icon

Je vám smutno, že končia prázdniny?

tilly
1. sep 2024

Je tu ešte niekto taký?

Každoročne chytám posledný prázdninový deň úzkosti z toho, že končia prázdniny.
Keď si predstavím, že zas u nás bude prevládať slovo "rýchlo", je mi zle.
Rychlo vstávajte, rýchlo sa oblečte, rýchlo ro školy, rýchlo zo školy, rýchlo úlohy, rýchlo tréningy a choďte už spať 🤢😭😪.
Zas ranné vstávanie, chystanie desiat, každodenné varenie obedov, buzeracie kvôli úlohám...
Zas sa blížia sychravé dni. Zas bude skoro tma. Fakt je mi smutno.

pimpa12
1. sep 2024

@tilly Som na tom presne ako ty. Aj mne je veľmi ľúto že končia prázdniny a to nepracujem z domu. Je sakra rozdiel keď ráno v zápche musí človek s vyplazeným jazykom dopraviť deti do školy a škôlky a potom utekať do roboty a po robote zase letieť pre ne, na krúžky, domáce úlohy a pod. a keď v lete toto nemusí.

tiezjedna
1. sep 2024

@tilly mne z tvojho súhrnu najviac vadia tie sychravé dni a že bude skoro tma😂 dúfam, že si ešte pár pekných a slnečných užijeme🐧

tilly
autor
1. sep 2024

@pimpa12 tiež nepracujem z domu, veľa v rámci práce jazdím autom, veľa chodím pešo a tá doprava sa nedá porovnať, to tiež mi budú chýbať tie prázdne cesty.

tilly
autor
1. sep 2024

@tiezjedna tie sychravé dni mi vadia tiež asi najviac. Našťastie v októbri, decembri a januári ich preruším

tilly
autor
1. sep 2024

@roberta27 oj. Držím palce, aby to išlo hladko

tilly
autor
1. sep 2024

@misicka31 tu na MK si tykame, pohodicka 😉. Malé deti malé starosti, veľké deti veľké starosti. S väčšími deťmi nie je robota, ale starosti sú. Poháňať potrebujú.
A choroby majú aj veľké deti.

tilly
autor
1. sep 2024

@marcellka32 testy máme všetky. Doucka, všetko si vybavi, ale keď som videla, čo sa dialo minulý rok... maturitu možno nedá, lebo má individuálny plán, je športovec, v júni je najväčšia sezóna, ale tak urobí inokedy, nestresujem.
Ja som senzitivna na počasie, keď dlhšie nesvieti slnko, je mi na prd.
A choroby tu skrátka sú, od októbra do apríla.

mimikarol
1. sep 2024

Aj mne je ľúto. Mám 4tacku, aj sa teší aj sa neteší do školy. Ja som bola veľmi rada keď somnov chodila do roboty cez prázdniny, aj ona rada chodila (knižnica). Normálne mi bude smutno keď pôjdem sama. A zase poobedne písanie úloh...Jediny svetlý bod na konci prázdnin je ten, že sa konečne blíži koniec horúčav.

marcellka32
1. sep 2024

Vezmi to pozitívne, ste zdraví, máš šťastnú rodinu, to je najviac.. všetko ostatné bude ;)

luccija
1. sep 2024

@marcellka32 a týmto ukončíme ľútostivost uzkostlivych mamin🤣máš pravdu, ale dnes mám fakt spleen
@tiezjedna aj ja dúfam, že bude pekná slnečná jeseň.

tilly
autor
1. sep 2024

@marcellka32 ale jasne. Ja si vždy 5 minút zapindam a idem

dominikamacakova
1. sep 2024

@dskjhfdlkdjhl tak ty mi napíšeš toto "Hmm, od vlastnych deti? Neviem kolko ich mas, ja mam dve, jedno je uz dospele a tomuto nerozumiem a vlastne radsej ani nechcem rozumiet." a ja mám blbý deň keď sa bránim? 😂 Ako som už povedala, nabudúce porozmýšľaj čo komu napíšeš a potom nemusíš viesť divné debaty.

dominikamacakova
1. sep 2024

@dskjhfdlkdjhl a áno, ty si sa snažila mi to vysvetliť, ale aj tak si si v každom komentári musela rýpnuť

thirstymonk
1. sep 2024

@domka222 kde u vas?

thirstymonk
1. sep 2024

@deti95060810 ja som sklzol aj na stvorku a som tu. Moj oco za sociku prepadaval furt, lebo bol papezenec, tak to mal za to. Dnes ma dva doktoraty.

domka222
1. sep 2024

@thirstymonk u nás doma,lebo ja mám to isté 😀 ako keby si hovoril o mojich

victoriab
1. sep 2024

@tilly presne tak to vnimam aj ja, robim z domu, budik mam na 7.37 a este dalsich 15 min som lezala, nikam sa nebolo treba ponahlat, volnost, narusenie stereotypu, zazitky, milujem leto a prazdniny. Citim za nimi rovnaku nostalgiu ako ty.

