icon

Je vhodné dať dieťaťu výprask na verejnosti?

7. máj 2024

Aký máte názor na to ak by ste videli niekoho vonku ako dáva na zadok dieťaťu ? Minulý týždeň som videla matku s chlapcom ktorý skoro vbehol na bicykli na cestu ( chápem rozhorčenie matky,kvôli bezpečnosti) potom keď prešli cez prechod ,vzala chlapca z bicykla ,stiahla mu nohavice a dostal výprask priamo pred ľuďmi na holý zadok,avšak neplakali ani nič no matka bola veľmi nahnevaná,okej beriem veď aj my sme dostali ako mali,avšak keď sme niečo vonku spravili(bolo to už minulé storočie ) tak až doma sme dostali na prdel,ale toto mi príde divne takto vonku a vôbec už v dnešnej dobe je to také no...čo si o Tom myslite ?

len_nig
7. máj 2024

@fido69 už som ti odpovedala v tvojej téme 😊 a ukľudni sa ja som reagovala na koment niekoho iného, tak sa nemusíš zapájať

mercy13
7. máj 2024

Ja nechapem preco furt riesite inych! Starajte sa o svoje veci a je vybaveno. Ked dala vyprask, ze presiel cez cestu, je to jej vec! Ked vy nedate, je to vasa vec! Hadam ju nenahlasite!

annm81
7. máj 2024

Prečítala som prvých pár príspevkov a nestačím sa čudovať. Že slovenskí rodičia sa zabudli v 19. storočí a schvaľujú fyzické tresty, to už viem. Ale že vám príde normálne na ulici obnažiŕ dieťa a zbiť ho tam??? To fakt? Pred časom som tu diskutovala v téme, kde veľká časť paranoidných matiek nesúhlasila s tým, aby sa zverejňovali fotky zo škôlkarských akcií, lebo pedofília. Ďalšia veľká časť slovenskej verejnosti má strašný problém, lebo na nejakom pochode zbadali muža v obtiahnutých nohaviciach a dve ženy, čo sa bozkávali. Ale verejne ponížiť dieťa tak, že je v tom ešte zahrnutá aj nahota, je v poriadku...

vafinka
7. máj 2024

Videla som veľmi podobnú situáciu,mamina s dvomi deťmi chlapec cca 4 roky na bycikliku,a druhé malinké v kočíku,mamina mu vraví čakaj má a nechoď na cestu ,nie že mi ujdes počuješ? Ani to nestihla dopovedať chlapec vyletel rovno pred auto na cestu,kokos pani ho skoro zrazila,len tak tak zabrzdila a ver že aj ťa mamina mu jednu dala ....

sevrin
7. máj 2024

@hederamonstera tieto priblblé poznámky prečo je v diskusiách toľko chlapov, ma už začínajú unavovať. Pravidlá fóra to nezakazujú, dokonca umožňujú si pri registrácii označiť či ide o muža alebo ženu. Ak máš s tým problém, vyžiadaj si stanovisko priamo od prevádzkovateľa Modrého koníka. A keď máš pocit, že ide o toho istého chlapa, to má čo robiť s tvojou paranojou.

henka123123
7. máj 2024

Ja som to iste urobila..mam autistu (vtrdy som este nevedela o tom) mal 2.5 roka ja v 7mom mesiaci tehotenstva a on mi zacal utekat na odrazadle ja som utrkala za nim ale uz som nestacila ako bol rozbehnuty a prebehol cez cestu..nastatsie neslo auto..mna by si sa krvi nedorrzala..dala som ho dole z toho odrazadla dostal a taku dostal na rit priamo tam..a celu cestu isiel za ruku a odrazadlo pred nim som hodila doma do velkeho kosa...ale cuduj sa svete odvtedy vzivote neprebehol neutiekol..a na to ze je neverbalny autista nebojim sa s nim ist..len zakricim cakaj a caka kym nepoviem ze moze ist dalej 🙂 potom to zazitku som myslrla ze potratila som jake bolesti som mala a musela som ist hned na gyndu

liusa82
7. máj 2024

ja to bežne vidím na ulici ale ani si to nejako nevšimnem.Idem dalej.Ja sa tým mamám ani nečudujem že im riadnu lupnú..ved čo tie decká dakedy stvárajú hrôza

mamamasama
7. máj 2024

@fido69 píšem o bitke. Nevieš čítať?

