icon

Je vám smutno, že končia prázdniny?

tilly
1. sep 2024

Je tu ešte niekto taký?

Každoročne chytám posledný prázdninový deň úzkosti z toho, že končia prázdniny.
Keď si predstavím, že zas u nás bude prevládať slovo "rýchlo", je mi zle.
Rychlo vstávajte, rýchlo sa oblečte, rýchlo ro školy, rýchlo zo školy, rýchlo úlohy, rýchlo tréningy a choďte už spať 🤢😭😪.
Zas ranné vstávanie, chystanie desiat, každodenné varenie obedov, buzeracie kvôli úlohám...
Zas sa blížia sychravé dni. Zas bude skoro tma. Fakt je mi smutno.

dominikamacakova
1. sep 2024

@dskjhfdlkdjhl takže ty si si od nich oddýchla ešte aj v práci. Takéto najviac súdia, čo sú a deťmi pár hodín denne 😀 Och, škoda slov

dskjhfdlkdjhl
1. sep 2024

@dominikamacakova Coze?Do prace som isla (cize mimo dom), ked boli v skole a skolke. Pocas RD som pracovala z domu, po veceoroch, moje deti vtedy spali.

kofa77
1. sep 2024

ja sa tesim, jesen milujem , som aktivna zas, cvicim, beham, varim, peciem😀, kedze pocas leta sa nejak len suchcem alebo lezim ako mucha doma.. mna slnko vypne, nie nabija.
a dieta je vacsie, funguje bez pokynov, zas jeho zodpovednost, ked nieco zanedba, pre mna je to super obdobie.

ysseba
1. sep 2024

@tilly aj mne je smutno. Ja milujem leto a letny pohodovy, pomaly zivot 🫠

roberta27
1. sep 2024

Aj mne je luto, velmi. Idem po 3,5 roku do prace (RD). Mladsia ide do skolky prvykrat, ja do novej prace. Starsia do 3.triedy. Bude mi chybat ten klud rano- neponahlat sa, byt doma a pocas dna stihnut vsetko. Sice moja pracovna doba je dobra, ale predsa. Vela zmien naraz.
A tuto MD som si enormne uzivala. Nasla som si uzasny konicek, vela som vdaka tomu dosiahla.
No a v neposlednom rade leto- toto leto bolo uzasne, rychle, vela zazitkov, dovolenky, oddych.
Luto mi je, aj dcere.

tykat
1. sep 2024

@dominikamacakova 😄 par rokov dozadu sme s kamoskami volali prvy skolsky den dnom vyslobodenia. Tiez sme tych nasich zlatusikov mali tak akurat dost a s radostou sme ich odovzdali do skol a skolok.

tykat
1. sep 2024

@tilly ja mam SS a VS a tiez mi je luto, cez prazdniny mame celkovo taky iny rezim. Dokonca aj v praci je citit ze su prazdniny, menej ludi, rozne sa striedame na dovolenkach.
Ale tesim sa na chladnejsie dni.

tilly
autor
1. sep 2024

@tykat presne úplne iný pocit, taká pohodicka

jana_eyre_2
1. sep 2024

Aj ja mám totálne blbu náladu z toho... Bolo to veľmi fajn leto, mrzí ma že to končí.. nuž, čo už..

luccija
1. sep 2024

@roberta27 aký máš koníček?keď môžeš prezradiť?
@dominikamacakova verím, že sa tešis dve malé deti a byť sa ne sama je náročné.
Mňa tiež to teplo ubíja už len dúfam, že sa čím skôr ochladí, lebo už je toho dosť mám pocit, že cez deň ani nežijeme a sme len vo vnútri.
@jana_eyre_2 veru 2 m ubehli ako voda, ale je pravda, že režim a nejaku pravidelnosť už potrebujeme.Aj mi je ľúto, že v takom teple idú do školy, autobus atď....

jana_eyre_2
1. sep 2024

@luccija áno, určite aj u nás to je už potreba školský režim, deti si aj dosť lezú na nervy už.. ale aj tak by som si to ešte raz zopakovala od júla 😅 a to šialené teplo by naozaj mohlo skončiť... Teším sa na jeseň,keď bude všetko útulné..

bosorkabb
1. sep 2024

Veď nemusíš používať slovo rýchlo. Moje deti vstávajú rovnako či sú prázdniny alebo nie. Umyť zuby, raňajky a obliecť sa tiež musia či idú alebo nejdú do školy.
Cez prázdniny tiež varím a niekedy nie. Rozdiel žiaden oproti školskemu roku. A to chodíme na výlety, dovolenky na chatu.
Jediný rozdiel vidím v tom že deti budú v škole a budem robiť desiatu.

luccija
1. sep 2024

@dskjhfdlkdjhl ale veď ty máš deti s väčším vekovým rozdielom asi to nie je taký zahul ako dve malé.
@bublinka1426 áno, to by bolo fajn pol na pol, ale nie je to možné.A zase každý si myslí, že keď som doma, tak je čas spraviť veci za ostatných🙂
Ja by som si naozaj oddýchla, keby som niekam na 8 h vypadla, išla sa najesť kde mi navaria atď, kolektív socializujes sa ..robiť z domu áno, spravíš veľa veci, ktoré by si inak robila po práci, ušetris dopravu, čas, ale má to aj veľa negatív ešte mi prevyšujú pozitíva mala som chorého otca lekári, pomôcť u nich doma, ale už fakt neviem kde ísť, aby som si trocha oddýchla.

