávala kľučku dverí.
Navyše leto... Pre mňa najväčšie utrpenie. Ja proste všetko nad 25 stupňov NENÁVIDÍM. Prestávam vtedy existovať. Z tepla mávam zdravotné problémy, vo všeobecnosti teplo ako také nemusím. Ja som novembrový sychravy typ 🙈 čiže žiadne plážové dovolenky, prímorské, akože leňošenie v rezorte v letných mesiacoch neprichádza do úvahy. Naozaj úprimne zvažujeme odchod niekde severne, minimálne u nás do hôr.
Ja už verím, že ten teplý blazinec skončí, a úprimne som sa rozplakala v piatok vo výťahu, ktorý na informačnom displeji ukazoval aj na budúci týždeň nad tridsať stupňov.
@vroni si môj človek 😀 presne, nech je teplota, pri ktorej ozívam, režim, a nie to umieranie
@dominikamacakova aha, tak to chapem. Ja mam manzela, takze som nikdy nebola na tom takto.
@dskjhfdlkdjhl takže ty si si oddýchla keď bol s nimi manžel, ja si oddýchnem keď ich dám do škôlky
@oblecenie99, ja už som tu navrhovala iniciatívu za zakázanie teplôt nad 25 stupňov zákonom. Ale teplomilky majú evidentne má vysokých miestach silnú lobby 🤣🤣🤣
@dominikamacakova ja som si paradoxne oddychka aj ked som s nimi bola sama doma-vzdy som vymyslela cinnost, ktora bavila aj mna. A teda ja nepoznam take, ze mam dieta v skolke/skole a ja som doma, ja som pracovala aj pocas RD.

@bublinka1426 presne tak, su aj take stastne😅