mamamasama
7. máj 2024

@annm81 lepšie by som to nenapísala

janamoto78
7. máj 2024

@mamamasama keby si si ma natočila pri výchove môjho dieťaťa a záznam proti mne použila, skončila by si na súde.

mamamasama
7. máj 2024

@janamoto78 dúfam, že čoskoro matky ako ty, ktoré zneužívajú svoje deti, budú sankcionované

ariannazara
7. máj 2024

Nič? Bo keby to spraví môj tiež chopi😂 a ostatný ma netrapia

fido69
7. máj 2024

@mamamasama Ja čítať viem. Dokonca som ťa aj presne citoval, ak si si nevšimla.

Pripomínaš mi pani ktorá sa jednej z mamičiek Borisa Kollára doslova vlúpala do kočíka a začala si do mobilu fotiť jej dieťa. Keď sa jej šokovaná mamička opýtala čo to robí, tak jej odpovedala, že ľudia majú právo vedieť ako vyzerá dieťa Borisa Kollára... 🤪

hederamonstera
7. máj 2024

@sevrin otazne je preco ta to tak irituje ;)
Mne to nevadi, len mi to pride divne, ze zrazu ich tu je tolko a celkom podobne sa tu vyjadruju ;)

jana_eyre_2
7. máj 2024

V tejto situácii, je možné, ze keď sa toto stane mame sa zatemnie mozog a urobí asi aj niečo čo bežne neurobí.. pri takejto situácii by som ju fakt nesudila, aj keď musel to byť zlý pohľad.. snáď teda toto nie je jej bezna reakcia..

Ja som dala deťom na zadok pár krát v ich živote, nikdy som na to nebola hrdá, ale bolo to v extrémne napätej situácii.. takže detom som nikdy bežné na zadok nedala, ale stalo sa mi to, hoci nikdy nie na holý a nemôžem teda tvrdiť že ja nikdy..

Mne sa raz stalo, že som bola vo vysokom štádiu tehotenstva s druhou dcérou.. starší syn mal 1,5r a bol na odrážadle, ušiel mi na ňom smerom k hlavnej a frekventovanej ceste.. ja som z posledných síl utekala, vrieskala, on má asi ani nepočul kvôli plastovým kolieskam, mne začalo tvrdnut brucho, bolelo ma snáď všetko.. dobehla som ho tesne pred cestou a vtedy som sa nezmohla na iné ako na to, že som sa rozplakala.. on bol chudák tak vystresovaný z mojej reakcie, že už to nikdy nespravil... Proste toto je neuveriteľny strach..

fido69
7. máj 2024

@hederamonstera To je rovnaké ako keby som povedal, že ženy sa tu vyjadrujú podobne. Také všeobecné, neadresné, nemastné a neslané. 😉

carolynka
7. máj 2024

Vnimam to ako strasne ponizujuce pre to dieta, aby ho vlastna mama, ktora ho ma ochranit, zbila. Zazila som taketo nieco v rodine a bolo to strasne a nemam na to ospravedlnenie. Dospely clovek ma vediet regulovat svoje emocie.

sevrin
7. máj 2024

@hederamonstera neviem, ale ak máš na mysli fida, tak viac krát sa s jeho názormi stotožňujem. Nevidím v tom nič neobvyklé.