luccija
1. sep 2024

@11bodka11 doprava, logistika
@thirstymonk a o rok máte o jedného fagana viac🤪srandujem, ale ty máš tiež taký svojský slovnik

bublinka1426
1. sep 2024

@luccija tak ty mas mozno RD, ja som napriklad z domu robit nemohla nakolko susedine deti neustale, naozaj neustale buchotali a nevedela som sa sustredit. preto som bola rada za kazdy okamih ked som vypadla z domu

dskjhfdlkdjhl
1. sep 2024

@luccija No, tak ale to uz nie je moj problem, ze ma niekto maly vekovy rozdiel a potom sa stazuje. Kazdy vekovy rozdiel ma svoje plusy a minusy, tiez by som sa mozno mohla na nieco stazovat, ale mat deti bolo nase slobodne rozhodnutie😉

dominikamacakova
1. sep 2024

@dskjhfdlkdjhl ja sa niekde sťažujem? Ja som napísala, že sa u nás nič nezmení, že všetko bude v pohode a v kľude ráno a že si konečne oddýchnem a to je sťažovanie? 🤣
A áno, aj vekový rozdiel je super lebo neskôr budú kamošky 😉

luccija
1. sep 2024

@dskjhfdlkdjhl ok to je také doťahovanie.Asi nemala naplánované, že zostane na ne sama.Aj tak dve malé deti..každá žena je rada, že sa v kľude naje, osprchuje a chvíľu nemusí niekomu odpovedať byť iba tak sama.
@bublinka1426 mne take ruchy nevadia vedľa v dome majú malé deti a ráno 7:30 vrieskaju po dvore, ale v paneláku som všetko viac vnímala to máš pravdu.Ja zase nemám rada ticho u nás vždy hra rádio, vonku steká pes, sused kosi ja mám rada ruch , ale odtiaľ potial

dskjhfdlkdjhl
1. sep 2024

@luccija Ale ved ja som jej uznala, ze ak je sama, tak to je ine-skus pohladat. Akurat ona z toho, ze ja som si dovolila aj pracovat, urobila nieco, nad cim ostava rozum stat.
@dominikamacakova to som pisala vseobecne, ale ano, ak niekto pise, ze musi byt s vlastnymi detmi 24/7, tak to nepovazujem za chvalenie, ale skor stazovanie.

bublinka1426
1. sep 2024

@luccija ruchy na RD uplne inac vnimam ako v byte.

micicka
1. sep 2024

@tilly mam to podobne ako ty.
Presne desiate, ulohy a zrazu je vecer a treba ich nahnat do postele.
Tym, ze mam uz vacsie deti 11r a 12r, mohli byt cez prazdniny aj sami a nemusela som vykryvat kazdy jeden den.
Chodim do prace, aj napriek tomu bol rezim pokojnejsi. Rano som vybavila len seba a nemusela robit ranajky, nahanat deti, odviezt do skoly, potom ulohy, nahnat do postele... nehovoriac o tom, ze rano bola aj premavka minimalna. A ziadne vozenie na kruzky atd.
Takze, ja sa netesim, deti sa tiez netesia, smutne cele...

dominikamacakova
1. sep 2024

@dskjhfdlkdjhl a v čom je problém? V tom, že ich dávam do škôlky, alebo v tom, že sa teším, že idú do škôlky? Lepší by bol srdcervúci status o tom ako revem, že končia prázdniny? Ty so bola s deťmi doma do puberty? Kokos čo potom tie ženy, ktoré dajú deti od roka do jaslí 😮 Fúha, tie iba upáliť matky krkavčie. Na čo si tie deti robili keď sa len sťažujú fuj

dskjhfdlkdjhl
1. sep 2024

@dominikamacakova jemine, ja v nicom problem nevidim, Ty si tu vyskocila ako cerik z krabicky-ja myslim, ze som Ti uz dostatocne napisala, ako to vidim ja.

roberta27
1. sep 2024

@luccija pečiem 🙂 piekla som aj pre jednu kaviaren, urobila som si pocas MD aj skolu s vyucnym listom- cukrarka

dominikamacakova
1. sep 2024

@dskjhfdlkdjhl tak si nabudúce rozmysli čo napíšeš a nebude nikto skákať

dskjhfdlkdjhl
1. sep 2024

@dominikamacakova Aj Ty, lebo nic take strasne som Ti nenapisala, aby si tu musela takto reagovat, ja Ti za problemy nemozem

misicka31
1. sep 2024

Autorka,po prečítaní príspevku som si myslela,že máte tri malé deti,ktorým musíte lietať okolo zadkov a preto vám vyhovuje,keď sú všetky doma,žiadna škola a škôlka ...ale vy máte tak veľkých samostatných chlapcov a mať tak depresívne zmýšľanie mi príde zvláštne🤷lebo toto,lebo hento ...lebo tma,je to kolobeh života a to je super,mne bolo ľúto za tým zhonom,aj keď mám doma tri kusy...ja sa teším,deti sa tešia a tak to má byť...

dominikamacakova
1. sep 2024

@dskjhfdlkdjhl problémy? To že idú deti do škôlky je problém? Ešte raz sa pýtam či išli tvoje deti do škôlky v puberte

zmrzlinka2021
1. sep 2024

Neteším sa na krátke dní, zimu, sychravé počasie. Milujem slnko, teplo.

dskjhfdlkdjhl
1. sep 2024

@dominikamacakova Asi mas blby den, tak radsej uz ukoncime nasu debatu, nemam rada taketo divne debaty, ked niekto neustale utoci, hoci mu uz bolo vysvetlene z viacerych stran, ze to nebolo myslene tak zle, ako to dotycna pochopila.