kacena2022
1. sep 2024

Ja som rada že konečne skončia prázdniny.Kedze obaja s manželom pracujeme celé leto musíme naplánovať čo s deťmi.Babky nám nepostrazia.Deti sa tiež tešia do školy škôlky na kamarátov.Od zajtra vstávame o 5tej a o 6hod už budeme v škôlke.Ale nevadí už som si zvykla na náš režim.Este to počasie keby sa ochladilo a bude dobre.Milujem jeseň.

nevenka
1. sep 2024

Neviem, tak ja rano vstavam tak ci tak o 6, kedze ma budi 1,5 rocne dieta. A namiesto 4 deti budem mat doma to jedno (kym nepride prvy sopel 🤭🤣). Ja sa hlavne tesim na menej varenia a riesenia hadok 3,5 rocneho s tou najmensou a 2 predpubertakov k tomu.
@dskjhfdlkdjhl a musis si dokazovat daco, ci ako? Ved kazdy to ma inak a ine deti a ine podmienky, tak len napiseme, ze si oddychneme a co je na tom? Niekto to ma tak, niekto inak.

nevenka
1. sep 2024

A este si mozno do Vianoc aj novu domacnost zariadim a upracem 🙈😆

miskakyska
1. sep 2024

Ženy hlavne sa netreba porovnávať 😏 čo vyhovuje jednej,druhej ide na nervy ...ste ešte nezistili?
...mne napríklad toto teplo pije krv...nie v zime nebudem nariekať, že je zima😆😆 už budem mať hrúúzu z ďalšieho leta... milujem daždivú a sychravú jeseň...vtedy baterky dobité,teraz človek cíti jak vygrcaný rezanec zrelý do blázinca z toho úpeku🥴😆
A k téme... mám maturanta a triedna im oznámila, že nemusia chodiť na zahájenie😆😆svet gombička

nevenka
1. sep 2024

@dskjhfdlkdjhl ale potrebovala si sa pohorsit nad tym, ze sa pani tesi, ze si kusok oddychne, no...sa priznaj 🤪

natiblaskova
1. sep 2024

Konečne kľud a pokoj do obeda 😂😂😂

dskjhfdlkdjhl
1. sep 2024

@natiblaskova Napisala som svoj nazor, za ktory sa nehanbim a nevidim jediny dovod ho pred tebou, alebo kymkolvek obhajovat.
@dominikamacakova To, ze si to Ty pochopila ako rypanie, to nie je moj problem.

sisaka
1. sep 2024

Kým boli deti menšie, bolo leto to najhoršie obdobie. Keďže s mužom robíme, mávame tak nanajvýš 2 týždne dovolenky a potom robíme ako hociktorý iný mesiac v roku. V lete bolo najhoršie riešiť denné tabory, každý týždeň niekde inde, rozpis kto kedy a kde vezie ráno, poobede. Naposledy som mala leto voľné pred 13. rokmi, takže fakt nemôžem vzdychať nad tým, že škoda, že už konči lebo rozdiel teraz, keď syn je už teenager nevidím. Funguje samostatne, takže je úplne jedno, či je doma, alebo v škole, nemá to na mňa žiaden vplyv. Chorý nebýva, takže nečakam žiadnu zmenu ani tam.
Nejakú letnú atmosféru v práci tiež nemáme, dovolenku môže čerpať len jedna osoba, ktorá musí byť zastúpená náhradným zamestnancom, takže počet pracujúcich sa nemení, v práci mame klímu, takže ani žiadne “varenie sa” nehrozi, stabilná teplota cely rok.

nelka93
1. sep 2024

Ja som rada, že konečne končia prázdniny. Dva mesiace im bohate stačia. Však zachviľu majú ďalšie prázdniny, potom vianoce, jarné, veľkonočné a už zasa leto. Však tie deti sú viac doma ako v skole. Jedine co ma mrzí, že opäť budú zápchy všade.

malasandrika
1. sep 2024

Mne tuším vadí viac, že končia prázdniny, ako mojej 7 ročnej dcére. Tá sa teší do školy. Mne bude chýbať bezstarostnosť, ležanie v posteli, chodenie na výlety, zmrzlinu, dovolenku pri mori, bazén. Už teraz plánujem zimu prežiť v teple, aj keď zimu milujem - Vianoce, sviatky, punč, huňaté kabáty.

macik166
1. sep 2024

Aj ja mám dnes depku, že končia prázdniny. Ale naše školstvo je úplne na prd. Nič sa za tie roky nezmenilo, iba drilovať a drilovať do tých hláv.

veronicka1901
1. sep 2024

@luccija presne, tiež mám trvalú prácu z domu a mne napríklad veľmi chýba sociálny kontakt. Po práci som s deťmi, lebo už nestíham nikam ísť (končím o 17:00). Niekdy mi z toho už hrabe 😀.

bublinka1426
1. sep 2024

@pimpa12 a vam nefungovali skolky pocas 2 mesiacov? to ste cele dva mesiace boli doma rano bezo zhonu?