hederamonstera
7. máj 2024

@fido69 ano ano ;)

hederamonstera
7. máj 2024

@sevrin rychlo sa prepinas medzi uctami 😁

gribka1
7. máj 2024

Tomu dieťaťu spôsobila traumu, na zadok je jedna vec, vyzliecť ho a trepať vonku na verejnosti je vec druhá. No a mohla aj seba prefackať a predvídať.

mamamasama
7. máj 2024

@fido69 cituješ čo? Že volám sociálku. Áno. Kvôli bitke. O akej pedofílii tu omieľaš? Bitka nie je výchova.

lalilla
7. máj 2024

Mne nevedia fyzicke tresty po zadku po ruke…jedine co mi pride odveci ze mu stiahla aj gate, to si mohla odpustit
A nerobila by som nic, je to jej dieta, jej vychova, tvoje napomenutie predpokladam zeby nemalo efekt

carolynka
7. máj 2024

@annm81 uplne s tebou suhlasim a nemozem uverit co vsetko pride tolkym ludom normalne. Zobliect dieta a zbit ho na ulici. To su nezvladnute emocie rodica a dieta s tym nic nema. Sama seba mala dat ta matka facku, ked uz potrebovala boxovaci mech na uvolnenie stresu.

simca06022011
7. máj 2024

V tomto momente mi príde divne stiahnuť gate a naprasit malému na zadok. Keď som v šoku, supnem malej na Rit ale takéto teatro? Divne je, ze ani neplakal ani nič... mne sa raz stalo ze som skoro infarkt dostala z tej mojej dievky, a dostala zaucho. Sok, ticho a plač nastal ( krik bol predtym)... ale moja by sa mi iste nedala vyzliecť a nenechala si natrepat na zadok..
Inak chápem, určite tisíckrát upozornila dieťa, a už jej rupli nervy.

fido69
7. máj 2024

@mamamasama
Ubezpečujem ťa, že je to výchovná metóda posledných 80.000 rokov. A príde mi smiešne pokiaľ si pár mamičiek na MK myslí, že prečúra dejiny rodu Homo Sapiens. 😉

majlo1234
7. máj 2024

@viestta chapem, ja som sa vyjadrila hlavne na margo toho, ze jej dieta, jej vec. Nie uplne, ak sa nasilie deje na verejnosti. Ano, je to skratkova situacia, nevravim, ze moj by nedostal(i ked v tej situacii asi nie, ja by som rozdychavala-rada, ze sa nic nestalo a ani nemam take dieta, takze tazko mi sudit matky, ktore su z deti vystresovane do takeho stadia, ze im daju vyprask)
Ale, ak by som na verejnosti videla ine nasilie(muz bijuci zenu napriklad) tiez sa ozvem

@fido69 moj syn ma 2,5 roka a hanbi sa na verejnosti byt holy. Minule leto mu to este nerpbilo problem

liv1
7. máj 2024

Chore bit dieta tak, ze mu stiahne gate. To sme v akom storoci? Vychovna po zadku vynimocne pri tak vaznych situaciach ok, ale toto? To je uplne mimo. Ano urobil chybu, matku zavladla panika, ale aj nas za chybu trestaju obnazovanim na verejnosti? 🤦‍♀️

marsmykkok
7. máj 2024

predpokladám že hovoríme o dieťati v predškolskom veku, nie 15ročnom... Teda ja sa čudujem, že tu niekto rieši obnaženie na verejnosti, bežne matky takéto deti dajú cikať/kakať na verejnosti uprostred davu a neriešia, že niekto vidí. A dieťa malé z toho traumu nemá. Samozrejme, že nemusela to robiť, stačilo mu capnúť cez nohavice, ale proste bola asi vystrašená a v afekte. Len mi ide o to, že také malé dieťa ešte nahotu nerieši a nemá traumu z toho.

gribka1
7. máj 2024

Z tej bitky traumu má, ten chlapec ani nepípol (neviem, či už zo zvyku alebo bol v šoku). Teda, ak si niekto pamätá na nejakú bitku od rodičov, naozaj to vo vás nič nezanechalo?